Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia keisti tokią auklę?

QUOTE(guodux @ 2007 12 06, 16:25)
Sveikos mamytės, ir aš nežinau ką daryti su aukle. Su vaiku neužsiima, žiūri televizoriu arba skaito laikraščius (užtikau ir nevieną sykį), kai pasakiau apie vaiko lavinimą numykė ir toliau savo daro. Nežaidžia jokių lavinimo žaidimų, nieko nemokina, nors buvo prašyta. verysad.gif Net nežinau ką daryti, kitos auklės nerandu, o pati dirbu.
Atsiliepimai apie šią auklę buvo patys geriausi.... protest.gif
Kaip manot ar atsisakyti auklės ir eiti iš darbo lauk ar kentėti? unsure.gif

manyčiau kad verta kentėti iki surasit naują auklę. O kas ieško, tas randa mirksiukas.gif
Man taip pat jau teko keisti pirmąją auklę. Neįtikėtina, bet ketvirtadienį atleidau, o pirmadienį vėl žygiavau į darbą. Tiesiog stebuklingai pasisekė surasti moteriškę, kuriai tiko mūsų sąlygos ir dar per savaitgalį spėjom papratinti mažiukę prie jos.
Atsakyti
QUOTE(guodux @ 2007 12 06, 15:25)
Sveikos mamytės, ir aš nežinau ką daryti su aukle. Su vaiku neužsiima, žiūri televizoriu arba skaito laikraščius (užtikau ir nevieną sykį), kai pasakiau apie vaiko lavinimą numykė ir toliau savo daro. Nežaidžia jokių lavinimo žaidimų, nieko nemokina, nors buvo prašyta. verysad.gif Net nežinau ką daryti, kitos auklės nerandu, o pati dirbu.
Atsiliepimai apie šią auklę buvo patys geriausi.... protest.gif
Kaip manot ar atsisakyti auklės ir eiti iš darbo lauk ar kentėti? unsure.gif

na visu pirma reiketu su aukle pasikalbeti,nuosirdziai be pykciu,be itampos,graziai paaiskinti,ko jus pageidaujate,ko tikites,kad matote,jog vaikutis nelavinamas,neuzsiima su vaiku.Paprasykite smulkiai papasakoti ka veike,kaip zaide su vaikuciu per diena. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 07, 15:01)
na visu pirma reiketu su aukle pasikalbeti,nuosirdziai be pykciu,be itampos,graziai paaiskinti,ko jus pageidaujate,ko tikites,kad matote,jog vaikutis nelavinamas,neuzsiima su vaiku.Paprasykite smulkiai papasakoti ka veike,kaip zaide su vaikuciu per diena. mirksiukas.gif

Prieš mėnesį su ja buvo gražus pokalbis, tikrai be pykčių ar įtampos. Tiesiog sėdėjom prie kavos puodelio ir šnekučiavomės. Paaiškinau kokius žaidimus reikėtu žaisti (lavinamųjų žaislų 2 didžiulės dėžės), net kaip žaisti. O paklausus ką žaidė ir kaip žaidė numykdavo ir viskas " tai mes dviratuku važinėjam tai einam į laiką pasivaikščioti". schmoll.gif

Bet kaip matau iš šio pokalbio jokios naudos. doh.gif
Atsakyti
Paplepėsiu, kaip įkyri auklė. Mes su mano auklėtinio mamyte gražiai susitarėme, kad aš kasdien, vaikui užmigus, surašysiu, kada ir ką vaikas valgė, kokį naują žaidimą (t.y.su naujesne veikla) žaidėme, nuo kada iki kada miegojome, ar lankėmės WC, ką stebėjome aplinkoje, kokius užsiėmimus- dailės, muzikos, konstravimo, raidelių pažinimo ir kt. darėme. Kaip tai vyksta- tingiu pasakoti- apie tai užsiplepėjau kitoje temoje. blush2.gif Mamytė turi gražią progą su vaiku vakarais tai pakartoti, įvesdama į kasdienę buitį naujus vaiko išgirstus žodelius, pramoktus veiksmus, pakartoti daineles, jei yra noras ir pan. O jau labiausiai turi, (tiesiog privalo !) žavėtis vaiko dailės ir konstravimo bei rašymo (ir tuo mažasis nori užsiimti rolleyes.gif ) šedevrais.Tai darbeliai, atlikti flomasteriais, guašu, įvairia štampavimo technika, net aplikacija. Jaunajam dailininkui- 1,6 metukų, todėl toks išsamus režimas.
Tada visiems ramu. Ir man, kaip auklei, ir tėveliams nereikia pusvalandį pasakotis apie savo naujus žaidimus su vaiku. blush2.gif Belieka smagiai pasijuokti iš iškrėstų išdaigų ar pan.
Taigi, užveskite sąsiuvinuką (tarsi nesupratinga ir smalsi mamytė) su grafomis: pusryčiai, pietūs, pavakariai (nurodant meniu ir laiką, jei šis keičiasi). Žemiau- mokomoji veikla(ką auklė naujo parodė vaikui- žodį, veiksmą, supažindino su gamtos reiškiniu, mokė žaidimą ir t.t.). Ne profesionalams specialiai tos grafos neskirstau į atskiras grafas, kaip darau pati. Rasite vaiko piešinius, matysite, AR JIS ILGAINIUI ĮJUNGIA Į KASDIENĘ VEIKLĄ NAUJUS VEIKSMUS, ŽODŽIUS(tai- svarbiausia).Galop matysite naujus mandagumo, tvarkos įgūdžius, vaiko nuotaiką.Tikiu, kad auklei tai nepatiks, bet bent šiokia tokia kontrolė bus. mirksiukas.gif Linkiu sėkmės.
P. S. Meniu ir laiką rašau todėl, kad pastaruoju metu mamytė man visiškai pavedė gaminti vaiko valgį savo nuožiūra, o mažasis garsėjo savo nevalgumu ir keistu elgesiu prie stalo.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 09, 15:23)
Tai vat ir sakau,kad labai retorinis klausymas,kuri galima apversti mirksiukas.gif
Ir dar tarkim,ka jus galvotumete apie tokias mamas,kurios paveda .....aukle.Na sutaria,o is vakaro paskambina ir pranesa,arba tik ryte,kad atsiprasau vaiko neatvesim,susiradom arciau g.gif (atstumas tikrai buvo didelis,,gyveno mama uz miesto soduose...)vietoje,kitame name. g.gif Kaip tada jei lauki to vaikelio saugai vieta,o vat iseina taip.Savo darbo pradzioje turejau toki atveji. 4u.gif Suprantu mama,bet kur zmogiskumas...pagarba kitam zmogui. 4u.gif  jei aukle pavestu taip mamyte,ji butu irasyta i juoduosius sarasu,kaip neatsakinga. 4u.gif
Atsiprasau,gal ne i tema diskusija blush2.gif

Jolita
Man taip pat buvo atvejis, kai manę pavedė auklė daug baisiau, bet iš žmoniškumo ir pagarbos nusprendžiau susitaikyti ir neviešinti jos darbo. Tai gi turime visi būti viena kitai atlaidesnes, nes gyvenime būna visko.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzne @ 2007 12 07, 21:28)
Paplepėsiu, kaip įkyri auklė. Mes su mano auklėtinio mamyte gražiai susitarėme, kad aš kasdien, vaikui užmigus, surašysiu, kada ir ką vaikas valgė, kokį naują žaidimą (t.y.su naujesne veikla) žaidėme, nuo kada iki kada miegojome, ar lankėmės WC, ką stebėjome aplinkoje, kokius užsiėmimus- dailės, muzikos, konstravimo, raidelių pažinimo ir kt. darėme. Kaip tai vyksta- tingiu pasakoti- apie tai užsiplepėjau kitoje temoje. blush2.gif Mamytė turi gražią progą su vaiku vakarais tai  pakartoti, įvesdama į kasdienę buitį naujus vaiko išgirstus žodelius, pramoktus veiksmus, pakartoti daineles, jei yra noras ir pan. O jau labiausiai turi, (tiesiog privalo !) žavėtis vaiko dailės ir konstravimo bei rašymo (ir tuo mažasis nori užsiimti rolleyes.gif ) šedevrais.Tai darbeliai, atlikti flomasteriais, guašu, įvairia štampavimo technika, net aplikacija. Jaunajam dailininkui- 1,6 metukų, todėl toks išsamus režimas.
Tada visiems ramu. Ir man, kaip auklei, ir tėveliams nereikia pusvalandį pasakotis apie savo naujus žaidimus  su vaiku. blush2.gif Belieka smagiai pasijuokti iš iškrėstų išdaigų ar pan.
Taigi, užveskite sąsiuvinuką (tarsi nesupratinga ir smalsi mamytė) su grafomis: pusryčiai, pietūs, pavakariai (nurodant meniu ir laiką, jei šis keičiasi). Žemiau- mokomoji veikla(ką auklė naujo parodė vaikui- žodį, veiksmą, supažindino su gamtos reiškiniu, mokė žaidimą ir t.t.). Ne profesionalams specialiai tos grafos neskirstau į atskiras grafas, kaip darau pati. Rasite vaiko piešinius, matysite, AR JIS ILGAINIUI ĮJUNGIA Į KASDIENĘ VEIKLĄ NAUJUS VEIKSMUS, ŽODŽIUS(tai- svarbiausia).Galop matysite naujus mandagumo, tvarkos įgūdžius, vaiko nuotaiką.Tikiu, kad auklei tai nepatiks, bet bent šiokia tokia kontrolė bus. mirksiukas.gif Linkiu sėkmės.
P. S. Meniu ir laiką rašau todėl, kad pastaruoju metu mamytė man visiškai pavedė gaminti vaiko valgį savo nuožiūra, o mažasis garsėjo savo nevalgumu ir keistu elgesiu prie stalo.

Gera idėja, reikės pamėginti. Gal kas ir išeis į naudą. victory.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 13:32)
sad.gif  sad.gif Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad  vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.

Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?

... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.

Nors ir sena zinute, bet keisciau nedvejodama unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 18 kovo 2008 - 23:52
Teiva.... ax.gif Ištiko mus tokia bėda - nebėda blush2.gif Man prasideda sesija(tiksliau jau antra diena kaip važinėjuos į sesiją(200 km pirmyn ir atgal)), tad automatiškai yra toks reikalas ir klausimas, kas pabus su dukryte(2m). Ir va per tą laiką iki sesijos taip išėjo, kad atsirado rimtos 2 kandidatės į aukliavimus. Panyčkos abi jaunos, 17 metų...Viena kitos nepažysta...Bet manau, kad ne tame esmė g.gif Esmė lenda iš to, kad ir viena ir kita jau po kelis kartus bandė pabūt su mergyte... smile.gif Šiaip dukra neproblematinis, savarankiškas(pagal amžių), noriai bendraujantis vaikas...Tad auklėm ir man sunkumų nekilo, bet..........Yra kita medalio pusė...Viena panelė X (buvusi brolio draugė), labai paprasta, draugiška, noriai bendraujanti, sąžininga, kita - Y, taippogi negaliu skųstis, draugiška, su vaiku bendraujanti, tvarkinga ax.gif Tik va , kol X prižiūrėjo kelias dieneles, likau patenkinta tuom , kad visad parašo ir klausia ko nesupranta, ką padaryt jei iki galo ryte man prieš išvažiuojant nespėjam išsiaiškint, ir šiaip totaliai viską nuo A iki Z nupasakoja ka veikė visą dieną...Ramia širdim kažkaip važiuodavau, galvos nesukdavau.O va Y panyčka, truputuką įdomi tokia doh.gif Kažkaip susinepatoginau kai susžinojau, kad vos tik man išvykus su mergyte iš karto išlėkė pas save į namus(pas tėvus dar gyvena).Kaip supratau , ten ir valgo ir miega(pietų miegelio).Bet va ir vėl ne čia bėda... g.gif Įdomiausia tai , kad nei ji man sakė kad vaiką išsiveš pas save, nei ji man sakė kad vaikas valgė pas ją namie(tai supratau iš to, kad naminis mano paruoštas maista liko nepaliestas), nei galų gale ji manęs neperspėjo, kad dar ir pietų miegelį ten miega.Ir va kas labiausiai man nepatinka, kad būtent jau šnd ryte aš jai daviua suprast, jog noriu, kad keliautų į miestą, svečius ar šiaip kur pasivaikščiot tik pavalgiusios.Netgi ir tai pasakiauy, kad maistą ruošiu ne tam kad jį paskui išmest.Ji puikiausiai su tuo sutiko, puikiausiai berods susikalbėjom.Bet va grįžtu ir randu vėl nepaliestą maistą, dėl miego jau nieko ir nesakiau(nors labai man nepatogu prieš jos tėvus, jaučiuos tarsi vaikas nevalgo mano gaminamo maisto, taip lyg jis būtų neskanus schmoll.gif ), ai va dar paprašiau gražiai, kad tūtuko nebenaudotų, nes jau visa savaitė gražiausiai pana dieną išmiegodavo be jo.Bet va ta auklė man gražiai pareiškė, kad tipo vaikas neužmiega be jo.Sakau pasikankins, pazyzens pusvalandį ir užmigs... doh.gif Nu vienu žodžiu nukrypau nuo temos... biggrin.gif Taiva joje man nepatinka tai kad ji daro viską be mano žinios, tarsi ji būtų už man epranašesnė, neklauso mano nurodymų blink.gif Nu ir ką, dabar kai jau šaukštai po piet, kai toji Y jau kaip ir dirba man(2 dienos jau), pajutau kad padariau klaidą...Dabar logiškai nedašunta man, kodėl būtent aš ją pasirinkau, ką joje tokio įmačiau, kad galėčiau ramiai palikt vaiką svetimai panai , nors va ji jau ne pirmą vaiką prižiūri.Gal tai maneir pastūmėjo, kad ji su šioke tokia praktika.Taiva, nebežinau ką ir daryt, išdėstyt griežtai savo norus, ir pasakyt kad darytų tai ką aš liepiu, o ne tai kas jai šauna į galvą(realiai galvojant ne kažką blogo ji ir daro) ar tiesiog imt ir pasakyt, kad yra kitas žmogus(X panelė). O laikas dabar kaip tik svarbus, nes toji X kaip tik manęs klausė ar jau apsisprendžiau katrą pasirinksiu unsure.gif Esu kryžkelėj, ir nžn kurį kelia rinktis g.gif Bijau iš musės padaryt dramblį, tuo labiau, kad tai pirmasis mano pasirinkimas auklių srity doh.gif O gal tiesio kitų akimis pati nžn ko noriu...Gal mamos jūs pamanysit kad subinėj sliekų ieškau(sorry ) doh.gif ...Rašykit viską , ką jus manot apie šią situaciją, nes ryt kaip tik laisva esu, ir manau kad įtemtai dar spęsiu ką daryt lens.gif mastau.gif

Prirašiau litanijos, gal suprasit visą esmę doh.gif
Atsakyti
Labuka:) rinkites X mergina.man atrodo daug geriau,kai jus klausineja ko nzno..negu isdarinetu kas sauna i galwa..arba tiesiog neliepkit ,o pasakykit,kad tai ka daro Y nera tas ka norit jus.jei ji wistiek ta pati darys,pasakykit kad ieskosit kitos.nesuprantu,ko ji cia isdarineja wiska sawaip.as manau kad Y nera patikima mergina.ir rinkites X.ir wsio.
Atsakyti
Mega 13......Jus paliekate savo brangiausia turta svetimam zmogui,tad naturalu,kad norite viska zinoti,ka veike jusu dukryte su aukle,kaip zaide,kur ejo,ar buvo rupinamasi jusu dukryte. 4u.gif kad valge jusu paruosta maista ir dukrele miegojo savo loveleje.Visa sita jus ir jusu dukra gautu is aukles X,o is aukles Y jus to nesulaukete,nors ir prasete ir reikalavote.
Tad manau neturetu buti nepatogu ar geda pasakyti panelei Y,kad radote kita kandidate,kuria labai pasitikite ir t.t.,na manau neturetumete jus aiskintis auklei,kodel pasirinkote ne ja o kita auklyte.
Sekmes pasirinkime 4u.gif
Atsakyti
Šiuo klausimu mano nuomonė kategoriška - keisti auklę! Ir kuo greičiau!

Mergina savo elgesiu demonstruoja neatsakingumą. Aš tokiu žmogumi nepasitikėčiau schmoll.gif .
Atsakyti
Aš irgi rinkčiausi X merginą. Geriau, tegul klausia kad ir elementarių dalykų, viską atraportuoja apie dieną, nei vežiojasi be žinios vaiką kažkur, maitina neaišku kur ir migdo svetimoj vietoj. Jeigu jūs priėmėte dirbti į savo namus, o ne vedate pas ją, tegul pagrindinis veiksmas ir vyksta čia. Manau, pasakius paaiškinus piežastis,kodėl esate nepatenkinta, geriausia būtų keisti ją į pirmąją auklytę.
Atsakyti