QUOTE(Teka @ 2012 09 07, 09:38)
nu pagal šitą nuorodą aš X
ir rūbai man tokie visai gerai atrodo, tik tiek kad aš dabar priaugus masės ir esu pavirtus pagal šią nuorodą į H
žodžiu, kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių
Tai kad mažiau medžių būtų:
subalansuota figūra - kurios viršus ir apačia vienodos optiškiai, rankos/kojos vienodos, klubai/krutinė vienodos, talija ryški.
svorio masė apačioje - viršutinė dalis lieknesnė, rankos lieknesnės/smulkesnės (kartais net kaulai smulkesni) nei kojos, krutinė mažesnė nei klubai, talija išreikšta.
svorio masė viršuje - apatinė dalis lieknesnė, krutinė stambesnė nei klubai, riebalų sankaupos virš juosmens (krutinė, nugara, pečiai, rankos, pagurklis, bet nebūtinai viskas iškart), kojos grakščios, klubai smulkūs, todėl talija mažai išreikšta.
svorio masė centre - galūnės sąlyginai lieka plonos, riebalų sankaupos pasiskirsčiusios ant torso.
O toliau įvairūs individualūs subtilumai
.
Kokie rengimosi įpatumai:
subalansuotai figūrai - pabrėžti taliją, bei savo formas, vengti laisvų plazdančių rūbų, nes jie pridės mąsės...
svorio masė apačioje - maskuoti (slėpti) platėjančiu siluetu apatinę kūno dalį, atkreipti įvairiomis detalėmis į viršutinę liekną dalį, įvairiomis detalėmis pridėti masės ties krūtine (kvarbatkos, kišenėlės ir pan), vengti silueto ar rašto linijų pabrėžiančių A siluetą (tarkim reglanas, ypač jai rankovės šviesesnės), viršuje naudoti vizualiai didinančias spalvas/raštus, apačioje priešingai - siaurinančius raštus, mažinančias spalvas.
svorio masė viršuje - pabrėžti krūtinę, bet vizualiai siaurinti pečius (arba vizualiai bent neplatinti pečių). Šiuo atveju labai tinka reglanas, ypač jai rankovės šviesesnė
. Įvairios detalės žemiau juosmens, siluetai viršuje prigludę, apačioje platėjantys nuo juosmens, arba kaip kitaip optiškai sukurentys klubų liniją, kad sukurt ryškesnę taliją, ties talija suimta.
svorio masė centre - rodyt galūnes
(arba apnuogint, arba prigludę rūbai ties galūnėm), tinka prigludę siluetai, jai su optiškai pridėtom detalėm sukuriančiomis putlesnes linijas (kišenėlės, klostės arba kokie raštai). Tamsias spalvas naudoti ties juosmeniu. Jai svorio masė didelė apimtis didinančių detalių atsisakyti, tada tik optiškai siaurinti ties liemeniu... Laisvi tiesūs siluetai irgi tinka. Jai pakankamai liekna figūra, laisvas siluetas gali būti ties juosmeniu suimtas (dirželis, gumytė). Jai nebėra aišku kur juosmuo, galima suimt po krūtine.
Čia tokia bendra apžvalga
Papildyta:
pamiršau... esant dideliai kūno svorio masei bet kuriam figūros tipui atsisakyti masės pridedančių detalių (kišenėlių, kvarbatkų, raukinukų)... čia punktas jau esant figūros trūkumams atskirai. Taip pat prie tokių punktų eina trumpos kojos, ilgas arba trumpas juosmuo, labai statūs ar nuolaidūs pečiai, palinkę į priekį pečiai, stambūs sanariai, bei veido forma (pagal ją renkama kaklo iškirptės forma kokia tinka), juos gali turėti visi tipai
.