Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

tai va.. pradžioj buvo lyg viskas gerai, nepalikdavo vaikiuko. Pažiūrėsiu dar kelias dienas, kaip toliau elgsis. Ir svarbiausia - norėjau janos auklės, kad netingėtų su vaiku užsiimt, žaist. Kad nesiskųstų, kad nugarą skauda. O va kas gavosi.
Pas savo mamą kai nuvežu į svečius, tai ji su mažium tiek duodasi, kad jis tiesiog nulūžta pavargęs, o čia jauna tik žiūri iš paskos eidama. Ir tai, pasirodo, ne visada. Gerai, kad vyresnis sūnus kol kas namie, papasakoja. Nors jei nebūtų, statytume kameras.
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2006 03 12, 13:20)
Pastebėjau, kad daugumas mamų naiviai tikisi geros paslaugos už mažą kainą ir dar dėl savo brangiausių vaikų. cool.gif

Nemanau, kad atsirastu daug mamu, kurios samdydamos aukle savo vaikui, rinksis ja tik pagal uzmokesti, noredamos sutaupyti. Kita vertus, negali auklei atiduoti viso savo uzmokescio, tai priklauso ir nuo teveliu pajamu. O toki poziuri, kad neva man mazai mokat, tai man ir jusu vaikas do lampocki, galima kistis i viena vieta. Jei manai, kad nepakankamai moka, ieskokis geriau apmokamo darbo. Arba perspek tevus, kad dirbsi atmestinai, nes uzmokestis mazas. Dar galiu suprasti, kai maksimoj darbuotojas atrezia pirkejui, kad jis cia ir taip per mazai uzdirba, kad butu mandagus, bet kai aukle jauciasi nepakankamai finansiskai ivertinta ir del to skriaudzia maza nekalta vaikeli, nu tai jau atleisk schmoll.gif schmoll.gif Man labai labai gaila tevu, kurie del mineto naivumo patiki kokiai nors bobai be sazines savo vaikeli, juolab kad ir geras atlyginimas negarantuoja, kad zmogus tikrai saziningai dirbs. Tiku, kad yra labai geru, vaikus mylinciu auklyciu, bet del kai kuriu atveju labai noretusi grieztu sankciju, kad maziau butu norinciu luosinti mazo zmogucio gyvenima uzuot ejus plauti ofisu.
Atsakyti
man tai asmeniškai gaila vaiko ir kaip taip gali žmogus daryti 5 valandas laukia ir vien vežimėlyje doh.gif o tai vaikas ir valgyt nori ir žaisti galų gale ir gamtiniai reikalai doh.gif
aš tai jos neapsiverkiau kaip pagailo man tavo mažylės blush2.gif
ir jai jau vaikutis gerai vaiksčiojo verysad.gif

kokios auklės gali psichologinia trauma vaikui ivaryti g.gif o paskiu mamytei teks žinksniuoti pas psichologus g.gif

man taip gaila vaikučių blush2.gif
kad aš pasiimčiau ir prižiūrėti su savo dukryte mirksiukas.gif bet tik turiu bėda kad ketinu nuo rugsėjo studijuoti ikimokiklini ugdyma neakivaizdiniam tai viena savaitė i mėnesį mokslu o tris savaitės mielai prižiūrėčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
na, mamytės, patarkit.
Situacija buvo tokia: pareinu vakar iš darbo, vaikas išbertas tokiom raudonom dėmėm. Auklė sako -nežinau, nuo ko, bet dabar bėrimas sumažėjęs, anksčiau buvo beveik visas išbertas. Aš iškart už vaiko ir į polikliniką. Mūsų gydytojos jau nebebuvo, bet vistiek kažkuri apžiūrėjo, tuo metu bėrimas jau beveik visai buvo pradingęs, bet nutarė, kad greičiausiai tai dilgėlinė. Liepė stebėt. Grįžom namo, ir prasidėjo... net prisimint baisu. Tokiom bangom bėrimas atiranda, vėl pradingsta. Vaikas visas tampa raudonas, net su lyg pūslytėm, rėkia, kvietėm gydytoją iš namų, du kartus vaistų lėkėm pirkt, naktį vėl viskas kartojosi. Košmaras, neduok Dieve. Viename tarpe skambinu auklei, klausiu, nuo ko galėjo alergija prasidėt, ką mažius valgė, kada viskas prasidėjo, gal iš lauko grįžus. O ji suvardino, ką valgė ir sako - prasidėjo apie dvyliktą.. doh.gif Aš iš darbo grįžau po keturių. Niekaip man nesuprantama, kodėl ji man nepaskambino per tiek laiko??????? Būčiau iš karto vežus pas medikus, iš karto vaistai būtų pradėję veikt, nereiktų kliackui tiek kankintis. Telefonu aš jai nieko nebesakiau, nes tuo metu nebuvo kada priekaištaut..
Tai va, patarkit, ar yra koks pateisinimas tokiai auklei? Aš nekaltinu jos, kad dėl jos neapsižiūrėjimo viskas nutiko, bet negaliu atleist, kad laukė vakaro.. Tiesa, dar galiu pridurt, kad mano vaikas iki šiol visiškai niekam alergiškas nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 balandžio 2006 - 09:51
QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 10:48)
na, mamytės, patarkit.
Situacija buvo tokia: pareinu vakar iš darbo, vaikas išbertas tokiom raudonom dėmėm. Auklė sako -nežinau, nuo ko, bet dabar bėrimas sumažėjęs, anksčiau buvo beveik visas išbertas. Aš iškart už vaiko ir į polikliniką. Mūsų gydytojos jau nebebuvo, bet vistiek kažkuri apžiūrėjo, tuo metu bėrimas jau beveik visai buvo pradingęs, bet nutarė, kad greičiausiai tai dilgėlinė. Liepė stebėt. Grįžom namo, ir prasidėjo... net prisimint baisu. Tokiom bangom bėrimas atiranda, vėl pradingsta. Vaikas visas tampa raudonas, net su lyg pūslytėm, rėkia, kvietėm gydytoją iš namų, du kartus vaistų lėkėm pirkt, naktį vėl viskas kartojosi. Košmaras, neduok Dieve. Viename tarpe skambinu auklei, klausiu, nuo ko galėjo alergija prasidėt, ką mažius valgė, kada viskas prasidėjo, gal iš lauko grįžus. O ji suvardino, ką valgė ir sako - prasidėjo apie dvyliktą..  doh.gif  Aš iš darbo grįžau po keturių. Niekaip man nesuprantama, kodėl ji man nepaskambino per tiek laiko??????? Būčiau iš karto vežus pas medikus, iš karto vaistai būtų pradėję veikt, nereiktų kliackui tiek kankintis.
Tai va, patarkit, ar yra koks pateisinimas tokiai auklei? Aš nekaltinu jos, kad dėl jos neapsižiūrėjimo viskas nutiko, bet negaliu atleist, kad laukė vakaro.. Tiesa, dar galiu pridurt, kad mano vaikas iki šiol visiškai niekam alergiškas nebuvo.

nu kad vaika isbere tai auklyte gal nekalta.visgi pavasaris,tai dabar daug kas alergiskas. o jei esat sustitarusios,kad jei kas nutiks skambins,tada sitaip turejo pasielgti. o beja issiaiskinot nuo ko beria?
Atsakyti
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 29, 09:54)
nu kad vaika isbere tai auklyte gal nekalta.visgi pavasaris,tai dabar daug kas alergiskas. o jei esat sustitarusios,kad jei kas nutiks skambins,tada sitaip turejo pasielgti. o beja issiaiskinot nuo ko beria?

neišsiaiškinom. Realiausia priežastis - šokoladas. Šiaip nuo jo niekada nebėrė, bet kažkaip sugebėjo auklė surast kažkokį spintelėj užmestą šokoladą, apie kurį aš ir pamiršus buvau, ir beveik visą mažius suvalgė. Bet aš ir audinių minkštiklį naują pradėjau naudot, ir grindis su nauja priemone ploviau. Tai galėjo betkuri iš šių priežasčių alergizuot. Aš gi ir sakau, kad dėl to auklės nekaltinu. Tik kad jei matė, jog vaikui blogai, reikėjo ieškot pagalbos.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 11:04)
neišsiaiškinom. Realiausia priežastis - šokoladas. Šiaip nuo jo niekada nebėrė, bet kažkaip sugebėjo auklė surast kažkokį spintelėj užmestą šokoladą, apie kurį aš ir pamiršus buvau, ir beveik visą mažius suvalgė. Bet aš ir audinių minkštiklį naują pradėjau naudot, ir grindis su nauja priemone ploviau. Tai galėjo betkuri iš šių priežasčių alergizuot. Aš gi ir sakau, kad dėl to auklės nekaltinu. Tik kad jei matė, jog vaikui blogai, reikėjo ieškot pagalbos.

ir dar klausimas ko aukle knisos po spinteles g.gif ne jei butu bere nuo minkstiklio, grindu ploviklio tai ne nuo 12 butu pradeje bert. g.gif gal is lauko jie parsinese kokiu geliu ar zoliu,nes kaip supratau masinoj,pas gydytoja nebere,tik namie?
Atsakyti
va dėl gėlių ar žolių kažkaip nepagalvojau paklaust, dėkui už mintį. Nors namie jokių gėlių nepastebėjau.
O pas gydytoją nei mašinoj tikari nebėrė. Bet ir namie tokiom bangom - tai dingsta viskas, tai vėl baisu. Nors gydytoja sakė, kad taip gali būt. kol tas kažkas alergizuojantis pasišalins iš organizmo, t.y. visas 10 dienų. Aš pati niekada gyvenime nebuvau susidūrus su alergijom, ir šeimoj nebuvo tokių atvejų, tai nelabai suprantu kaip, kas ir nuo ko gali pasireikšt. Ir turbūt dėl to man dar baisiau viskas atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 balandžio 2006 - 10:28
QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 11:22)
va dėl gėlių ar žolių kažkaip nepagalvojau paklaust, dėkui už mintį. Nors namie jokių gėlių nepastebėjau.
O pas gydytoją nei mašinoj tikari nebėrė. Bet ir namie tokiom bangom - tai dingsta viskas, tai vėl baisu. Nors gydytoja sakė, kad taip gali būt. kol tas kažkas alergizuojantis pasišalins iš organizmo, t.y. visas 10 dienų. Aš pati niekada gyvenime nebuvau susidūrus su alergijom, ir šeimoj nebuvo tokių atvejų, tai nelabai suprantu kaip, kas ir nuo ko gali pasireikšt. Ir turbūt dėl to man dar baisiau viskas atrodo.

as esu priziurejus berniuka kuriam alergija buvo sienlige,dilgeline g.gif nepamenu kaip vadinas,bet tai purskemes kiekviena ryteli vaistukus,ir stengdavomes pasisaugot sakykim nupjautos zolytes.... o paciai tai alergija nuo visu rusiu vitamino B.manau antradieni nueikit pas gydytoja ir paprasykit atlikt paparastus tyrimus. ten paziures ar nesat alergiski dulkem,patylenes erkutem ir pan. tyrimai nesudetingi,tai manau daug ramiau bus.o auklytei pasakyk kad esi nepatenkint ir kad tikies jog kita karta taip nepasikartos,nors aisku paciai pasitikejimas tai nebe tas ja.
Atsakyti
labas, as tai keisciau nedvejuodama, kuo greiciau tuo geriau, ne tai ir vaikui gali pakenkti, pas nebegalesi palikti savo dukrytes su jokia kita aukle.O kur jus gyvenate, Vilniuj?
Atsakyti
QUOTE(Nomadica @ 2006 03 12, 17:28)
niu kai paskaiciau  blink.gif    .....tai net siurpas nuejo, kaip aukle gali palikti kitam kambary mazyliuka!!!! Juk visi zino, kad maziuliu net is akiu negalima paleisti.... Vaikiukai tokie, kad sauna jiems i galva kokia originali mintis ir ziurek jau ka nors dirba  2.gif  .. man atrodo, kad ta aukle ateina ne vaikiuko paziureti, o tik tik atsedeti uz tas valandas  g.gif

tenka tau visiskai pritart drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(iwona.marcinkevic @ 2006 05 03, 09:52)
labas, as tai keisciau nedvejuodama, kuo greiciau tuo geriau, ne tai ir vaikui gali pakenkti, pas nebegalesi palikti savo dukrytes su jokia kita aukle.O kur jus gyvenate, Vilniuj?

Vilniuj gyvenam
Atsakyti