Kadangi mano krikštasūnio krikštynos vyko trečiadienį ir pakankamai vėlai bažnyčioje baigėsi ceremonija,todėl teko kai kuriuos žaidimus pamiršt,nes paprasčiausiai pritrūko laiko
O man patikęs žaidimas -testas,buvo skirtas vien vaiko tėvams ,pasiruošus buvau virš 30 klausimų vien apie vaiką,tad teko tėveliams prie kai kurių klausimų pasukt galvelę ,o už nespėtą atsakyt klausimą per 5 sek,reikėjo suvalgyt citrinos griežinėlį
Tiesa,tėvai mums ,kūmoms,taip pat davė užduotį reikėjo iš kambaryje esančių daiktų sudėti vaiko vardą ,na ta prasme pvz.vaiko vardo pirma raidė G,tai ir daiktas tinka grafinas,gėlė ir t.t. su visomis vardo raidėmis
Na teko galvą pasukt
Na teko galvą pasukt
Sveiki
Na ką ir mes rugpjūčio mėn atventėm sūnaus krikstynas isties buvo linksmos, daug kam patiko, nes neleidau sėdeti prie stalo, valgyti ir gerti kadangi turėjom lauke pakankamai vietos, žaidėme įvairiausius žaidimus, estafetes žinokit gamtoje estafetės geriausias dalykas nes rungtyniavo ir vaikai, ir suauge juoko buvo visiem taip patiko, pagavo toki azarta tarkim rungtis buvo: dvi komandos, nesvarbu kiek žmoniu, svarbiausia, kad butu lyginis skaičius, turėjo įlipti į maišą ir nušuoliuoti iki nurodytos vietos, paliesti tvorą, išlipti iš maiso, parbėgti ir perduoti maišą sekančiam komandos draugui... kuri komanda greičiau užbaigia rungtį, ta ir laimi žinokit juoko užtejo, nes iššono taip juokingai atrodė... paskui ant vienos kojos nušokti, ant kitos grįžti ir t.t. zodžiu tokie sportiniai žaidimai:) kadangi šventėme sodyboje, kurioje pirtis, lauke baseinas ir t.t. visiem buvau pasakius, kad isidėtu laisvalaikio drabužius zodžiu viskas liux:)
sekmes ir gražios šventės, kurie planuoja švęsti...
Na ką ir mes rugpjūčio mėn atventėm sūnaus krikstynas isties buvo linksmos, daug kam patiko, nes neleidau sėdeti prie stalo, valgyti ir gerti kadangi turėjom lauke pakankamai vietos, žaidėme įvairiausius žaidimus, estafetes žinokit gamtoje estafetės geriausias dalykas nes rungtyniavo ir vaikai, ir suauge juoko buvo visiem taip patiko, pagavo toki azarta tarkim rungtis buvo: dvi komandos, nesvarbu kiek žmoniu, svarbiausia, kad butu lyginis skaičius, turėjo įlipti į maišą ir nušuoliuoti iki nurodytos vietos, paliesti tvorą, išlipti iš maiso, parbėgti ir perduoti maišą sekančiam komandos draugui... kuri komanda greičiau užbaigia rungtį, ta ir laimi žinokit juoko užtejo, nes iššono taip juokingai atrodė... paskui ant vienos kojos nušokti, ant kitos grįžti ir t.t. zodžiu tokie sportiniai žaidimai:) kadangi šventėme sodyboje, kurioje pirtis, lauke baseinas ir t.t. visiem buvau pasakius, kad isidėtu laisvalaikio drabužius zodžiu viskas liux:)
sekmes ir gražios šventės, kurie planuoja švęsti...
O aš sugalvojau štai tokį: kai pati buvau vaikas, dažnai kieme žaisdavom žaidimą, kur reikia pamėgdžioti kokį nors gyvūną, ar daiktą, tik be žodžių, o veiksmais. Taigi, paeiliui turi sudalyvauti visi svečiai. Išsitraukia korteles, ant kurių užrašyta tarkim: bulius, skalbimo mašina, fejerverkai ir tt... Ir kiekvienas paeiliui stoja prieš visus ir bando pavaizduoti tai, kad ant kortelės pas jį užrašyta, o žiūrintieji bando atspėt. Atspejęs gauna prizą - čia jau minėtus muzikinius centrus ir tt Manau visai linksma bus. Beje, vietoj gyvūnų ir daiktų į korteles galima surašyti ir tame baliuje dalyvaujančių žmonių vardus, tokiu atveju svečiai vaidins vieni kitus
Manau, kad ir patiems bus smagu, ir pakrikštytam vaikučiui, nesvarbu, kokio amžiaus. Mazesnis stebės, kad vyksta aplinkui, o didesnis (kaip kad maniškis, 1.4 metų) bandys atkartot judesius
Manau, kad ir patiems bus smagu, ir pakrikštytam vaikučiui, nesvarbu, kokio amžiaus. Mazesnis stebės, kad vyksta aplinkui, o didesnis (kaip kad maniškis, 1.4 metų) bandys atkartot judesius
'Pareigu' sulinys'
"aš pasižadu" . Į papuoštą stiklainį buvau prikarpius kardoninių širdučių ir ant kiekvienos užrašiau po vieną žodį pvz. namas, saldainiai, žaislai, malkos, grybai nu žodžiu kuo netikėsni tuo įdomiau. Visi traukė žodžius ir sakė pasižadėjimus susijusius su tuo žodžiu
" garsiai pasisakyti kokia nuo siol igijo gyvenimo pareiga MAZIESIEMS
.
yra tokia tradicija spausti krikstatevius, kad vaiko dantys nebutu reti,
spec.spaudimas-krikstateviai sedi vienas salia kito, o visi sveciai is sonu ir stumia-tikra ta zodzio prasme... spaudzia... ir dainuoja pradedami stumti....... 'girdejau kūmute, miestely buvai.... miestely buvai, pyragą pirkai..." ir tuomet krikšto mama (kūma) atneša savo tortą. Po to dainuoja krikšto tėvui-ir prašo šampano ar degtinės, ar...ko nori..
Įdomios vietos ****(prizas)
Keliems žaidėjams (trims) ant nugarų pakabinami vietų užrašai, pvz. VAIKU DARZELIS, VAIKU ZAIDIMU AIKSTELE, Tualetas, Pirtis ir pan. Po to žaidimo vedėjas kiekvieno iš jų klausia kodėl tau patinka ten lankytis?, kaip dažnai ten lankaisi?, ką ten veikia?, kokį garsų asmenį norėtum kartu ten pasikviesti
Intonacija ***
Žaidimo vedėjas sugalvoja kokią nors frazę, pvz. AS MYLIU DEIViDUKA ARBA AS MYLIU GODA. Kiekvienas žaidėjas rateliu iš eilės turi ištarti tą frazę vis kitokia intonacija.
Gimdymo namai ****2 VYRAI,2 MOTERYS(prizas)
Vaikinai vaidina tėvus, merginos mamas. Vienas žaidėjas nupasakoja žaidimo situaciją: tėčiai stovi lauke, o tik ką pagimdžiusios mamos už lango palatose. Lauke vėjuota, triukšminga. Tėvai užduoda mamoms klausimus, o mamos turi pavaizduoti atsakymus (nes jų atsakymų tėvai per triukšmą negirdi).
Tėvams duodamos kortelės su klausimais:
Kas gimė?
Kokiu vardu krikštysim?
Koks kūdikio svoris?
Ką tau atnešti kitą kartą?
Mamoms duodamos kortelės su atsakymais, pvz:
Mergaitė./BERNIUKAS
GODA/DEIVIDAS
. 3520 g/3....
. Bananų. Sausainių. Veidrodį./ Knygą. Šlepetes.PAMPERSU
////tam reikia maišiukų su vaiko vardo raidėmis ir tuose maišiukuose daikčiukų kurie prasidėtų ta
RAIDE DEIVIDAS,GODA(D-DEGTUKAI,E-EGLUTE,I-IRISAI,V-VITAMINAI,I-,D-DANTU KRAPŠTUKAI,A-ALUS,S-)(G-,O-,D-,A-ANGELELIS)...
svečiai turi įspėt kas tuose maišiukuose,kas atspėja tam atitenka maišiukas su prizu.Visus tuos maišiukus sukabint taip kaip rašosi vardas
///// Taigi uždėti vyrams kepurytes , po žinduką ir uždėjau pampersus (nupirkom vaistinėje suaugusiems skirtus). Taigi vyriškiai turėjo nuropoti iki tam tikros vietos, kur jų laukė mamytės su buteliukias, kuriuose buvo GODOS IR DEIVIDUKO ARBATYTE .Ropodami jie turėjo skleisti vaikškus garsus, verkti, niurzgėti, juoktis, guguoti - visa tai, kad VAIKUCIAI juos priimtU KAIP SAVUS...
močiučiu lopšinė(mažyliai jau pavargo...nori miegelio..)
PRIZAI:
Gyvo garso muzikinis centras "Groju pats" -BARSKUTIS
+ iš 1-osios dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos Yellow submarine bekulniai ir bepadžiai gyvatės odos bateliai nailoninės ryškiai geltonos dryžuotos kojinės iki kelių
Rankų darbo natūralių perlų perlu karoliai-apyranke
+ pirštinės iš baltojo lokio odos vienkartines pirštinės
+Belaide kirpimosi masinele-vaikiskos zirklutes.
+Prabangi vakariene restorane-indelis tyreles.
+dulkiu siurblys-sluotele
32.Krokodilo odos bateliai. - kojinės
36.Telefonas Nokia - žaislinis tel.
38.Guminė valtis . -Vaikiška padangA
10. Skalbimo mašina. -muilas
11.Mašina Audi 100.. - mašinytė žaislinė
13.Parkeris auksine plunksna. - Pieštukas paprastas
ŠTAI TIEK AŠ PRISIRANKIOJAU
"aš pasižadu" . Į papuoštą stiklainį buvau prikarpius kardoninių širdučių ir ant kiekvienos užrašiau po vieną žodį pvz. namas, saldainiai, žaislai, malkos, grybai nu žodžiu kuo netikėsni tuo įdomiau. Visi traukė žodžius ir sakė pasižadėjimus susijusius su tuo žodžiu
" garsiai pasisakyti kokia nuo siol igijo gyvenimo pareiga MAZIESIEMS
.
yra tokia tradicija spausti krikstatevius, kad vaiko dantys nebutu reti,
spec.spaudimas-krikstateviai sedi vienas salia kito, o visi sveciai is sonu ir stumia-tikra ta zodzio prasme... spaudzia... ir dainuoja pradedami stumti....... 'girdejau kūmute, miestely buvai.... miestely buvai, pyragą pirkai..." ir tuomet krikšto mama (kūma) atneša savo tortą. Po to dainuoja krikšto tėvui-ir prašo šampano ar degtinės, ar...ko nori..
Įdomios vietos ****(prizas)
Keliems žaidėjams (trims) ant nugarų pakabinami vietų užrašai, pvz. VAIKU DARZELIS, VAIKU ZAIDIMU AIKSTELE, Tualetas, Pirtis ir pan. Po to žaidimo vedėjas kiekvieno iš jų klausia kodėl tau patinka ten lankytis?, kaip dažnai ten lankaisi?, ką ten veikia?, kokį garsų asmenį norėtum kartu ten pasikviesti
Intonacija ***
Žaidimo vedėjas sugalvoja kokią nors frazę, pvz. AS MYLIU DEIViDUKA ARBA AS MYLIU GODA. Kiekvienas žaidėjas rateliu iš eilės turi ištarti tą frazę vis kitokia intonacija.
Gimdymo namai ****2 VYRAI,2 MOTERYS(prizas)
Vaikinai vaidina tėvus, merginos mamas. Vienas žaidėjas nupasakoja žaidimo situaciją: tėčiai stovi lauke, o tik ką pagimdžiusios mamos už lango palatose. Lauke vėjuota, triukšminga. Tėvai užduoda mamoms klausimus, o mamos turi pavaizduoti atsakymus (nes jų atsakymų tėvai per triukšmą negirdi).
Tėvams duodamos kortelės su klausimais:
Kas gimė?
Kokiu vardu krikštysim?
Koks kūdikio svoris?
Ką tau atnešti kitą kartą?
Mamoms duodamos kortelės su atsakymais, pvz:
Mergaitė./BERNIUKAS
GODA/DEIVIDAS
. 3520 g/3....
. Bananų. Sausainių. Veidrodį./ Knygą. Šlepetes.PAMPERSU
////tam reikia maišiukų su vaiko vardo raidėmis ir tuose maišiukuose daikčiukų kurie prasidėtų ta
RAIDE DEIVIDAS,GODA(D-DEGTUKAI,E-EGLUTE,I-IRISAI,V-VITAMINAI,I-,D-DANTU KRAPŠTUKAI,A-ALUS,S-)(G-,O-,D-,A-ANGELELIS)...
svečiai turi įspėt kas tuose maišiukuose,kas atspėja tam atitenka maišiukas su prizu.Visus tuos maišiukus sukabint taip kaip rašosi vardas
///// Taigi uždėti vyrams kepurytes , po žinduką ir uždėjau pampersus (nupirkom vaistinėje suaugusiems skirtus). Taigi vyriškiai turėjo nuropoti iki tam tikros vietos, kur jų laukė mamytės su buteliukias, kuriuose buvo GODOS IR DEIVIDUKO ARBATYTE .Ropodami jie turėjo skleisti vaikškus garsus, verkti, niurzgėti, juoktis, guguoti - visa tai, kad VAIKUCIAI juos priimtU KAIP SAVUS...
močiučiu lopšinė(mažyliai jau pavargo...nori miegelio..)
PRIZAI:
Gyvo garso muzikinis centras "Groju pats" -BARSKUTIS
+ iš 1-osios dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos Yellow submarine bekulniai ir bepadžiai gyvatės odos bateliai nailoninės ryškiai geltonos dryžuotos kojinės iki kelių
Rankų darbo natūralių perlų perlu karoliai-apyranke
+ pirštinės iš baltojo lokio odos vienkartines pirštinės
+Belaide kirpimosi masinele-vaikiskos zirklutes.
+Prabangi vakariene restorane-indelis tyreles.
+dulkiu siurblys-sluotele
32.Krokodilo odos bateliai. - kojinės
36.Telefonas Nokia - žaislinis tel.
38.Guminė valtis . -Vaikiška padangA
10. Skalbimo mašina. -muilas
11.Mašina Audi 100.. - mašinytė žaislinė
13.Parkeris auksine plunksna. - Pieštukas paprastas
ŠTAI TIEK AŠ PRISIRANKIOJAU
QUOTE(dovyyliux @ 2009 03 09, 00:19)
as irgi siuos zinau ir dar viktorina kai uzduodi klausimus kada gime,kiek svere,koks ugis,kur ir atspejusiam prizas, pvz muzikinis centras- barskutis, namu kinas - vaikiska knygele ir t.t...
man patiko zaidimu idejos tik nelabai supratau,kaip vyksta zaidimas "idomios vietos".ar zaidejai mato koks uzrasas jam uzdetas ant kaklo ar ne?
QUOTE(mamuks25 @ 2009 03 10, 17:13)
man patiko zaidimu idejos tik nelabai supratau,kaip vyksta zaidimas "idomios vietos".ar zaidejai mato koks uzrasas jam uzdetas ant kaklo ar ne?
o koks cia zaidimas jei galima placiau
as sussigalvojau zaidimui pasizadu zodziu,kaika pasiskolinau bet dar truksta 10 gal kas zinot mano tokie
Mašinytė - išmokyti vairuoti;
Namukas - padėti statyti namą;
Rašiklis - padėti ruošti pamokas ir gaminti špargalkes";
Egzotiško krašto nuotrauka - išmokyti geografijos arba nusivešti į kelionę;
Kompaktas - išmokyti vaiką dirbti kompiuteriu;
Nėrimo vašelis- pasižadėti nunerti suknytę (jei krikštijama mergaitė) arba megztuką;
Žiedas - pasižadėti piršliauti vestuvėse;
Gimtadienio atvirukas - pasižadėti per kiekvieną gimtadienį atsiųsti sveikinimą paštu;
Akiniai - padėti tėveliams išmokyti vaiką skaityti;
Kalėdinis žaisliukas - pasižadėti ateiti pasveikinti vaiką per Kalėdas persirengus seneliu šalčiu (jei ištraukė vyras) arba snieguole (jei ištraukė moteris);
Dirbtinis velykinis kiaušinis - pasižadėti per ateinančias Velykas numarginti vaikui 10 kiaušinių;
Gimtadienio žvakutė - pasižadėti vaikui iškepti tortą per ateinantį gimtadienį;
Jūros kriauklė- pasižadėti nusivežti vaiką prie jūros;
Žaisliukas klounas - pasižadėti nusivesti vaiką į cirką;
Šventas paveikslėlis - pasižadėti pasirūpinti, kad vaikas laiku prieitų Pirmos Komunijos;
Papildyta:
QUOTE(mamuks25 @ 2009 03 10, 17:13)
va tik dabar supratau apie koki zaidima tos korteles dedamos ant kaklo bet nugaroj kad zaidejas nematytu
QUOTE(rlivita @ 2009 06 15, 20:15)
Sveikos mamytes! Norejau jusu paklausti.Kaip jus manot ar galiu organizuot zaidimus krikstynom kai mano busimos kriksto dukros pries 2 men mire tetis noreciau suzinot jusu nuomones.
Keblus klausimas. Čia priklauso nuo situacijos toje šeimoje: ar jie laikosi gedulo ir tik nori pakrikštyti vaikutį, ar, atvirkščiai, - nori pasilinksminti. Nors ir pirmuoju atveju, manau, tokie ramūs žaidimai, kaip "Būsimoji vaikelio profesija", "Pasižadu" ar "Būdo savybės pagal vardo raides" nieko neįžeistų.
QUOTE(rlivita @ 2009 06 15, 20:15)
Sveikos mamytes! Norejau jusu paklausti.Kaip jus manot ar galiu organizuot zaidimus krikstynom kai mano busimos kriksto dukros pries 2 men mire tetis noreciau suzinot jusu nuomones.
manau reiktu su pacia mama pasitarti. nes nemanua kad labai jau noretusi tu tikru linksmybiu. zinau pagal save nes pirma vyra esu palaidojus kai sunui tebuvo 2 menesiai ir krikstynos buvo tik pasisedejimas prie stalo su tortu ir artimiausiais zmonemis. pasitark su krikstuko mama. cia jai spresti.
Gal galima plačiau, ka stai per žaidimas: "Būdo savybės pagal vardo raides"?
Ačiū
Ačiū
Yra zaidimas su vaikiska kose. Duodi 2 zmogiukam ir kas greiciau suvalgysit. Prizas "savaitgali su vaikeliu"