Na parodyti dokumentus tikriausiai reikėtų, nusirašyti kai kuriuos duomenis, paklausti auklės adreso, bet kopijas daryti, man nepatiktų, aš gi taip pat nesu tikra, kad su tom kopijom ir asmens kodu tie žmonės nepasiims kokios vartojamosios paskolos ar kokio daikto išsimokėtinai, aišku reikia ir originalaus dokumento, bet dabar tiek aferistų visur ir visokių, kai simpatiški vyrukai užkalba pardavėjoms dantis...
Aš esu tvarkiusi vieno žmogaus butą, tai jis po kelių apsilankymų man davė raktus ir dažnai jo nebūdavo namie kol sutvarkydavau ir išeidavau. Žmogus pasitikėjo, nors net mano vardo nė nežinojo , taip išdirbau beveik 3 metus ir viskas buvo ok.
na, kadangi musu miestas nera didelis, ir gali neblogai atkasti pasikapstes, tai kai atejo gatve is gatves, ilgai stebejau, ziurejau, gyveno kitame name anapus gatves, tad matydavau ne tik darbo metu, pastebejau, kad tikrai nesiknisa po namu spintas ar daiktus, paskambinus ir paprasius ka padaryti, ji tuoj sako, palauk, einu ziuret, o tu sakyk kur yra, nes nezinau, ji tik po kokiu metu pardejo virtuvines sppinteles atidarineti iki tol net su vienu dubeneliu issiversdavo, isiplaunair toliau daro valgyti, nezinojo kur laikomi indeliai, dubeneliai maisto gamybai, ir dabar po 2 metu, matau, kad neisdrasejo ten kur nereikia, zino vaiko spinta, virtuve jau aisku pazysta, bet kambariuose net i miegamaji uzeit buvo nejauku kai pradejo dirbt, sako jusu erdve cia, nesmagu man
QUOTE(AMD ir ko @ 2010 07 24, 12:08)
Labai sunku "įlysti" į žmogaus vidų. Jei auklė taip elgiasi, tai gali būti nuo to kad ji niekada nieko nemylėjo iki senstvinio marazmo. Ar keisti? Žinoma. Savas vaikas arčiau dūšios, nei svetimo žmogaus finansinė padėtis
Papildyta:
Pataisymas: turėjo būti: "senatvinio marazmo"
Papildyta:
Pataisymas: turėjo būti: "senatvinio marazmo"
As tai keisciau.Kazkas netaip ten...Jei tik kirba abejones, tai ir tvarkykit reikalus.
Kazkada darbe padariau isvada;nereik bijot keist zmoniu-sunku, bet surinksi komanda ....
QUOTE(Moller @ 2010 08 04, 18:06)
As tai keisciau.Kazkas netaip ten...Jei tik kirba abejones, tai ir tvarkykit reikalus.
Kazkada darbe padariau isvada;nereik bijot keist zmoniu-sunku, bet surinksi komanda ....
2004 metu beda Jau turbut pakeite auklle ir pamirso apie tai
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 09 10, 15:00)
Man atrodo, kad daugelis iš jūsų per daug norite iš tų auklių - ir kad vaikus žiūrėtų, ir kad trobą iškuoptų. Mano manymu į jų pareigas turėtų įeiti išskirtinai tik vaiko priežiūra plius valgio gaminimas vaikui, vaiko daiktų, rūbų, žaislų sutvarkymas, o jau grindis tai gal pačiom reiktų išsiplaut. Gi auklė ne kokia tais vergė Izaura. Na nebent apmokat tokias jos paslaugas. P.S. aš ne auklė.
visu 100 proc. aš taip pat nesu ir niekada nebuvau auklė
QUOTE(AMD ir ko @ 2010 07 24, 17:40)
Tikra lietuviška logika
o kuom ji jums nepatiko? aš tai sutinku su mintimi, kad auklių yra daug, o vaikelis vienintelis nepakartojamas ir tėvams turi būti svarbu vaiko gerovė.
Kai pasiskaičiau tai baisu, visos probleminės auklės, mano manymu, būtų keičiamos.. ir mažiausiai galvočiau,kad nepatogu prieš žmogų, gėda pasakyti ar nemalonu įžeisti..
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 09, 14:25)
Noriu ir aš įkišt savo trigrašį,ir užtart aukles,nes dirbau ja apie 15m.
Pirmam susitikime VISOS mamos pabrėždavo,kad svarbiausia joms bendravimas su vaiku,jo lavinimas.Iš pradžių taip ir būna.Paskui pradedama prašinėt smulkių patarnavimų(nespėja paklot lovų.suplaut vakarienės ir pusryčių indų,pagamint vyrui jo mėgstamą mišrainę)už kuriuos sumoka.Vėliau nebeprašo,tai tampa privaloma.O dar vėliau ir nebemoka....
Aš mėgstu tvarką.Jei tuose namuose praleidžiu pusę paros,pačiai rankos niežti pasišvarint.Bet kai pradedama tuo naudotis...
Pirmam susitikime VISOS mamos pabrėždavo,kad svarbiausia joms bendravimas su vaiku,jo lavinimas.Iš pradžių taip ir būna.Paskui pradedama prašinėt smulkių patarnavimų(nespėja paklot lovų.suplaut vakarienės ir pusryčių indų,pagamint vyrui jo mėgstamą mišrainę)už kuriuos sumoka.Vėliau nebeprašo,tai tampa privaloma.O dar vėliau ir nebemoka....
Aš mėgstu tvarką.Jei tuose namuose praleidžiu pusę paros,pačiai rankos niežti pasišvarint.Bet kai pradedama tuo naudotis...
Taip ir yra.Mamos raso tik apie aukles,o saves nemato.
Geroje seimoje ir aukles geros.
Kaip elgesi su auklemis ,taip ir aukles pradeda elgtis.
Gera seima aukliu nekeicia(gali viena pasitaikyti bloga),bet kaip istisai skelbimai kelius men. tie patys,tai....
QUOTE(joanal @ 2010 08 08, 21:10)
Taip ir yra.Mamos raso tik apie aukles,o saves nemato.
Gera seima aukliu nekeicia(gali viena pasitaikyti bloga),bet kaip istisai skelbimai kelius men. tie patys,tai....
Visiškai pritariu
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 08 09, 16:54)
Visiškai pritariu
100 proc teisybe, gera aukle is geros seimos nebegs, ir gera seima nekeis geros aukles...veiksmas lygus atoveiksmiui
Sakyčiau, daug kas paaiškėja pirmom pirmo susitikimo minutėm. Kartais su kai kuriais žmonėm būna nejauku. Ieškausi dabar darbo. Buvau nuėjusi į jauną šeimą. pasikalbėjom. Man vis atrodė, kad klausia kažkaip keistai, visai ne taip, kaip reikėtų klausti auklę, lyg rinktųsi kokį ministerijos darbuotoją. Nepasirinko manęs. Esu dėkinga, kad greit apie tai informavo ir drauge džiaugiuosi, kad nepasirinko, nes būtų tekę atsisakyti... Taigi, noriu pasakyti, kad visų svarbiausia yra tai, kad mes vieni kitų netrikdytume, jei jau pirmo susitikimo metu kyla keistas nerimas, geriau ieškokimės kitų žmonių, antraip labai gali būti, kad teks keisti arba auklę, arba šeimą. Na, ir dar pasakysiu " ne į temą": šioje vietoje neturėtų suveikti kriterijus "kuo mažiau litukų ir kuo daugiau paslaugos".
QUOTE(joanal @ 2010 08 08, 21:10)
Tik nereikia Savu laiku turejom tokia.Nieko tvarkyt jai nereikdavo,maista duodavom,sumokedavom laiku,o ji mus apvoge...
Mes irgi tokia turejom, po puse kg mesos kasdiena suvartodavo, o iki savaitgalio budavo tuscias saldytuvas, kiek bebutu, nors elgemes labai graziai su aukle.... kitai atejus maisto atsargu pirkimas sumazijo perpus.....
QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 13:32)
Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.
Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?
... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.
Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?
... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
Nors dar pati su auklėmis neesu susidūrusi, bet šioje situacijoje tikrai ieškočiau pamainos visgi vaikas savo elgesiu pats parodo, jog blogai jaučiasi su tuo žmogumi, jam nėra gerai, o vaikučio gerovė bene svarbiausias kriterijus renkantis auklę...