QUOTE(Lenore_e @ 2012 08 21, 19:52)
Sveikos, forumietės
Gal esate gaminusios keptus japoniškus koldūnus su daržovėmis? Aš vis paskanauju kokiam restoranėlyje, bet norėčiau pabandyti namuose pagaminti, tik kad niekur recepto nerandu
Labai ačiū!
Labai primytuvus "tokių koldūnėlių" variantas: pasidarom koldūnų tešlą (kad ir įprastinę), tuomet įdaras: aš dažniausiai mėgstu morkytes, shitake grybus, poro/svogūno laiškų, baklažanų, cukinijų, kopūsto (kaip ką turiu...), darom koldūnus, tuomet: gilioj įkaitusioj keptuvėj apkepam koldūniukų "pilvus" (aš dar įlašinų skrudintų sezamo sėklų aliejaus, nes man labai jis patinka), tuomet kai jie jau skaniai apkepę, pilam verdančio vandens ir pridengiam dangčiu, kad pasitroškintų. Valgom mirkydami į mėgstamą padažiuką (aš tiesiog į sojos padažą su keliais lašais to pačio skrudintų sezamų sėklų aliejaus). Žinoma, jei norisi traškesnių, tai galima tiesiog gruzdinti. Mums labai skanu