Sveikos merginos!Labai nedrasiai as cia bandau prisijungti,net nezinau ar as cia busiu i tema.Niekada nesityriau jokiu hormonu,issk.skydliaukes.Pas ginekologe periodiskai kas 2 metai pasitikrinau,tiesiog profilaktiskai(nieko blogo ji nemato).Su vyru gyvename jau beveik 4 metai ir kol kas nieko.Viena maza,o kartu ir didele smulkmena,man jau 39m ir as dar neturiu vaikelio,bet dar kazkur giliai svajonese tai turiu.Buvo teke ankstyvoj jaunystej(19m)darytis valyma,tai dar iki siol save grauziu Todel dabar truputy geda eiti pas gydytojus,kaltinu tik pati save.Esu buvus pastojus 2004m,bet tik tuboj ir teko operuot.
Kaip jus manot,ar as dar turiu sansu tureti savo dziaugsmely?
Aciu.
Sveikos, mano draugei padarė tyrimus hormonų gal galėtumėte pakomentuoti, nes daktarė sugebėjo pasakyt kad nėra gerai, o kas negerai nepasakė ir jokios interptretacijos nepateikė.
DHEA-S Dehidroepiandrosterono sulfatas (ug/dl) 347, M:35-430.
SHBG Lytinius h. sujungiantis globulinas (nmol/l) 11,70, M:26.1-110.
TESTO Testosteronas (nmol/l) 3,42, M:0.5-2.6.
FSH Folikulus stimuliuojantis hormonas (IU/l) 6,0, M Folikulinė fazė:
2.5-10.2.
LH Liuteinizuojantis hormonas (IU/l) 9,1, M: Folikulinė fazė:
1.9-12.5.
Vėžio žymuo Ca 125 (kU/l) 17,8. norma <35.
Pasiskaičiavom LH/FSH=1.512 Tai kiausidės policistinės?
Laisvas androgeno indeksas LAI=(TTE/SHBG)*100=(3,42/11,70)*100=29.8
Daryta 5 c.d.
Ir draugė sakė, kad kai buvo testosteronas 1.92 buvo daug didesnis plaukuotumas nei darbar, nes testosteronas beveik 2 kartus pakilo.
Ir gal žinot kas parodo plaukuotumo lygi ar laisvas androgenu indeksas LAI ar SHBG?
gAL KAS SUPRANTAT IR GALĖTUMĖT INTERPRETUOTI. Iš anksto labai ačiū.
DHEA-S Dehidroepiandrosterono sulfatas (ug/dl) 347, M:35-430.
SHBG Lytinius h. sujungiantis globulinas (nmol/l) 11,70, M:26.1-110.
TESTO Testosteronas (nmol/l) 3,42, M:0.5-2.6.
FSH Folikulus stimuliuojantis hormonas (IU/l) 6,0, M Folikulinė fazė:
2.5-10.2.
LH Liuteinizuojantis hormonas (IU/l) 9,1, M: Folikulinė fazė:
1.9-12.5.
Vėžio žymuo Ca 125 (kU/l) 17,8. norma <35.
Pasiskaičiavom LH/FSH=1.512 Tai kiausidės policistinės?
Laisvas androgeno indeksas LAI=(TTE/SHBG)*100=(3,42/11,70)*100=29.8
Daryta 5 c.d.
Ir draugė sakė, kad kai buvo testosteronas 1.92 buvo daug didesnis plaukuotumas nei darbar, nes testosteronas beveik 2 kartus pakilo.
Ir gal žinot kas parodo plaukuotumo lygi ar laisvas androgenu indeksas LAI ar SHBG?
gAL KAS SUPRANTAT IR GALĖTUMĖT INTERPRETUOTI. Iš anksto labai ačiū.
QUOTE((tulpe) @ 2012 10 17, 14:39)
.......Niekada nesityriau jokiu hormonu,issk.skydliaukes.Pas ginekologe periodiskai kas 2 metai pasitikrinau,tiesiog profilaktiskai(nieko blogo ji nemato).Su vyru gyvename jau beveik 4 metai ir kol kas nieko.Viena maza,o kartu ir didele smulkmena,man jau 39m.............
Poliklinikos ginekologė nieko nepadės, reikia eiti pas nevaisingumo specus ir ieškoti priežasčių.
QUOTE((tulpe) @ 2012 10 17, 14:39)
Sveikos merginos!Labai nedrasiai as cia bandau prisijungti,net nezinau ar as cia busiu i tema.Niekada nesityriau jokiu hormonu,issk.skydliaukes.Pas ginekologe periodiskai kas 2 metai pasitikrinau,tiesiog profilaktiskai(nieko blogo ji nemato).Su vyru gyvename jau beveik 4 metai ir kol kas nieko.Viena maza,o kartu ir didele smulkmena,man jau 39m ir as dar neturiu vaikelio,bet dar kazkur giliai svajonese tai turiu.Buvo teke ankstyvoj jaunystej(19m)darytis valyma,tai dar iki siol save grauziu Todel dabar truputy geda eiti pas gydytojus,kaltinu tik pati save.Esu buvus pastojus 2004m,bet tik tuboj ir teko operuot.
Aciu.
Aciu.
sveika visu pirma pamirsk gedas ir saves jau nebegriausk buvo kaip buvo , dabar yra kaip yra. visu pirma kad ir kaip skaudziai tai skamba bet metai bega, ir geriausia butu kreiptis iskart pas vaisingumo specelistus. bet jei buvot pastojus du kartus tai pastosit dar karta. tik jau nebelaukit ir kreipkites pagalbos kad paskui jau tikrai nebutu per velu ....
bet o kai jums buvo pastojimas kiausintakyje ir dare operacija su kiausintakiu viskas dabar gerai?
QUOTE(meskute102 @ 2012 10 17, 18:41)
sveika visu pirma pamirsk gedas ir saves jau nebegriausk buvo kaip buvo , dabar yra kaip yra. visu pirma kad ir kaip skaudziai tai skamba bet metai bega, ir geriausia butu kreiptis iskart pas vaisingumo specelistus. bet jei buvot pastojus du kartus tai pastosit dar karta. tik jau nebelaukit ir kreipkites pagalbos kad paskui jau tikrai nebutu per velu ....
bet o kai jums buvo pastojimas kiausintakyje ir dare operacija su kiausintakiu viskas dabar gerai?
Taip tikrai,metai labai greitai bega O dabar del to kiausintakio tai as ir pati tiksliai nezinau.Lyg ir viskas gerai.Nors, tiesa sakant,nesu del nieko tikra.Dabar turiu siaip visokiu problemeliu del sveikatos,ir dar esu ne Lietuvoje,po nauju planuoju gryzti ir tvarkytis situs reikalus.Ziurinejausi klinikos internete,visos graziai kalba,gal cia kuri nors mergina galetu man pasiulyti i kuria kreiptis butu geriausia.
Aciu uz palaikyma.
QUOTE((tulpe) @ 2012 10 18, 01:48)
Taip tikrai,metai labai greitai bega O dabar del to kiausintakio tai as ir pati tiksliai nezinau.Lyg ir viskas gerai.Nors, tiesa sakant,nesu del nieko tikra.Dabar turiu siaip visokiu problemeliu del sveikatos,ir dar esu ne Lietuvoje,po nauju planuoju gryzti ir tvarkytis situs reikalus.Ziurinejausi klinikos internete,visos graziai kalba,gal cia kuri nors mergina galetu man pasiulyti i kuria kreiptis butu geriausia.
Aciu uz palaikyma.
Aciu uz palaikyma.
o kokiame mieste ieskot?
Sveikos merginos, po metukų pertraukos vel gristu prie tu paciu reikaliuku kaip ir jus, pasemiau savo pries pora metu darytus tyrimus ir pasiskaitinejusi jusu, pradejau galvoti, jog mano progesteronas mazas
gydytoja pries tuos pora metu, viena aki uzmetusi i juos pasake, jog viskas gerai, tai as ir buvau rami, bet dabar jau abejoju...
gal kas nors nusimanote kaip pakeisti vienetus iš ug/L (cia ta u vadinama "niu" su tokia uodegele) i nmol/L?
zodziu mano prg 3,70 ug/L (norma liuteininė fazė: 1,7-27,0 ug/l)
is jusu pasnekesiu supratau, kad jis turetu buti bent trecdalis viduriuko?
gydytoja pries tuos pora metu, viena aki uzmetusi i juos pasake, jog viskas gerai, tai as ir buvau rami, bet dabar jau abejoju...
gal kas nors nusimanote kaip pakeisti vienetus iš ug/L (cia ta u vadinama "niu" su tokia uodegele) i nmol/L?
zodziu mano prg 3,70 ug/L (norma liuteininė fazė: 1,7-27,0 ug/l)
is jusu pasnekesiu supratau, kad jis turetu buti bent trecdalis viduriuko?
QUOTE(meskute102 @ 2012 10 18, 20:09)
o kokiame mieste ieskot?
As pati is Marijampoles,tai man butu geriau Kaune,bet ir Vilniuje nebutu problemu.
Sveikos,
Vakar buvau vaisingumo klinikoje, tai gydytoja paziurejus mano hormonu tyrimus pasake viena isvada - prieslaikinis kiausidziu issekimas. Vienintelis budas pastoti - donorine kiausialaste. Toliau gersiu hormonus, kad bent kiek pagerinti gyvenimo kokybe, ir su vyru nusprendem metus ar du pagyventi sau, negalvoti apie visa tai, susitaikyti su mintim, isliudeti ir isverkti skausma, o tada jau sturmuoti Latvija. Nesam pries donorine kiausialaste, bet manom, kad tam reikia pribresti, susitaikyti su tuo pries kazko imantis, o ne padaryti ant "karstuju" ir paskui gyventi su skausmu, ar dar kuo. Tad linkiu visom jums hormonu pagerejimo ir sulaukti savo issvajotuju maziuku, tikiuosi ir mums kada pavyks
Vakar buvau vaisingumo klinikoje, tai gydytoja paziurejus mano hormonu tyrimus pasake viena isvada - prieslaikinis kiausidziu issekimas. Vienintelis budas pastoti - donorine kiausialaste. Toliau gersiu hormonus, kad bent kiek pagerinti gyvenimo kokybe, ir su vyru nusprendem metus ar du pagyventi sau, negalvoti apie visa tai, susitaikyti su mintim, isliudeti ir isverkti skausma, o tada jau sturmuoti Latvija. Nesam pries donorine kiausialaste, bet manom, kad tam reikia pribresti, susitaikyti su tuo pries kazko imantis, o ne padaryti ant "karstuju" ir paskui gyventi su skausmu, ar dar kuo. Tad linkiu visom jums hormonu pagerejimo ir sulaukti savo issvajotuju maziuku, tikiuosi ir mums kada pavyks
QUOTE(doviem @ 2012 10 19, 11:24)
Sveikos,
Taip,visada geriau viska apgalvoti protingai,o ne ant karstuju.
Sveikos. Ir kaip jum taip pavyksta nusiramint ... Galvoj mintys sprogineja, skaitau, gaudau kiekviena laiminga istorija, ieskau vilties ir ateina ciklo vidurys galvoje mintys tik apie ND ir daugiau nieko, stengiuosi, galvoju kaip negalvot bet neiseina ...
Aisku gal ne toj temoj as cia pasireiskiau, tiesiog perskaiciau, kaip zmones sugeba taip ramiai pergyvent ...
Atsiprasau, as gal ne visai toj temukej pasireiskiau, bet zaviuosi stipriais zmonemis.
Aisku gal ne toj temoj as cia pasireiskiau, tiesiog perskaiciau, kaip zmones sugeba taip ramiai pergyvent ...
Atsiprasau, as gal ne visai toj temukej pasireiskiau, bet zaviuosi stipriais zmonemis.
QUOTE(vaisius25 @ 2012 10 19, 13:30)
Sveikos. Ir kaip jum taip pavyksta nusiramint ... Galvoj mintys sprogineja, skaitau, gaudau kiekviena laiminga istorija, ieskau vilties ir ateina ciklo vidurys galvoje mintys tik apie ND ir daugiau nieko, stengiuosi, galvoju kaip negalvot bet neiseina ...
Sveikute.Tu zinok ne vienintele tokia,as taip pat tokia.Ypatinga sunku buvo pries kokius 3metus,po to buvo nusiraminimas,dabar ir vel pradedu,kadangi man mano metai yra didelis minusas,bet as dar neprarandu vilties.As irgi zaviuosi,kiek merginos gali iskesti,as ir pati ruosiuosi visokiems tyrimams.Arba dabar,arba veliau jau bus velu!