Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

Nelabai suprantama bėda, arba kažko nepapasakojat apie auklę X. Turit vieną gerą auklę, kitą nelabai vykusią, pasirenkat nevykusią ir tada stresuojat ir ieškot patarimų. g.gif
Atsakyti
Auklė Y-labai neatsakinga schmoll.gif .Auklė X-geras pavyzdys thumbup.gif .

Siūlau:auklei Y parodot keip elgiasi auklė X, jei jai nedašunta ir maistas,lova lieka nepaliesta(o tiūtės pėdsakai-rasta)...Griežtas NE!!! Be jokio užmokesčio už 2-3(ar kiek ten) dieneles, auklė X priimama į darbą.

Problemos nėra... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
susiduriau su tokia problemele. Aukle (25 m. panele) dirba pas mus jau metus. Iki tol mazius (2,2 metai dabar jam) priimdavo ja labai geraj, ryte kai ji ateidavo begdavo pas ja, net ir bucki duodavo..dabar jau pora menesiu rytais kai ji ateina nenori prie jos prieiti, o kai ji paima ji ant ranku pradeda isteriskai verkti... doh.gif
nesuprantu kas nutiko g.gif
Ir dar..aukle atostogavo 2 savaites, tuo metu su vaiku buvo mano vyras kuriam atostogos...iki tol vaikas naktim miegodavo labai neramiai..verkdavo ,kelis kart per nakti tekdavo ji ramint kartais isteriskai nakti klykdavo...Pabuves dvi savaites dienomis su vyru vaikas nustojo naktim verkti, ramiai ismiega visa nakti, net apklodamas nepabunda....
Turiu minti irengti bute kameras bet tai labai brangiai kainuoja verysad.gif ir dar vyras dirba namie...tai aukle tai zinodama kol vyras namie aisku nieko blogo maziui nedaro o stai kaip ji su vaiku elgiasi lauke tai.... unsure.gif

Gal kas ka galit patarti nes nebezinau ar atleisti aukle ar cia mano issigalvojimai...

Uzsirasiau maziu i darza nuo rugsejo bet abejoju ar jis pasiruoses eiti nes vis dar sunkiai draugaujam su puoduku o valgom tai isvis doh.gif moka pats i valgyt ir gerti bet kai yra baisus nevalgiukas tai pagrinde maitinam mes ji.
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 29, 10:59)
Sveiki,
susiduriau su tokia problemele. Aukle (25 m. panele) dirba pas mus jau metus. Iki tol mazius (2,2 metai dabar jam) priimdavo ja labai geraj, ryte kai ji ateidavo begdavo pas ja, net ir bucki duodavo..dabar jau pora menesiu rytais kai ji ateina nenori prie jos prieiti, o kai ji paima ji ant ranku pradeda isteriskai verkti...  doh.gif
Ir dar..aukle atostogavo 2 savaites, tuo metu su vaiku buvo mano vyras kuriam atostogos...iki tol vaikas naktim miegodavo labai neramiai..verkdavo ,kelis kart per nakti tekdavo ji ramint kartais isteriskai nakti klykdavo...Pabuves dvi savaites dienomis su vyru vaikas nustojo naktim verkti, ramiai ismiega visa nakti, net apklodamas nepabunda....
Turiu minti irengti bute kameras bet tai labai brangiai kainuoja verysad.gif  ir dar vyras dirba namie...tai aukle tai zinodama kol vyras namie aisku nieko blogo maziui nedaro o stai kaip ji su vaiku elgiasi lauke tai.... unsure.gif

Gal kas ka galit patarti nes nebezinau ar atleisti aukle ar cia mano issigalvojimai...

Uzsirasiau maziu i darza nuo rugsejo bet abejoju ar jis pasiruoses eiti  nes vis dar sunkiai draugaujam su puoduku o valgom tai isvis doh.gif  moka pats i valgyt ir gerti bet kai yra baisus nevalgiukas tai pagrinde maitinam mes ji.

Mano logika tokia, geriau suklysti atleidziant aukle, nes suklysti ja pasiliekant jei ji blogai elgiasi su vaiku. Viena klaida maziau svarbi nei ta kita, nemanot? As buciau tikrai sunerimus del vaiko. Jei tai ka Jus paraset teisinga, tikrai turite pagrindo nerimauti. Gal kokios mamytes kaimynes galetu pastebeti jusu aukle? Nezinau ka patarti, bet jei vaikas be aukles nusiramino, tai reikia daryti taip kad vaikui butu geriau... Linkiu padaryti teisinga sprendima ir issiaskinti visas vaiko neramumo priezastis!
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 29, 09:59)
Sveiki,
susiduriau su tokia problemele. Aukle (25 m. panele) dirba pas mus jau metus. Iki tol mazius (2,2 metai dabar jam) priimdavo ja labai geraj, ryte kai ji ateidavo begdavo pas ja, net ir bucki duodavo..dabar jau pora menesiu rytais kai ji ateina nenori prie jos prieiti, o kai ji paima ji ant ranku pradeda isteriskai verkti...  doh.gif
Turiu minti irengti bute kameras bet tai labai brangiai kainuoja verysad.gif  ir dar vyras dirba namie...tai aukle tai zinodama kol vyras namie aisku nieko blogo maziui nedaro o stai kaip ji su vaiku elgiasi lauke tai.... unsure.gif

Uzsirasiau maziu i darza nuo rugsejo bet abejoju ar jis pasiruoses eiti  nes vis dar sunkiai draugaujam su puoduku o valgom tai isvis doh.gif  moka pats i valgyt ir gerti bet kai yra baisus nevalgiukas tai pagrinde maitinam mes ji.

O su pacia auklyte bandete sneketis,diskutuoti ta tema,kodel vaikas staiga nebenori su ja pasilikti,kaip auklyte uzima vaikuti,ko mokosi ir t.t.
Kaip suprantu auklytei esant namuose visada buna Jusu vyras,ji tik lauke lieka su vaikuciu viena,"nestebima"?......Gal Jus turite drauge,kuri is sono lauke paziuretu,kaip bendraujama su vaikuciu lauke.Beje paziurekite kur auklyte eina su vaikuciu ar i nuosalesnes vietas,ar i kiemo zaidimo aikstele,manau per savaitele suzinotumete kaip bendrauja su vaikuciu ir lauke.
Bet visu pirma pakalbekite su auklyte mirksiukas.gif
O darzelyje manau jusu vaikiukas ismoks ir valgyti ir gerti ir i puoduka daryti,grupeje kartu su vaikais,kur nebus vien tik jam skirtas demesys ir bus noras irodyti kitiems bendraamziams,kad ir jis subega ir pavalgyti ir i tualeta pasiprasyti greiciau viska ismoks. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 29, 11:59)
Sveiki,

Greičiausiai turit problemą - auklę. Pokalbiai su aukle nepadės. Kamerų įrenginėti nereikia - užteks pasiskolinti paprastą kokiai savaitei ir tiesiog palikti įjungtą saugioj vietoj. Vaizdas nebūtinas, užteks įrašyto garso, patikėkit. Mes tokiu būdu "išryškinom" savo tobuląją auklę - po 'siaubo filmuko' peržiūros nedelsiant išprašiau lauk.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

As irgi susiduriau su tokia dilema del aukles... Mano sunui kita menesi bus du metukai. Auklyte pas mus jau dirba 4 menesius. Pirmus du menesius as buvau kartu su ja namie ir maciau kaip ji elgiasi. Atrodytu viskas gerai, moteriske rami ir kantri, zaidzia, mokina vaika (jis su ja ismoko skaiciuot iki 10 net 2 metuku neturedamas bigsmile.gif ) bet vat vaikas didelio prisirisimo jai neparode. Nors i lauka ejo gan noriai, zaisti pats vesdavosi uz rankos ja...bet jam kartais uzeidavo tikie pykcio priepoliai ant jos, imdavo spardytis, mustis (kartais ir ant manes su vyru taip daro, bet mes kaip tevai tai sudrausminam ir jis nurimsta) Kiek matydavau jo negera elgesi vis sakydavau auklytei, kad ji irgi griezciau ji sudraustu ir neleistu saves musti, nors realiai nei karto nemaciau, kad ji griezta su juo butu... g.gif Visai neseniai as klausinejau sunaus ka jis diena veike su aukle (jis jau sako po du zodzius) tai pasake, kad valge sriubyte, kad suposi lauke ir ramiu tonu pasake, kad AUKLE MUSE blink.gif kai paklausiau kur muse, tai parode, kad kojytes popa blink.gif jokiu musimo zymiu nera, vaiko elgesyje jos atzvilgiu jokiu pasikeitimu nematau, realiai neturiu nei prie ko prikibti, egzistuoja tik dvimetinuko istarti tie baisus zodeliai unsure.gif , tai va dabar suku galva ar gali dar dvieju metuku neturintis vaikas logiskai pasakyti, kad aukle ji musa? g.gif Ar nebus cia tai, kad jinai ji sudrausmino kai tas spardesi ir gal stipriau paeme uz kojos, ar nugriuvo su ja einant ir jam popa...nezinau net ka ir galvot...iki siol tokia rami buvau del aukles, ji su gerom rekomendacijom, tvarkinga moteriske, nepanasu, kad butu kokia nesivaldanti isterike, pati su savo sunum ir dviem mazais anukais gyvena....Patarkit ka daryt? as tai siaip tik viena iseiti matau, statyt kamera ar diktofona, kad nusiraminciau...Ar pultumet iskart mesti lauk aukle del tokio vaiko pasakymo??? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 30 liepos 2008 - 15:19
QUOTE(Tutikutė @ 2008 07 30, 16:13)
<...> Visai neseniai as klausinejau sunaus ka jis diena veike su aukle (jis jau sako po du zodzius) tai pasake, kad valge sriubyte, kad suposi lauke ir ramiu tonu pasake, kad AUKLE MUSE blink.gif  kai paklausiau kur muse, tai parode, kad kojytes popa blink.gif jokiu musimo zymiu nera, vaiko elgesyje jos atzvilgiu jokiu pasikeitimu nematau, realiai neturiu nei prie ko prikibti, egzistuoja tik dvimetinuko istarti tie baisus zodeliai unsure.gif , tai va dabar suku galva ar gali dar dvieju metuku neturintis vaikas logiskai pasakyti, kad aukle ji musa? g.gif  <...>

Siūlyčiau pasišnekėti su aukle ir pažiūrėti kaip ji komentuos g.gif dar aptarkit su aukle kaip ji ir jūs suprantat sudrausminimą. Ar tai tik griežtas žodis, ar gali pastatyti į kampą, ar gali suduoti per nagus jei kažką negero daro (nu pvz. mes per nagus sušeriam kai bando lįsti prie viryklės - jau geriau nuo manes per nagus gaus, nei kad netyčiau prisilies ir apsidegins). Gal jei jis ją mušė, tai gal ji demonstratyviai "atgal jam davė". Na čia perkeltine prasme, bet kartais vaikai pamėgę muštis, net nesupranta kad kitam žmogui skauda, taigi nestiprus sudavimas atgal parodo, ką reiškia tas mušimas. Siūlau nedramatizuoti kol nepasišnekėjai su aukle.
O dėl dvimetinukų fantazijos, tai patikėk doh.gif manoji dvimetinukė dar beveik nekalba, tai neretai reikia spėlioti ko ji nori ir ką sako. Pieš keletą dienų savaitgalį kažko pradėjo rodyti į galvytę ir sako "kana". Ir taip ir anaip bandau išsiaiškinti ką tai reiškia, o jis šypsosi, rodo į viršugalvį ir kartoja "kana". Galų gale netyčia klausiu gal tau bitutė įkando? Nu geriau būčiau neklaususi doh.gif Žinau gi kad neįkando, būčiau mačiusi, o ir matytųsi įkandimas. Bet ji taip pasigavo šitą frazę, šypsena staiga dingo, nustojo kartoti "kana" (taip ir neišsiaiškinom ką tai reiškia) ir paskui kone visą dieną liūdnai kartojo "bzzzz popa" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 07 29, 10:59)

Ar nusprendet ka su aukle darysit?
Papildyta:
QUOTE(Tutikutė @ 2008 07 30, 15:13)
Sveikos mamytes,

As irgi susiduriau su tokia dilema del aukles... Mano sunui kita menesi bus du metukai. Auklyte pas mus jau dirba 4 menesius. Pirmus du menesius as buvau kartu su ja namie ir maciau kaip ji elgiasi. Atrodytu viskas gerai, moteriske rami ir kantri, zaidzia, mokina vaika (jis su ja ismoko skaiciuot iki 10 net 2 metuku neturedamas bigsmile.gif ) bet vat vaikas didelio prisirisimo jai neparode. Nors i lauka ejo gan noriai, zaisti pats vesdavosi uz rankos ja...bet jam kartais uzeidavo tikie pykcio priepoliai ant jos, imdavo spardytis, mustis (kartais ir ant manes su vyru taip daro, bet mes kaip tevai tai sudrausminam ir jis nurimsta) Kiek matydavau jo negera elgesi vis sakydavau auklytei, kad ji irgi griezciau ji sudraustu ir neleistu saves musti, nors realiai nei karto nemaciau, kad ji griezta su juo butu... g.gif Visai neseniai as klausinejau sunaus ka jis diena veike su aukle (jis jau sako po du zodzius) tai pasake, kad valge sriubyte, kad suposi lauke ir ramiu tonu pasake, kad AUKLE MUSE blink.gif  kai paklausiau kur muse, tai parode, kad kojytes popa blink.gif jokiu musimo zymiu nera, vaiko elgesyje jos atzvilgiu jokiu pasikeitimu nematau, realiai neturiu nei prie ko prikibti, egzistuoja tik dvimetinuko istarti tie baisus zodeliai unsure.gif , tai va dabar suku galva ar gali dar dvieju metuku neturintis vaikas logiskai pasakyti, kad aukle ji musa? g.gif  Ar nebus cia tai, kad jinai ji sudrausmino kai tas spardesi ir gal stipriau paeme uz kojos, ar nugriuvo su ja einant ir jam popa...nezinau net ka ir galvot...iki siol tokia rami buvau del aukles, ji su gerom rekomendacijom, tvarkinga moteriske, nepanasu, kad butu kokia nesivaldanti isterike, pati su savo sunum ir dviem mazais anukais gyvena....Patarkit ka daryt? as tai siaip tik viena iseiti matau, statyt kamera ar diktofona, kad nusiraminciau...Ar pultumet iskart mesti lauk aukle del tokio vaiko pasakymo??? unsure.gif

Tokio amziaus vaikai tikrai kartais prisneka... Maniske kalba viska, labai aiskiai ir jau senokai, todel kartais tenka nepatogiai pasijusti. Neseniai poliklinikoj garsiai aptarinejo vieno dedes isvaizda, visi juokiasi aplink ir staiga ji sako, dede manes nevalgys... ir kojytes mano nevalgys... o dede tokiom akim i ja blink.gif as klausiu, is kur tokia nesamone istraukei, o ji garsiai rekdama vis apie ta pati... dar uzmete, mama nepikta... taip nuskambejo, tarsi kokia despote buciau, o zmones, mmmmhm, idomu kodel vaikas taip sako... g.gif ir siap buna prifantazuoja. Pastoviai sako kad mate fantazija lauke, vis bandau istraukti kaip ji atrode lotuliukas.gif
Aisku kai pasako kad muse, tada reikia rimciau susimastyti. Pasikalbekit su aukle, neuzsiminada ka vaikas sake, del drausminimo. Ir jei yra galimybe, kamera/diktofonas...
Atsakyti
QUOTE(Lilly @ 2008 07 31, 13:14)
Ar nusprendet ka su aukle darysit?

Sia savaite stebiu vaiko elgsiena..rytais vistiek nenori pas aukle..zyzia verkia..Naktim lyg miega ramiai...penktadieni nuspresiu..greiciausiai is pradziu kalbesiuos su aukle...
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2008 07 30, 15:13)

ramiu tonu pasake, kad AUKLE MUSE

Su tuo musimu, tai nebutinai tiesa turi buti.
Mano sunenas ziauriai musasi. Karta su savo mama sedejau kambary, kalbejausi, o jis priejes, kad dave man per koja doh.gif Neskaudejo, nes tik ranka, bet kai vel pamaciau, kad trenks man, spejau pagaut jo ranka ir pasakyt: "Prasau manes nemust, man skauda". Ir ka sau galvojat?! Pradejo isteriskai klykt ir nubego i virtuve, kur buvo jo mama (mano broliene). Kai ji paklause kas atsitiko, jis ramiausiai (jau be isteriju) atsake: "TETA MUSE!" blink.gif Ir kaip man tuo metu jaustis? Gerai, kad mano motina buvo salia ir pasake brolienei, kad taip nedariau.
O papasakota situacija su aukle irgi gali buti panasi.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2008 08 01, 20:45)
Su tuo musimu, tai nebutinai tiesa turi buti.
Mano sunenas ziauriai musasi. Karta su savo mama sedejau kambary, kalbejausi, o jis priejes, kad dave man per koja  doh.gif  Neskaudejo, nes tik ranka, bet kai vel pamaciau, kad trenks man, spejau pagaut jo ranka ir pasakyt: "Prasau manes nemust, man skauda". Ir ka sau galvojat?! Pradejo isteriskai klykt ir nubego i virtuve, kur buvo jo mama (mano broliene). Kai ji paklause kas atsitiko, jis ramiausiai (jau be isteriju) atsake: "TETA MUSE!"  blink.gif  Ir kaip man tuo metu jaustis? Gerai, kad mano motina buvo salia ir pasake brolienei, kad taip nedariau.
O papasakota situacija su aukle irgi gali buti panasi.

4u.gif Kad vaikas atkreiptu i save demesi ,bando mustis,spardytis,kandziotis.Bet as irgi su aukle pakalbeciau,ramiai,gal tikrai jokio detektyvo cia nera,tik gal sudrausmino vaika ,ir tiek mirksiukas.gif O dar galiu pridurti,kad vaikai iki seseriu metu megsta fantazuoti mirksiukas.gif Vienos pazystamos sunelis prigalvojo,kad jis turi broli,tik niekas jo nemato,tik jis,nors jis turi sese.Jis su juo kalba,tariasi,zaidzia...Skaiciau,kad tai yra normalu,vaiko nereikia barti,bausti schmoll.gif
Atsakyti