QUOTE(Nirgundė @ 2013 01 04, 08:25)
Zinot, del to valgymo/nevalgymo svarstau taip - lyginu situacija su savimi ir matau, kad paskutiniu metu (apie pora men) jauciu pastebimai isaugusi apetita, norisi valgyti
Nieko stebetina, visi zmones maitinasi
Bet sugretinau sita savo situacija su pasikeitusia aplinka, su pasikeitusiom gyvenimo aplinkybem - isejau is seno, varginusio, stresinio darbo, kuriame buvau save taip issekinusi, kad valgymas rodesi dar vienas nepakeliamas darbas, sveriau 45 kg, bet pati to nepastebejau.. Dabar dirbu nepalyginamai sveikesneje aplinkoje ir manau, kad organizmas pats save susireguliuoja, valgau normaliai, bet man, kaip nepratusiai, rodosi daug
būtent, kad konkrečiam žmogui yra labai individualu jo reakcija į stresą, ar jo nebuvimą ir kiekvieną atvejį, kodėl žmogui auga/ arba krenta svoris ir tai kelia gyvenime problemų, reikia svarstyti individualiai. O ne pritaikant abstrakčias nuvalkiotas frazes KV, jei visas vidus gali rėkti priešingai
Pvz. man svoris krenta ir būna normaliose ribose, tik nepatiriant jokio streso, jei sudėtinga situacija gyvenime, ar darbe, kg yra grįžtamas dalykas
Ir todėl tik pats žmogus, stebėjęs save kurį laiką, gali sau įvardyti , kokios problemos, ar gyvenimo būdas lemia jo svorio didėjimą/mažėjimą ir stengtis sąmoningai kontroliuoti procesą bei keisti gyvenimo situacijas