Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

Pasakysiu tik viena dalyka - mamos nuojauta niekada neapgauna, jei jau jauti, kad kazkas negerai, vadinasi taip ir yra cool.gif O kai kazkas negerai, problema reikia spresti is esmes ir kuo greiciau. Geriau pabaigti viska greitai, nei ilgai ir skausmingai svarstyti ir dvejoti. Sekmes 4u.gif

Ir neprisiimk sau kaltes del aukles problemu - tai jos problemos ir jusu seima niekuo prie to neprisidejo. Ji pati turi jas spresti, jus cia ne prie ko. Gal net ir geriau bus jei ja atleisite - tures daugiau laiko viska apgalvoti ir susitvarkyti gyvenima. Taip kad dar karta sekmes drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
auklę samdau pirmą kartą, todėl prašau jūsų patarimo, nes nebežinau nei ką kalbėti su moteriške, nei ką jai pasakoti. Mano auklei 50 metų atrodo žmogus jau patyręs, savo vaikus ir anūkus užauginusi ir šiaip atrodo gana jaunatviškai, tačiau pastebėjau, kad vaikui netinkamai uždeda batukus (neišlygina liežuvio) kai tai pasikartojo kelis kartus - pravedžiau instruktažą kaip tai padaryti, ji gamina maistą mums ir vaikučiui tai metinukui "privaro" tiek vegetos kad net man lūpas sutraukia, kalbėjau kad gydytojos nurodymas yra nedutoi vaikui druskos - šiek tiek mažiau deda, bet vis tiek per sūru. Dabar kai atvėso orai ji vis tiek migdo vaiką sportiniame vežimėlyje lauke, kai paklausiau kuo užklojo, pasakė, kad niekuo, tai vos neapsiverkiau, nes vaiką iš lauko parsinešiau šaltom kaip ledas rankom ir kojytėm - ne vasara gi jau blink.gif Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas. Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia?
be to vyresnioji dukra grįžusi iš mokyklos skundžiasi kad mažoji nori žaisti ir trukdo jai ruošti pamokas, paklausiau ką auklė veikia - tai atsakė, kad guli ant sofos ir žiūri TV. Ar tai normalu?
Nors auklė nei karto nepavėlavo, iš namų lyg ir niekas nedingo, bet labai rimtai svarstau ar man nereikia keisti tokios auklės. O gal per daug sutirštinu spalvas, kokia būtų jūsų nuomonė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tukana: 26 rugsėjo 2007 - 20:07
Tukana,isaiskinkit savo auklei viska iki maziausiu smulkmenu,ir jei padetis nesikeis keiskit aukle. Esu aukle,aukliauju jau beveik 10 metu,tai per ta laika tokiu "kolegiu" prisiziurejau,kad savo vaiko jokiai auklei nepalikciau.. Maciau lauke musamus,gasdinamus rykstemis,tampomus vaikucius, dar ir dabar pries akis vaizdas,kaip dvi pensininkes plepedamos suka ratus aplink stadiona,vaikelis miega sportinuke neuzklotas o lauke tikrai salta. Mamytes prasykit,kad kaimynai stebetu aukles kaip jos elgiasi lauke!
Atsakyti
Sveikos, merginos, ir as "pasibedavosiu" mano mazosios aukle ruko. Priimant i darba apie tai nezinojau, net ir paklausti kazkaip nesusiprotejau. O dabar jauciu ir nuo rubu kvapeli ir is burnos toks budingas rukoriu kvapas.. Nesu tikra, ar prie vaiko ruko - bet i lauka tai verziasi bet kokiu oru..
Yra aisku ir daugiau man nepatinkanciu dalyku, bet tas rukymas zmogaus, priziurincio maza vaikeli tai man kazkaip labai nepatinka..
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 09 26, 21:01)
Sveikos mamos,
auklę samdau pirmą kartą, todėl prašau jūsų patarimo, nes nebežinau nei ką kalbėti su moteriške, nei ką jai pasakoti. Mano auklei 50 metų atrodo žmogus jau patyręs, savo vaikus ir anūkus užauginusi ir šiaip atrodo gana jaunatviškai, tačiau pastebėjau, kad vaikui netinkamai uždeda batukus (neišlygina liežuvio) kai tai pasikartojo kelis kartus - pravedžiau instruktažą kaip tai padaryti, ji gamina maistą mums ir vaikučiui tai metinukui "privaro" tiek vegetos kad net man lūpas sutraukia, kalbėjau kad gydytojos nurodymas yra nedutoi vaikui druskos - šiek tiek mažiau deda, bet vis tiek per sūru. Dabar kai atvėso orai ji vis tiek migdo vaiką sportiniame vežimėlyje lauke, kai paklausiau kuo užklojo, pasakė, kad niekuo, tai vos neapsiverkiau, nes vaiką iš lauko parsinešiau šaltom kaip ledas rankom ir kojytėm - ne vasara gi jau  blink.gif Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas.  Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia?
be to vyresnioji dukra grįžusi iš mokyklos skundžiasi kad mažoji nori žaisti ir trukdo jai ruošti pamokas, paklausiau ką auklė veikia - tai atsakė, kad guli ant sofos ir žiūri TV. Ar tai normalu?
Nors auklė nei karto nepavėlavo, iš namų lyg ir niekas nedingo, bet labai rimtai svarstau ar man nereikia keisti tokios auklės. O gal per daug sutirštinu spalvas, kokia būtų jūsų nuomonė?

Pabandik auklei viska pasakyti tiesiai sviesiai kas tau ne patinka,juk jinai priziuri tavo vaika ir tik tu zinai kas geriausia tavo vaikeliui,o jeigu jinai ir toliau viska darys savaip,tai aisku geriau pagalvoti apie tokios aukles atleidima is darbo,o tai kad jinai ne karto ne pavelavo ir nieko ne pavoge tai ne irodymas ,kad ji gera aukle.
Papildyta:
QUOTE(says @ 2007 09 27, 10:48)
Sveikos, merginos, ir as "pasibedavosiu" mano mazosios aukle ruko. Priimant i darba apie tai nezinojau, net ir paklausti kazkaip nesusiprotejau. O dabar jauciu ir nuo rubu kvapeli ir is burnos toks budingas rukoriu kvapas.. Nesu tikra, ar prie vaiko ruko - bet i lauka tai verziasi bet kokiu oru..
Yra aisku ir daugiau man nepatinkanciu dalyku, bet tas rukymas zmogaus, priziurincio maza vaikeli tai man kazkaip labai nepatinka..

Man irgi ne patiktu rukanti aukle,nes musu namuose niekas ne ruko,jeigu tu itari,kad aukle ruko prie vaiko,nors ir lauke,tai butinai pasikalbek apie tai su ja,tegul sau ruko tada,kai ne priziuri tavo vaikeli,o jeigu jai nepriimtinas toks variantas,tai tegul iesko kito darbo,nesusijusio su vaiku prieziura.
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2007 09 27, 05:40)
Tukana,isaiskinkit savo auklei viska iki maziausiu smulkmenu,ir jei padetis nesikeis keiskit aukle. Esu aukle,aukliauju jau beveik 10 metu,tai per ta laika tokiu "kolegiu" prisiziurejau,kad savo vaiko jokiai auklei nepalikciau.. Maciau lauke musamus,gasdinamus rykstemis,tampomus vaikucius, dar ir dabar pries akis vaizdas,kaip dvi pensininkes plepedamos suka ratus aplink stadiona,vaikelis miega sportinuke neuzklotas o lauke tikrai salta. Mamytes prasykit,kad kaimynai stebetu aukles kaip jos elgiasi lauke!

Visiskai pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 09 26, 21:01)
Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas.  Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia?

Kai iseinu laukan su savo vaikiukais, nuolat sutinku ta pacia moteriske-aukle, kuri didziuodamasi pareiskia - mes lauke bunam nuo 9 iki 13-14 valandos. Na, tiesa sakant, as tik paguzcioju peciais. schmoll.gif Kuo cia girtis? Tas vargsas vaikiukas gal knygeles pavartyti namuose nori, o gal meskuti koki pamyluoti, o aukle ji vos ne per prievarta laiko lauke. Man tai nei daugiau nei maziau keista. Pritariu tukanai - nei valges nei geres, pritvinkusiu pampersu. Idomu, kad tai auklei taip uzdeti sauskelnes ir pilnomis palaikyti 5 valandas. biggrin.gif Idomu, patiktu?
Aisku, auklei juk lengviau su vaiku lauke buti - ten vaikas susitinka su kitais vaikais, ji gali tuo tarpu paplepeti... O kur vaiko lavinimas? Nauju dalyku mokymas? O gal tai, sakykit, neieina i aukles pareigas?
Ir dar. Idomu, ar to berniuko tevai zino, kiek aukle ji laiko lauke? verysad.gif
O gal as izvelgiu problema kur jos nera? g.gif
Asmeniskai as tikrai nenoreciau, kad mano vaikai su aukle lauke isbutu ko ne puse dienos. Viskam yra saikas 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik.
Atsakyti
QUOTE(Domantomama @ 2007 10 07, 14:39)
Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik.

O kaip ji ta vaika vezioja,ar isodina i automobiline kedute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2007 09 27, 16:40)
Kai iseinu laukan su savo vaikiukais, nuolat sutinku ta pacia moteriske-aukle, kuri didziuodamasi pareiskia - mes lauke bunam nuo 9 iki 13-14 valandos. Na, tiesa sakant, as tik paguzcioju peciais. schmoll.gif Kuo cia girtis? Tas vargsas vaikiukas gal knygeles pavartyti namuose nori, o gal meskuti koki pamyluoti, o aukle ji vos ne per prievarta laiko lauke. Man tai nei daugiau nei maziau keista. Pritariu tukanai - nei valges nei geres, pritvinkusiu pampersu. Idomu, kad tai auklei taip uzdeti sauskelnes ir pilnomis palaikyti 5 valandas. biggrin.gif Idomu, patiktu?
Aisku, auklei juk lengviau su vaiku lauke buti - ten vaikas susitinka su kitais vaikais, ji gali tuo tarpu paplepeti... O kur vaiko lavinimas? Nauju dalyku mokymas? O gal tai, sakykit, neieina i aukles pareigas?   
Ir dar. Idomu, ar to berniuko tevai zino, kiek aukle ji laiko lauke? verysad.gif
O gal as izvelgiu problema kur jos nera? g.gif
Asmeniskai as tikrai nenoreciau, kad mano vaikai su aukle lauke isbutu ko ne puse dienos. Viskam yra saikas 4u.gif

O kiek tam vaikiukui metukų? rolleyes.gif Tiesą pasakius, gal jis pats noriai būna lauke, o jei oras geras, tai kodėl nepabuvus? wink.gif Augindama sūnus (net ir blogu oru, bet aišku tada jau nuo jų noro nepriklauso ax.gif ) niekada gyvenime negirdėjau, kad jie norėtų grįšti namo pažaist, priešingai - tik į lauką, kad ir kas bebūtų (nors atsiradus kompiuteriui tai situacija kiek pasikeitė doh.gif )... doh.gif O šiaip kai buvo mažiukai, mes namo eidavom per prievartą lotuliukas.gif Tas pats ir su sūnėnais ir dukterėčiom buvo (ir dar dabar būna) lotuliukas.gif Tai manau kad ir tas vaikutis nesijaučia nuskriaustas būdamas kieme, o paskaityti galima aišku ir vakare, kiek vėliau. Na bet čia tik mano nuomonė ir mano patirtis su maniškiais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Domantomama @ 2007 10 07, 16:39)

Man atrodo,kad jeigu aukles darbas priziureti jusu vaika,tai savo asmeninius reikalus jinai privalo tvarkyti jau po darbo,nebent jau koks ekstra atvejis.As asmeniskai nenoreciau,kad aukle veziotu mano vaika savo automobilije schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilija38 @ 2007 10 08, 08:10)
O kiek tam vaikiukui metukų?  rolleyes.gif  Tiesą pasakius, gal jis pats noriai būna lauke, o jei oras geras, tai kodėl nepabuvus?

Tas vaikiukas nedidelis, kai aukles klausiau, sake metai ir 4 menesiai... Taigi, savo nuomones dar pareiksti negali... verysad.gif
Atsakyti