Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -12

QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 15:36)
Auksinis vyras! Man va tokį.. mėnesiui...galėtų švarintis ir švarintis... darbo per akis...ax.gif

Juokas juokais, bet taip... situacija suknista, bet ne beviltiška...Pasidžiaukit laime nelaimėje, jog vyras tik švareiva o ne koks alkoholikas... nors iš esmės jokio skirtumo, kokia žmogus priklausomybe serga nėra...bet kokia iš jų - yra našta ir būnat tokio žmogaus partneriu norom nenorom tampama "Ko-alkoholiku"...

Įdomu, ką jis pats apie savo priklausomybę kalba? Įtariu jog ginasi lygiai taip pat kaip ir koks alkoholikas, ar ne? neva ne... jis nėra.. ir bet kada gali nustoti... nežinau, ką tokiais atvejais daryti...alkoholikas imtų "sveikti" nuo to momento, kai jis pats niekieno neverčiamas pripažįsta, jog yra alkoholikas... t.y. tada, kada pasiekia dugną...tik tada ima bandyti lipti.

Pas Hellinger taip pat nemačiau nė vieno tokio konretaus atvejo.

Šiaip sau tokių dalykų nebuna. O kokia situacija pas Jūsų vyrą jo gimimo šeimoje?

Auksinis auksinis doh.gif doh.gif jis valo valo valo valo...tai kad tik valytu ir tyletu velniai jo nemate... bet kur tau..dar prakomentuoja.. KAS cia ibreze? ...Kas cia pritrupino?... Ka jus visadiena namie darot kad jie apsikti..nors man taip tikrai neatrodo doh.gif .... jis traktuoja viska taip tarsi niekas namie nesitavrko tik jis... visi tik griauna namus,,o jis nabagelis po darbo tvarko namus iki isnaktu nes kaiulideje jis negyvens... doh.gif kas keisciausia..sveciuose kituose namuose...jis nepuola nei vaiku drausminti nei tavrkyti nei bludyti taip kaip namuose doh.gif ten jau kaip ir dzin...
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 11 04, 19:45)
Auksinis auksinis doh.gif  doh.gif  jis valo valo valo valo...tai kad tik valytu ir tyletu velniai jo nemate... bet kur tau..dar prakomentuoja.. KAS cia ibreze? ...Kas cia pritrupino?... Ka jus visadiena namie darot kad jie apsikti..nors man taip tikrai neatrodo doh.gif .... jis traktuoja viska taip tarsi niekas namie nesitavrko tik jis... visi tik griauna namus,,o jis nabagelis po darbo tvarko namus iki isnaktu nes kaiulideje jis negyvens... doh.gif kas keisciausia..sveciuose kituose namuose...jis nepuola nei vaiku drausminti nei tavrkyti nei bludyti  taip kaip namuose doh.gif  ten jau kaip ir dzin...

tai tada jis paprasčiausiai tironas?
Atsakyti
QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 18:57)
jei geria žalias nevedęs jaunimėlis, tada priežasties reikia ieškoti tėvų šeimoje. Alternatyvų pagal Hellingerį - nėra. Jei tai ne alkoholizmas o tarim narkotikai ar savęs žalojimas - visada priežastis - šeima. Kažkurį iš šeimos narių (tėvų) traukia į mirtį tokiais atvejais, o vaikas sako - geriau AŠ nei tu...ir taip pamažėl žudosi..

Taip, visada aplinkybės kaltos. rolleyes.gif Pats žmogus - nei prie ko. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 21:40)
tai tada jis paprasčiausiai tironas?

nezinau kas..bet suprantu, kad buti manuose man jau nebemiela doh.gif galvoju gal dvasinei sferoje galima kazka sumodeliuoti..bet matyt vargu
Atsakyti
Kai buvau maža labai norejau groti akordeonu... kaire ranka - laisvai ir dešine ranka - laisvai... kaip turi skambėti taip pat žinojau - bet sujungti - niekaip nesigaudavo ir gana... ir rodė man namie visi, kas tik netingėjo, bet niekaip... tai va nuvedė mane tėvai pas mokytoją.. parodžiau aš jai savo meną o ji ir sako - na tai grok kartu.. dviem rankom! Ir užgrojau....

kartais reikia žmogaus iš šono, kuris pasakys, jog daryk taip ir taip ir tada padeda...

Niekas nesat pastebėję tokio fenomeno, jog atrodo žinai kuris vaistas nuo ko padeda .. nusipoerki vaistinėje .. geri geri ir negerėja.. o nueini pas gydytoją... jis tau receptuką išrašo... su juo į vaistinę... lygiai tuos pačius vaistus nusiperki ir po vieno kurso - vėl sveika...?

Tik deja ne tas atvejis. Pas koki mokytoja - gydytoja eiti? Dvasines priezastis gali gydyti nebent psichologas. Psichologas gydo kitas dvasines priezastis, nei kalba si tema. Dar galeciau eiti pas Sinelnikova, jis galbut ir padetu, bet yra nelabai pasiekiamas biggrin.gif
Auksinis auksinis     jis valo valo valo valo...tai kad tik valytu ir tyletu velniai jo nemate... bet kur tau..dar prakomentuoja.. KAS cia ibreze? ...Kas cia pritrupino?... Ka jus visadiena namie darot kad jie apsikti..nors man taip tikrai neatrodo  .... jis traktuoja viska taip tarsi niekas namie nesitavrko tik jis... visi tik griauna namus,,o jis nabagelis po darbo tvarko namus iki isnaktu nes kaiulideje jis negyvens...  kas keisciausia..sveciuose kituose namuose...jis nepuola nei vaiku drausminti nei tavrkyti nei bludyti  taip kaip namuose   ten jau kaip ir dzin...

Galiu isivaizduot ir uzjaust, galima butu patarti nebent nekreipt demesio arba reksmingai paaiskinti jam ir nurodyti jo vieta, parodant, kad labai labai supykai. Perdetas tvarkymasis gali buti psichiniu ligu pozymis. Dar galima pavadinti mamytes suneliu, kuris daro, kaip mamyte ismoke. lotuliukas.gif Pavyzdingai lotuliukas.gif Reiktu netyleti, ir issilieti viena karta. Siaip mano vyras irgi taip dare, bet kazkaip zymiai apstojo jau lotuliukas.gif Tai galiu pasakyti, kad zinau tamstos atveji, pozymiai turbut tie patys - kai pamato nesvarius puodus, dauzosi virtuveje, trankosi keptuvemis, leidzia ivairius cepsejimo garsus burna, keikiasi pasnibzdom, kad tu tik suprastum jo gilu nepasitenkinima stai ta netvarka, kuria, padarei tu arba vaikai laugh.gif (bet kalta anot jo, tai aisku, kad tu, nes sedi namie, o sedejimas namie, ir dirbimas tai, ka daro namu seimininke, bent jau man, pats sunkiausias darbas, neturi teises pavargti doh.gif )
Tokie vyrai stengiasi prie kitu zmoniu atrodyti labai geri, pavyzdingi tevai, geri vyrai...
Tiesiog reiketu gal viena karta labai delto supykti ir parodyti jam tai. Jis turbut mano, kad yra labai geras. O tai kuo tikriausia tironija, psichologinis smurtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 04 lapkričio 2012 - 22:19
QUOTE(mėnulis @ 2012 11 04, 23:07)
Tik deja ne tas atvejis. Pas koki mokytoja - gydytoja eiti? Dvasines priezastis gali gydyti nebent psichologas. Psichologas gydo kitas dvasines priezastis, nei kalba si tema. Dar galeciau eiti pas Sinelnikova, jis galbut ir padetu, bet yra nelabai pasiekiamas  biggrin.gif

Galiu isivaizduot ir uzjaust, galima butu patarti nebent nekreipt demesio arba reksmingai paaiskinti jam ir nurodyti jo vieta, parodant, kad labai labai supykai. Perdetas tvarkymasis  gali buti psichiniu ligu pozymis. Dar galima pavadinti mamytes suneliu, kuris daro, kaip mamyte ismoke.  lotuliukas.gif Pavyzdingai  lotuliukas.gif Reiktu netyleti, ir issilieti viena karta. Siaip mano vyras irgi taip dare, bet kazkaip zymiai apstojo jau  lotuliukas.gif Tai galiu pasakyti, kad zinau tamstos atveji, pozymiai turbut tie patys - kai pamato nesvarius puodus, dauzosi virtuveje, trankosi keptuvemis, leidzia ivairius cepsejimo garsus burna, keikiasi pasnibzdom, kad tu tik suprastum jo gilu nepasitenkinima stai ta netvarka, kuria, padarei tu arba vaikai  laugh.gif
Tokie vyrai stengiasi prie kitu zmoniu atrodyti labai geri, pavyzdingi tevai, geri vyrai...
Tiesiog reiketu gal viena karta labai delto supykti ir parodyti jam tai. Jis turbut mano, kad yra labai geras. O tai kuo tikriausia tironija, psichologinis smurtas.

as esu pykusi graziai..pykusi civilizuotai..pykusi garsiai..pykusi kad lekstes skraide...viskas laikina..savaitei... argumentas toks jis komentuodamas burbedamas ir etc eda kitus...o jei tyli ir tik tvarkosi edasi pats...o kuris vyras saves nemyli..taigi...turim ka turim...
pykcio buvo daug ir audringo..bet ruzltatas miglotas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 11 04, 23:20)
as esu pykusi graziai..pykusi civilizuotai..pykusi garsiai..pykusi kad lekstes skraide...viskas laikina..savaitei... argumentas toks jis komentuodamas burbedamas ir etc eda kitus...o jei tyli ir tik tvarkosi edasi pats...o kuris vyras saves nemyli..taigi...turim ka turim...
pykcio buvo daug ir audringo..bet ruzltatas miglotas unsure.gif

kokia buvo jo vaikyste-greiciausiai griezta kontroliuojanti motina arba tevas, tad jis gali nemoketi kitaip, jis privalo kontroliuoti visa aplinka, kurioje jis yra...tad gal tai ir pasireiskia tvarkymu. Turbut pas jo tevus namie labai svaru, i namus negalima eiti su batais, viskas dezinfekuojama. Kai budavo mazas vaikas jam nuolat sakydavo, neismetyt, neispurvink. Tada reikia atleisti, suprasti ir buti kantriai, ziureti i ji kaip i kvaila vaika.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 11 04, 23:38)
kokia buvo jo vaikyste-greiciausiai griezta kontroliuojanti motina arba tevas, tad jis gali nemoketi kitaip, jis privalo kontroliuoti visa aplinka, kurioje jis yra...tad gal tai ir pasireiskia tvarkymu. Turbut pas jo tevus namie labai svaru, i namus negalima eiti su batais, viskas dezinfekuojama. Kai budavo mazas vaikas jam nuolat sakydavo, neismetyt, neispurvink. Tada reikia atleisti, suprasti ir buti kantriai, ziureti i ji kaip i kvaila vaika.... unsure.gif

jo tevu namuose...balaganas... tevas tvarkingas zmogus... bet mama..visiskas bispridielas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 11 04, 23:44)
jo tevu namuose...balaganas... tevas tvarkingas zmogus... bet mama..visiskas bispridielas rolleyes.gif

o kaip žinia vedę vyrai savo žmonose visada mato savo motinas. Turbūt Jumyse bando "ištaisyti" savo mamą? ar galimas toks variantas??? Pasiaiškinkit tikliau, kas jo namuose dėjosi tuo klausimu ir kokia buvo JO rolė... jei tėvas engė motiną ir dėl to kildavo skandalai, kurioje barikadų pusėje jis būdavo??? Tėvo? ir tada tiesiog gal ne pykčiais, o bandyti apeliuoti į sveiką protą???

Aš vėl užsivesiu su alkoholizmu, bet tarkim mano šeimoje tėvas labai rimtai ir dažnai "padaugindavo", tai sakau atvirai - man alkoholis namie - peilis. Negalėjau gyvent su išgeriančiu vyru...tiesiog išgėręs artimas žmogus mano namuose - prasastas saugumo jausmas...aš taip pat kovodavau...turbūt tai taip pat siejasi ir su kontrolės poreikiu...kažkokie tokie ekstremumai tikrai įvaro baimes... nesveiką norą kontroliuoti situaciją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 04 lapkričio 2012 - 23:48
QUOTE(anikita @ 2012 11 03, 17:52)
Sakoma, kad vaiku iki5 metu ligos tai ne ju ligos..o mamos ar pan.. kai su vyru susibaram..vaikai suserga...kaip isvengti to..aplenkti vaikus...kad jie netaptu laidininkai pykcio ir nesusirgtu g.gif

deja, deja.... iki vaiku lytines brandos, o kartais ir ilgiau.
O del vyro pedanto, tai turi suvokti, kad ne atsitiktinai gavai toki. Gal nekenti tokiu zmoniu kaip jis (dabartiniam ar praeitam gyvenime), tai ir gavai toki, kad ismoktum pamoka, jog VISI mes esam Dievo vaikai.
Pakeisk poziuri i ji, pamilk toki, koks yra, atleisk jam viska 4u.gif
Atsakyti
nu zinokit kada supykstu ir as puolu tvarkytis, kiti puola siaubt saldytuvo kimst is eiles i pilva , o as atvirksciai tvarkytis, ir kazi kas geriau, turbut nei vienas atvejis
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2012 11 04, 12:24)

O panikos priepoliai negali buti nuo ilgalaikes itampos del nepasiduodamos gydymui ligos?Ta itampa  eda ir eda kokius 2 metus, dar seimos reikalai ir.t.t.

Priežasčių daug. Ir simptomai nėra labai aiškiai ir vienodai nusakomi.

Bet jei kalbėsime apie tai, ką tu parašei - ilgalaikę įtampą - tai gali būti viena iš priežasčių. Tik kiek kitaip žvelgti reikia. Ilgalaikė įtampa organizmui tampa tarytum įprasta būsena, organizmas mobilizuoja visas savo jėgas į tai, bando neutralizuoti, o tuo pačiu jam tai nėra sveika. Ir panikos simptomai pasireiškia būtent jau atslūgus įtampai. Organizmas pakliūna tarytum jam į nebeįprastą būseną. Tą senąją, blogą ir nesveiką būseną organizmas pradeda traktuoti kaip jam natūralią, o tikrąją natūralią traktuoti/priimti kaip nenatūralią. Gerai tai suvokus, jei gydytojas sugeba žmogui tai išaiškinti, lyg ir nieko čia baisaus nėra. Tai nesunkiai įveikiama. Tik būdingas vienas negeras dalykas - pats iš savęs iš naujo užsivedantis mechanizmas.
Na, taip liaudiškai parašiau. Kad lengviau būtų suprasti.

Galima pradėti ieškoti kaltų, išnarstant visus, ką tik įmanoma, imtinai iki pro pro pro...ir dar šachmatų žirgo ėjimo schema tarp tų pro pro pro ...senelių ir dar įvairiau, o galima paprastai pasveikti.

Tik prašau nepainioti panikos su panieka. Tai visiškai nieko bendro tarpusavyje neturintys dalykai. Visiškai. Tik žodžiai panašūs, besiskiriantys tik viena raide.
Atsakyti