Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

Noriu ir aš įkišt savo trigrašį,ir užtart aukles,nes dirbau ja apie 15m.
Pirmam susitikime VISOS mamos pabrėždavo,kad svarbiausia joms bendravimas su vaiku,jo lavinimas.Iš pradžių taip ir būna.Paskui pradedama prašinėt smulkių patarnavimų(nespėja paklot lovų.suplaut vakarienės ir pusryčių indų,pagamint vyrui jo mėgstamą mišrainę)už kuriuos sumoka.Vėliau nebeprašo,tai tampa privaloma.O dar vėliau ir nebemoka....
Aš mėgstu tvarką.Jei tuose namuose praleidžiu pusę paros,pačiai rankos niežti pasišvarint.Bet kai pradedama tuo naudotis...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 09, 13:25)
Vėliau nebeprašo,tai tampa privaloma.....O dar vėliau ir nebemoka

O jūs nepastebite, kad visuose darbuose taip? Auklės darbas ne išimtis. Jeigu jaučiatės išnaudojama, keiskite darbą. Nei vienam darbdaviui nėra prie širdies kai deramasi dėl smulkmenų, jeigu erzina papildomi darbai nedirbkite ten.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
pati esu dirbusi aukle
dabar pati, planuodama leliuka susimastau kokia aukle rinkciausi ir kokie butu mano reikalavimai...
visu pirma kas man istrigo, tai kaip mama rinko aukle savo berniukui...as neturejau jokiu rekomendaciju, buvau jaunute panele radusi skelbima laikrastyje...atejus i pokalbi man nebuvo uzduodami jokie itin asmeniniai klausimai, tiesiog pasiulytas puodelis arbatos ir lengvas pokalbis apie tai ko is manes tikisi busima darbdave...kaip veliau suzinojau iki manes pas juos lankesi apie 14 moteru, su rekomendacijomis ir be ju...o mane issirinko tik todel, kad as bendravau su vaiku, uzmezgiau kontakta is pirmu akimirku(berniukas paemes mane uz rankos vedziojo po kambarius ir aprode savo zaislus, iseinant dave bucki)...turbut keistai skamba ir nelebai itikinamai, bet taip jau buvo...
dirbau apie metus, buciau dirbusi ir ilgiau, bet teko keisti gyvenemaja vieta...
seima buvo nereali,atlygis nedidelis, bet i darba eidavau kaip i svente...
is manes buvo reikalaujamas tik rupinimasis vaiku ir bendravimas su juo, privalejau kiekviena diena po 2 valandas praleisti lauke, pagaminti jam pietus ir pamaitinti...zaisti, bendrauti,apiprausti...
per pietus gryzusi mama pamaitindavo ji krutimi ir begdavo atgal i darba...kartu su ja pietaudavau ir as...kai vaikas miegodavo galejau uzsiimti kuo tik noriu, miegoti, skaityti, sedeti prie kompiuterio...svarbiausia toje seimoje buvo vaikas-o ne grindu sveitimas ir valgio gaminimas.drabuzius skalbdavo skalbykle, dziaustyti man juos tikrai nebudavo sunku...bet kai su manimi buvo taip pagarbiai elgiamasi, svenciu bei gimtadienio proga dovanojamos dovaneles bei premijos, buvau maitinama, buvo domimasi ar pas mene nera jokiu rupesciu ir problemu, paciai norejosi padaryti daugiau nei is manes tikimasi...as tvarkiau namus,plaudavau indus ir.tt
tik negaminau, nes mamyte labai mego suktis virtuveje...bet visada su malonumu palupdavau bulves ar paruosdavau tai ko prireiks tam, kad greiciau pagaminti vakariene...priziuredavau ir papildomai, vakarais, uz tai taip pat budavo atsilyginama...
sunkiausia budavo skirtis su vaiku, man einant i namus jis paslepdavo batus, zirzdavo...pamilom vienas kita, as jam netapau mama, tapau suaugusia drauge...kartu zaizdavom, kartu verkdavom kai jam skaudedavo...bet jis verkdavo ir tada kai mama eidavo i darba ir tai nereiskia jog jam su manimi blogai, jog jis skriaudziamas...tiesiog mama yra mama ir jos neatstos jokia aukle...
buvo visko... biggrin.gif ir melyniu ir guzu, buvom ir sviesto privalge nuo kurio jam alergija...bet tai taip pat nereiskia jog jis blogai priziurimas, tas pats nutinka kai ir mamytes augina...su nostalgija atsimenu ta seima, visoms auklems linkeciau padirbti tokioje aplinkoje..
taip, kad mielosios mamytes, noriu tiesiog palinketi supratingumo...nes vaikas ne zaislas, jis gyvas, judrus...ir kartais tikrai sunku pastebeti kai iskreciama kokia isdaiga ar uzsidedama melyne...o rekomendacija nebutinai garantuos, kad aukle yra nepriekaistinga
jei jau po savaites pastebite, kad jusu vaikas pasikeite, tapo irzlus, piktas, verkia, o ne laimingas laksto po namus ir tampo aukle uz ausu, keiskite ja, ir net nesistenkite ieskoti priezasciu...ji gali buti gera, rupintis vaiku, bet visiskai su juo neuzsiimti, nezaisti, nebendrauti...o mazyliams tai butina
Atsakyti
QUOTE(natstoc @ 2010 01 09, 17:07)
O jūs nepastebite, kad visuose darbuose taip? Auklės darbas ne išimtis. Jeigu jaučiatės išnaudojama, keiskite darbą. Nei vienam darbdaviui nėra prie širdies kai deramasi dėl smulkmenų, jeigu erzina papildomi darbai nedirbkite ten.

Bet auklė gi ne tarnaitė... Tarkim jūs dirbat ofise kokia apskaitininke ar administratore, turbut nebūtų labai smagu, jei jums pavestų grindų ar san. mazgo priežiūrą... Ribos viskam turi būti... Mišrainių pjaustymas suaugusiam diedui tikrai ne auklės reikalas.
Atsakyti
QUOTE(ksem @ 2010 01 12, 21:43)
sveikos 4u.gif
pati esu dirbusi aukle

thumbup.gif 100 proc drinks_cheers.gif Pati turiu aukle, kuri ateina kai man reikia kazkur iseiti ar isvaziuoti, mano reikalavimai tik rupintis vaikais ir su jais uzsiimti. Pries tai turejau kita, tai nesulyginsi ju, kaip diena ir naktis skirtingos smile.gif Visu pirma i ka atsizvelgiau, tai kaip vaikai reaguoja kai ji ateina, mazoji is karto sypsosi, o sunus prieina prisiglaudzia ir nubega, man to ir uztenka smile.gif

QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 01 14, 11:29)
Bet auklė gi ne tarnaitė... Tarkim jūs dirbat ofise kokia apskaitininke ar administratore, turbut nebūtų labai smagu, jei jums pavestų grindų ar san. mazgo priežiūrą... Ribos viskam turi  būti... Mišrainių pjaustymas suaugusiam diedui tikrai ne auklės reikalas.

drinks_cheers.gif Irgi pritariu, jeigu norit mamytes,kad jums aukle gamintu pietus, tvarkytu kambarius, tai gal nusisamdykit namu seimininke, o ne aukle 4u.gif
Atsakyti
be galo mėgstu gamint,tai man būtų diskomfortas pas tokį patį pomėgį turinčią šeimininkę...
manau,kad kažkokio unikalaus recepto gerai auklei,ar geriems šeimininkams nėra būtent dėl skirtingų prioritetų...
suprantu,kokį vaidmenį atlieku tuose namuose.Ir jei šeimininkė pasiūlys išgert arbatos ir paplepėt-mielai.Bet pati niekad nesiimčiau iniciatyvos.Nes yra žmonių,linkusių išlaikyt atstumą.Gal ne iš blogos valios,ne dėl to,kad žemas lygis su aukle sėdėt-kiti tiesiog ilgiau pratinasi prie naujų žmonių.Bet pastebėjau,kad būtent tokie prisiriša ilgami ir labiau vertina
aš ir mama,ir auklė,todėl sakau-jei jaučiate diskomfortą,būtinai keiskite auklę.Tai,kad vaikui negerai besikeičiantys žmonės-mitas!Gyvenimas-nesustojanti kaita.O bloga auklė gali padaryti nepataisomą žalą jūsų mažyliui.
savo vaikui niekad nesamdyčiau seno,neturėjusio vaikų,nedirbusio tokio darbo žmogaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 15 sausio 2010 - 13:48
Noriu ir as su savo istorija ateiti. Tiesiog idomu pasitikrinti, ar nesu pernelyg griezta ir priekabi.

Gimus dukrytei prasidejo problemos su stuburu. Po kurio laiko su didziuliais skausmais atguliau lovon. Nebegalejau vaikscioti, nebegalejau priziureti kudikio. Tai truko puse metu - pernelyg ilgai, kad seimyna man galetu padeti. Pati savimi negalejau pasirupinti, o cia kudikis. Mano ir B tevu is esmes nera, broliu, sesiu irgi, taigi - vienintele iseitis - aukle.

Nusprendem, kad dukryte keliasi 9,
10 ateina aukle, pamaitina kudiki kosele, pazaidzia
12 val iseina i lauka, lauke pamigdo iki 13-14
Pabudus kudikiui isverda darzovytes, duoda pietukus jai.
Dirba iki 16 val.
Viso - kasdien po 6 val.

Aukle pasirinko, kad pietu pas mus nevalgys, atsines savo, musu gers arbata, kava.
Pravalys dulkes ir grindis kudikio kambary, isvirs maziukei darzovytes pietums (pusryciam kose B iseidamas darban gamina), praskalbs rubeli, jei susiteps, nuvalys maitinimo kedute, isplaus po saves mazules indukus, jei vezimas isteplins koridoriu, prasluostys ten purva. Zodziu, is esmes papildomo darbo nedaug. Visa kita laika zais su mazule. Misinuku nereikia gaminti, as pati zindau kudiki - aukle turi atnesti pazindyti pagal poreiki - nors ir kas valanda smile.gif

Pirmaja savaite aukle stengesi super. Kudikis pamazu buvo pratinamas prie jos, daug laiko praliesdavo su manimi lovoje. Aukle, turedama mase laisvo laiko puole plauti visas grindis, prasveisdavo kriaukles, aptvarke per mano pusmeti gulejimo lovoje apleistas geles... Taremes, kad pirma menesi mokesiu sutarta atlygi, jei viskas ciki, litu (vadinasi 6 Lt/diena) pakelsiu. Po savaites pakeliau atlyginima.
Sekancia savaite susirgo paauglys sunus. As sukaupusi visas jegas nukeliavau iki virtuves daryti valgyti. Turint omeny mano stuburo bedas tas valgio gaminimas buvo stebuklas, po kurio is skausmo verkiau. Pasidariau sau ir sunui pietus, kad butu seimai vakariene...
Nu negrazu - valgom vis, ir auklei neduot. Pasiulem viena diena. Antra... po to vaikas isejo i mokykla.
As sukandus dantis is skausmo darydavau seimai valgyt, o ji be kompleksu eme maitintis unsure.gif Nieko nesakiau.

Trecia darbo savaite aukle issikvepe. Tik pabudavo su dukryte, pamaitindavo, isvezdavo i lauka ir ... nieko. Mazule susirgo sloga. Iki mergytes pietu miego sukaupusi sveikatos likucius eidavau daryti pietus. Po to as pati migdydavau dukryte. Aukle turedavo laisva laika. Gera valanda. Kartais pravalydavo virtuves kriaukle. Kartais prasluostydavo mergytes kambario grindis. Bet tai budavo 2 dienas is 5. kitu metu nieko.
Veliau emiau pastebeti, kad aukle budama su vaikuciu skaito laikrascius.
Pradejau atsargiai daryti uzuominas, kad reiktu zaisti. Ateina ryte aukle - as jai sakau: va mes tai (rodau) katutes su ja plojame. Smagu, kad ir jus... Ateina kita ryta, sakau - va taip mes kuku (uzmetu merliuka dukrytei ant galvos, nutraukiu, ta juokiasi) zaidziama, paziaskit ir jus. Kita diena ateina - va mes taiip ,,dzyry dzyru duok pipiru" zaidziame, ketvirta diena - va mes knygele turime, va taip paveiksliukus ziurime... Atskiras pasakojimas, kiek skausmo keldavo kiekvienas judesys ir kokia kancia man budavo elementarus dzyry dzyru zaidimas su dukryte.

Aukle jau dirba du menesiai. Prasidejo treciasis. Nei kuku, nei dzyru, nei katuciu nezaidzia. Kineziterapeute liepe ant kamuolio dukryte ridineti. Ji ridineja. Biskuli pakalba su dukryte. Stropiai ziuri, kad mazule nenukristu. Viskas.

Suo metu jau as pamazu pradedu vaikscioti (vaikelio ilgai negalesiu kiloti, bent pora metu), dar negaliu lankstytis, tupineti. Kasdien darau auklei pietukus. Dabar jau darau ir mergytei - aukle tik sublenderiuoja virtas darzoves ir pamaitina). Mergyte pusantros savaites sirgo. Per pietu miega aukle papietaudavo, paskaitydavo laikrascius (o ir ne per pietu miega), karta per savaite prasluostydavo kambari, isvesdavo (savo inicaityva) suniuka i lauka palakstyti. Porakart yra sulanksciusi isdziuvsius ranksluoscius.
Su dukryte iki siol jokiu mano keliskart rodytu zaidimuku nezaidzia. Mergyte istisas dienas ropineja po grindis, dauzo zaisliukus i grindis. Kai ima zysti, pakelia ant ranku, pakalbina ir vel paleidzia. Arba as gaunu ja zindyti. Arba aukle nesa virtuven valgyti (kudikiui 9 menesiai), beveik kas valanda, kisa gerti vandenuka, nors esu liepusi man nesti jei atrodo, kad dukryte nori gerti blink.gif Man neretai tenka paciai pravalyti maitinimo kedute. Nekart aukle nepraplove maistu isteplioto merliuko ar rubelio (o taremes).
Dabar ji garsiai svajoja, kaip atsilus orams per tas 6 savo darbo valandas ji eis i lauka ne viena, o du kartus ir migdys ten lelyte. blink.gif
As nelendu i aukles darbo teritorija. Jei lendu, tik jei mergyte ima graudziai verkti. Tada pasibeldziu pries ieidama (o jei dukryte prie duru - gi uzgausiu). Nedarau pastabu, giriu uz antra karta savaiteje isvalyta virtuves kriaukle.

Siandiena susiruosiau gaminti salotas ir apstulbau - per akcija nebrangiai pirkta TW silikonines menteles sukramtytos. Dabar jos kainuoja 29 ir 49 Lt blink.gif Sunus sake, kad mate, kaip aukle skaito laikrasti, o kad mergyte tyletu, dave silikonines meteles (dukryte turi astrius 6 dantukus).
Perpykau neitiketinai. Ne tiek del menteliu (pati dukrytei duodu ir virtuves irankiu zaisti, ir kitu buity naudojamu daiktu), kiek del to, kad aukle nezaidzia su dukryte. Zinoma, neisivaizduoju, kad zmogus nonstopu turi zaisti - bet (apie tai su aukle priimant esu kalbejusi) - truputi pazaidzia, truputi mergyte pati, po to vel...

Kolkas jai nieko nesakiau, bet esu labai pikta. Na kam man aukles - as pati galiu dukrai ikist i rankas ne samti, o pussimti kainuojancias silikonines menteles ir pati guleti lovoje cool.gif
Gal as neteisi? Idomu, kaip visa situacija atrodo kitu akimis? g.gif

Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 03 25, 21:41)
Noriu ir as su savo istorija ateiti. Tiesiog idomu pasitikrinti, ar nesu pernelyg griezta ir priekabi.

Gimus dukrytei prasidejo problemos su stuburu. Po kurio laiko su didziuliais skausmais atguliau lovon. Nebegalejau vaikscioti, nebegalejau priziureti kudikio. Tai truko puse metu - pernelyg ilgai, kad seimyna man galetu padeti. Pati savimi negalejau pasirupinti, o cia kudikis. Mano ir B tevu is esmes nera, broliu, sesiu irgi, taigi - vienintele iseitis - aukle.

Nusprendem, kad dukryte keliasi 9,
10 ateina aukle, pamaitina kudiki kosele, pazaidzia
12 val iseina i lauka, lauke pamigdo iki 13-14
Pabudus kudikiui isverda darzovytes, duoda pietukus jai.
Dirba iki 16 val.
Viso - kasdien po 6 val.

Aukle pasirinko, kad pietu pas mus nevalgys, atsines savo, musu gers arbata, kava.
Pravalys dulkes ir grindis kudikio kambary, isvirs maziukei darzovytes pietums (pusryciam kose B iseidamas darban gamina), praskalbs rubeli, jei susiteps, nuvalys maitinimo kedute, isplaus po saves mazules indukus, jei vezimas isteplins koridoriu, prasluostys ten purva. Zodziu, is esmes papildomo darbo nedaug. Visa kita laika zais su mazule. Misinuku nereikia gaminti, as pati zindau kudiki - aukle turi atnesti  pazindyti pagal poreiki - nors ir kas valanda smile.gif

Pirmaja savaite aukle stengesi super. Kudikis pamazu buvo pratinamas prie jos, daug laiko praliesdavo su manimi lovoje. Aukle, turedama mase laisvo laiko puole plauti visas grindis, prasveisdavo kriaukles, aptvarke per mano pusmeti gulejimo lovoje apleistas geles... Taremes, kad pirma menesi mokesiu sutarta atlygi, jei viskas ciki, litu (vadinasi 6 Lt/diena) pakelsiu. Po savaites pakeliau atlyginima.
Sekancia savaite susirgo paauglys sunus. As sukaupusi visas jegas nukeliavau iki virtuves daryti valgyti. Turint omeny mano stuburo bedas tas valgio gaminimas buvo stebuklas, po kurio is skausmo verkiau. Pasidariau sau ir sunui pietus, kad butu seimai vakariene...
Nu negrazu - valgom vis, ir auklei neduot. Pasiulem viena diena. Antra... po to vaikas isejo i mokykla.
As sukandus dantis is skausmo darydavau seimai valgyt, o ji be kompleksu eme maitintis  unsure.gif Nieko nesakiau.

Trecia darbo savaite aukle issikvepe. Tik pabudavo su dukryte, pamaitindavo, isvezdavo i lauka ir ... nieko. Mazule susirgo sloga.  Iki mergytes pietu miego sukaupusi sveikatos likucius eidavau daryti pietus. Po to as pati migdydavau dukryte. Aukle turedavo laisva laika. Gera valanda. Kartais pravalydavo virtuves kriaukle. Kartais prasluostydavo mergytes kambario grindis. Bet tai budavo 2 dienas is 5. kitu metu nieko.
Veliau emiau pastebeti, kad aukle budama su vaikuciu skaito laikrascius.
Pradejau atsargiai daryti uzuominas, kad reiktu zaisti. Ateina ryte aukle - as jai sakau: va mes tai (rodau) katutes su ja plojame. Smagu, kad ir jus... Ateina kita ryta, sakau - va taip mes kuku (uzmetu merliuka dukrytei ant galvos, nutraukiu, ta juokiasi) zaidziama, paziaskit ir jus. Kita diena ateina - va mes taiip ,,dzyry dzyru duok pipiru" zaidziame, ketvirta diena - va mes knygele turime, va taip paveiksliukus ziurime... Atskiras pasakojimas, kiek skausmo keldavo kiekvienas judesys ir kokia kancia man budavo elementarus dzyry dzyru zaidimas su dukryte.

Aukle jau dirba du menesiai. Prasidejo treciasis. Nei kuku, nei dzyru, nei katuciu nezaidzia. Kineziterapeute liepe ant kamuolio dukryte ridineti. Ji ridineja. Biskuli pakalba su dukryte. Stropiai ziuri, kad mazule nenukristu. Viskas.

Suo metu jau as pamazu pradedu vaikscioti (vaikelio ilgai negalesiu kiloti, bent pora metu), dar negaliu lankstytis, tupineti. Kasdien darau auklei pietukus. Dabar jau darau ir mergytei - aukle tik sublenderiuoja virtas darzoves ir pamaitina). Mergyte pusantros savaites sirgo. Per pietu miega aukle papietaudavo, paskaitydavo laikrascius (o ir ne per pietu miega), karta per savaite prasluostydavo kambari, isvesdavo (savo inicaityva) suniuka i lauka palakstyti. Porakart yra sulanksciusi isdziuvsius ranksluoscius.
Su dukryte iki siol jokiu mano keliskart rodytu zaidimuku nezaidzia. Mergyte istisas dienas ropineja po grindis, dauzo zaisliukus i  grindis. Kai ima zysti, pakelia ant ranku, pakalbina ir vel paleidzia. Arba as gaunu ja zindyti. Arba aukle nesa virtuven valgyti (kudikiui 9 menesiai), beveik kas valanda, kisa gerti vandenuka, nors esu liepusi man nesti jei atrodo, kad dukryte nori gerti blink.gif Man neretai tenka paciai pravalyti maitinimo kedute. Nekart aukle nepraplove maistu isteplioto merliuko ar rubelio (o taremes).
Dabar ji garsiai svajoja, kaip atsilus orams per tas 6 savo darbo valandas ji eis i lauka ne viena, o du kartus ir migdys ten lelyte. blink.gif
As nelendu i aukles darbo teritorija. Jei lendu, tik jei mergyte ima graudziai verkti. Tada pasibeldziu pries ieidama (o jei dukryte prie duru - gi uzgausiu). Nedarau pastabu, giriu uz antra karta savaiteje isvalyta virtuves kriaukle.

Siandiena susiruosiau gaminti salotas ir apstulbau - per akcija nebrangiai pirkta TW silikonines  menteles sukramtytos. Dabar jos kainuoja 29 ir 49 Lt blink.gif Sunus sake, kad mate, kaip aukle skaito laikrasti, o kad mergyte tyletu, dave silikonines meteles (dukryte turi astrius 6 dantukus).
Perpykau neitiketinai. Ne tiek del menteliu (pati dukrytei duodu ir virtuves irankiu zaisti, ir kitu buity naudojamu daiktu), kiek del to, kad aukle nezaidzia su dukryte. Zinoma, neisivaizduoju, kad zmogus nonstopu turi zaisti - bet (apie tai su aukle priimant esu kalbejusi) - truputi pazaidzia, truputi mergyte pati, po to vel...

Kolkas jai nieko nesakiau, bet esu labai pikta. Na kam man aukles - as pati galiu dukrai ikist i rankas ne samti, o pussimti kainuojancias silikonines menteles ir pati guleti lovoje  cool.gif
Gal as neteisi? Idomu, kaip visa situacija atrodo kitu akimis? g.gif

Situacija atrodo tragiškai doh.gif Pabandykit kaip nors atsargiai paklaust, kodėl pasikeitė auklės elgesys, lyginant su pirmomis savaitėmis. Man iš Jūs pasakojimo atrodo, kad žmogus paprasčiausiai aptingo. O kadangi nesulaukia už tai iš Jūsų pastabų, tai ir naudojasi. Mano manymu, šitos auklės Jūs jau neperauklėsit, teks ieškotis kitos ir nuo pat pradžių žiūrėt kad "neišleptų". O mokėt auklei, maitint ją ir daryt viską pačiai, tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2010 03 26, 11:19)
Situacija atrodo tragiškai  doh.gif Pabandykit kaip nors atsargiai paklaust, kodėl pasikeitė auklės elgesys, lyginant su pirmomis savaitėmis. Man iš Jūs pasakojimo atrodo, kad žmogus paprasčiausiai aptingo. O kadangi nesulaukia už tai iš Jūsų pastabų, tai ir naudojasi. Mano manymu, šitos auklės Jūs jau neperauklėsit, teks ieškotis kitos ir nuo pat pradžių žiūrėt kad "neišleptų". O mokėt auklei, maitint ją ir daryt viską pačiai, tai  doh.gif

Tai vat aukles man ir reikejo, kad ji darytu tai, ko as nepajegi daryti - kiloti mazyte, ziasti su ja, maitinti (negaliu dukrytes pati nei kelt, nei i kedute isodint), vezti i lauka (as negaliu, juk beveik nevaikstau)...
Kazkaip daug smulkmenu prisikaupe.
Vienadien, tai buvo penktadienis, seimynai ir sau su aukle pagaminau plova. Po pietu miegelio aukle atejo is manes paimti mergytes ir sako - penktadienis, mesos gi negalima, tai as saldytuve zuvies radau, suvalgiau (nu gabaliuka, nenuskriaude musu gi suvalgydama)...
Kita diena - gal pudros turi? Eisiu i svecius, noreciau graziau atrodyti...
Dar kita diena - rankos mano suskirde, radau kremo, pasitepiau...
Dar viena diena - pasidariau kavos, nuo vakaro buvo keletas sausainiu like spinteleje. Kyst ranka - tik vienas unsure.gif
O pacia pirma savaite, kai dar nesdavosi savo pietus, dukrytei (jau buvo 7 menesiai) virdavo po 2-3 bulves ir 2 pusetinas morkas. Kur dingdavo viskas g.gif Centai tos bulves irnesakyk.gif Ji sako - ai, as sau mazuma prasiviriau...
Dabar dukryte tik po ligos, aptarem su aukle, kad pamazu prie lauko pratinsim. Pirma diena pusvalandi, antra - valanda. Vakar pirmasyk isveze i lauka. As uzmigau po sunkios nakteles. pabundu - beveik dvi valandos praejo, dukryte dar lauke blink.gif Siankt kvepavimo takai vel paburke,visa nakti prakaitavo...
Ber va tokiu smulkmenu apsciai. ,,Nekaltos" jos, bet mane erzina. Nesakau tiesiai apie nepasitenkinima kolkas, dar labai diplomatiskai kalbu - zmogui ir taip maz nesmagu, kad as kiauras dienas namuose cool.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 26 kovo 2010 - 11:47
Labas,

Charite, mano nuomonė bus labai kategoriška- Jums labai nepasisekė su aukle schmoll.gif, vykit ją lauk. Keista, kad tiek ilgai kentėjote, juk akivaizdu jau po pirmųjų savaičių tapo, kad tai- ne tas žmogus schmoll.gif
Linkiu sveikatos ir stiprybės.
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 03 26, 11:43)
Tai vat aukles man ir reikejo, kad ji darytu tai, ko as nepajegi daryti - kiloti mazyte, ziasti su ja, maitinti (negaliu dukrytes pati nei kelt, nei i kedute isodint), vezti i lauka (as negaliu, juk beveik nevaikstau)...
Vienadien, tai buvo penktadienis, seimynai ir sau su aukle pagaminau plova. Po pietu miegelio aukle atejo is manes paimti mergytes ir sako - penktadienis, mesos gi negalima, tai as saldytuve zuvies radau, suvalgiau (nu gabaliuka, nenuskriaude musu gi suvalgydama)...
Dar viena diena - pasidariau kavos, nuo vakaro buvo keletas sausainiu like spinteleje. Kyst ranka - tik vienas  unsure.gif
O pacia pirma savaite, kai dar nesdavosi savo pietus, dukrytei (jau buvo 7 menesiai) virdavo po 2-3 bulves ir 2 pusetinas morkas. Kur dingdavo viskas  g.gif Centai tos bulves  irnesakyk.gif Ji sako - ai, as sau mazuma prasiviriau...
Dabar dukryte tik po ligos, aptarem su aukle, kad pamazu prie lauko pratinsim. Pirma diena pusvalandi, antra - valanda. Vakar pirmasyk isveze i lauka. As uzmigau po sunkios nakteles. pabundu - beveik dvi valandos praejo, dukryte dar lauke  blink.gif Siankt kvepavimo takai vel paburke,visa nakti prakaitavo...
Ber va tokiu smulkmenu apsciai. ,,Nekaltos" jos, bet mane erzina. Nesakau tiesiai apie nepasitenkinima kolkas, dar labai diplomatiskai kalbu - zmogui ir taip maz nesmagu, kad as kiauras dienas namuose  cool.gif g.gif

As jus labai uzjauciu del tokios aukles, bet tikrai atsisakykit jos paslaugu. Nes moket uz tai, kad ateina pavalgo, jusu daiktais pasinaudoja, tai tikra nesamone. Jei reiketu jums pagalbos ne kiekviena diena mielai pagelbeciau, nes pati auginu vaikiukus ir dirbu auklyte valandine.
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 03 26, 13:43)
Dar viena diena - pasidariau kavos, nuo vakaro buvo keletas sausainiu like spinteleje. Kyst ranka - tik vienas  unsure.gif
O pacia pirma savaite, kai dar nesdavosi savo pietus, dukrytei (jau buvo 7 menesiai) virdavo po 2-3 bulves ir 2 pusetinas morkas. Kur dingdavo viskas  g.gif Centai tos bulves  irnesakyk.gif Ji sako - ai, as sau mazuma prasiviriau...
Dabar dukryte tik po ligos, aptarem su aukle, kad pamazu prie lauko pratinsim. Pirma diena pusvalandi, antra - valanda. Vakar pirmasyk isveze i lauka. As uzmigau po sunkios nakteles. pabundu - beveik dvi valandos praejo, dukryte dar lauke  blink.gif Siankt kvepavimo takai vel paburke,visa nakti prakaitavo...
Ber va tokiu smulkmenu apsciai. ,,Nekaltos" jos, bet mane erzina. Nesakau tiesiai apie nepasitenkinima kolkas, dar labai diplomatiskai kalbu - zmogui ir taip maz nesmagu, kad as kiauras dienas namuose  cool.gif g.gif

Visai rimtai,patariu ieškotis kitos auklės,kuri bus supratinga,dėmesinga ir kūdikiui ir Jūsų išsakytiems reikalavimams...Man čia kazkoks nenormalus elgesys g.gif Darbe negalima skaityt nei laikraščių,nei ziūrėt TV,nei kitaip savivaliaut... schmoll.gif
Pokalbis su aukle neišspręs situacijos,-ji aiškiai parodė savo elgesiu,kad nepaiso jūsų sąlygų..Jums reikia patikimos auklės,kad nereiktų nervuotis dėl visko..Vadinamos '''smulkmenos'''yra labai svarbūs dalykai...Pasipiktinau cool.gif Kaip galima nezaist su vaikeliu,nelavint ir t.t. Juk didziausias atpildas uz pastangas---kūdikio juokas ir švytintis veidelis...Net kai būdavau ne visai nuotaikoj,nes man būdavo sukrauta darbų,dėl kurių niekas nesitarė iš anksto,uz gana skurdų atlygį....Visvien,prisiglaudus kūdikiui,ir kaip jis juokdavosi balsu---man viskas nublankdavo....Žmonių yra visokių,ir kai jų nepazįsti,sunku yra parinkt tinkamą...Bet verta keisti viską iš pagrindų,ieškot naujos auklės...Ir netylėt ir nesitaikstyt su esama .netenkinama situacija...
Sėkmės ir ryzto 4u.gif
Atsakyti