Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

QUOTE(valkata @ 2009 08 18, 16:12)
Skaičiau, kad labai lengva nustatyti ar vaikas mušamas ar ne yra ėmus ir staiga pakėlus ranką, taip, tarsi po to smūgiuotum. Nemušamas vaikas niekaip nesureaguoja, mušamas susigūžia, išsigąsta, nes laukia smūgio.

Galima ir taip. Tokia savyginos reakcija yra būdinga smurtą patyrusiems vaikams g.gif
Atsakyti
Na, šiuo būdu darželyje labai lengva nustatyti, kaip tėvai elgiasi su savo vaikais... Nors, pasikalbėjus su vaikais, paaiškėja, kad po kokį kartą- kitą tėvai yra sudavę daugeliui. Susigūžia tik tie, kurie gauna dažnai ir stipriai.
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 08 04, 08:27)
nu laba diena doh.gif  kur vilnius o kur pajūris.kramtyk..

Papildyta:

o parašyta,kad jos tokios pačios  g.gif skaitot ir nesuprantat

tai kad nesamones rasai. kramtyk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 13:32)
sad.gif  sad.gif Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad  vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.

Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?

... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.

Žinoma, kad keisčiau, čia auklė o ne koksai tai dalykas, kurio nebūtų įmanoma pakeisti. Jei kasnors apie auklę nepatinka, ir problema neišsisprendžia, tai žinoma kad keisčiau, nematau dėlko reikėtų kentėti.
Atsakyti
QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 13:32)
sad.gif  sad.gif Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad  vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.

Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?

... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.

net kalbos nera - vaikui blogai, toks jausmas, kad sita aukle - vampyras, kuriam reikia pasisotinti is vaiko. Keisciau be kalbu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2009 08 26, 21:47)
tai kad nesamones rasai. kramtyk doh.gif

tundra,tavo nuomones niekas neklause,tai ir patylek.
Atsakyti
QUOTE(log @ 2009 07 21, 16:38)
Sveikos mamytės ir auklytės.
Iškilo štai kokia dilema.
Mes auklei mokam už savaitę - 250 Lt. Ji pagamina vaikui valgyti, išplauna mūsų indus( kai paprašiau),  su vaiku išeina į lauką. Buvom numate mokėti 300 Lt, tik kad pastangų jokių daugiau nesimato. Ko paprašai - atbula ranka padaro. Žodziu- vargas.
Auklei baigus savo darba  aš nuo grindu renku vaiko išmėtytus žaislus(ji net nesivargina ju pakelti ir nuplauti), renku nešvarius drabužius, panaudotas sauskelnes. Niekada nemačiau, kad būtų valiusi maitinimo kėdę.
Kai vaikas miega namuose - aukle naršo internete ar šiaip per langa žiūri.Žodžiu - poilsis.
Tai vat patarkit man, ar tai normalu?
Kiek žinau, kitos auklės ir vaiko drabužėlius palygina ir žaislus surenka. Matyt mums pasiltaikė nevalyva ir pritinginti moteriškė.

as aukle samdau tik savaitgaliais,tai jai uz diena moku po 50lt.ji pasmane dirba nuo 8ryto iki 19vakaro.bet daro viska,skalbia,vargyt verda(aisku ir pati pavalgo),su vaiku uzsiima.parejus i namus randu svarius bei patenkintus veidus.jums tiesiog nepasiseke.
QUOTE(log @ 2009 07 27, 11:02)
Tai vat ir  negali atsistebėti , kiek sau gali žmogus leisti.
O radom ja - Supermamoj.
Nuo rytojaus ši moteriškė  ieškosi naujo darbo.
Būkit budrios, mamytės. Saugokitės `auklių` - tinginių.

o kas ji tokia,jei radot cia SM,tai kad kitos butu atsargios.paviesinkit nika.
QUOTE(egesichora @ 2009 07 27, 12:16)
Cia turbut nuo zmogaus priklauso. Manau,tiesiog nepadoru po savo buvimo namuose betvarke palikti. Jei nesate susitarusi del namu tvarkymo,tai juos nors tokios pat bukles kaip pries iseidama i darba turetumete rasti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(saturno_sesely @ 2009 08 14, 23:33)
kiek siaubingų istorijų...

pusseserė pasamdė dukrytei auklę, kuri pasirodė duodavo jai raminamųjų. ir iš kur tokių auklių atsiranda  verysad.gif  verysad.gif

as zinau atveji,kai mama savo dviems sunums girdydavo raminamuosius,nes viena liko su mazais vaikais,vyras pasikore,sunku jai buvo.bet kad aukle sitaip daro,juk vaikas ne jos.
Atsakyti
QUOTE(log @ 2009 07 27, 11:02)
Na, kaip gavosi, taip gavosi. Iš bėdos - pakentėjom.
Vaikui miegant mūsiškė net buvo atradusi laiko žurnalus paskaityti ir pasnausti.
Mano draugiu auklės už tokią sumą vaiko drabužius lygina, kambarių grindis prašluosto, nes su vaiku vaikšto po namus. Jau nekalbant apie elementarią vaiko priežiūrą.
Tai vat ir  negali atsistebėti , kiek sau gali žmogus leisti.
O radom ja - Supermamoj.
Nuo rytojaus ši moteriškė  ieškosi naujo darbo.
Būkit budrios, mamytės. Saugokitės `auklių` - tinginių.

Viena "pietu" valanda ji gali sau lesti pailseti...mes darbuose pietu pertrauka turim...
Atsakyti
O,jeigu,pavyzdžiui,religinga auklė (kalbu apie "davatkėles"),o tėvai-arba netikintys arba- tikintys bet ne "davatkos"? doh.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad daugelis iš jūsų per daug norite iš tų auklių - ir kad vaikus žiūrėtų, ir kad trobą iškuoptų. Mano manymu į jų pareigas turėtų įeiti išskirtinai tik vaiko priežiūra plius valgio gaminimas vaikui, vaiko daiktų, rūbų, žaislų sutvarkymas, o jau grindis tai gal pačiom reiktų išsiplaut. Gi auklė ne kokia tais vergė Izaura. Na nebent apmokat tokias jos paslaugas. P.S. aš ne auklė.
Papildyta:
QUOTE(mariug @ 2009 09 10, 14:37)
O,jeigu,pavyzdžiui,religinga auklė (kalbu apie "davatkėles"),o tėvai-arba netikintys arba-  tikintys  bet ne "davatkos"? doh.gif

vengčiau... pačios jos gal ir nėra blogi žmonės, bet labai jau megėjos agituoti. Turėjau tokią kolegę, kuri vesdama fizikos laboratorinius, sugebėdavo ir maldą pravest studentams ir šventais paveiksliukais apdalinti. Tai tokia, jei būtų auklė, vaikui visas ausis išzystų. Tad jei jums didelis pamaldumas nepriimtinas, tokios auklės nesiūlyčiau.
Atsakyti
aisku keiskit poster_offtopic.gif
kokia nauda is aukles su kuria vaikas degraduoja, kuri su vaiku visai neuzsiima? doh.gif juk ar ne toks jos darbas? netik isvesti vaika i lauka ir numesti vezimuke, bet ir lavinti ji snekinant, zaidziant ir t.t. blush2.gif
arba bandykit iskelti jai reikalavimus papunkciui (ka daryti) ir paskirkite toki ale bandomaji laikotarpi ir ziurekit ar jos elgesys pasikeis... juk jus jai pinigus mokat.. kaip nekaip esate jos darbdavys, teipkad turite pilna teise ir reikalauti blush2.gif
Atsakyti
Manau, kad vien tai, kad vaikas nesidžiaugia matydamas savo auklę, tai yra jau pirmas požymis, kad reikia kitos auklytės. Vaikas turi į auklę žiūrėti kaip į draugę, o ne kaip į priešę ar pan. .. Na, tai mano nuomonė. smile.gif
Atsakyti