Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinių sauskelnių patvarumas

Aš iš asmeninės patirties siūlyčiau ką tik gimusiam vaikučiui prefoldus. Man jie patogiausi tokio amžiaus vaikučiui. Na ir vilnones kelnytes. Asmeniškai mums iš vilnonės medžiagos pasiūtų kelnyčių užtenka vienerių. Aišku turime keletą pulinių, tai kai vilnonės "pavargsta" - truputį leidžiam pailsėti ir per tą laiką naudojam pulines.
Turėjom dar dvejas vilnones iš dodo, bet jos po kokių 4 - 5 mėnesių pradėjo nelaikyti drėgmės, nors ir lanoline laikau kaži kiek. Nežinau, gal tik aš jų nemokėjau naudoti tinkamai, kad ilgiau tarnautų g.gif
Atsakyti
Padariau išvadą, jog jeigu sauskelnės ar vystylai iš tikrai natūralios medžiagos (nėra sintetikos), tai jos visos vystyklystės neatlaikys. Tiek medvilnė, tiek bambukas, gal kanapė kiek ilgiau laiko. Sintetika, tai turbūt ir kokių 5 vaikų atlaikytų doh.gif
Kaip bebūtų, vis tiek renkuosi natūralią medžiagą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele @ 2012 11 12, 20:15)
Padariau išvadą, jog jeigu sauskelnės ar vystylai iš tikrai natūralios medžiagos (nėra sintetikos), tai jos visos vystyklystės neatlaikys. Tiek medvilnė, tiek bambukas, gal kanapė kiek ilgiau laiko. Sintetika, tai turbūt ir kokių 5 vaikų atlaikytų  doh.gif
Kaip bebūtų, vis tiek renkuosi natūralią medžiagą  mirksiukas.gif

Netiesa, tų pačių medvilninių ar bambukinių medžiagų kokybė gali labai skirtis, kaip ir sauskelnių pasiuvimo kokybė.. Aš vystyklus lininius iš mano ir brolių kūdikystės naudoju, taip pat turiu naudotų ekologiškos medvilnės sauskelnių nusipirkus, vienos firmos beveik kaip naujos, kitos kiek papilkėję, bet irgi geros būklės, nors prieš tai naudotos minimum vienam vaikui.. Taip pat tam įtakos gali turėti naudojamos skalbimo priemonės.
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2012 11 13, 20:47)
Netiesa, tų pačių medvilninių ar bambukinių medžiagų kokybė gali labai skirtis, kaip ir sauskelnių pasiuvimo kokybė.. Aš vystyklus lininius iš mano ir brolių kūdikystės naudoju, taip pat turiu naudotų ekologiškos medvilnės sauskelnių nusipirkus, vienos firmos beveik kaip naujos, kitos kiek papilkėję, bet irgi geros būklės, nors prieš tai naudotos minimum vienam vaikui.. Taip pat tam įtakos gali turėti naudojamos skalbimo priemonės.


o kokias skalbimo priemones naudojat?
Atsakyti
QUOTE(Smiltele @ 2012 11 13, 20:29)
o kokias skalbimo priemones naudojat?

Skalbimo riešutus, sodą, ecover - pamaišau pirmą su antru, antrą su trečiu.. Užsieny viena populiaresnių priemonių ecover, nors kiti tiesiog non-bio milteliais skalbia. Šiaip, jei nėra baliklių ir minkštiklių, turėtų dauguma skalbimo priemonių tikti. Bet manau, kad visgi daugiausiai lemia medžiagų/pasiuvimo kokybė, nes ir rūbai prastesni susinešioja per sezoną, o kiti laiko ne vienerius metus..
Atsakyti
Man atitarnavo puikiai. Drasiai ir antram vaikui galeciau naudoti 4u.gif
Atsakyti
Daugkartines sauskelnes naudojam jau daugiau nei pusę metų (tik į svečius ir žiemą į lauką einam bei miegam nakties miegą su vienkartinėmis), tad norėčiau pasidalinti savo patirtimi, kas mums labiausiai patiko:

Kai mažulė buvo visai mažulė, labai patiko aprišami vystyklai. Patogūs jie dar ir dabar, nors mums jau virš 7 mėnesiukų, tačiau patogų patogiausia mums vis tik neperšlampamos sauskelnės (vidus - bambukas, išorė - PUL'as) ir į jas dedami paprasti medvilniniai vystyklai, taip vadinamos „palutės“. Tas neperšlampamas sauskelnes turime dvejas, ir jų beveik ir užtenka, kadangi pakeičiu tik palutes sušlapusias, o sauskelnės paprastai nesušlampa. Žinoma, kai rimčiau išsitepa, tenka keisti. Palučių turime apie 20. Beje, palutę įdedu ir į aprišamus vystyklus, o kad jie neperšlaptų dedu dar ir perliuku megztą neapdirbtos vilnos įklotuką.

Ankstesnėse temose buvo nemažai diskutuota apie tai kokias daugkartines sauskelnes rinktis, vieni buvo už pigesnius lietuviškus gamintojus, kiti piestu stojo, kad tik brangios sauskelnės vertos dėmesio. Mano naudojamos PUL'o sauskelnės kaip tik ir yra vienos pigesnės lietuviškos (pupkio pūkuotukas), kitos brangios nelietuviškos (babykicks). Tai konkrečiai apie mano naudojamas kalbant, tai man lietuviškos gerokai labiau patiko - tose brangiosiose jau sugedo viena spaudė (kaip tik ant mums reikiamo dydžio schmoll.gif ), jos mažesnės šiek tiek (nors rašoma kad universalaus dydžio), taigi trumpiau tarnaus, ir užsisega ne taip patogiai kaip lietuviškos. Lietuviškomis esu labai patenkinta 4u.gif

Taigi, jei šiandien pirkčiau iš naujo kraitelį daugkartinių sauskelnių, tai pirkčiau 2-3 PUL'o kelnytes, 20 vystyklų, ir kokius 3 aprišamus vystyklus, nes labai jau jie švelnūs ir malonūs, nors ir ne tokie patogūs kaip PUL'o kelnikės. Taip pat nusimegzčiau bent 3 vilnonius įklotus prie tų aprišamų vystyklų. Ir gal dar vienas prilaikančias kelnytes (turime dabar kelias, bet nelabai naudojam, nebent tik labai šaltam orui). Daugkartinių peršlampamų medvilninių sauskelnių, kurias pirkau turbūt nebepirkčiau, nes PUL'o kelnytės patogiau.

Tai tokia mūsų pusmečio patirtis, žinoma, ji individuali, bet gal kam pravers smile.gif
Atsakyti
šakute, o kodėl soda?
ką ji daro?
Atsakyti
QUOTE(Smiltele @ 2012 09 24, 22:47)
Ir tikrai turiu po keletą iš įvairių firmų ir su visomis taip. Tai vat galvoju, ką ne taip darau?  g.gif
Nors iš kitos pusės vėl jas perku, nes ten kur su sintetika ir nesuplyšta, bet užpakaliukas raudonuoja.

jautrus uzpakaliukas - reaguoja i sintetika, arba i skalbimo priemones... kazkas negerai su skalbimu manau, pas jus.
visi audinukai negali taip susideveti wink.gif

manau, kad galetumete nusipirkti is keliu gamintoju kelis iklotelius tiesiog pasibandymui, kas jum gerai atlaiko ir pan wink.gif tada is tu audinuku ir sauskelnes galite naudoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2012 12 30, 00:23)
šakute, o kodėl soda?
ką ji daro?

Minkština vandenį ir balina šiek tiek smile.gif
Atsakyti
Man atitarnavo trims vaikams ir ruošiuos ateitį kažkam viską padovanoti,nes tikrai galės dar tarnaut.Naudojamos buvo ne 100%,gal kokia 60-70%. Turiu 8vnt. Bambukinės dar dabar kaip naujos (ir geria gerai,ir drėgmės lauk nepraleidžia,ir minkštos išskalbus),medvilninės jau liūdnesnės (jos visada iš kart peršlapdavo,po skalbimų jau lieka kietos,bet aš rankom jas patrinu ir suminkštėja).
Dabar jų jau nebesaugau,kas liečia skalbimus.Nebesivadovauju instrukcijom.Skalbiu (gal tiksliau skalbiau biggrin.gif ) ant 90 laipsnių,o ir minkštiklį naudojau.
Atsakyti
sveikos norejau pasiteiraurti, kokias sauskelnes rekomenduotumet pirkti jau didesniam vaikuciui 2,5 m naudojama butu tik nakciai, nes diena jau pilnai su tais reikalais susitvarkom.
Atsakyti