QUOTE(Elysa @ 2012 10 31, 08:18)
Tai taip išeina, kad dėl savo tėčio žūties kalta esu aš? Jei ne aš, jis šiandien būtų gyvas?
Ir kaltos ne tos aplinkybės, kurias aš įžvelgiau?
Jooo...
Nejaučiau niekada kaltės jausmo, panašu, kad dabar teks toliau gyventi su kaltės jausmu.
A...ja...jaaai....
Aš seniai pastebėjau tokį dalyką, jog kartais labai pravartu pačiam paskaityti, ką esi parašęs ir pažvelgti į tai analizuojančiu žvilgsiu.. labai gerai pasimato kokios baimės iš tikrųjų mane persekioja.. tai tiesiog savaime užsirašo...
Gluosnio pasakytoje frazėje "Bet butent tokia patirtis
jam buvo reikalinga.
Jis pats laisva valia pasirinko toki gyvenima, todel nereikia jo gaileti..." absoliučiai nieko JUS (Elysa) kaltinančio nėra...
Taip yra begalo sunku likti toliau gyventi, kai šalia žūsta kitas.. juolabiau artimas žmogus... kai esi taip arti pabuvęs ties ta mus skiriančia riba... kai esi priverstas susimąstyti kodėl jis o ne aš ir pan. Tačiau kiekvienas iš mūsų ateinam į šį pasaulį su mums skirtu likimu. Mano mama turi savo likimą, mano tėtis turi savo likimą, aš turiu savo likimą, mano sūnus turi savo likimą...Aš negaliu pakeisti mano mamos likimo..aš negaliu pakeisti mano tėčio likimo..aš negaliu pakeisti mano likimo, aš negaliu pakeisti mano sūnaus likimo. Aš negaliu pakeisto to, kas vyksta, nes tai ne mano valioje. Aš galiu tik viena - likimą gerbti.. tiek savo tiek kitų. Prieš ypatingai sunkų likimą galiu tik dar žemiau nulenkti galvą...pagarboje... ir viskas
Elysa, Jūs ir Jūsų tėvelis jus abu turit du skirtingus likimus. jei galvojate, jog tėtis pasiaukojo, tiesiog nulenkite prieš jį ir jo likimą galvą, priimkite jo auką kaip dovaną ir pasakykite: ačiū. aš būtinai iš savo gyvenimo ką nors padarysiu...
Taip būtų pagal Hellingerį