Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(noisy-B @ 2012 08 23, 22:51)
Visi čia miršta dėl strazdanotų raudonplaukių... mane jau pradeda nervinti šis bumas  unsure.gif nors man labai gražu, bet nu jau pabodo, pamato ryžą strazdanotą ir visi miršta, puola fotografuoti, o kai nufotografuoja, visi miršta, kokia čia nereali mergytė/moteris ir t.t. Iš egzotikos pasidarė kažkoks kosmosas, čia kaip su juočkiais panašiai  biggrin.gif kažkada buvo egzotika...

Joks ne bumas. Per pirmus stojamuosius stojo tokia raudonplaukė mergina, atitraukt akių negalėjau, seilę varvinau ir miriau, nei aš tada fs kokių dariau, nei tada buvo bumas, nes tai buvo daugiau nei prieš 10 metų. Be to pačios nuotraukos gražios, nepamirškim to, noisy, nes labai greitai modeliuką galima sugadint rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 23 rugpjūčio 2012 - 23:06
QUOTE(noisy-B @ 2012 08 23, 23:41)

Rytine Kava 10 -> jau atsisveikinau su savo aparačiuku... tikiuosi, kad džiugins taip kaip mane džiugino, visą dieną šian galvojau, kaip tai gaila buvo atsisveikint smile.gif Kitinio net neturėjau objektyvo. O 50mm 1.4 pasilikau sau smile.gif
Turėsiu omeny, kai būsiu pajūry, ten anksti keliuosi, tai būtinai ateisiu/atvažiuosiu "ant" rytinės kavos biggrin.gif kaži, kažkaip norisi įsitikinti, kad vis dėlto tu ne tokia kvaila [o tiksliau ne toks "čiudikas"], kaip rodaisi SM.
šiaip jau aš irgi daug ko nežinojau, bet bandžiau pati aiškintis, kad nepasirodyčiau buka smile.gif o dėl kortelių ir Gb man iš vis po tavo žodžių... nu nepyk... taigi renkiesi taip kaip tau patogiau. Aš tai ką, pasiskaičiau, paklausiau vieno žmogaus ir nusipirkau dvi po 16gb, vienos net nenaudojau. Man 16gb būdavo per akis ne vienai sumąstytai sesijai smile.gif nesuprantu, ką tu ten ruošiesi pleškinti į 32gb??? Jau vestuves? Kietai tada varai. Ir jei visos sako, kad geriau imk dvi po 16gb, tai tu pradedi aiškinti, kad imsi iš vis trigubai daugiau vienoj kortoj... Tai kam tada prašyti patarimo, jei vis tiek darysi atvirkščiai?  rolleyes.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif

Kvaila ir ciudikas - du skirtingi dalykai, nes taip, as ciudikas kazkuria prasme lotuliukas.gif . Lauksiu ant kavos drinks_cheers.gif
Apie vestuves turbut busi praleidus hihihi.gif.. Viena pora neima fotografu, o as pasisiuliau fotkint be jokiu isipareigojimu, be pinigu, tiesiog, kad buciau priversta daugiau issiaiskinti, nei kad zinau.
Ir dar busiu priversta mokytis koreguot foto darytas raw formate.

QUOTE(noisy-B @ 2012 08 23, 23:51)
Rytine kava -> Pasidalink kursų mokytojo pavarde  thumbup.gif

Kursai buvo labai geri, BET i juos ejau net fotiko neturedama ir po keliu kartu nusipirkau, dar su jais iki galo apsitarusi ka pirkt. Ir ka galima suprast, jei esi zalias zalias ir viska girdi pirma karta, aisku ant kelio uzvede, o veliau kai skaiciau knygose, internete, instrukcijoj, tai viska prisiminiau ka kursuose pasakojo.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 24, 00:05)
Ir dar busiu priversta mokytis koreguot foto darytas raw formate.

Tu nesi to darius ? blink.gif Niekada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 23 rugpjūčio 2012 - 23:31
Aš be galo noriu kursu.. Tikrai.. unsure.gif bet.. Nezinot, gal, kas organizuoja? Nu norisi ledus aptirpdyt.. Noriu, kad foto kabintu... Sedejau visa diena skaiciau vel SAY knyga.. Nereali, bet nu tokia zmogena esu, reik sprigto gyvai...
Nu pabukit, Mozes, sugrazinkit avele paklydusia i banda.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 23, 22:05)
Kursai buvo labai geri, BET i juos ejau net fotiko neturedama ir po keliu kartu nusipirkau, dar su jais iki galo apsitarusi ka pirkt. Ir ka galima suprast, jei esi zalias zalias ir viska girdi pirma karta, aisku ant kelio uzvede, o veliau kai skaiciau knygose, internete, instrukcijoj, tai viska prisiminiau ka kursuose pasakojo.

Tada nuosirdziai nesuprantu, kaip skaitydama knygas, ieskodama info internete, perskaicius instrukcija ir baigus kursus, tu gali uzdavinieti kai kurios klausimus, kurios uzdavineji unsure.gif

Whatever, kaip supratau ir fotkins raw pirma karta sestadieni, tai nieko cia keisto, kad niekada to nedare smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 23 rugpjūčio 2012 - 23:43
QUOTE(isora @ 2012 08 23, 23:32)
Aš be galo noriu kursu.. Tikrai.. unsure.gif bet.. Nezinot, gal, kas organizuoja?

Pasek mėgstamus fotografus, būna seminarus organizuoja. Manau veiksmingiau, nei į kursus kokius, nes kursuose taip ir būna, ateina žmonės be fotikų, tai ir jiems skiriamas laikas, kol sugalvoja ką pirkt.
Seminaruose irgi tas pasitaiko biggrin.gif Buvom pas Baturą, sako prisistatykit, pasakykit kokia technika. Tai viena dar didesnė blondė už mane ir sako,- turiu kažkokį canoną ir du objektyvus. Na tai pusvalandis aišku buvo atiduotas išsiaiškinimui, kas per objektyvai, kas per focikas biggrin.gif

http://www.snap.lt/, čia kiek buvau visai patiko ir kainos nebaisios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 23 rugpjūčio 2012 - 23:44
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 23, 23:05)

Tavęs paklausė pavardės- ar sudėtinga atsakyt?
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 08 24, 00:30)
Tu nesi to darius ?  blink.gif Niekada?

Darius ko, nuotrauku redagavus? Esu su paprasta programa PhotoScape, o RAW formatu nesu fotkinus ir taisius, bus proga ismokt.

QUOTE(chiquitka @ 2012 08 24, 00:42)
Tada nuosirdziai nesuprantu, kaip skaitydama knygas, ieskodama info internete, perskaicius instrukcija ir baigus kursus, tu gali uzdavinieti kai kurios klausimus, kurios uzdavineji unsure.gif

O as tau nuosirdziai pasakysiu, kad viska perskaicius, ne viska uzfiksavau ar pabandziau ar supratau, tik kazkoki pagrinda, esme, palyginus su nuliu ziniu.
Dabar sia savaite vel kazka skaitau ta pati ir kazka dar issiaiskinu, suprantu. Nu negi jus taip greit viska supratot, perskaitet fotiko instrukcija 1 karta ir vsio, viskas aisku bigsmile.gif
Ta perkadravima (ar kaip jis ten), tik vakar pabandziau ir patiko, daug lengviau nei per tuos fokusavimo taskiukus vaiksciot. Gal tik ji ir naudot, juk jis ir stipriausias, bet cia tik kitos man galetu patart 4u.gif

QUOTE(solo @ 2012 08 24, 01:15)
Tavęs paklausė pavardės- ar sudėtinga atsakyt?

Ne, nesunku, kaip ir daug kam nesunku atsakyti i mano klausimus bigsmile.gif
Cia:
http://www.efoto.lt/mokykla/abc
Ir kazkaip isbudavom ne 2 val., o iki 3-ju.
Turejom viena, kuri irgi su 2 objektyvais ir ny bum bum, tai klausdavo tokiu dalyku doh.gif , net fotiko instrukcijos neskaicius, o fotika gal metai turejo, tai kai suzinojo apie fokusavimo taskus, kad gali ka nori su jais sufokusuot, tai ji pasake, kad man tik ta ir reikejo suzinot ir visa laik sakydavo, na gal uzteks cia sedet, gal skirstomes doh.gif .
As tai ny bum bum tik sedejau ausytes suglaudus ir istempus jas klausiausi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava 10: 24 rugpjūčio 2012 - 05:31
RK, akivaizdu, kad Klaipėdoje - silpnoji grandis.

Nes kai ateina mūsų kudkudak temon žmonės po kursų, knygų, interneto ir instrukcijos (cituoju), tai per tiek valandų būna labai daug išmokę. o Tu atrodai tokia plaukiojanti, kad lieka konstatuoti, jog arba neklausei ten nieko, svajojai apie tai, kaip fotkinsi pirmąsias vestuves, arba dėstytojas labai labai labai blogas ir Tau reikėtų pareikalauti pinigų atgal..

nes nu tikrai.. po kursų žmonės ne tokiam lygy (bent jau apie techninius dalykus) bendrauja..smile.gif

tad arba Tu mums knisi protą, arba dėstytojas Tau kniso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 24, 06:53)
nes nu tikrai.. po kursų žmonės ne tokiam lygy (bent jau apie techninius dalykus) bendrauja..smile.gif

Sunkiai man su techniniais dalykais, ka jau padarysi, gal leciau dasils nei kitom, bet viskas bus ok smile.gif, o ir ne nuo dusios juos aiskinaus, reik susiimt.
O gal tik jums atrodo, kad nieko nezinau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 08 24, 06:53)
tad arba Tu mums knisi protą, arba dėstytojas Tau kniso smile.gif

Nieko as neknisu biggrin.gif ir tuo labiau destytojai (buvo 2) nekniso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 24, 06:06)
O gal tik jums atrodo, kad nieko nezinau  biggrin.gif
Papildyta:

Nieko as neknisu biggrin.gif  ir tuo labiau destytojai (buvo 2) nekniso  biggrin.gif

GAL. nekantriai laukiu, kol įrodysi, kad mes visos neteisios biggrin.gif

nu bet vaikeli.. nu jomajo biggrin.gif
Atsakyti
Erikamaja, ačiū.. 4u.gif Aš pas Zoluba vaikščiojau, pradedantiesiem, nu ir paėjau tik 4 paskaitas, nes jis vieniem aiškino, kaip veikia Canonai, o aš kitiem, kaip Nikonai.. doh.gif nu pvz ir nuotraukų aptarimas... doh.gif atsineša savo ten blecha, nu tikrai gal nemandagu, bet net parūkt išeidavau, pyktis imdavo.. schmoll.gif
Aš daba su juo vėl kalbėjau, sakau man reik normaliai pasimokyt, o ne kaip uždėt objektyvą ant fotiko ir kaip formatuot kortelę... Jis nusijuokė, prisiminė "aštrias alkūnes".. blink.gif sako nu taip... Rugsėji pažengusiem yra... Bet jaučiu ten gal ko išmokčiau, ko tiksliai noriu...
Noriu gerai įvaldyt kompoziciją, studijinį apšvietimą, natūralų.. Aš dabar eidama gatve, pvz senamiesčiu, vis mintimis ir savo akimi kampus gaudau...
Nežinau ar ką parašiau čia suprantama, kaip " iš didelio rašto išeina iš krašto".. biggrin.gif

Bet noriu grožio, noriu sugebėt mintis perteikt, pasakyt ką noriu, ką jaučiu, ką jaučia kiti.. Ir visa tai padaryti nuotraukose.
Kartais saldaus kūdikio, kartais aštriū veido bruožų dieduko, karininko buvusio.. biggrin.gif
Atsakyti