QUOTE(Teta Danute @ 2012 11 04, 03:49)
... jei tai būtų JO pyktis ir JO noras
O kaip įmanoma išdėstyti teoriją apie tai, ko niekada nejautei?
Kaip galima išdėstyti teoriją apie pyktį, jo atsikratymo būdą, jei to nesi patyręs?
Šiuo klausimu aš galiu kalbėti, nes nemažai esu apie tai galvojusi. Aš, tarkim, nesugebu jausti pykčio (kalbu apie ilgalaikį pyktį, ne spontanišką). Tačiau, be jokios abejonės, gyvenime matau ir tokių žmonių, kuriuos pyktis yra persmelkęs kiaurai. Matau ir ką tai duoda žmogui. Suprantama, kalbant ar mąstant apie tai, atsirenkamas asmuo su ypatingai išreikšta šia savybe. Tada geriau galima analizuoti.
Ir, tik matydama žmogų (žmones) su ypatingai išreikštu pykčiu, aš galėjau suprasti, jog aš to nejaučiu niekad. Kitaip išvis negalėčiau žinoti, jog tai egzistuoja.
Todėl ir mechanizmą išmąsčiau. Aš kažkokiu būdu (ne dirbtiniu) peršoku pykčio stadiją į paniekos stadiją. O panieka yra aukštesnis lygis už pyktį. Aukštesnis lygis užgožia žemesnį. O kai atsiranda panieka, jokio pykčio jausti nebeįmanoma. Tas žmogus tampa tuščia vieta, tarytum nebeegzistuoja mano gyvenime, jis tampa mirusiu, būdamas gyvas. Tai nebelieka poreikio net atleisti. Kaip gali būti poreikis atleisti tam, kuris tau neegzistuoja? Viso to tiesiog nėra. Nėra nei mintyse, ir tarytum net realybėje. Net fiziškai sutikus tą žmogų, nesukyla jokie jausmai. Tarytum pro paminklą praeini.
Bet vėl gi... kad galėčiau išdėstyti šią teoriją, aš turėjau turėti tokių žmonių. Reiškia - patirti. Žiūr. mano pirmą sakinį šiame poste.
Ko gero natūralu, kad per gyvenimą neįmanoma visiškai nesusidurti su tokiais atvejais. Per visą mano gyvenimą aš susidūriau su dviem tokiais atvejais.
Visais kitais atvejais būdavo spontaniškas, trumpalaikis pyktis.
Ilgalaikis pyktis labai skiriasi nuo trumpalaikio/spontaniško pykčio.
Aš galvoju, jog ilgalaikis pyktis naikina žmogų iš vidaus.
Trumpalaikis pyktis yra net naudingas žmogui - tai savotiška emocijų iškrova.
Pirmu atveju viskas kaupiasi viduje, plečiasi lyg burbulas viduje, vis labiau užspausdamas tai, kas viduje buvo gero.
Antru atveju pasišalina, kartu su savimi pasiimdas ir kitą tavyje atsiradusį šlamštą.