Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(rG. @ 2012 08 20, 23:30)
Va va, dėl "galūnių", horizontų, fokusų ir pan. dalykų kartais ir linkiu, kad SM nusprogtų  lotuliukas.gif  Kai matoma ne esmė, mano nuomone.  Man irgi netrūksta. Ir ta išpeikta pirmoji foto įspūdį paliko. Antra kaip tik nesąmoninga  biggrin.gif

atsargiai su palinkejimais ,jie kartais pildosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Bet kol mokaisi, geriau ismokti suziureti horizontus, galunes ir t.t.. as esu tam etape, kai man butinos galunes smile.gif kai ismoksiu daugiau, tada bus galima lauzyti taisykles. todel pamacius RK foto be galvos pakraupau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 08 20, 23:37)
solo ir mano požiūriu netrūksta rankų 4u.gif visai mielas portretukas mergytės, tik gal vos kitaip kadruočiau.
matai, man irgi užkabino ta pirma foto...bet vat į ją žiūrint nu matosi labai kad tai atsitiktinis kadras...tikrai...jis įdomus, bet su trūkumėliais, kažkoks neišbaigtas.. ARBA norėtųsi matyti visą seriją...

vat įdomu ar daugiau foto yra iš vakarinės fotosesijos bigsmile.gif

Yra dar kelios,bet nezinau ar vertos demesio. Reiks pabandyt serija susideliot g.gif
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif

idomios diskusijos vyksta, smagu ir naudinga paskaitineti rolleyes.gif

Na, o as rodau 2 ND:

f/5.6 ISO 100
user posted image

f/11 ISO 400
user posted image

f/22 ISO 1600
user posted image
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 08 20, 20:05)
*Peony console.gif zinau, kaip jauties, bet tikekimes, kad mum tas periodas i nauda bus friends.gif
**Pasiskaitai vot taip pasisakymu, kad ir Zirzes, ir nuomoniu ir pasakojimu apie tai, koki kelia jai reikejo nueit, paziuri kaip palaikymas sios temos dalyviu (senbuviu) jai padejo, ir norisi tiketi sviesiu rytojumi, ir siekti, ir dirbti, ir eiti i prieki...

* Tikiuosi ir as, kad visas sitas sunkumas iseis i kazka sviesaus drinks_cheers.gif Kelis metus tyliai skaiciau, stebejau, analizavau, kaupiausi ir galiausiai su tokia didele jega kaip viesulas i ta fotografijos pasauli ilekiau ir, kaip tas drakonas sokolado fabrike per daug apsirepiau... O dabar jauciuosi kaip po kokios audros, issipesiojus, paplaukus, kazko ieskau lyg pametus, bet viena zinau, kad noriu draugauti su fotografija, noriu prisiaukinti fotoaparata rankose ir ismokti isauginti/perteikti savo fantazijas, idejas, svajones nuotraukoj...
** drinks_cheers.gif tikiu isaukles ir mus senbuves biggrin.gif
QUOTE(-Tynka- @ 2012 08 20, 21:00)
Ačiū, damos, labai malonu aciuks.gif Kaip suprantu, galima judėti toliau karsta.gif Mane kažko ant spalvų patraukė... Žiūrinėjau visokias foto ir atradau tokių skanių, spalvingų... užsikrėčiau spalvomis  smile.gif

Labai grazus ND 4u.gif As irgi labai myliu spalvas, mano drauge busi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 08 20, 17:02)
Labai grazus ND  4u.gif  As irgi labai myliu spalvas, mano drauge busi  drinks_cheers.gif

Ačiū, smagu drinks_cheers.gif

Toks pamąstymas... Būtų labai faina pamatyti daugiau ND pavyzdžių kažkur sudėtų ax.gif Smagu, kai pamatai, į ką reikia orientuotis ax.gif
Atsakyti
horizontai, fokusai, galūnės, pakaušiai ir t.t. svarbu tol, kol žmogus mokosi fotografuoti. kad jis suprastų tam tikras taisykles. mokantis dar anksti orientuotis į profesionalus ir imti jų foto kaip pavyzdžius, nes tai bus netinkamas pavyzdys - orientavimasis į žmogų, kuris praėjęs visas mokymosi stadijas ir gerai žino, ką daro.
o kol gerai nežinai, ką darai, būtina išmokti horizontus, fokusus, galūnės ir pakaušius. sakoma, kad norėdamas laužyti taisykles, iš pradžių turi jas puikiai įsisavinti. todėl ir SM tiek daug dėmesio skiriama šiems daluykams - kad išmoktumėm visos suvaldyti galūnės ir horizontus, o tada jau pradėtumėm eksperimentuoti su kitokiu kadro užpildymu, kitomiok kompozicojom, suvoktumėm, kaip valdyti erdvę. todėl daugiausia pastabų pradžioje yra dėl fokuso, galūnių, horizonto ir pakaušių smile.gif

Peony, senbuvės čia nieko neauklėja. Tiksliau, tikslas yra visai ne tas - mes čia SAVO poreikius tenkiname. Auklėti galite tik pačios save - t.y. patenkinti SAVO poreikius. Ir jei tie poreikiai sutaps, tuomet gaunasi kažkas panašaus į mokymosi procesą. Abipusį, beje, kad ir kokios stervos mes čia atrodytumėm kartais.

Endži nuotraukoje rankų man netrūksta, trūksta pakaušio. mielas vaikas ir visai miela foto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 21 rugpjūčio 2012 - 05:45
QUOTE(sayonara @ 2012 08 21, 05:44)
horizontai, fokusai, galūnės, pakaušiai ir t.t. svarbu tol, kol žmogus mokosi fotografuoti. kad jis suprastų tam tikras taisykles. mokantis dar anksti orientuotis į profesionalus ir imti jų foto kaip pavyzdžius, nes tai bus netinkamas pavyzdys - orientavimasis į žmogų, kuris praėjęs visas mokymosi stadijas ir gerai žino, ką daro.
o kol gerai nežinai, ką darai, būtina išmokti horizontus, fokusus, galūnės ir pakaušius. sakoma, kad norėdamas laužyti taisykles, iš pradžių turi jas puikiai įsisavinti. todėl ir SM tiek daug dėmesio skiriama šiems daluykams - kad išmoktumėm visos suvaldyti galūnės ir horizontus, o tada jau pradėtumėm eksperimentuoti su kitokiu kadro užpildymu, kitomiok kompozicojom, suvoktumėm, kaip valdyti erdvę. todėl daugiausia pastabų pradžioje yra dėl fokuso, galūnių, horizonto ir pakaušių smile.gif

Peony, senbuvės čia nieko neauklėja. Tiksliau, tikslas yra visai ne tas - mes čia SAVO poreikius tenkiname. Auklėti galite tik pačios save - t.y. patenkinti SAVO poreikius. Ir jei tie poreikiai sutaps, tuomet gaunasi kažkas panašaus į mokymosi procesą. Abipusį, beje, kad ir kokios stervos mes čia atrodytumėm kartais.

Endži nuotraukoje rankų man netrūksta, trūksta pakaušio. mielas vaikas ir visai miela foto.

aciu uz pastabas, del galiunu kolkas neiseina visda ju nenukapot, bet stengiuos, kad butu tokiu foto kuo maziau taip pat reikia atsikratyti centravimo doh.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Merginos jeigu nesulaukiau jokių komentarų, reikia suprasti, kad foto neverta dėmesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(S..K.. @ 2012 08 21, 09:05)
Labas rytas  smile.gif
Merginos jeigu nesulaukiau jokių komentarų, reikia suprasti, kad foto neverta dėmesio  g.gif

Arba - visi labai pavydi biggrin.gif
Atsakyti
Ellux, grazus ND. Uzskaitau.
Atsakyti
Parodyciau grazia emocija, bet blykste taip viska sugadino, kad net kelti nesinori verysad.gif
Zadejau atnesti daugybe nuotrauku, deja paciai niekas negrazu... sedziu per naktis prie kompo ir tik skaitau skaitau skaitau...
Endzi portreciukas dailus, tik man labai noretusi daugiau galvytes...
Is praitos temos labai daili berots Ka mergaite buvo. Apdirbimas toks "kietas", kazin ar pati taip surizikuociau... einu pasiieskoti tos nuotraukytes, patyrinesiu, paanalizuosiu, seile pavarvinsiu! 4u.gif
Atsakyti