Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinių sauskelnių patvarumas

QUOTE(*Raganaitė* @ 2016 01 24, 18:34)
Dėkui, labai įdomiai papasakojot  4u.gif

I sveikata kad tik padetu.
P.S
as daznai perskaitau, noriu pakomentuot bet patyliu.
Nes kai nesitveriu ir pakomentuoju tenka pasigailet. O veltis I diskusijas ir gincus neturiu nei laiko nei jegu nei noriu sad.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swingteveliai: 24 sausio 2016 - 19:15
Ačiū, kad pasidalinot 4u.gif

swingteveliai, noriu, paklausti, ar jūsų šeimoj yra dirbančių medicinoje arba farmacijoje, turiu omeny prieš susilaukiant vaikučio - jūs pats arba žmona arba kažkas, kas gyvena tuose pačiuose namuose ? Nes kiekviena šeima turi savo bakterinį foną, tai yra nusistovėjusi blogųjų ir gerųjų bakterijų pusiausvyra namų aplinkoje (drabužiuose, patalynėje, ant grindų, ir t.t. - visur kur žmogus liečiasi ir dažnai būna). Sveikatos apsaugoje dirbantiems žmonėms tenka dažnai dezinfekuoti rankas, kaip žinom, ant dezinfektantų net parašyta "naikina 99,9%", tie 0,01% ir yra patys baisiausi, atspariausi virusai ir bakterijos. Kai jiems nelieka konkurencijos, tai jie turi puikią galimybę daugintis.. Todėl ant medikų, slaugų ir pan. odos gyvena daugiau atsparių bakterijų, nei ant paprastų žmonių.. Gal tame ir atsakymas.. Jūsų šeimoje gal cirkuliuoja daug daugiau atsparių bakterijų, daugiau auksinio stafilokoko, nei paprastoje šeimoje. Juk žinomi atvejai, kai medikų, vaikai mirė išspaudę spuogus.. Dabar gaila neberandu nuorodos į straipsnį. Tiesiog dar vienas įrodymas, kad tėvai parneša namo ir paskleidžia daug stiprių bakterijų... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tinkerzel: 25 sausio 2016 - 13:10
QUOTE(swingteveliai @ 2016 01 24, 19:09)
I sveikata kad tik padetu.


Aš dar turiu klausimų patikslinimui. Vystyklai - ką turit omenyje - kas tai buvo per audiniai?

Daugkartinės - kokios buvo konkrečiau - kokia išorė, koks vidus, kokia audinių sudėtis?

Įdomu, nes šiaip žiauriai daug variantų egzistuoja. Kažin ar jie visi viens prie vieno sulygintini g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkerzel @ 2016 01 25, 13:08)
Ačiū, kad pasidalinot 4u.gif

swingteveliai, noriu, paklausti, ar jūsų šeimoj yra dirbančių medicinoje arba farmacijoje, turiu omeny prieš susilaukiant vaikučio - jūs pats arba žmona arba kažkas, kas gyvena tuose pačiuose namuose ? Nes kiekviena šeima turi savo bakterinį foną, tai yra nusistovėjusi blogųjų ir gerųjų bakterijų pusiausvyra namų aplinkoje (drabužiuose, patalynėje, ant grindų, ir t.t. - visur kur žmogus liečiasi ir dažnai būna). Sveikatos apsaugoje dirbantiems žmonėms tenka dažnai dezinfekuoti rankas, kaip žinom, ant dezinfektantų net parašyta "naikina 99,9%", tie 0,01% ir yra patys baisiausi, atspariausi virusai ir bakterijos. Kai jiems nelieka konkurencijos, tai jie turi puikią galimybę daugintis.. Todėl ant medikų, slaugų ir pan. odos gyvena daugiau atsparių bakterijų, nei ant paprastų žmonių.. Gal tame ir atsakymas.. Jūsų šeimoje gal cirkuliuoja daug daugiau atsparių bakterijų, daugiau auksinio stafilokoko, nei paprastoje šeimoje. Juk žinomi atvejai, kai medikų, vaikai mirė išspaudę spuogus.. Dabar gaila neberandu nuorodos į straipsnį. Tiesiog dar vienas įrodymas, kad tėvai parneša namo ir paskleidžia daug stiprių bakterijų...  unsure.gif


Aciu smile.gif
Seip labia taikliai pastebeta ir kiti galetu pasimokint is sio atsakymoi. Ne prie gimimus nedirbo. Mes irbom is vis su metalu. Todel mikrobiologinis fonas buvo viendas ir nieko neipatingas.

QUOTE(Shyna @ 2016 01 25, 15:51)
Aš dar turiu klausimų patikslinimui. Vystyklai - ką turit omenyje - kas tai buvo per audiniai?

Daugkartinės - kokios buvo konkrečiau - kokia išorė, koks vidus, kokia audinių sudėtis?

Įdomu, nes šiaip žiauriai daug variantų egzistuoja. Kažin ar jie visi viens prie vieno sulygintini  g.gif

Vystyklai tai tarybine medvilne. Tiesiog 80 klasika, audinys kelis kartus perlenktas.
O dabar del daugkartiniu pavadinimu nepasakysiu tikrai neatsimenu.
Daug aisku negalejau padaryt nes tai buvo pinigeliai is savos kisenes. Vienos buvo tai neperslampamos kelnaites ir ideklas is pusiau sintetines medziagos viduje kazkokia vata. Gamintojas neatsake kas tai yra.
Kitos pilnai medziagines kaip parasyta su barjeru.
Trecios buvo irgi neperlampamos kelnaites iklotas o ant virsaus dedasi toks kaip popieriu barjerinis sluoksnis.

P.S
O biten vaiku gimimas ir sveikatos problemos mazuju priverte keisti veikla ir pasinerti I biochemija ir maisto auginima.
Atsakyti
Auksinis stafas gyveno turbūt praktiškai kiekviename iš mūsų bent vieną kartą gyvenime, mums to visiškai nepajutus, ir plinta per odos ir paviršiaus kontaktą. Daugeliu atveju jis yra visiškai nepavojingas. Manęs visiškai nestebina, kad jis buvo rastas laboratorijoje. Tačiau esant imuniteto nepilnavertiškumui, prastai higienai, pasigavus antibams atsparų štamą, situacija gali būti kiek kitokia. Nežinau, ar laboratorijoje buvo galimybė tikrinti stafų atsparumą. Bet kokiu atveju, tokios infekciijos gali atsitikti ir su vienkartinėm sauskelnėm, ir su daugkartinėm, ir jau be sauskelnių, jeigu vaiko imunitetas yra silpnas arba pažeistas. Trumpai tariant - daugkartinės sauskelnės čia nelabai prie ko. Kiekvieną iš mūsų patikrinus, rastumėm dar ne tokio „gėrio“.

Auksinis stafas miršta prie >50, skalbiant 60C turėtų jo nebebūti. Čia darant prielaidą, kad audinys leidžiasi išskalbamas ir kad pats stafas nėra atsparus. Bet jeigu naudojamasi džiovykle, ten temperatūra jau kur kas aukštesnė, jokie stafai nebeturi galimybės išlikti. Nebent įjungiamas taupymo režimas ar džiovinama žemesnėje temperatūroje.

Labai bijant stafų, patarčiau naudoti vystyklus ir juos virinti. Įklotai ir sauskelnės „viskas viename“ neturėtų kelti problemų, skalbiant ant 60C.

Vieną punktą norėčiau paminėti prie skalbimo. Šiais laikais visi turi modernias skalbykles, kurios pačios „nujaučia“ skalbinių svorį ir naudoja atitinkamai vandens. Tai nėra gerai, vandens skalbiant ir skalaujant turi būti DAUG. Skalbyklę reikia apgauti, įdedant su sauskelnėmis keletą teniso kamuoliukų. Jie prisigers vandens ir taps labai sunkūs.

Jokių minkštiklių, jie palieka plėvelę, kuri neleidžia vandeniui prasiskverbti ir pašalinti nešvarumus. Atsiranda kvapas, bėrimai ir panašios problemos. Ir apskritai jo reiktų vengti.


QUOTE(swingteveliai @ 2016 01 26, 15:00)

O biten vaiku gimimas ir sveikatos problemos mazuju priverte keisti veikla ir pasinerti I biochemija ir maisto auginima.



Ar nebus čia problema? Dažnai sergantis vaikas bus imlesnis tokioms bakterijoms. Jeigu dažnai gulinėdavote ligoninėse su vaikais, yra rizika, kad pasigavoti antibams atsparių bakterijų.

Riboti antibus kiek įmanoma, tikiuosi vaikai buvo maitinti krūtimi, savas augintas maistas yra labai puikus pasirinkimas, bet kokiu atveju linkiu, kad ligos nebekibtų.

Chemikalai, naudojami vienkartinėse sauskelnėse, ar cheminiuose plovikliuose yra man atrodo kur kas baisiau vaikui ir žarnyno florai. Jau čia net nekalbant apie poveikį aplinkai.


Atsakyti
QUOTE(*Raganaitė* @ 2016 01 23, 22:08)

kodėl toks labai labai stiprus šlapimo kvapas atsiranda po naktinio vaiko miego su daugkartinėm. Jei miega su merlyte, nebūna tokio aštraus kvapo. Dieną mes visad būnam su merlytėm (naudojam ir vienkartines į lauką, ypač dabar žiemą, kai serga, į svečius važiuojant, t.y. nespjaunu į nieką). Bet va tas daugkartinių aštrus kvapas, kartais tikrai galvoju, kodėl čia taip yra....

Jeigu nepadės teniso kamuoliukų metodas, nenaudojat minkštiklio, ar kitų priedų skalbiant, aliejų ir pan, tik skalbiklį, tada galite pabandyti išskalbti su chloru. Skalbyklės neprikrauti, mažiau nei pusė turi būti su sauskelnėm, teniso kamuoliukai būtinai, ir apie 100 ml chloro, supilti į skalbikliui skirtą dispenserį, vandeniui jau subėgus ant sauskelnių, su įprastu skalbikliu. Perskalauti KARŠTAM vandenyje porą kartų. Skalavimo režimas paprastai būna šaltu vandeniu, tai galima tiesiog užstatyti dar kartą skalbimui karštame vandenyje, bet be skalbiklio.

Prieš žaidžiant su chloru paskaitykit etiketes. Kai kurių sauskelnių gamintojai jį griežtai draudžia. Tokiu atveju siūlyčiau parašyti gamintojui ir paklausti rekomendacijų, ką tokiu atveju jie galėtų patarti.

Kadangi su merliukais problemų nėra, o tik su sauskelnėm, tai spėju, kad problema yra skalbimo procese.
Atsakyti
Esu užsisakius šitą priemonę.

http://www.assorti.l...neto-mase-05-kg
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2016 01 27, 12:08)

Sudėtyje yra sodos druskos, jos minkština vandenį, tai plovikliai gali geriau dirbti savo darbą. Atrodo puikus produktas. Bet svarbiausia yra skalbti su daug vandens, ir be minkštiklių / kvapų / aliejų.
Atsakyti
Su minkštikliais skalbti sauskelnes apskritai būtų nelogiška, nes jie sugadintų įklotų sugėrimo savybes. Kaip ir rankšluosčius sugadintų.

Apskritai - minkštiklių nenaudoju jau 10 metų, nes name turime vandens minkštinimo įrengimus (balionus su druskomis). Plius džiovyklė - viskas puru ir minkšta. Dar ir nepakenčiu prikvėpintų priemonių. Mano skalbiniai nekvepia niekuo - tik savimi smile.gif

Labai puiku yra kartais praskalbti vien actu, ir sekančiu ciklu - soda. Atnaujina audinius, pašalina skalbiklių liekanas.
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2016 01 27, 20:51)
*Su minkštikliais skalbti sauskelnes apskritai būtų nelogiška, nes jie sugadintų įklotų sugėrimo savybes. Kaip ir rankšluosčius sugadintų.

Apskritai - minkštiklių nenaudoju jau 10 metų, nes name turime vandens minkštinimo įrengimus (balionus su druskomis). Plius džiovyklė - viskas puru ir minkšta. Dar ir nepakenčiu prikvėpintų priemonių. Mano skalbiniai nekvepia niekuo - tik savimi smile.gif

**Labai puiku yra kartais praskalbti vien actu, ir sekančiu ciklu - soda. Atnaujina audinius, pašalina skalbiklių liekanas.

* drinks_cheers.gif tačiau daug kas to nežino ir naudoja minkštiklius. Arba, net jeigu ir žino, bet nenaudoja tik sauskelnėms, pražiūri tai, kad minkštikliai palieka plėvelę ir ant skalbyklės, taigi nukeliauja ant sauskelnių ir gadina jas iš lėto.

**Aš acto pilu vietoj minkštiklio skalavimui. O soda išvis yra nuostabus atradimas, ganėtinai nesenas. Išskalbiau rankšluosčius, ir net nustebau, kaip jie pabalo, papuro, ir koks geras sugėrimas, jau nuo vieno karto. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jefimija @ 2016 01 27, 21:58)


**Aš acto pilu vietoj minkštiklio skalavimui. O soda išvis yra nuostabus atradimas, ganėtinai nesenas. Išskalbiau rankšluosčius, ir net nustebau, kaip jie pabalo, papuro, ir koks geras sugėrimas, jau nuo vieno karto.  thumbup.gif


Kokį actą naudojate? Kur pilate sodą? Prašau išsamiau pasidalinti gerais atradimais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2016 01 27, 21:59)
Kokį actą naudojate? Kur pilate sodą? Prašau išsamiau pasidalinti gerais atradimais  ax.gif

Naudoju paprastą baltą actą. Pilu skalavimui, maždaug apie 100 ml. Sodą galima dvejopai naudoti, kartu su skalbikliu (suminkštins vandenį, geriau išsiskalbs rūbai), arba skalavimui - geriau pasišalins skalbiklio ir nešvarumų likučiai, jeigu dar tokių bus. Aš pyliau ir ten, ir ten. Bet manau, kad skalavimui pakaktų smile.gif.
Atsakyti