Kaip supratau, jus jolita martyna dirbat aukle. Bet va paklausiu i tema - kokia aukle pati keistumet? Kokia jums neitiktu?
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 13:27)
Kaip supratau, jus jolita martyna dirbat aukle. Bet va paklausiu i tema - kokia aukle pati keistumet? Kokia jums neitiktu?
Na sunku viska susakyti,kokiu as reikalavimu auklei noreciau...o noreciau as ju daug Svarbiausia aukle,kaip zmogus,jei man ji butu nemaloni,netiktu,jei butu rukanti netiktu........aisku noreciau rekomendaciju,butinai skambinciaus ir issiklausineciau viska,tikrinciau duomenis asmeninius,ar nera patekusi i teisesaugos akirati.Noreciau susitikti su busima aukle pas ja namuose.Aptarciau su aukle visus man rupimus klausymus-lavinimas(kas, kaip,kiek),maitinimas,vedimas i lauka,bendravimas lauke su kitomis auklemis,vaiko aprengimas ir dar daug kas.
Taigi kas netiktu....sunku vel pasakyti,jei aukle stengiasi nuosirdziai,bet daro klaidu,galima atleisti(zmoniu neklystanciu nera),bet jei nereaguotu i mano pastabas prasymus..tada netiktu,bet ar lengva susirasti kita aukle,ka daryti tuo metu,vel sunku.Na manau svarbiausia issirinkti,o toliau tik bendradarbiavimo deka yra pasiekama norimu rezultatu vaikucio labui
Issamu... Su beveik viskuo, ka isvardinot sutinku. O kaip jus ziurite i sutarties tarp tevu ir aukles pasirasyma? na, zinia, kad abiems pusems butu viskas aisku ir suprantama, juodu ant balto. Nebandet?
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 14:11)
Issamu... Su beveik viskuo, ka isvardinot sutinku. O kaip jus ziurite i sutarties tarp tevu ir aukles pasirasyma? na, zinia, kad abiems pusems butu viskas aisku ir suprantama, juodu ant balto. Nebandet?
Niekas neprase,bet sutikciau.
Pasirasius sutarti butu viskas issamu,viskas aisku,kas ko nori,ko tikisi,ko pageidauja...ir isipareigojimas
Siais laikais visko pasitaiko,sutartis bent kazkiek gintu vaikuti ir tevelius juk visgi,kaip ten bebutu palieki brangiausia turta su visiskai svetimu zmogumi.
Tai va, as irgi taip galvoju, kad butu neprosal tos sutartys. Ir manau, saugiau, kas svarbiausia. Nes musu visuomenej neretai zodis nieko nereiskia... O va juodu ant balto- vis gi tvirciau...
As dirbau aukle pas amerikiecius,bet Lietuvoj.Reikalavimai buvo dideli,uzauginau ju vaika,net ismokau gerai angliskai kalbet,nes mergaite ismokino . Tik jie tiek mokejo,kiek lietuvaiciai nelabai moka.Nuo ryto iki vakaro ir valgyt dariau ir mokinau,tiesiog buvo pas mus darbotvarke,pratinau mergaite prie rezimo,nes kartais ja nuvesdavo i Montesori darzeli,kai as negaledavau ateit
Kol kas dar pati neapsisprendžiau ar noriu auklę keisti. Bet nemažas minusas jau pradeda nervinti.
Auklė kol kas dirba 2 savaites. Suprantu kad tai per mažas laikas kad būtų galima daryti išvadas.
Bet yra vienas bet . Mano dukrytė alergiška. Na ne viskam iš eilės, bet negali valgyti beveik visų grūdų. Taip pat labai jautriai reaguoja į visokias chemijas, kuriomis dažnai apdorojami parduotuviniai vaisiai ir daržovės. Todėl stengiuosi kad bent jau ji valgytų maistą iš ekologinių skyrių (deja, gerų giminaičių kaime neturim). Auklei iškeltas iš pažiūros paprastas reikalavimas duoti tą maistą ir gaminti iš tokių produktų, kuriuos palieku aš. Auklė taip pat gali valgyti tai kas yra mūsų šaldytuve, žinoma nedraudžiu atsinešti ir savo maisto, tik prašiau kad jei jau valgo kažką nevaikiško, tai tada kai mažė miega (o miega apie 4 valandas iš tų 10 priežiūros valandų). Na atrodė kad pradžioje supratom viena kitą.
Bet tai vieną tai kitą dieną vis išgirstu kad davė to ir ano ir paskui klausia ar viskas gerai, ar neišbėrė. Iš vienos pusės džiaugiuosi (ir nepamirštu jai to pasakyti), kad gerai jog pasakė, nes kur kas blogiau būtų jei duotų ir nepasakytų. Bet vėlgi pikta kad duoda, kai aiškiai pasakau jog to ar ano neduoti. Nežinau, gal aš atrodau kaip kaip kokia kvanka, kad neleidžiu vaikui duoti kriaušės (kam duoti parduotuvinę, kai pilnas maišas gerų kaimiškų obuolių) ar mandarino. Nu bet juk tai mano vaikas ir aš sprendžiu. Galų gale stengiuosi palikti tokį maistą, kurį jau išbandžiau ir žinau kad jis toleruojamas gerai.
Šiaip kaip auklė lyg ir nėra bloga, nors vėlgi išvadas dar sunku po poros savaičių daryti. Bet jau nebežinau kaip išreikalauti, kad maitintų taip kaip noriu aš.
Auklė kol kas dirba 2 savaites. Suprantu kad tai per mažas laikas kad būtų galima daryti išvadas.
Bet yra vienas bet . Mano dukrytė alergiška. Na ne viskam iš eilės, bet negali valgyti beveik visų grūdų. Taip pat labai jautriai reaguoja į visokias chemijas, kuriomis dažnai apdorojami parduotuviniai vaisiai ir daržovės. Todėl stengiuosi kad bent jau ji valgytų maistą iš ekologinių skyrių (deja, gerų giminaičių kaime neturim). Auklei iškeltas iš pažiūros paprastas reikalavimas duoti tą maistą ir gaminti iš tokių produktų, kuriuos palieku aš. Auklė taip pat gali valgyti tai kas yra mūsų šaldytuve, žinoma nedraudžiu atsinešti ir savo maisto, tik prašiau kad jei jau valgo kažką nevaikiško, tai tada kai mažė miega (o miega apie 4 valandas iš tų 10 priežiūros valandų). Na atrodė kad pradžioje supratom viena kitą.
Bet tai vieną tai kitą dieną vis išgirstu kad davė to ir ano ir paskui klausia ar viskas gerai, ar neišbėrė. Iš vienos pusės džiaugiuosi (ir nepamirštu jai to pasakyti), kad gerai jog pasakė, nes kur kas blogiau būtų jei duotų ir nepasakytų. Bet vėlgi pikta kad duoda, kai aiškiai pasakau jog to ar ano neduoti. Nežinau, gal aš atrodau kaip kaip kokia kvanka, kad neleidžiu vaikui duoti kriaušės (kam duoti parduotuvinę, kai pilnas maišas gerų kaimiškų obuolių) ar mandarino. Nu bet juk tai mano vaikas ir aš sprendžiu. Galų gale stengiuosi palikti tokį maistą, kurį jau išbandžiau ir žinau kad jis toleruojamas gerai.
Šiaip kaip auklė lyg ir nėra bloga, nors vėlgi išvadas dar sunku po poros savaičių daryti. Bet jau nebežinau kaip išreikalauti, kad maitintų taip kaip noriu aš.
QUOTE(Nuska @ 2007 10 15, 13:54)
Kol kas dar pati neapsisprendžiau ar noriu auklę keisti. Bet nemažas minusas jau pradeda nervinti.
Pakartok tai jai kelis kartus. Pasakyk, kad vaikui griežtai draudi duoti tam tikrus produktus ir konkrečiai išvardink kokius...
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 09, 15:23)
Kaip tada jei lauki to vaikelio saugai vieta,o vat iseina taip.Savo darbo pradzioje turejau toki atveji.
Taigi reikia įvesti stojamąjį mokestį Kokie 800 lt - ir vaikui vieta darželyje garantuota. Mokestis negrąžinamas, jeigu tėveliai apsigalvoja. Jei paskambins ryte ir praneš, kad neatvažiuos - bent jau tą mėnesį į minusą neisi
QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 12:32)
Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.
Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?
... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.
Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?
... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
Tai aišku keisti, tokiu atveju čia nėra ko laukti!
Sveikos mamytės, ir aš nežinau ką daryti su aukle. Su vaiku neužsiima, žiūri televizoriu arba skaito laikraščius (užtikau ir nevieną sykį), kai pasakiau apie vaiko lavinimą numykė ir toliau savo daro. Nežaidžia jokių lavinimo žaidimų, nieko nemokina, nors buvo prašyta. Net nežinau ką daryti, kitos auklės nerandu, o pati dirbu.
Atsiliepimai apie šią auklę buvo patys geriausi....
Kaip manot ar atsisakyti auklės ir eiti iš darbo lauk ar kentėti?
Atsiliepimai apie šią auklę buvo patys geriausi....
Kaip manot ar atsisakyti auklės ir eiti iš darbo lauk ar kentėti?