Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(barbarise @ 2012 08 24, 19:41)
Manau nera skirtumo, ar per viena cikla, ar per kelis, bet darant per viena cikla susitaupo laiko, bet tikrai ne pinigu sad.gif man kainos patraukliausios pasirode Via Medica

Tikrai kainos patrauklios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 08 25, 08:45)
...kai buvau pas endokrinologa pries pora metu, man hormonu absoliuciai jokiu netyre, skydliauke echoskopu paziurejo tik.. Neturejo paimt ir kraujo?

Na nežinau... koks skydliaukės tyrimas, nepatikrinus hormonų? doh.gif

Papildyta:
QUOTE(meskute102 @ 2012 08 26, 21:08)
...nezinau pas ka tu lankaisi , bet ir man zinok sake kad uroplazmos isvis siuo metu tipo nebetiriamos nes tai nestumui itakos nedaro... tai man patvirtino 3 giniai , na o du giniai kaip ir sake kad tai svarbu...tik jie nesugebejo paaiskinti kodel...as tik pati skaiciau kad tai turi itakos isnesiojimui...bet cia tik skaiciau o ne gines zodziai 4u.gif

Pusė daktarų sako, kad ureaplazma nekenkia, kita pusė - kad gali sukelti persileidimus, uždegimus ir t.t. Ar ne geriau išnaikinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2012 08 30, 12:42)
Na nežinau... koks skydliaukės tyrimas, nepatikrinus hormonų?  doh.gif

Papildyta:

Pusė daktarų sako, kad ureaplazma nekenkia, kita pusė - kad gali sukelti persileidimus, uždegimus ir t.t. Ar ne geriau išnaikinti  g.gif

Zinoma geriau isnaikinti. Jei jau tyrimas parodo kad ju yra. As tiesiog pasakiau kaip man buvo...tiesiog biski pasimetus buvau nes vaisingumo giniai sake nereikia o paprasti kad reikia. Man vaisingumo giniai atsake kad isnesiojimui tikrai netrukdo... Kad taip buvo manyta anksciau...ai o mes vistiek issigydem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2012 08 30, 12:42)
Na nežinau... koks skydliaukės tyrimas, nepatikrinus hormonų?  doh.gif

Echoskopu tik tikrino.. O su siuntimu mokamas tyrimas skydliaukės hormonų? Užsiregistravau dabar 19 dienai..

ureaplazmą gydėmės, griežtai buvo ginė pasakius - naikinti. iR kai jos nebėra, pastebėjau, kad ir sąnarių nebeskauda, ir kvapo nebeturiu aštraus, kaip buvo, kuris tik nusiprausus išlįsdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 30 rugpjūčio 2012 - 21:48
sveikutes smile.gif

iskilo man klausimukas smile.gif gal ir pasirodys kvailas, bet vistiek paklausiu smile.gif unsure.gif
yra toks parasymas

Hormonų tyrimai 7 DPO (pvz. 21 ciklo dieną, jei ciklas 28 d.):
* prolaktinas (PRL),
* progesteronas (PG),

tai mano klausymukas smile.gif jei mano ciklas apie 32-35 dienas tai kelinta diena man reiketu atlikti progesterono tyrima? smile.gif aciu uz atsakyma

Atsakyti
QUOTE(Auks'iukė @ 2012 09 01, 10:47)
sveikutes smile.gif

iskilo man klausimukas smile.gif gal ir pasirodys kvailas, bet vistiek paklausiu smile.gif  unsure.gif
yra toks parasymas

Hormonų tyrimai 7 DPO (pvz. 21 ciklo dieną, jei ciklas 28 d.):
* prolaktinas (PRL),
* progesteronas (PG),

tai mano klausymukas smile.gif jei mano ciklas apie 32-35 dienas tai kelinta diena man reiketu atlikti progesterono tyrima? smile.gif aciu uz atsakyma

tada geriausia butu apie 7d pries numatomas mmm, jei nezinai kada tiksliai ivyko ovuliacija. bet gal butu gerai pastebeti cikla kada vyksta O ir pasidaryti 7diena po ovuliacijos. tai svarbu progesteronui, prolaktina galima daryti ir ciklo pradzioje 3-5cd.
Atsakyti
Geriausiai O butu gaudyti su BT ir OT, kad isitikinti, kada ji tikrai buvo ir tiksliai atsiskaiciuoti 7DPO.
O gal siaip jauti, kada O vyksta? Nes siems tyrimams pats geriausias laikas yra 7DPO...
Dar vienas is budu apskaiciuoti, tai pagal liuteinines fazes ilgi, jis pagal vadoveli turi buti 14 dienu, bet galimi svyravimai nuo 10 iki 16 dienu, todel reiktu atskaiciuoti nuo kito galo. Jei ciklas 32 dienos, o liuteinine faze 14 dienu, tada O vyktu apie 18CD, jei ciklas 35 dienos, tada O - 21 CD, bet is kur zinot koks sis bus ciklo ilgis ir kokia ta tiklsi liuteinine faze...
Atsakyti
tai vat kad niekaip negaliu apskaiciuoti kada ovuliacija vyksta sad.gif kadangi buna ciklas visada nevienodas 38,29,31,32,35,38,32 ir t.t.t
esu matavusi ir temperatura, ir isskyras stebejusi, bet niekas nesigauna.

Atsakyti
QUOTE(Auks'iukė @ 2012 09 01, 11:44)
tai vat kad niekaip negaliu apskaiciuoti kada ovuliacija vyksta sad.gif kadangi buna ciklas visada nevienodas 38,29,31,32,35,38,32 ir t.t.t
esu matavusi ir temperatura, ir isskyras stebejusi, bet niekas nesigauna.

Tada sunku ka ir patarti g.gif nes mano supratimu, net keliu dienu skirtumas PRG rezultatui skirtuma gali duoti. As kaip isivaizduoju, jis kyla kyla kyla, pasiekia pika (7 dpo) ir tads mazeja, ko pasekoje ateina mmm. Tai matyt bandymu keliu reik speti kada ta O buvo, ir kada 7 dpo iseina, darytis tyrima. Cia svarbiau del PRG, nes PRL kazkaip net ir menesio pradzioj kitom daro, tai matyt nera taip svarbu tiksli diena.
Tokiu atveju, jei mano ciklas butu 32-35 dienos, as PRG bandyciau darytis tarp 25-28 cd, tai gal kokia 26 cd - per viduriuka g.gif jei PRG geras, gal tos kelios dienos nelabai ten ka suklaidins...

O BT matavimas jokio jokio temperaturu suolio nerodo?
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2012 09 01, 13:13)
Tada sunku ka ir patarti  g.gif  nes mano supratimu, net keliu dienu skirtumas PRG rezultatui skirtuma gali duoti. As kaip isivaizduoju, jis kyla kyla kyla, pasiekia pika (7 dpo) ir tads mazeja, ko pasekoje ateina mmm. Tai matyt bandymu keliu reik speti kada ta O buvo, ir kada 7 dpo iseina, darytis tyrima. Cia svarbiau del PRG, nes PRL kazkaip net ir menesio pradzioj kitom daro, tai matyt nera taip svarbu tiksli diena.
Tokiu atveju, jei mano ciklas butu 32-35 dienos, as PRG bandyciau darytis tarp 25-28 cd, tai gal kokia 26 cd - per viduriuka  g.gif jei PRG geras, gal tos kelios dienos nelabai ten ka suklaidins...

O BT matavimas jokio jokio temperaturu suolio nerodo?

na pasokineja temperatura max viena diena buvo iki 36,8 pakile o kita diena iskarta buna 36,5 vel kokia. bet kiek skaiciau labai i temeratura negalima kreipti demesio, nes nemazai itakos turi ir pati savijauta, nors ir matuoji ryte tik pabudus. nes jei prasciau miegi nakti vel kitaip rodo.
Atsakyti
QUOTE(Auks'iukė @ 2012 09 01, 19:26)
na pasokineja temperatura max viena diena buvo iki 36,8 pakile o kita diena iskarta buna 36,5 vel kokia. bet kiek skaiciau labai i temeratura negalima kreipti demesio, nes nemazai itakos turi ir pati savijauta, nors ir matuoji ryte tik  pabudus. nes jei prasciau miegi nakti vel kitaip rodo.

o jus del kokios priezasties norit pasidaryti progesterono tyrima? paziureti ar vyksta ovuliacija ?
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2012 09 01, 21:20)
o jus del kokios priezasties norit pasidaryti progesterono tyrima? paziureti ar vyksta ovuliacija ?

aha ar vyksta, nusipirkau dabar testuka nustayti ovuliacijai, ziuresiu ar ka parodys. nes gydytoja sako kad kaip ir nelabai vyksta.
Atsakyti