Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

QUOTE(charite @ 2010 04 05, 08:53)

Sorry, ne taip supratau.
Pamaniau, kad prikepet visai seimai vakarienei zuvies, o aukle
a)suvalge 1 gabaliuka (tai nebutut net pastebejus, jei nebutu pasakius);
2)viska suputo blink.gif ir seimai nieko neliko.
Na, jus rasot, kad jums maisto negaila, bet man asmeniskai tikrai butu gaila, jei suvalgytu paskutini lasisos gabaliuka. Gal as ji pasilikau pusryciams vaikams uzdeti ant sumustiniu g.gif o jei dezros ar surio nera namie, tai su kuo tada tuos sumustinius daryt doh.gif

Del naujos aukles tai ir as patarciau, jog surasytumet visus jos darbus, ka turi per diena nuveikt (ka kur isplaut, kiek laiko lauke buti, kuriam kambary zaisti ir t.t.) ir pakabinti tai ant saldytuvo. Taip abi puses bus labiau apsaugotos.
Atsakyti
Paskutinėj šeimoj mes turėdavom darbų kalendorių,į kurį šeimininkė ar aš pati rašydavom darbus,priminimus apie vaikų būrelius,ar vizitus pas odontologą.Ten patekdavo ir įdomūs vaikų pasakymai,įvairūs juokeliai.Radus kelerių metų senumo kalendorių(dirbau pas juos 9m)buvo labai įdomu pasiskaityt
Darbų būdavo daug,nes buvau guvernantė-ekonomė,viską kartais tikrai sunku atsimint,tad sugalvojau panaudoti seną darbų knygą-šeimininkams tiko mano išradimas.
O paskui be to atrodė neįmanoma apseit.Tose knygelėse-šeimos gyvenimo metraštis,nuo vaikų kūdikystės,augimo,iki ištrūkusių sagų,mokesčių,šiukšlių išvežimo...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 08, 12:05)
Paskutinėj šeimoj mes turėdavom darbų kalendorių,į kurį šeimininkė ar aš pati rašydavom darbus,priminimus apie vaikų būrelius,ar vizitus pas odontologą.Ten patekdavo ir įdomūs vaikų pasakymai,įvairūs juokeliai.Radus kelerių metų senumo kalendorių(dirbau pas juos 9m)buvo labai įdomu pasiskaityt
Darbų būdavo daug,nes buvau guvernantė-ekonomė,viską kartais tikrai sunku atsimint,tad sugalvojau panaudoti seną darbų knygą-šeimininkams tiko mano išradimas.
O paskui be to atrodė neįmanoma apseit.Tose knygelėse-šeimos gyvenimo metraštis,nuo vaikų kūdikystės,augimo,iki ištrūkusių sagų,mokesčių,šiukšlių išvežimo...

kaip idomu,smagu ir sentimentalu tiek Jums,tiek seimai,pas kuria dirbote pavartyti TOOOKIAAAA knyga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 08, 13:05)
Radus kelerių metų senumo kalendorių(dirbau pas juos 9m)buvo labai įdomu pasiskaityt

Skiautele, ma idomus kiek kitoks dalykas ax.gif Na, del darbo. Kiek pastebejau iv. temose, daug metu dirbot aukle. Tai as galvoju, o kaip jums su darbo stazu? Ar tuo nesirupintat? Juk jei dirbot nelegaliai, tai stazas 0 metu. O jei pagal patenta(licenzija ar kas ten dabar vadinasi), tai jusu darbo metai dalijasi per puse. Tai, kad gauti pensija, turit ne 30 metu dirbti, o 60 blink.gif Ar tikities, kad bunant pensininke vyras ir vaikai bus pajegus islaikyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 04 08, 20:00)
Skiautele, ma idomus kiek kitoks dalykas  ax.gif Na, del darbo. Kiek pastebejau iv. temose, daug metu dirbot aukle. Tai as galvoju, o kaip jums su darbo stazu? Ar tuo nesirupintat? Juk jei dirbot nelegaliai, tai stazas 0 metu. O jei pagal patenta(licenzija ar kas ten dabar vadinasi), tai jusu darbo metai dalijasi per puse. Tai, kad gauti pensija, turit ne 30 metu dirbti, o 60  blink.gif Ar tikities, kad bunant pensininke vyras ir vaikai bus pajegus islaikyti  g.gif

knygelė dirbo smile.gif šeimininko firmoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va. Patarimo norėčiau ir aš, ar reikia keisti tokią auklę.
Mums reikalinga valandinė auklė. Šiuo metu turime žmogų, kuris ateidinėja vos virš mėnesio laiko. Buvom sutarę, jog mėnuo laiko kaip ir bandomasis. Per nepilnas tris savaites auklė septynis (!) kartus ateiti negalėjo. Bet visi kartai buvo su labai priežastimis unsure.gif(nors, kad ir kaip galvoju, jokiam darbe neįsivaizduoju, kaip būtų galima atsiprašyti septynis kartus per nepilną mėnesį). Po šiandienos skambučio, kai tiesiai paklausiau, ar ji nori pas mus darbuotis (na, kai nuolat negali, man logiškai atrodo, kad žmogus tiesiog nenori tokio darbo), pasipiktinusiu pakeltu tonu man buvo atsakyta, jog ji irgi turi asmeninė gyvenimą, važiuoja į laidotuves, etc. Pasijaučiau kaip tikra išnaudotoja unsure.gif.
Buvau susitarusi šį savaitgalį žiūrėti du festivalinius užsieniečių spektaklius, turėjau pakvietimus, bet deja... Ir kad reikės pažiūrti mergaitė ji žinojo iš anksto. ir kai rnkomės auklę, pabrėžtinai sakėm, jog bus taip, jog reikės vakarais ir savaitgaliais. Su viskuo sutiko.
Nenoriu daryti skubotų išvadų, bet ateityje bendravimo nelabai įsivaizduoju- juk negalėsiu pasitikėti tokiu žmogumi, tuolab, kad nuo rudens keliausiu darban, tad norėčiau, kad liktų tas pats žmogus saugoti dukrytės....
Patarkit, prašau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spengla: 08 gegužės 2010 - 14:50
QUOTE(spengla @ 2010 05 08, 15:37)
Na va. Patarimo norėčiau ir aš, ar reikia keisti tokią auklę.

Keiskit
Atsakyti
spengla, nedvejojant ir iskar butinai reikia keisti. Su tokiu neatsakingu poziuriu i darba zmogaus tikrai nereikia.
Siuo metu yra mase moteru, kurios noretu bent kiek uzsidirbti ir tikrai brangintu darbo vieta, stengtusi gerai dirbti 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau,kad auklės darbas būtų oficialus-gal atsisijotų apsišaukėlės,kurios dirba ne iš pašaukimo,o iš bėdos,kad kitokio darbo neranda,ar nesugeba dirbti...
Tada bėda visiems-ir vaikams,ir jų tėveliams
Gerai,jei mamos nedirbančios,o jei reikia į kokį atsakingą darbą,o auklė nusprendžia,kad tądien nori ilgiau pamiegoti,ar pašliaužioti po parduotuves?
Labai gaila,kad per neatsakingas,geriančias ir vagiančias kenčia visų auklių prestižas.Nuvertinama gera ir reikalinga profesija.
Nelemta mums,kaip Arinai Radionovnai,papulti į istoriją...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 05 16, 09:22)
Norėčiau,kad auklės darbas būtų oficialus-gal atsisijotų apsišaukėlės,kurios dirba ne iš pašaukimo,o iš bėdos,kad kitokio darbo neranda,ar nesugeba dirbti...
Tada bėda visiems-ir vaikams,ir jų tėveliams
Gerai,jei mamos nedirbančios,o jei reikia į kokį atsakingą darbą,o auklė nusprendžia,kad tądien nori ilgiau pamiegoti,ar pašliaužioti po parduotuves?
Labai gaila,kad per neatsakingas,geriančias ir vagiančias kenčia visų auklių prestižas.Nuvertinama gera ir reikalinga profesija.
Nelemta mums,kaip Arinai Radionovnai,papulti į istoriją...

tai manau aukle turetu dirbti su verslo liudijimu 4u.gif sudaryti su teveliais sutarti.
Atsakyti
kai atlyginimas 600 Lt nekyla noras mokėti mokesčius schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 16 gegužės 2010 - 12:11
QUOTE(spengla @ 2010 05 08, 15:37)
Patarkit, prašau.

Tikrai,keisciau.Kad lb jau nepatikima atrodo is jusu pasakojimo.
Nieko neimanoma susiplanuot,turint tokia aukle unsure.gif
Atsakyti