QUOTE(1rma @ 2013 04 07, 16:24)
Sveikos
Aš su tokiu klausimėliu mažu. Kur jūs dedat suterštas sauskelnes iki kol neskalbiat? Važiavau šiandien prekybcentirn ieškot kibiro/dėžės su dangčiu, nu bet radau tik laaaabai didelius
Aš gi pagal knygas visas - noriu į tą kibirą vandens pilt, arbatmedžio aliejaus lašint ir ten sauskelnes mest. O gal labiau patyrusios mamytės geresnių patarimų duos?
Mes tai Senukuose paprastą nedidelę plastmasinę dėžutę su dangteliu nusipirkom ir naudojam. Įlašinam arbatmedžio aliejaus ir viskas - jokio vandens. Pirmus metus tai praktiškai kiekvieną vakarą skalbiau. Dabar jau paaugom, daug reikaliuko į puoduką keliauja, tai kas 2-3 dienas skalbiu.
Bet iš tikrųjų galėtų kas nors labiau pritaikytus kibirėlius panaudotiems vystyklams laikyti pardavinėti. Kaip ir tokio prietaiso kakučiams nuplauti galėtų kas nors atvežti čia Lietuvoje prekiauti. Mačiau internete užsienyje jų yra. Manau su juo būtų paprasčiau tą kakutį išplauti.
QUOTE(Rasma @ 2013 04 08, 20:21)
Laba visoms
Aš antrąjį vaikelį auginau su daugkartinėm sauskelnėm (pirkom bambukines, fliso ir vilnonės kelnytės, kaip apsaugines), bet dabar labai noriu išbandyti ir vystyklystę nuo pat gimimo.
Ieškau inf-jos, skaičiau temas, bet galva sukasi, tad noriu pasitikslinti ar teisingai suprantu, kad vystoma dedant:
1 variantas: marlinį arba flanelinį vystyklą (jį atitinkamai sulanksčius) + aprišamas vystyklas + vilnonės kelnytės (kurios sulaiko drėgmę)
Bet galvoju, o kam tada tas aprišamas vystyklas
?
O neužtenka pvz. imti gerai sugeriantį įklotą (bambukinį/kanapinį ir pan.) ar atitinkamai sulankstytą vystyklą (marlinį/flanelinį) ir tiesiog ant viršaus vilnones kelnytes užmaut (be spaustukų, be aprišamųjų vystyklų ir t.t.)?
2 variantas: naudojant taip vad. "prefold" su spec. spaustukais + vilnonės kelnytės?
ir dar klausimas..pagal rekomendacijas kiek ir ko įsigyti, rašo, kad
"Medžiaginių vystyklų: 24vnt. 85gr. ir 24vnt. 110gr. arba 24 Imse Vimse vystyklų
Papildomų įklotų: Sulankstomų ar užsegamų vystyklų arba 10 įklotų
ir.t.t"
Tai taip suprast, kad vystyklai dar naudojami kartu su papildomais įklotais?
Atsiprašau už turbūt durnus klausimus, tiesiog skaitau skaitau ir kaip liaudis sako "nedaeina"
Būčiau dėkinga, jei kas man suteiktų daugiau aiškumo
Tikrai suprantamas jausmas. Aš irgi taip jaučiausi, kai ieškojau infomacijos. Blogiausia, jog aplinkui iš draugių, pažįstamų niekas negalėjo patarti. Teko daug ką po truputį pirktis ir viską išbandyti. Tai pasakysiu iš savo patirties - patogiausia ir geriausias bent jau mums variantas buvo ir vis dar yra sauskelnytės su įklotėliais arba sulansktytais vystyklėliais. Kažkur iki pusės metukų nenorėjau jokios sintetikos, tai ant sauskelnyčių vilnones kelnytes dėdavau, o paskui sauskelnytes jau kartu su neperšlampančiu sluoksniu.
Tas aprašytas pirmas variantas su aprišamais vystyklais man irgi nelabai suprantamas buvo, tai naudodavau vilnones kelnytes su įklotėliu arba sulankstytu pailgai vystyklu. Idealus variantas, jeigu vaikutis kakučio nepadaro. Tada kakutis pro įklotėlio kraštus prabėga ir vilnones kelnytes sutepa. Reikia jas skalbti
Prefoldas su segtuku ir kelnytėmis - geras varinatas, tik jų daug neturėjau. Jeigu gimdyčiau dar kartelį, tai ką tik gimusiam vaikučiui visai nusipirkčiau kokių 10 vnt prefoldų ir 10 sauskelnyčių (kanapinių) na ir vilnones kelnytes 2-3 vnt.
Tikiuosi nors kiek pagelbėjau