Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinių sauskelnių patvarumas

Juk ten viduje įsiūti įklotai - tikrai nedžius jums greit. O aprišimas specialiai ir daromas kelis kartus tam, kad geriau apglustų ir laikytųsi. Neįsivaizduoju, kaip gali laikytis neiškritęs sunkus priekis, kuriame įsiūtas įklotas, tiesiog taip užrištas..

Pasidairykit daugiau variantų, pvz Aprišami vystyklai

Esu vienai mamai sukalusi spaudes į buvusį aprišamą vystyklą - vaikelis paaugo ir jai pasidarė nebepatogu raišioti. Nusipirkę galit kreiptis ir į patį gamintoją Pupkį - manau sukals spaudes (arba kad išvengti siuntinėjimo, kreipkitės į kokį nors sauskelnių gamintoją pagal miestą - yra Kaune, Šiauliuose, Vilniuje ir keliuose kituose).

QUOTE(Sonrisita @ 2014 04 14, 18:51)
kad pakankamai greit dziutu (dziovykles neturiu, gyvatuko irgi). Kurie geriau butu, ar tamprus kaip Disana ar flaneliniai Dodo? Dodo tai grazesni man ir lyg patogiau atrodo, kad nereikia aprist raištukais vaiko keliskart - zvelgiant i ateiti, juos lengviau uzdet iseitu 2.gif augant    g.gif

Atsakyti
QUOTE(laumzirga @ 2014 04 15, 11:35)
Juk ten viduje įsiūti įklotai - tikrai nedžius jums greit. O aprišimas specialiai ir daromas kelis kartus tam, kad geriau apglustų ir laikytųsi. Neįsivaizduoju, kaip gali laikytis neiškritęs sunkus priekis, kuriame įsiūtas įklotas, tiesiog taip užrištas..

Pasidairykit daugiau variantų, pvz Aprišami vystyklai

Esu vienai mamai sukalusi spaudes į buvusį aprišamą vystyklą - vaikelis paaugo ir jai pasidarė nebepatogu raišioti. Nusipirkę galit kreiptis ir į patį gamintoją Pupkį - manau sukals spaudes (arba kad išvengti siuntinėjimo, kreipkitės į kokį nors sauskelnių gamintoją pagal miestą - yra Kaune, Šiauliuose, Vilniuje ir keliuose kituose).

Turiu Pupkio 1 aprisama flanelini vystykla, bet mano panytei jau mazokas, nors ji kokie 6,5 kg dabar, bet ir neprilipo man toks risimas apvyniojant vaika. Siandien ismeginau Babykicks organines medvilnes su kanape sauskelnes, fantastika, gailiuos, kad tik 2 pasiemiau, i sauskelnes kisene papildomai idejau vilnoni iklota ir nereikejo neperslampamu kelnyciu thumbup.gif
Atsakyti

Tai juk nėr problemos, galit ir dar užsisakyt smile.gif

Pvz. kanapines1

arba kanapines2

Visų tas pats eko medvilnės/eko kanapės audinys, kaip ir babykicks smile.gif

QUOTE(Sonrisita @ 2014 04 15, 13:48)
Turiu Pupkio 1 aprisama flanelini vystykla, bet mano panytei jau mazokas, nors ji kokie 6,5 kg dabar, bet ir neprilipo man toks risimas apvyniojant vaika. Siandien ismeginau Babykicks organines medvilnes su kanape sauskelnes, fantastika, gailiuos, kad tik 2 pasiemiau, i sauskelnes kisene papildomai idejau vilnoni iklota ir nereikejo neperslampamu kelnyciu  thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(laumzirga @ 2014 04 15, 14:19)
Tai juk nėr problemos, galit ir dar užsisakyt smile.gif

Pvz. kanapines1

arba kanapines2

Visų tas pats eko medvilnės/eko kanapės audinys, kaip ir babykicks smile.gif

Ryt tureciau gaut Green rose sauskelne kanape/medvilne su vilnos iklotuku. Dar galvoju Itti bitti tuto pasiimt g.gif
Atsakyti
Mergaites, gal galesit patart 4u.gif Pirkdama bambuko medziagytes, tuo paciu paemiau ir vilnos trikotazo audinio gabaliuka (trikotazas kaip kad apatiniu merino vilnos maikyciu tik gerokai storesnis). Dabar nesumastau, ka su ja veikti: ar siutis iklotukus ar megint vilnones trumpaklesnes? Bet trikotazas ir lanolizuotas turbut praleistu dregme, ar ne? g.gif
Atsakyti
Sveikos,
Pagelbėkit naujokams 4u.gif
Iki šiol naudojome pampersus, bet, nuspręndėm pereiti prie daukartinių. Mums 1,10mėn. Puoduko reikalai pagal nuotaiką, kartais padarome, pagrindas - darymas į pampersą. Įsigijau bambukinių neperšlampančių sauskelnių, bambuko anglies pluošto ir atprastukių.
Klausiu Jūsų 4u.gif
1. Kaip dažnai dienos metu keisti įklotukus daukartinėms? Kad nebūtų pašutimų, balučių ir pan.
Jei įklotas įsideda į kišenėlę, jį keičiant sauskelnės taipogi keliauja skalbtis, nes kai kurios mamos, neskalbia, tik išdžiovina ...kokia Jūsų nuomonė?
2. Ar į atprastukes reikia dėti įklotus, ar palutes?
Dėkoju iš anksto už patarimus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Klauda @ 2014 05 09, 11:30)
Sveikos,
Pagelbėkit naujokams  4u.gif
Iki šiol naudojome pampersus, bet, nuspręndėm pereiti prie daukartinių. Mums 1,10mėn. Puoduko reikalai pagal nuotaiką, kartais padarome, pagrindas - darymas į pampersą. Įsigijau bambukinių neperšlampančių sauskelnių, bambuko anglies pluošto ir atprastukių.
Klausiu Jūsų 4u.gif
1. Kaip dažnai dienos metu keisti įklotukus daukartinėms? Kad nebūtų pašutimų, balučių ir pan.
Jei įklotas įsideda į kišenėlę, jį keičiant sauskelnės taipogi keliauja skalbtis, nes kai kurios mamos, neskalbia, tik išdžiovina ...kokia Jūsų nuomonė?
2. Ar į atprastukes reikia dėti įklotus, ar palutes?
Dėkoju iš anksto už patarimus 4u.gif

I sita klausima galite tik jus pati ir atsakyti: gal i sauskelne "telpa", pvz. tik 1 sisiukas, tai logiska, kad po antrojo bus balute biggrin.gif Pasutimai taipogi individualus dalykas, bet aisku, geriau kuo dazniau keist, ne reciau kas 2 val. Placiau cia rasoma

Man atrodo nesamone, nebent sumaiset su vilnonem kelnytem ar vilnonem sauskelnem - tada taip, jas uztenka isvedint ir naudot toliau smile.gif jei nenorite keisti pacios sauskelnes, tai iklota dekite ne i kisene (o ant jos), jei nesuslaps sauskelne, idesit nauja iklota ir tiek smile.gif

Velgi, viskas priklauso nuo jusu vaikucio smile.gif isbandykite savo isvardytus variantus ir matysit, kuris tinkamiausias. Mano turimos atprastukes kazkiek sugeria, bet pedkelnes vistiek liekdavo slapios, tad priimtiniausia buvo deti i jas bambukini iklotuka. Arba didesni iklota i paprastus triusikelius arba tiesiog i pedkelnes.
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 30, 11:10)
Noriu paklaust mayciu, kurios auginate savo vaikucius ekologiskiau, ka naudojate vietoj dregnu serveteliu ir talko.

Vietoj drėgnų servetėlių - vandeniu sudrėkintas medžiagines servetėles (sukarpyti ir apsiūti marlės kvadratėliai), o talko ar jo pakaitalų nenaudojau, nereikalingas daiktas. Tiesa, kai viduriavo, kaskart kaip apsauginį sluoksnį tepiau aliejų (kokosų/sviesmedžio/alyvuogių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 10 gegužės 2014 - 23:44
QUOTE(Sonrisita @ 2014 04 14, 18:51)
Ar verta nusipirkt aprisamu vystyklu, jei mano mergytei yra 3,5 men? Ka turiu is medziaginiu sauskelniu vis tik ryskiai per mazai man, ir reikia, kad pakankamai greit dziutu (dziovykles neturiu, gyvatuko irgi). Kurie geriau butu, ar tamprus kaip Disana ar flaneliniai Dodo? Dodo tai grazesni man ir lyg patogiau atrodo, kad nereikia aprist raištukais vaiko keliskart - zvelgiant i ateiti, juos lengviau uzdet iseitu 2.gif augant    g.gif

labai patogus ir itin greitai dziusta Disanos risami vystyklai, rekomenduociau;
Atsakyti
Kai norėjau pradėt pirktis daugkartines sauskelnes, mažokai info radau apie kai kurias, tad gal kam padės mano patirtis ir palyginimai. Panelei 4,5 men, naudoju maždaug jau 1,5 mėn daugkartines, vis po trupučiuką papildydama sauskelnių arsenalą.

Sauskelnytės su PUL:

Itti Bitti Tutto – labai patinka, tinka, gražios, gerai sugeria, tinka tiek į svečius, tiek nakčiai. Patinka kad įklotai prisisega spaudėm. sauskelnėss labai greit džiūna. Minusas MANO akimis žiūrint – viršutinis įkloto sluoksnis iš flyso (kitiem tai pliusas, nes specialiai deda sausąjį sluoksnį, kad nesijaustų drėgmė), tad dažnai dedu 2 Itti bitti įklotus (vietoj priklausančių 3) ir kitos firmos ar savo siutą bambukinį įklotuką ant viršaus.

Babykicks neperšlampančios – irgi labai gražios, jų kitoks užsegimas, tad kaip radau vienos mamytės nuomonę, kad ne toks didelis pilvelis gaunas (nes užsegimo sparneliai būna ne ant viršaus, o pasislėpę), tad gražiau žiūrisi po rūbeliais, bet čia gal aktualiau šiek tiek vyresniam vaikučiui. Minusas - sugeria mažiau (įklotas labai geras, bet tik 1) ir džiūna ilgiau už Itti Bitti Tutto (nes vidus bambukinis). Šiaip nelabai mėgstu kišenines sauskelnes, nes greičiau gaunas prisegt, nei įkišt į kišenę įklotą (bet vėl gi, šituo klausimu kiek mamų, tiek nuomonių).

Imse Vimse – gera jų forma, apimtis ypač gerai reguliuojasi, nes lipukai, o ne spaudės, labai greit džiūna, nereik dėt jokių įklotų, nes jie prisiūti taip, kad džiūnant atsiverstų. Minusas – ne taip gerai sugeriančios kaip minėtosios Tutto, nes medvilninės. Jei būtų vidus bambukinis ir gražesnės, spalvotos, butų vienos mėgiamiausių.

Prilaikančios kelnytės

Dodo vilnonės – tobulos visom prasmėm, o ir superinė ruda jų spalva (dėmių nesimatys, net jei pasitaikytų ir didelių avarijų). Tik tiek, kad jos skirtos naudot su įklotais, o ne ant sauskelnių. Jei turėsiu kantrybės, bandysiu pasisiūt didesnes tokio tipo, jei tik pavyks, nes mano panelei tikrai neužteks jų iki rekomenduojamų 10 kg.

Imse Vimse PUL – tobulos (minkštos, labai patogios), net gražiai žiūrisi baltos mažam leliukui (turėjau 3-6 kg).

Cotton Bottoms by Bummis PUL – forma gera, bet nepatinka, kad jos tokios gerokai standesnės, kietesnės, storesnės nei Imse Vimse.

Peršlampančios sauskelnės

Good mama night bambukinės – superinės, nors skaitosi peršlampamos, bet iš tikro ir be apsauginių kelnyčių atlaiko 1-2 sysius, tad kartais tik įklotus jom, jei nespėja sudrėkti pati sauskelnė. Į šias mėgstu dėt Itti Bitti Tutto įklotus, nes sauskelnių spaudžių dydis ir plotis visiškai atitinka. Pirkčiau daugiau tokių, bet nerandu LT rinkoj (pati pirkau per skelbimus).. Minusas – ilgiausiai džiūsta iš visų turimų.

Fluffyfly – labai labai švelnios, tinkamos nuo visai mažo svorio naudot, nes jos tokios nedidukės palyginus. Su spaudėm prisegu vieną jų originalų įklotuką, o dar vieną dedu kokį savo gerai sugeriantį vietoj jų mažesnio originalaus. Džiūna ilgokai. Netikiu, kad užteks iki 15 kg, nes jau dabar segu ant 2 ir 3 knopkytes nuo šonu savo 7+ kg panelei.

Babykicks organic – labai patinka, nors kišeninių šiaip jau nelabai mėgstu. Jų vidus galėtų būt švelnesnis, tad dėl šios priežasties dedu kokį plonytį bambukinį įklotuką ant viršaus, pvz. is Fluffyfly tą mažesnį. Arba kad nereiktų dėt apsauginių kelnyčiu: į kišenę dedu ir vilnonį įklotą, o ant jo – prie sauskelnės priklausantį kanapinį.

MamaBless bambukinės – pirma mintis paėmus sauskelnes: „turbūt ir pati į jas tilpsiu“ ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nors jos vieno dydžio skaitos, bet savo 7+ kg dukrytei dedama beveik maksimaliai mažinu, į vidų dedama 1 dydžio organinės medvilnės prefoldą. Bet iš esmės patinka jos, o ir galiu panaudot prefoldus, kurių beveik nenaudojus buvau. Ypač pliusą dedu MamaBless įklotam, nes jie ploni, labai ilgi (lenkti per pusę), džiaunant mažai vietos užima, malonūs prie odos, nors kokios rūšies bambukas ir nežinau (tikrai ne veliūras ar multinas).

Pastebėjau, kad paskutines iš savo sauskelnių išsitraukiu Babykicks su PUL ir Imse vimse medvilnines.
Atsakyti
Sveikos mamytes,man Sonrisita Vystykleje siek tiek paaiskino,bet as dar ir jusu pasiklausiu.Kaip supratau dauguma perkates is pupis.lt taip vadinamas trys viename sauskelnes ir iklotus,o ka manote apie kanapines daugkartines universalias kisenines sauskelnes is kukutis.lt,na jos neturi prilaikanciu,bet manau namuose mums prilaikanciu pradziai labai ir nereiketu dar jei ir prefoldu papildomai nusipirktumeme?Ir dar ,naudojant sauskelnes dedate,papildomus bambukinius ar kanapinius iklotus,o kad mazylis jaustusi dar sausiau plius dedate papildoma vilnoni iklota? doh.gif Man jau galva susisuko nuo iklotu ir tu sauskelniu ivairoves blink.gif
Atsakyti
Galva išties gali susisukti biggrin.gif Manau joks patarimas nebus geriau už pabandymą. Aš pati jau antri metai žaidžiu... Nors buvau užsidęgus baisiai auginti sūnų su vystyklais, daugkartines naudoju tik tada, kai jis namie vaikšto be kelnyčių, man tai grynai priemonė, kad nepridergtų ant grindų. Turiu įklotų visokiausių, bet didelio skirtumo nepastebėjau, keičiu po kiekvieno sysiaus, nes vaikas vis tiek šlapias. Jei būna su kelnėm ir trys viename sauskelnėm, jeigu pražiopsau, po antro pasišlapinimo permirksta ir kelnės. Vilnonį įklotą turėjau, bet per klaidą išskalbiau ir susitraukė iki nykštukinio dydžio... Bet tas sumuštinių darymas irgi, gerai, kol kūdikis mažas, o metinuko šlapimas jau turi ir kvapą stiproką ir ilgiau pabuvus jis tikrai jaučias. Žodžiu, dabar turiu dideliausią dėžę visokiausių rūšių įklotų ir sauskelnių, o iš tiesų pakaktų rinkinėlio pačių pigiausių paprasčiausių, pvz. siuvykloje galima iš savo medžiagos už dešimt litų pasisiūti sauskelnes, mat kol kas jokių stebuklų sauskelnėse už 50 litų nepastebėjau....

O, beje, naujagimystėje naudoti prefoldai dabar tarnauja kaip patys patogiausi įklotai metinukui, pasiteisinęs pirkinys thumbup.gif
Atsakyti