Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

spengla, aciu 4u.gif
QUOTE(ateresa @ 2010 03 26, 13:22)
As jus labai uzjauciu del tokios aukles, bet tikrai atsisakykit jos paslaugu. Nes moket uz tai, kad ateina pavalgo, jusu daiktais pasinaudoja, tai tikra nesamone. Jei reiketu jums pagalbos ne kiekviena diena mielai pagelbeciau, nes pati auginu vaikiukus ir dirbu auklyte valandine.
Aciu uz gera sirdi. 4u.gif Bet siuo metu man reikalinga kasdiene pagalba verysad.gif
Sioji aukle, priimama dirbti, zadejo iki vasaros but, po to jai esa darzai, sodai...Gal tuomet jau as busiu tvirtesne ir tikrai reiks bandyt ieskoti zmogaus ne kasdienai. Net nezinau is anksto, kaip man seksis vaiksciot schmoll.gif
QUOTE(laukine kate @ 2010 03 26, 13:38)
Bet verta keisti viską iš pagrindų,ieškot naujos auklės...Ir netylėt ir nesitaikstyt su esama .netenkinama situacija...
Sėkmės ir ryzto 4u.gif
Aciu. Bijau kolkas keisti kazka - mazule is esmes pratinau savaite prie jos, antraja savaite irgi didziaja dali laiko kartu praleisdavau. kudikiui bus stresas zmogaus keitimasis g.gif Del mazutes labiausia ir pergyvenu.
Kita vertus, kai isvaziuoju pas gydytojus ir aukle lieka su lelyte viena, net neisivaizduoju, ka jos daro. Siandien, pavyzdziui, mazute 13.30 pazindo, po to aukle dave jai pietus, po pusvalandzio obuolio, dar po pusvalandzio vel mazute gavo MP, isvaziavau pas gydytoja, grizus paklausinejau - nuo 14.30 iki 16 mazule vel gavo darzoviu ir banana.
Gal as kvaila, bet auginu jau trecia vaika, bet kas pora valandu gaunancio MP 9 menesiu kudikio kietu maistu nedasiproteciau maitinti schmoll.gif
Dar pirmadieni aukles prasiau, kad bant pusantros valandos pertrauka tarp kieto maisto daytu. Antradieni vel kas pusvalandi... Treciadieni vel graziai paprasiau.... Siandiena klausiu - prasiau gi, nereikia taip daznai jos maitint...
O aukle - taigi mergyte nori valgyt, uz rubu griebia, cepsi, negaliu neduot blink.gif
Mano paaugliai sunus kartais vakarais keleta valandu priziuri lelyte, bet nei jiems ji verkia, nei jie jos maitina, - pazaidzia ir tiek unsure.gif
Zodziu, per mano vaiku auginimo praktika si aukle ketvirta. Pirmoji buvo tobula. kitos dvi - apgavikes (viena dar ir girtuokle). Si, paskutinioji, bent nieko nevagia, nenesa is namu ir nemeluoja, ji geresne uz anas dvi. Atsirinkau ja is keliolikos moteru, atrode pati geriausia doh.gif Neisivaizduotinai sunku atsirinkti nepazistama zmogu. Todel labai bijau vel rizikuoti ieskoti naujo nepazistamo zmogaus. Pazistamo neturiu. Ir bijau - o jei nuo vilko ant meskos pataikysiu g.gif Gal bandyt laukt vasaros, kol aukle pati iseis, o per ta laika gal man reikes maziau pagalbos ir susirasiu kazka unsure.gif
Atsakyti
Mes turejome analogiskas situacija vaiku prevencineje grupeje-vadovai buvo nepilnameciai,tai -ka pasakysi padaryt ,tai nepadarys, arba-ne taip padarys...Buvo pasakyta vaikams neduoti daznai bandeliu ,kurias gaudavome grupei(pavakariams)-tai duodavo daznai,o vaikai ismetydavo,pan.
Atsakyti
QUOTE(mariug @ 2010 03 27, 14:31)
Mes turejome analogiskas situacija vaiku prevencineje grupeje-vadovai buvo nepilnameciai,tai -ka pasakysi padaryt ,tai nepadarys, arba-ne taip padarys...Buvo pasakyta vaikams neduoti daznai bandeliu ,kurias gaudavome grupei(pavakariams)-tai duodavo daznai,o vaikai ismetydavo,pan.

Siaip jau, kiekviena zmogus savaip supranta zodi DAZNAI. Ar jus bent paaiskinot, ka jis jums reiskia?
Ar tokia savoka "greitai grisiu". Vienam "greitai grisiu" reiks po 10 min., kitam po valandos, dar kitam savaites begyje.
Jei tik pasaket "neduoti daznai", tai atleiskit man, bet pati kalta ir esat.
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 03 27, 01:17)
spengla, aciu  4u.gif
Aciu uz gera sirdi.  4u.gif Bet siuo metu man reikalinga kasdiene pagalba  verysad.gif
Sioji aukle, priimama dirbti, zadejo iki vasaros but, po to jai esa darzai, sodai...Gal tuomet jau as busiu tvirtesne ir tikrai reiks bandyt ieskoti zmogaus ne kasdienai. Net nezinau is anksto, kaip man seksis vaiksciot  schmoll.gif
Aciu. Bijau kolkas keisti kazka - mazule is esmes pratinau savaite prie jos, antraja savaite irgi didziaja dali laiko kartu praleisdavau. kudikiui bus stresas zmogaus keitimasis  g.gif Del mazutes labiausia ir pergyvenu.
Kita vertus, kai isvaziuoju pas gydytojus ir aukle lieka su lelyte viena, net neisivaizduoju, ka jos daro. Siandien, pavyzdziui, mazute 13.30 pazindo, po to aukle dave jai pietus, po pusvalandzio obuolio, dar po pusvalandzio vel mazute gavo MP, isvaziavau pas gydytoja, grizus paklausinejau - nuo 14.30 iki 16 mazule vel gavo darzoviu ir banana.
Gal as kvaila, bet auginu jau trecia vaika, bet kas pora valandu gaunancio MP 9 menesiu kudikio kietu maistu nedasiproteciau maitinti  schmoll.gif
Dar pirmadieni aukles prasiau, kad bant pusantros valandos pertrauka tarp kieto maisto daytu. Antradieni vel kas pusvalandi... Treciadieni vel graziai paprasiau.... Siandiena klausiu - prasiau gi, nereikia taip daznai jos maitint...
O aukle - taigi mergyte nori valgyt, uz rubu griebia, cepsi, negaliu neduot  blink.gif
Mano paaugliai sunus kartais vakarais keleta valandu priziuri lelyte, bet nei jiems ji verkia, nei jie jos maitina, - pazaidzia ir tiek  unsure.gif
Zodziu, per mano vaiku auginimo praktika si aukle ketvirta. Pirmoji buvo tobula. kitos dvi - apgavikes (viena dar ir girtuokle). Si, paskutinioji, bent nieko nevagia, nenesa is namu ir nemeluoja, ji geresne uz anas dvi. Atsirinkau ja is keliolikos moteru, atrode pati geriausia  doh.gif Neisivaizduotinai sunku atsirinkti nepazistama zmogu. Todel labai bijau vel rizikuoti ieskoti naujo nepazistamo zmogaus. Pazistamo neturiu. Ir bijau - o jei nuo vilko ant meskos pataikysiu  g.gif Gal bandyt laukt vasaros, kol aukle pati iseis, o per ta laika gal man reikes maziau pagalbos ir susirasiu kazka  unsure.gif

doh.gif Prazilsit iki vasaros..Atleiskit uz tokį išsireiškimą blush2.gif Bet ir nesiseka jums su auklėmis.. g.gif Nelaukit vasaros,-juk butent dabar reikia pagalbos.Kokiame mieste gyvenate?Gal kas nors galėtų kazką rekomenduot?Gal iš pazįstamų? unsure.gif
Atsakyti
Paskaitinejau tema. Kaip as jus suprantu. Labai sunku patiketi savo turteli svetimam zmogui. As aukle "gavau" su drauges rekomendacija. Jau penkti metai su ja draugaujam. Vaikas siais metais eis i mokykla. Ji pati pasakodavo ka veike, ka naujo suzinojo, kaip lauke smagiai pazaide. Man buvo svarbu, kad butu protinga, sazininga, atsizvelgtu i mano prasymus, uzsiimtu su vaiku. Tokia galetu visa saldytuva suvalgyt lotuliukas.gif .

Sekmes , mamukai, ieskant. Atrodo, kad siuo bedarbystes metu, saziningu ir geru moteriskiu turetu buti daugiau.
Atsakyti
QUOTE(laukine kate @ 2010 03 28, 13:45)
doh.gif Prazilsit iki vasaros..Atleiskit uz tokį išsireiškimą blush2.gif Bet ir nesiseka jums su auklėmis.. g.gif Nelaukit vasaros,-juk butent dabar reikia pagalbos.Kokiame mieste gyvenate?Gal kas nors galėtų kazką rekomenduot?Gal iš pazįstamų? unsure.gif
Mes vilnieciai.
Ieskojom pagal rekomendacijas, bet ... visos buvo uzimtos.
QUOTE(pienetupiene @ 2010 03 28, 16:40)
Man buvo svarbu, kad butu protinga, sazininga, atsizvelgtu i mano prasymus, uzsiimtu su vaiku.  Tokia galetu visa saldytuva suvalgyt  lotuliukas.gif .
Va butent.
Manoji man su pasibaisejimu pasakojo, kaip jai teko lopselyje dirbti. Atseit nesamone kruvai leliuku rubelius rengti einant i lauka. Arba visus po miegelio susodinti ant puoduku, po to valyti ju uzpakaliukus. Esa ji spjove ir isejo - ne jai toks darbas.
Kitasyk ji atnesa man dukryte raudonu zanduku. Sako - gal alergija. As sakau - gal kai priglaudet, gal i Jusu megztuka nusitryne zanduką? Aukle sako - tevai dukryte myluoja, uztenka, ner man cia ko myluot ja. Na suprantu, kad nepriversi mylet svetimo vaiko, bet man taip graudu paliko verysad.gif
QUOTE(pienetupiene @ 2010 03 28, 16:40)
Sekmes , mamukai, ieskant. Atrodo, kad siuo bedarbystes metu, saziningu ir geru moteriskiu turetu buti daugiau.
Man taip nepasirode. Greiciau atvirksciai - geros aukles kaip turejo, taip ir turi darba. O i rinka plustelejo ne pacios geriausios.
Kiekviename darbe taip. Juk darbdaviai, kai reikia kazko atsisakyti, neatsisako geru darbuotoju. O jei aplinkybes privercia atsisakyti, gerus isgraibsto kiti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 28 kovo 2010 - 18:57
QUOTE(Leksa @ 2010 03 27, 22:15)
Siaip jau, kiekviena zmogus savaip supranta zodi DAZNAI. Ar jus bent paaiskinot, ka jis jums reiskia?
Ar tokia savoka "greitai grisiu". Vienam "greitai grisiu" reiks po 10 min., kitam po valandos, dar kitam savaites begyje.
Jei tik pasaket "neduoti daznai", tai atleiskit man, bet pati kalta ir esat.

Cai panasiu buvo situaciju,kaip su charite vaikuciu...Buvo sakyta,kad vaikams duoti bandeles tik pavakariams,ir tai po viena,bet jaunieji vadovai sakydavo"argi gaila,kai gaunama uz dyka?''( bandeles ir kiti saldumynai budavo gaunami is remiancios kepyklos).Be to,vadovams sakiau ne as ,o tos prevencines grupes vyriausias vadovas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariug: 29 kovo 2010 - 08:36
Siaubas kažkoks... blink.gif
Mamytės, juk jūs mokat pinigus tam, kad jūsų vaiku būtų tinkamai pasirūpinta, ie netgi nemažus pinigus... doh.gif Ir iš kur tokių bobų atsiranda, kurios sugeba naudotis esama padėtimi be jokio sąžinės graužimo? Gaila vaikučių sad.gif

Mamytės, kovokit už savo vaikus, tikrai dar yra gerų žmonių šioj žemėj wink.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2010 03 29, 13:38)
Siaubas kažkoks...  blink.gif 

Kad butu taip paprasta ,,praskanuot" zmogu ir izvelgt jo esme ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 29 kovo 2010 - 14:56
QUOTE(charite @ 2010 03 29, 13:18)
Kad butu taip paprasta ,,praskanuot" zmogu ir izvelgt jo esme  ax.gif

spejau dar paskaityti Jusu pakeista zinute ax.gif
Manau didziausia beda,kad nepasakote tiesiai sviesiai ko reikalaujate ir ka negerai daro darbo eigoje aukle. 4u.gif Jus esate darbdavys,jus mokate pinigelius ir turite teise bei privalote reikalauti sutartu dalyku.
Aukle isties naudojasi jusu gerumu ir nemokejimu grieztai pareikalauti sutartu dalyku.
Bet pasakysiu savo nuomone-nebijokite keisti aukle,vaikui didesne trauma,kai taip ji priziuri dabartinis zmogus,nei aukles keitimas-vaikas privalo gauti demesio,zaidimu is aukles,tinkamai maitinamas(o ne demesio trukumas slepiamas po maistu-pradeda zirzalioti vaikutis,jam duodamas maistas,o ne demesys,nesiojimas,gugavimas,zaidimai,dainavimas ir kt.)
Tad noredama gero savo kudikiui paieskokite kitos aukles 4u.gif
Sekmes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 03 29, 21:02)
spejau dar paskaityti Jusu pakeista zinute ax.gif
Manau didziausia beda,kad nepasakote tiesiai sviesiai ko reikalaujate ir ka negerai daro darbo eigoje aukle. 4u.gif Jus esate darbdavys,jus mokate pinigelius ir turite teise bei privalote reikalauti sutartu dalyku.

Dvi dienas bandziau su aukle pasikalbeti, labai mandagiai, tiesiai ir konkreciai ivardydama svarbiausius reikalavimus (jokiu budu ne papildomus).
Ji ne tik kad neklause, bet nuolat mane pertraukinėjo nukrypdama i lankas, po to pacio paskutiniojo pokalbio metu jau sugebejo ,,pamirst", kad ne salone, o kudikio kambary reikia su kudikiu zaist (esa as liepiau jai salone zaist), kad as jai menesini bilieta apmoku (esa nieko as jai nedaviau) ir t.t.
Bet tai smulkmenos, kaip ir tai, kad pokalbiai pasibaige pakeltu aukles tonu.
O ir tai ne blogiausia.
Mano paaugliai berniukai rado aukle apziurinejancia konteineriu turini ir is konteinerio issitraukiancia laikrašti paskaitymui...
Šiandiena atidaviau iki cento visus jos uždirbtus pinigus ir, pamaciusi, kad per jos nenora klausyti, mela, rekima joks pokalbis neivyks, nebeaiskindama nieko padėkojau ir paprasiau daugiau nebeateiti...
Dabar mastau, ar tokia aukle irasyti i juodaji sarasa, ar vistik esu neteisi? g.gif
Atsakyti
Charite, console.gif, labai užjaučiu ir širdingai linkiu rasti gerą ir mielą žmogų.
Įrašykite į juodąjį sąrašą, deja... vien ko vertas pasakojimas apie lopšelinukus ir nereikėjimą pamyluoti vaiką unsure.gif
Mes šiuo metu irgi ieškojome/ keitėme valandinę auklę- tikra tiesa, visokių moteryčių šiuo metu ieško darbo, bet, tikrai, yra ir gerų žmonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spengla: 30 kovo 2010 - 18:49