Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų žaidimai

gegne2, LABAI SILTAS IR LINKSMAS Mamos MONOLOGAS. Aciu TAU 4u.gif pasinaudosiu manau ir as saunia ideja blush2.gif

o kur dabar gauti tecio monologa biggrin.gif

beja, gal kuri darete zaidima apie klausimus su vaikuciais, cia kazkaip neuzskaiciau arba prazioplinau blush2.gif buvome krikstynose ir visiems labai patiko.
pvz, uz atsakyma i si klausima (koks nors klausimas apie krikstuka, kokia savaites diena gime, kiek svere ir pan ) apdovanosime prabangiu patalynes komplektu (paklotelis Tena) biggrin.gif arba prabangus apatinis trikotazas (pampersiukas) biggrin.gif kitu daiktu apibudinimu nepamenu, bet labai buvo linksma, juokinga ir visi aktyviai varzesi del prizu biggrin.gif gal kas turite aprasyma ir negaila ax.gif
Atsakyti
Siulau jau isbandyta zaidima, cia tokio dar neperskaiciau, arba neatidziai skaiciau smile.gif zodziu cia vyksta seneliu isbandymas, musu kumai sake ziuresim pas ka galima bus dazniau palikineti vaikiuka. reikia dvieju dideliu leliu-kudikiu ir drabuzeliu jiems, kuo ivairesniu bodi, sliauztu, bliuskiu, kepuryciu ir kojniu. kiekvienai lelei po komplekta. tuos rubus sulankstyti ir suslapinti, tada susaldyti kameroj ir tokius paduoti mociutems kuri greiciau aprengs. labai faina buvo kai seneliai juos bande islankstyti o mociutes aprengti... tik gaila salia buvo kubilas su karstu vandeniu, tai biski tada sugudravo seneliai. poto juos apdovanojo smile.gif smagu buvo
Papildyta:
dar noriu paklausti del to monologo, man ir jis labai fainas, nebuvau girdejusi dar niekur, kokiu momentu ji naudoti, tiesiog siaip kaip pamastyma? ar yra kokia ideja blush2.gif
Atsakyti
zanvir, visai linksmas zaidimukas biggrin.gif

as del monologo perskaicius pamaniau, kad butu galima gal net kaip koki plakata daryti sventes metu paskiatyti g.gif gal net iliustruoti kokiais linksmais paveiksleliai, nesusisukavusi, uzmigusi ir pan smile.gif arba i krikstynuka itraukti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 13 liepos 2011 - 14:56
QUOTE(gegne2 @ 2011 07 13, 12:08)
Prasom, gal kas turit teciam kazka panasaus? bigsmile.gif
KOL DAR NEBUVAU MAMA...
Kol dar nebuvau mama – darydavau ir valgydavau karštą maistą.
Mano rūbai nebuvo demėti. Telefonu kalbėdavau ramiai.
Kol dar nebuvau mama – miegodavau tiek , kiek norėdavau.
Ir niekada nesijaudindavau dėl to, kad vėliau ėjau gult.
Šukuodavausi ir valydavausi dantis kasdien.
Kol dar nebuvau mama – tvarkydavau namus kasdien.
Ir niekada nesuklupdavau ant žaislų ir nepamiršdavau lopšinės žodžių.
Kol dar nebuvau mama – net nesusimąstydavau, ar kambarinės gėlės nenuodingos. Ir niekada negalvojau apie skiepus.
Kol dar nebuvau mama – niekas nebuvo manęs apkakojęs, apvėmęs, apkramtęs, apsisiojęs, apžnaibęs savo mažais pirščiukais
Kol dar nebubau mama – pilnai atsakiau už savo protą, savo mintis, ir savo kūną. Miegodavau visą naktį.
Kol dar nebubau mama – niekada neverkiau matydama ašaras. Niekada nesikraustydavau iš proto iš laimės vien dėl paprasčiausios šypsenos. Niekada nesėdėdavau naktį žiūrėdama į miegantį vaiką.
Kol dar nebuvau mama – niekada nelaikydavau rankose
Miegančio vaiko, nes gaila padėti. Niekada mano širdis nesudrebėdavo į tūkstančius dalelių, kad kažkam negalėjau palengvinti skausmo. Niekada nemaniau, kad kažkas toks mažas gali pakeisti mano gyvenimą taip stipriai. Aš nežinojau, kad galėjau kažką taip stipriai mylėti. Ir nežinojau, kad man patiks būti mama.
Kol dar nebuvau mama – nežinojau ką reiškia jausti tarsi širdis būtų išlipusi iš kūno. Ir nežinojau, koks ypatingas jausmasyra pamaitinti alkaną kūdikį. Nežinojau, kad vaiką ir mamą sieja tiek daug. Ir nežinojau, kažkas toks mažas galėtų paverstimane tokia svarbia.
Kol dar nebuvau mama – aš niekada neatsikeldavau kas 10 minučių tiesiog įsitikinti, kad viskas...tvarkoje. Ir niekada nejutau tos šilumos, džiaugsmo, meilės, stebuklo, pasitenkinimo būti mama. Aš nežinojau, kad galiu jausti tiek daug, kol dar nebuvau mama.

aciu thumbup.gif reiketu dar tecio
Atsakyti
QUOTE(Rusnė g. @ 2011 07 12, 18:10)
Mes darysime jūsų antrą pasiūlymą apie medį, bet kad niekaip nesugalvojam daugiau užduočių...  ax.gif Gal galit pasakyt, kokios užduotys buvo pas jus krikštynose? Būčiau labai dėkinga.  smile.gif

Tai niekas nesiteiks man atsakyti? sad.gif((
Atsakyti
QUOTE(Rusnė g. @ 2011 07 13, 14:09)
Tai niekas nesiteiks man atsakyti? sad.gif((

nueikite i tema krikstynu planavimas, tenai manau dauguma pasufleruos.

Papildyta:
stai ka radau uzejusi i krikstynu planavimo tema wub.gif

user posted image

Krikštynų žaidimai - įdomus būdas skirti dėmesio krikštijamam vaikučiui ir užimti susirinkusius svečius.

Ši pasižadėjimų gėlė - ir mielas suvenyras, ir žaidimas, ir atminimas iš vaiko krikštynų. Pasiruoškite tokią gėlę iš anksto ir visi krikštynų dalyviai pasižadės padaryti tam tikrus vaiko gyvenime svarbius dalykus. Šie pasižadėjimai gali būti tiek su humoro atspalviu, tiek patys rimčiausi - priklausomai nuo jūsų pačių pageidavimų.

Reikės: dvipusio spalvoto popieriaus, klijų, kartono, žirklių, nuotraukos (A4 formato).

Pagal gėlės žiedlapio trafaretą išsikarpyti žiedelių dvigubai daugiau nei svečių. Pavyzdžiui, jei svečių bus 20, tai išsikirpti 40. Ant 20 žiedlapių užrašyti pasižadėjimus krikštijamam vaikui.

Suklijuoti du skirtingų spalvų lapelius taip, kad matytųsi abu žiedlapiukai, o pasižadėjimai būtų į gėlytės apačią.

Iškirpti iš kartono didelį ovalų pagrindą nuotraukai (ji bus gėlytės viduriukas), ant kartono suklijuoti lapelius (jau dvigubus) ir tada ant viršaus užklijuoti nuotrauką.

Šventės metu ant gėlytės žiedlapių visi svečiai, nežiūrėdami į apačią, užrašo savo vardus. Kas nors vienas atsistoja ir perskaito, ką kiekvienas svečias pasižadėjo krikštijamam vaikučiui.

Pasižadėjimų pavyzdžiai:

Kai sukaks 16 metų, išmokysiu vairuoti automobilį.

Prižiūrėsiu, kad uoliai valytų dantukus.

Retkarčiais padėsiu „pailsėti“ nuo tėvelių.

Palydėsiu į pirmąjį pasimatymą.

Išmokysiu skaityti, rašyti ir skaičiuoti.

Išmokysiu žvejybos gudrybių.

Išmokysiu mergaičių „kabinimo“ paslapčių.

Išmokysiu skaityti,… kad galėtų perskaityti meilės laiškelius.

Išmokysiu praustis,… kad matytųsi natūralus įdegis.

Išmokysiu valytis dantukus,… kad sutaupyčiau tėvelių išlaidas stomatologui.

Išmokysiu užsirišti batukus,… kad nereikėtų lopyti kelnių ir gydyti nubrozdintų kelių.

Padėsiu turiningai leisti laiką,…kad nekankintų tėvelių su klausimu: “ką man šiandien veikti?”

Išmokysiu makiažo paslapčių, pabrėžti savo grožį …taip, kad to niekas nepastebėtų.

Išmokysiu susišukuoti, susipinti kasytes,… kad mama rytais galėtų ilgiau pamiegoti.

Išmokysiu skaičiuoti,… kad neapgautų parduotuvėj atidavinėjant gražą.

Išmokysiu dirbti kompiuteriu,… kad perimtų jį iš tėčio.

Išmokysiu piešti,… kad namų sienos būtų gražesnės.

Išmokysiu rašyti,… kad tėveliai grįžę namo žinotų, kur ieškoti savo vaiko.

Išmokysiu važiuoti dviratuku.

Išmokysiu plaukti.

Pasižadu per kiekvieną gimtadienį pasveikinti.

Pasižadu pasirūpinti, kad laiku prieitu Pirmosios Komunijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 14 liepos 2011 - 12:17
QUOTE(egzotikaa @ 2011 07 14, 10:15)
nueikite i tema krikstynu planavimas, tenai manau dauguma pasufleruos.

Papildyta:
stai ka radau uzejusi i krikstynu planavimo tema wub.gif
user posted image

Krikštynų žaidimai - įdomus būdas skirti dėmesio krikštijamam vaikučiui ir užimti susirinkusius svečius.

Ši pasižadėjimų gėlė - ir mielas suvenyras, ir žaidimas, ir atminimas iš vaiko krikštynų. Pasiruoškite tokią gėlę iš anksto ir visi krikštynų dalyviai pasižadės padaryti tam tikrus vaiko gyvenime svarbius dalykus. Šie pasižadėjimai gali būti tiek su humoro atspalviu, tiek patys rimčiausi - priklausomai nuo jūsų pačių pageidavimų.

Reikės: dvipusio spalvoto popieriaus, klijų, kartono, žirklių, nuotraukos (A4 formato).

Pagal gėlės žiedlapio trafaretą išsikarpyti žiedelių dvigubai daugiau nei svečių. Pavyzdžiui, jei svečių bus 20, tai išsikirpti 40. Ant 20 žiedlapių užrašyti pasižadėjimus krikštijamam vaikui.

Suklijuoti du skirtingų spalvų lapelius taip, kad matytųsi abu žiedlapiukai, o pasižadėjimai būtų į gėlytės apačią.

Iškirpti iš kartono didelį ovalų pagrindą nuotraukai (ji bus gėlytės viduriukas), ant kartono suklijuoti lapelius (jau dvigubus) ir tada ant viršaus užklijuoti nuotrauką.

Šventės metu ant gėlytės žiedlapių visi svečiai, nežiūrėdami į apačią, užrašo savo vardus. Kas nors vienas atsistoja ir perskaito, ką kiekvienas svečias pasižadėjo krikštijamam vaikučiui.

Pasižadėjimų pavyzdžiai:

Kai sukaks 16 metų, išmokysiu vairuoti automobilį.

Prižiūrėsiu, kad uoliai valytų dantukus.

Retkarčiais padėsiu „pailsėti“ nuo tėvelių.

Palydėsiu į pirmąjį pasimatymą.

Išmokysiu skaityti, rašyti ir skaičiuoti.

Išmokysiu žvejybos gudrybių.

Išmokysiu mergaičių „kabinimo“ paslapčių.

Išmokysiu skaityti,… kad galėtų perskaityti meilės laiškelius.

Išmokysiu praustis,… kad matytųsi natūralus įdegis.

Išmokysiu valytis dantukus,… kad sutaupyčiau tėvelių išlaidas stomatologui.

Išmokysiu užsirišti batukus,… kad nereikėtų lopyti kelnių ir gydyti nubrozdintų kelių.

Padėsiu turiningai leisti laiką,…kad nekankintų tėvelių su klausimu: “ką man šiandien veikti?”

Išmokysiu makiažo paslapčių, pabrėžti savo grožį …taip, kad to niekas nepastebėtų.

Išmokysiu susišukuoti, susipinti kasytes,… kad mama rytais galėtų ilgiau pamiegoti.

Išmokysiu skaičiuoti,… kad neapgautų parduotuvėj atidavinėjant gražą.

Išmokysiu dirbti kompiuteriu,… kad perimtų jį iš tėčio.

Išmokysiu piešti,… kad namų sienos būtų gražesnės.

Išmokysiu rašyti,… kad tėveliai grįžę namo žinotų, kur ieškoti savo vaiko.

Išmokysiu važiuoti dviratuku.

Išmokysiu plaukti.

Pasižadu per kiekvieną gimtadienį pasveikinti.

Pasižadu pasirūpinti, kad laiku prieitu Pirmosios Komunijos.

Mes jau pasidarem tokia thumbup.gif
Atsakyti
biggrin.gif manau ir sita paproti galima paversti linksmu zaidimu berniuko krikstynu metu

Jei berniuką krikštyjate, tai yra toks paprotys: visi dalyvaujantys vyrai eina kepti kiaušinienę ir ją vaišina moteris. Nes kiaušinis laikomas vaisingumo simboliu.
tema apie tai http://www.supermama...howtopic=322418

taip pat temoje krikstynu planavimas skaiciau, kad kiti duoda virtus kiausinius, tipo stipresni, kietesni, didesnis vaisingumas
Atsakyti
Vietoj palinkėjimų vaikeliui, kurie paleidžiami su balionais, galima pakeisti kita atrakcija. Tai žinoma tinka tuo atveju jei šalia (važiuojant, švenčiant) yra upė arba ežeras. Visiems šventės dalyviams pasiūlyti sulankstyti popierinius iš spalvoto popieriaus laivelius, ant jų užrašyti palinkėjimus ir paleisti pasroviui. Patariu atsispausdinti laivelio lankstymo schemą. Kai aš tai dariau visi kaip vaikai krykštavo lankstydami tuos laivelius. O kai leidom į Nerį, tai visi žmonės sustodavo eidami krantine ir su šypsenom stebėjo nuplaukiančius laivelius. Buvo labai smagu
Atsakyti
Darius: Kad ši šventė vyktų sklandžiai ir visi išeitų sotūs ir laimingi, man reikės keletos padėjėjų, kurie padės pasirūpinti šia švente, ir stengsis kad visų taurės būtų pilnos. Mūsų stalas kaip matome padalintas į keturias grupes, pavadinkime jas vaikų darželiais, Taigi man reikės keturių darželio auklėtojų, kurie prižiūrėtų savo grupes. Pirmasis bitučių auklėtojas (išrenkamas žmogus ir jam uždedama soskė ant kaklo, ir dovanojame barškučius), antrasis – meškučių auklėtojas, trečiasis – tigriukų auklėtojas, na ir paskutinysis bet ne ką prastesnis – dramblikų auklėtojas. Gerai vykdykite savo pareigas ir prižiūrėkite savo darželius, na o jūs darželių auklėtiniai klausykite auklėtojų ir nebūkite išdykę. Tad prašome darželių auklėtojų pripilti taureles ir visus svečius pakelti už šią nuostabią šventę.
Greta: Mūsų tėveliai dar labai jauni ir nemoka sekti pasakų. Tad mes visi turime išmokyti tėvelius sekti nors vieną pasaką. Kiekvienas iš jūsų išsitrauks lapelį su veikėju, man skaitant pasaką, išgirdę savo veikėją turite atsistoti, tas kuris pamirš atsistoti, turės išgerti ir pasakyti linkėjimą Dijukui. (Darius dalina lapelius su veikėjais).
Gyveno kartą maža miela mergaitė (2). Visi ją labai mylėjo, o stipriausiai iš visų mylėjo močiutė(3), kuri gyveno mažoje trobelėje už miško. Padovanojo močiutė (3) anūkėlei gražią raudoną kepuraitę. Ji taip tiko mergaitei (2), kad jokios kitos nenorėjo dėvėti, dėl to ją visi ėmė vadinti Raudonkepuraite(3). Vieną dieną, mama(4) pasišaukė dukrą ir tarė: „Paimk Raudonkepuraite (3) pyrago, ir stiklainį uogienės ir nunešk močiutei(3). Ji serga ir negaluoja, greičiau tesveiksta. Tik būk labai atsargi, iš kelio neišklysk ir su nepažystamais nesikalbėk.“
- Gerai mamyte. – Pažadėjo Raudonkepuraitė (3) ir paėmė pintinę.
Atsisveikindama ji pamojavo ir išėjo. Tik Raudonkepuraitė (3) įžengė į mišką, ją pasitiko vilkas (4). Raudonkepuraitė (3) nė nežinojo koks jis piktas žvėris, ir visiškai jo neišsigando.
- Sveika Raudonkepuraite. – pasisveikino vilkas.(4)
- Labadiena, - mandagiai atsakė Raudonkepuraitė.(3)
- Kur tokį ankstyvą rytą keliauji Raudonkepuraitė? – smalsiai paklausė vilkas.(4)
- Pas močiutę, nešu jai pyrago ir uogienės, nes ji serga.
- O kur gyvena tavo močiutė? – paklausė vilkas, (3 )mintyse jau svarstydamas: „Mergaitė bus skanesnė už močiutę, bet reikia apsukriai nugriebti abi“.
- Ana ten už miško prie trijų didžiulių ąžuolų ji gyvena., atsakė Raudonkepuraitė.(3)
Prisigretinęs prie mergaitės vilkas (4) prašneko:
- Apsidairyk ir pažiūrėk, kiek čia gražių gėlių, o tu tik skubi, skubi.
Raudonkepuraitė (3) pagalvojo „ Močiutė tikrai apsidžiaugs, jai nunešiu puokštę gėlių.“
Ji net ir nepastebėjo, kad vilkas (4) tiesiai per krūmus puolė bėgti prie močiutės (3) trobelės.
Pribėgęs pasibeldė į duris.
- Kas ten? – silpnu balseliu paklausė močiutė .(3)
- Aš, Raudonkepuraitė, - atsakė vilkas, (4) paploninęs balsą. – Įsileisk močiute, aš atnešiau tau pyrago ir uogienės.
- O tu paspausk velkę, ir durys pačios atsidarys, - atsakė močiutė.(3)
Paspaudė vilkas (4) velkę, durys atsivėrė, o tas, netaręs nė žodelio, puolė prie močiutės (3) ir ją prarijo.
Tada vilkas (4)apsivilko jos suknelę, ant galvos užsimaukšlino kepurėlę, ir patogiai įsitaisė lovoje.
Netrukus Raudonkepuraitė (3)atėjo prie trobelės. Ji pamatė plačiai atlapotas duris. Įėjusi į vidų pasijuto nejaukiai. Priėjusi prie lovos Raudonkepuraitė (3)paklausė:
- Oi močiute, kodėl tokios didelės Tavo ausys?
- Kad tave geriau girdėčiau, atsakė vilkas.(4)
- Oi močiute, kodėl tokios didelės tavo akys? – Nustebo Raudonkepuraitė.
- Kad tave geriau matyčiau, - atkirto vilkas.
- Oi močiute, kodėl tokia didelė tavo burna, - paklausė Raudonkepuraitė.(3)
- Kad tave lengviau praryčiau – pasakė vilkas,(4) ir iš karto prarijo Raudonkepuraitę.(3)
Vėl atsigulė į lovą ir ėmė garsiai knarkti. Pro šalį ėjo medžiotojas.(4) Išgirdęs knarkimą nustebo, kad močiutė (3) taip garsiai knarkia. Jis užėjo į vidų ir pamatė kad ten guli vilkas (4). Jis paėmė žirkles ir ėmė kirpti vilko (4) pilvą, o iš jo iššoko Raudonkepuraitė (3), po jos išlindo ir močiutė. (3)
Laimingos močiutė (3)ir Raudonkepuraitė (3) apsikabino medžiotoją (4) ir jam dėkojo, vaišino jį pyragu ir uogiene.
Medžiotojas (4) pasėmė vilko kailį ir iškeliavo, o močiutė(3) su Raudonkepuraite (3) ilgai ir laimingai gyveno.
Darius: Kad tėveliai nepamirštų šios pasakos dovanojame jiems knygelę.(visi užkanda)
Papildyta:

Skaiciuka reiske kiek zmoniu turi issitrauke ta veikeja, kad zinociau kiek turi atsistot.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 17 liepos 2011 - 15:47
Greta: Taigi, kadangi mes šiandien susirinkome į vaiko šventę, t.y. jo krikštynas, norėčiau paklausti Jūsų visų iš kurgi atsiranda tie vaikai? (svečiai atsako į klausimą).Matau kad jūs nė vienas tiksliai taip ir nežinot, tad paseksiu vieną pasakėlę, iš kur atsirado šios šventės kaltininkas – Dijukas:
Danguje gyveno vaikutis ir ruošėsi netrukus gimti. Vieną dieną jis paklausė Dievo:
- Man sako, kad tu rytoj ketini mane nusiųsti į žemę, bet kaip aš ten gyvensiu būdamas toks mažytis ir bejėgis?
- Iš daugelio angelų aš išrinkau vieną tau. Jis lauks tavęs ir tavimi rūpinsis - atsakė Dievas.
- Bet juk čia, danguje, man nieko netrūksta, bet tos dainos ir šypsenos... man jų reikia, kad būčiau laimingas..
- Tavo angelas tau dainuos ir šypsosis kiekvieną dieną. Tu jausi jo meilę ir būsi laimingas.
-Bet - neatlyžo mažasis - kaip aš suprasiu, kai su manim kalbės, juk aš nemoku žmonių kalbos?
- Tai paprasta, tavo angelas kalbės tau pačius gražiausius ir šilčiausiu žodžius, kokių tu dar nesi girdėjęs, ir su didžiule kantrybe bei rūpesčiu jis mokys tave kalbėt.
Vaikutis pakelė į Dievą akis:
- O ką aš darysiu, kai norėsiu pasikalbėti su tavimi?
Dievulis nusišypsojo:
- Tavo angelas suglaus tavo delniukus ir mokys tave maldų.
- O aš girdėjau, kad žemėje yra blogų žmonių, kas mane apsaugos ir gins?
Dievas apkabino vaikutį:
- Tavo angelas tave gins, net jeigu grės pats didžiausias pavojus.
Ir staiga mažutis nusiminė:
- Bet aš visą laiką būsiu nelaimingas, nes daugiau tavęs nebepamatysiu...
Dievas pakėlė vaikutį ir tarė:
- Tavo angeliukas visą laiką kalbėsis su tavimi apie mane ir mokys kelio, kad galėtum pas mane sugrįžti. Netgi jei aš visą laiką busiu šalia tavęs.
Šiuo metu buvo taip gera ir ramu danguje, bet žemėje jau girdėjosi balsai, ir vaikutis paskubomis švelniai paklausė:
- Dievuliau, jeigu jau man reikia tave palikti, prašau pasakyk man kuo mano angelas vardu!
- Tavo angelo vardas nėra svarbus, tu jį tiesiog vadink mamyte...
Tad jeigu nebūtų mamytės Lijanos ir Tėvelio Eugenijaus, šiandien mes neturėtumėm šio nuostabaus angeliuko. Tad pakelkime taures už tėvelius, kurie sukūrė šį mažą angeliuką, dėl kurio šiandien mes visi ir susirinkome.

Atsakyti
dar radau skaidydama krikstynu planavimo temu temas, gal kam patiks rolleyes.gif

Beja, noriu patarti viena zaidima, mes labai smagiai ji zaidem. JSi zaidima visi zinote, tik as pakeiciau viena detale ir pritaikiau krikstynom. ZAIDIMO ESME:Visi sustoja ratu ir per rankas siunciama skrybele. Muzikai nutilus, pas ka buna skrybele, tas iskrenta is zaidimo. ZAidziama, kol lieka vienas nugaletojas. as vietoj skrybeles emiau sventes kaltininko pampersa, istepliojau uogiene, pripyliau vandens, kad sunkesnis butu. O nugaletojui dovanojau pampers serveteliu
Atsakyti