Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -12

QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 13:20)
Jei priežastis analizuioti pagal Hellingerį, tai kažkokie jausmai ar likimai gali būti perimami TIK iš šeimos narių, nes tik  su šeimos nariais mes esam susieti emociškai. Šeimai beje priklauso ir visi buvę mūsų tėvų partneriai, kurie "užleido" vietą sutuoktiniui. Pagal Hellingerį, kai mes labai supykstame ant žmogaus, mes ištikrųjų pasąmoningai linkime jam mirties...tokia yra emocijos "pyktis" esmė. Jei šeimoje yra tokių "buvusių" tėčio ar mamos partnerių, tai kaip taisyklė vaikai tokioje šeimoje perima buvusių partnerių jausmus...tame tarpe tą vadinamąjį žudikišką pyktį...be abejo yra ir kitokių scenarijų...Nagrinėdamas situacijas šeimose Hellingeris savo patirtį susistemino į vieną minėtą priežastį

o kadaryti, kad neperimti tokiu purvynu is kitu zmoniu? O Hellingeris kalba apie kasdienines maldas, kad jos apsaugo nuo visko.

rekes paskaityti jo knyga.

o jei panikos priepoliai praeina savime,ka tai galetu reiksti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristule666: 04 lapkričio 2012 - 11:41
QUOTE(kristule666 @ 2012 11 04, 12:30)
o kadaryti, kad neperimti tokiu purvynu is kitu zmoniu? O Hellingeris kalba apie kasdienines maldas, kad jos apsaugo nuo visko.
O yra hellingerio knygu lietuviu kalba?

Ką daryti, jog neperimti? nežinau...turbūt gyventi tvarkingai...atsakingai...nieko "neskriaudžiant"... su buvusiais partneriais santykius gražiai užbaigti ir išsiskirti meilėje viens kitam o ne pyktyje ir įskaudinime...

Apie maldas Hellingeris nieko konkretauis nesako ir net manau jog sąmoningai, nes jis - buvęs pastorius ir misionierius... tačiau apie religijas ir tam tikrą fanatišką požiūrį į jas.. apie žmogaus fanatišką ir kartais iškreiptą požiūrį į Dievą jis atsiliepia labai kritiškai...

Asmeniškai aš susidariau įspūdį, jog gyventi reikia atsižvelgiant į fenomenologinius kanonus o ne į tam tikrų religijų siūlomas dogmas ir praktikas. Aš tiesiog nemanau, jog gyvenime kažką galima iš Dievo "išmelsti".. Mano supratimu ir šiandieninėmis žiniomis Dievo sąvoka naudojama kaip alternatyva tėvams dvasinei pilnatvei pajusti...iš dalies iš nežinojimo ir dėl tikėjimo "populiarumo"... papreastesnio / greitesnio prieinamumo ieškančiam...

Esu tik girdėjus, jog Hellingeris yra išverstas į lietuvių kalbą, žinau, jog jo labai daug yra rusų kalba, bet ne viskas. Bet apie Hellingerį ir jo metodiką asmeniškai aš daugiau sužinojau iš APIE JĮ rašančių.. pvz. G.Weber

Papildyta:
QUOTE(kristule666 @ 2012 11 04, 12:30)
o jei panikos priepoliai praeina savime,ka tai galetu reiksti?

Jūs turbūt esat girdėjus, jog kai kurias ligas vaikai "išauga"... Jei panikos priepoliai savaime liovėsi, tai gal čia kaip tik ir yra dar vienas patvirtinimas, jog tai buvo šeimos sisteminė "liga"... Niekas nestovi vietoje, šeimos matricoje taip pat vyksta įvairiausi pasikeitimai... gali būti, jog šeimos sąžinė nuėmė savo "leteną" nuo žmogus... Esu girdėjusi vienos bulimija sergančios moters pasakojimą apie tai, kaip ji apie 40 metų kentėjo nuo to sutrikimo, kuris staiga vieną dieną dingo... ir ji pagalvojo... o.k. matyt "atvėmei" kiek tau buvo skirta... Ji tai susiejo su tikėjimu.. o aš manau, jog tai labiau siejasi su kažkokiu pasikeitimu šeimoje...apytikriai tuo metu mirė jos motina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 04 lapkričio 2012 - 12:08
[ Esu girdėjusi vienos bulimija sergančios moters pasakojimą apie tai, kaip ji apie 40 metų kentėjo nuo to sutrikimo, kuris staiga vieną dieną dingo... ir ji pagalvojo... o.k. matyt "atvėmei" kiek tau buvo skirta... Ji tai susiejo su tikėjimu.. o aš manau, jog tai labiau siejasi su kažkokiu pasikeitimu šeimoje...apytikriai tuo metu mirė jos motina...

[/quote]

ir ka tai galetu reiksti?Kad motina ja "ede" kai gyva buvo? Motina mire ir problemu nebera? Tai negi tai tiesa kad visi vaikai savo pasamoneje nori kad ju tevai mirtu?
Atsakyti
[quote=kristule666,2012 11 04, 13:53]
[ Esu girdėjusi vienos bulimija sergančios moters pasakojimą apie tai, kaip ji apie 40 metų kentėjo nuo to sutrikimo, kuris staiga vieną dieną dingo... ir ji pagalvojo... o.k. matyt "atvėmei" kiek tau buvo skirta... Ji tai susiejo su tikėjimu.. o aš manau, jog tai labiau siejasi su kažkokiu pasikeitimu šeimoje...apytikriai tuo metu mirė jos motina...

[/quote]

ir ka tai galetu reiksti?Kad motina ja "ede" kai gyva buvo? Motina mire ir problemu nebera? Tai negi tai tiesa kad visi vaikai savo pasamoneje nori kad ju tevai mirtu?
[/quote]

smile.gif Nea.. tai viso labo reiškia, jog pasikeitė situacija šeimos matricoje...
Šiaip jau pati bulimija išsivysto dėl to, jog vienas iš tėvų, dažniausiai motina savo elgesiu riboja vaiką tarkim nuo tėvo lyg nevalingai sakytų: imk viską tik iš manęs...neimk nieko iš tėvo...vaikas tada lyg tarp dviejų frontų... kadangi jis visgi yra lojalus ("myli") abu tėvus, tai dėl vieno iš jų - ryja.. dėl kito - išvemia...

Vaikai jokiu būdu nenori, jog jų tėvai mirtų.. net pąsamoningai ne... dėl tos piežasties ir suserga įvairiomis ligomis, nes jei net vieną iš tėvų traukia "į mirtį" tai vaikas, gelbėdamas tėvus sako: "geriau AŠ nei tu, mama / tėti"

Nors iš esmės tai ir taip galima pavadinti, jog tėvai "ėda" savo vaikus... argi ne taip?... gyvenime nėra didesnės jėgos kaip tėvai ir jų įtaka...

Atsakyti
turbut taip ir gaunasi, kad tevai su neteisinga pasauleziura ir eda vaikus. Bet ka daryti, na negi kenteti kol ta matrica pasikeis.
Siuo atveju tiktu Lazarevo teorija. Reiktu tevams atverti akis, ir kad jie bandytusi keistis.
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 11 04, 11:59)
Bet juk tai yra sutrikimas unsure.gif pazistu zmogu kuris iseidamas is namu 5 kartus tikrina ar uzdaryti visi langai ir durys, tai uztrunka nemazai laiko ir vargina verysad.gif

Kazkas supranta... verysad.gif visgi sia suknista situacija unsure.gif
Papildyta:
o kas del skudurelio....nereik jam jo iduoti... jis jo tiesiog is ranku nepaleidzia doh.gif doh.gif valo plauna... plauna valo..ir taip gali visa diena praeiti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2012 11 04, 14:41)
turbut taip ir gaunasi, kad tevai su neteisinga pasauleziura ir eda vaikus. Bet ka daryti, na negi kenteti kol ta matrica pasikeis.
Siuo atveju tiktu Lazarevo teorija. Reiktu tevams atverti akis, ir kad jie bandytusi keistis.

Liepti kažkam kitam (bet ne pačiam) keistis - yra pats lengviausias kelias... bet ar jis įgyvendinamas? Ar daugmaž įsivaizduojat, ką ir kaip turėtumėt daryti, jog imtų keistis tėvai? Labai kvepia karu dešimtmečiams...

To rezultatas pagal Hellingerį: sutrikdot šeimos hierarchiją, iškeliat save aukščiau tėvų.. jei norit labiau suprantamų paralelių - iškeliat save aukščiau Dievo... ir viskas baigiasi sužlugusiu likimu.. ligomis ir pan. Gyvenimas praeis pro Jus šonu...

Tuo tarpu reikia tik vieno dalyko: nustoti kaltinti tėvus. VISKAS, ką jie bedarė buvo daroma su meile ir iš meilės būtent taip, kaip to reikėjo Jums...ir priimti juos abu į savo širdį...su meile ir su pagarba ir su dėkingumu.

Paskaitykit Hellingerį...visi šitie amžių klausimai problematikoje Tėvai ir vaikai išsisklaidys lyg ūkas...
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 11 04, 15:14)
Kazkas supranta... verysad.gif  visgi sia suknista situacija unsure.gif
Papildyta:
o kas del skudurelio....nereik jam jo iduoti... jis jo tiesiog is ranku nepaleidzia doh.gif  doh.gif  valo plauna... plauna valo..ir taip gali visa diena praeiti doh.gif

Auksinis vyras! Man va tokį.. mėnesiui...galėtų švarintis ir švarintis... darbo per akis...ax.gif

Juokas juokais, bet taip... situacija suknista, bet ne beviltiška...Pasidžiaukit laime nelaimėje, jog vyras tik švareiva o ne koks alkoholikas... nors iš esmės jokio skirtumo, kokia žmogus priklausomybe serga nėra...bet kokia iš jų - yra našta ir būnat tokio žmogaus partneriu norom nenorom tampama "Ko-alkoholiku"...

Įdomu, ką jis pats apie savo priklausomybę kalba? Įtariu jog ginasi lygiai taip pat kaip ir koks alkoholikas, ar ne? neva ne... jis nėra.. ir bet kada gali nustoti... nežinau, ką tokiais atvejais daryti...alkoholikas imtų "sveikti" nuo to momento, kai jis pats niekieno neverčiamas pripažįsta, jog yra alkoholikas... t.y. tada, kada pasiekia dugną...tik tada ima bandyti lipti.

Pas Hellinger taip pat nemačiau nė vieno tokio konretaus atvejo.

Šiaip sau tokių dalykų nebuna. O kokia situacija pas Jūsų vyrą jo gimimo šeimoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 04 lapkričio 2012 - 14:40
O čia labai geras straipsnis apie priklausomybę nuo alkoholio:

http://www.balsas.lt...mpaign=naujiena

Ištrauka:
Pati didžiausia pagalba priklausomam nuo alkoholio žmogui – įsiskverbti iki jo smegenų likučių ir padėti įsisavinti, kad šis turi problemų su alkoholiu. Tada reikalai tikrai pajudės. Dabar girdžiu chorą pasipiktinusių balsų, man šaukiančių, kad jūs beldžiatės į jo smegenis kiekvieną dieną ir jau daug metų. O rezultato – jokio! Teisingai, jo ir neturėtų būti. Belsdamiesi į jo smegenis jūs jį atleidžiate nuo visų įsipareigojimų, visą gyvenimišką naštą užsikraunate ant savo pečių ir kantriai tempiate iki palūžtate. Jam tik reikia pažadėti, kad nuo rytojaus negers (deja, jūs nepasitikslinate, nuo kurio rytojaus). Rask tokį kvailį, kuris tokio nerūpestingo gyvenimo atsižadės! Neatsižadėčiau nei aš. Tai kaip, vis dėlto, gyventi su alkoholiku (-e)? Atsakymas trumpas ir aiškus: yra 3 sprendimo variantai:

1) keičiu aplinką – skiriuosi su sergančiuoju priklausomybe;

2) keičiu save – pradedu gerti;

3) priimu jį (ką) tokį (-ią), koks (-ia) jis (ji) yra ir nustoju save dėl to graužti. Kad lengviau suprastumėte šį variantą, bandau jį išaiškinti tokiu pavyzdžiu. Šiais laikais jūsų antra pusė labai dažnai išvyksta į trumpesnes ar ilgesnes darbines komandiruotes. Jam išvykus, jūs neraudate, nesiraunate plaukų, neinate iš proto, o tęsiate įprastą jums gyvenimą – einate pasivaikščioti, lankote draugus, koncertus, teatrus, bendraujate su vaikais, giminaičiais. Tik be jo (jos). Grįžus antrajai pusei iš komandiruotės, visą tai darote kartu su juo (ja), džiaugiatės tarpusavio bendravimu. Gėrimas – tai lyg komandiruotė. Jam pasigrobus jūsų antrąją pusę, tęskite įprastinį gyvenimą, neatsisakykite savo pomėgių. Sugrįžęs (-usi) brangusis (-ioji), pamatęs neiškankintą jūsų veidą, neužverktas akis, nelabai bus patenkintas (-a). Yra didelė tikimybė, kad į komandiruotes važiuos vis rečiau. O jūs to ir norite."

Pagal Hellingerį.. jei vyras šeimoje geria, tai dėl to kalta žmona... Gyd. Psichiatras S. Naujokas labai teisingai pataria, ką tokiu atveju daryti...
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 11 04, 09:26)
bet artimiausiem zmonems salia gyvenantiems..be galo sunku jausti kasdienini psichologini terora..kaikiekvienas zingsnis tkrinamas...ar gerai isvalei ar gerai isplovei..kiekvienas lasas sluostomos..nera cia net ka kalbeti...

Tai gal jis nepedantas, ligotas, na kažkas panašaus į Obsesinį-kompulsinį sutrikimą.
Papildyta:
QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 12:03)
Tarkim yra žmonių, kurie turi kažkokią "nešvarių rankų" fobiją ir nuolat jas turi plauti... ir daro tai po 30 min kaskart...vis muilina rankas ir plauna.. muilina rankas ir plauna...
Papildyta:
Taip..gryniausia tiesa... žmogelį persekioja manija...vienareikšmiškai...

Tai ne manijos, tai liga su kuria sunku/neįmanoma kovot aplinkiniams, tik pats žmogus jei susipras ir norės gali pasveikti.
Va šie pvz. grynai OKS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 04 lapkričio 2012 - 15:44
QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 15:22)

Pagal Hellingerį.. jei vyras šeimoje geria, tai dėl to kalta žmona... Gyd. Psichiatras S. Naujokas labai teisingai pataria, ką tokiu atveju daryti...

Esu apie tai girdėjusi, kai vienos giminės moterys kalbėjo: "oj nebūtų jis vedęs tokios, anokios lotuliukas.gif , o dabar šitoji jam gyvenimą suėdė ir bla, bla bla bla..."

Na, o realybėj juk yra ir nevedusių prasigėrėlių, arba moterys išsiskiria, tai jie juk nesustoja gert g.gif .Kaimuose tenka matyt geriančius jaunuolius, kurie vos dar ne vaikai doh.gif Tai kaip tada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2012 11 04, 16:39)
Tai gal jis nepedantas, ligotas, na kažkas panašaus į Obsesinį-kompulsinį sutrikimą.
Papildyta:

Tai ne manijos, tai liga su kuria sunku/neįmanoma kovot aplinkiniams, tik pats žmogus jei susipras ir norės gali pasveikti.
Va šie pvz. grynai OKS.

mano panaudotas žodis MANIJA, tai nėra diagnozė... o va OKS tikrai galėtų būti ja ir žiū. bendrom jėgom išspręsim rebusą...

http://www.psichoter...s_obsesinis.htm

Papildyta:
QUOTE(Medlieva @ 2012 11 04, 17:46)
Esu apie tai girdėjusi, kai vienos giminės moterys kalbėjo: "oj nebūtų jis vedęs tokios, anokios lotuliukas.gif , o dabar šitoji jam gyvenimą suėdė ir bla, bla bla bla..."

Na, o realybėj juk yra ir nevedusių prasigėrėlių, arba moterys išsiskiria, tai jie juk nesustoja gert g.gif .Kaimuose tenka matyt geriančius jaunuolius, kurie vos dar ne vaikai doh.gif Tai kaip tada? g.gif

jei geria žalias nevedęs jaunimėlis, tada priežasties reikia ieškoti tėvų šeimoje. Alternatyvų pagal Hellingerį - nėra. Jei tai ne alkoholizmas o tarim narkotikai ar savęs žalojimas - visada priežastis - šeima. Kažkurį iš šeimos narių (tėvų) traukia į mirtį tokiais atvejais, o vaikas sako - geriau AŠ nei tu...ir taip pamažėl žudosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 04 lapkričio 2012 - 17:01