Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(noisy-B @ 2012 08 22, 13:09)
Žodžiu, viskas bus kaip buvę, tik pilnas internetas bus pigių fotografų, kurie ale gerai fotografuoja ir džiaugiasi savo darbais kaip rytinė kava smile.gif

drinks_cheers.gif As vakar, uzsiimdama rankdarbiais (dievazi senatve man) kaip tik mislyjau apie sia fotografijos mados banga ir apskritai kaip kinta pasaulis, zmoniu poreikiai ir ect...
Leidau sau fotografija palyginti per muzikos prizme. Paziurekim kaip buvo anksciau. Zmones, kurie mylejo muzika, norejo dainuoti ir kazko daugiau pasiekti pradedavo nuo garazu, bureliu, galiausiai restoranu ir po keliu metu sunkaus idirbio, kas tikrai turejo talenta, prasimusdavo i didziaja scena. Ka turim siandien? Dainuoja bene kas antra manekene, verslininko zmona, aktore ir t.t.. Svarbu turi pinigo ir pazinciu kas padeda uzlipti i scena. Paprastiems mirtingiesiams televizijos siulo kruva 'zvaigzdziu kepimo' programu. Ir ka mes matom? Dainuot norinciu rykiuojasi tukstanciai ir visi jie tiki, kad gali but daininkais, sou verslo atstovais! Ko gero jau stovedami toje eileje su simtas kazkelintu numereliu svajoja, kaip triuskinanciai papirks komisija, laimes sou ir parduos milijoninius recordus biggrin.gif Taciau tarp ju vienetai, kurie tikrai myli muzika, vienetai, kurie ten eina del nuosirdziu priezasciu, vienetai, kurie turi igimta talenta. Dauguma gali pasisamdyti geriausius vadovus, menedzerius, gali ismokti techninius dalykus, pazint natas, bet jeigu nera to lakstingalos balso, o dar blogiau - klausos, toli deja, nenueisi. Zinoma, dar visada lieka Minedo ar Jedward'o kelias....bet ar kiekvienas gali uzsimerkt ir tapti viesu klounu? g.gif
Ka as noriu pasakyt. Norinciu fotografuoti ko gero dauges ir dauges, bet, as sau leidziu manyti, kad tie, kurie ateje i sia sriti pirmiausiai vedami meiles fotografijai ir turintis ta pajautimo isskirtinumo/savitumo cinkeli - isliks, sukurs kazka grazaus, o tie kurie cia atejo vedami skaiciavimu ar vedami uzgaidos toli neis, kazkam viena diena pabos numes, kazkas pamatys, kad kaimynai tinkamai darbo vaisiu neivertina ir neapsimoka, arba tie patys kaimynai pamatys, kad kitas kaimynas kiek geriau fotografuoja ir eis pas ta kita....
Atsakyti
Sveikos ax.gif
Bandau ir as belstis su savo pirmuoju namu darbu. Lauksiu komentaru ax.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
savory - užskaitau mirksiukas.gif

Respect'as Say už gerosios kovinės dvasios palaikymą.

Labai tyngiu veltis į ilgas diskusijas apie fulfreimų pirkimus, masines foto ir pan...bet kai atvykau gyventi į Londoną, tai čia ypatingai pajutau didžiulę vartojimo kultūrą visame kame. Žmonės į šiukšlių dėžes meta nesuvalgytą maistą, nes perka jo vežimais, kai rūbų išpardavimai būna, matytumėt, kokiomis krūvomis griebiama, lyg jie visi nuogi būtų sulėkę į prekybcentrį ir tikisi aprengti save ir dar kokią pusę pasaulio...fotkina daug kas...nuo belenkokio šūdo iki tikrai profesionalių nuotraukų.. gali tave babajukas sustatyti prie sepios background'o, uždėti karalienės skrybėles ir pateikti tau dešimt sepios prasčiausių foto, kur tu sėdi ale ponia biggrin.gif už didelį pinigą...ir dar milijonas tai nusifotkinusių alpsta dėl neapsakomo neva grožio vintage fotosesijos..

Ir visi čia telpa, po ta pačia saule, tame pačiame Londone.. ir aš čia nematau dėl ko parintis

Ta vartojimo kultūra yra milžinas, griaunantis pasaulį, bet proceso jau nesustabdyt...Lieka tik vienintelis klausimas - prie kurių ir koks esi tu pats.
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 08 22, 16:03)

pritariu tau smile.gif

Savory -> Pirma tamsesnė už kitas, why?
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 08 22, 15:27)
pritariu tau smile.gif

g.gif kad zinociau, pasakyciau...ant statyvo fotografavau, apsvietimas toks pats turejo but, bet va kaip gavos idomiai g.gif bandziau rast info, ka daryt tokiu atveju, bet neradau...gal kokiu patarimu?
Atsakyti
Nereik sėdėt kaip pensininkams prie daugiabučio suoliuko su rypavimais - o mūsų laikais taip nebuvo.... jau viskas, nebebus taip...

Vartojimas vartojimas ir dar kartą vartojimas..
Atsakyti
Pabandziau perfotografuoti, bet vistiek gaunasi, kad nuotrauka, kurioje sufokusuotas objektas arciau objektyvo yra tamsiausia...ku daryt? mastau.gif
Atsakyti
Peony, gotte, tikrai sutinku su issakytom mintim drinks_cheers.gif
Savory, tamsokos, bet uzskaitau.

Labos, merginos, moterai ir robobebrai biggrin.gif
Turiu beda doh.gif
Si sestadieni dalyvausiu bendraminciu prijaucianciu fotografijai susibegime. Deje, modeliuke mano nebegales vaziuot, tai viskas, ka prirsvajuojau ir suplanavau suniui ant odegos doh.gif Bet... Per kazkoki stebukla, mano vyras pasisiule man modeliu pabut blink.gif biggrin.gif (tikriausiai matydamas, kaip nuliudau ir nusiminiau). Ta va beda, kad nelabai isivaizduoju ka su juom daryt. FS vyks senovinej pily su graziais baldais, kur galima naudoti viska, kas ten yra. Vakar visa vakara praleidau ieskodama ikvepimo internete, studijuodama vyriskas pozas i t.t. Bet tai ar mano googlas pakvaises, ar toks jau pasaulis dabar, kad vyriskos nuotraukos 99% tokios... eeemmm blink.gif.. vieni pliki six pack'ai, rankytes ikistos i prasegtus dzinsiukus, p.....u balius ir vyrukai, kuriu nuo moteru nelabai eina atskirt doh.gif doh.gif doh.gif
Taigi labai prasau pagalbos 4u.gif Gal kas galetu pasidalinti autoriais, kuriu nuotraukose galima pasesemt ikvepimo vyriskio fotografavimui. Gal kas pasidalintu idejomis kaip fotografuoti vyra tokioj aplinkoj. Bet kokia pagalba vertinama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 08 22, 15:44)
Turiu beda doh.gif
Si sestadieni dalyvausiu bendraminciu prijaucianciu fotografijai susibegime. Deje, modeliuke mano nebegales vaziuot, tai viskas, ka prirsvajuojau ir suplanavau suniui ant odegos doh.gif Bet... Per kazkoki stebukla, mano vyras pasisiule man modeliu pabut blink.gif biggrin.gif (tikriausiai matydamas, kaip nuliudau ir nusiminiau). Ta va beda, kad nelabai isivaizduoju ka su juom daryt. FS vyks senovinej pily su graziais baldais, kur galima naudoti viska, kas ten yra. Vakar visa vakara praleidau ieskodama ikvepimo internete, studijuodama vyriskas pozas i t.t. Bet tai ar mano googlas pakvaises, ar toks jau pasaulis dabar, kad vyriskos nuotraukos 99% tokios... eeemmm  blink.gif.. vieni pliki six pack'ai, rankytes ikistos i prasegtus dzinsiukus, p.....u balius ir vyrukai, kuriu nuo moteru nelabai eina atskirt doh.gif  doh.gif  doh.gif
Taigi labai prasau pagalbos 4u.gif Gal kas galetu pasidalinti autoriais, kuriu nuotraukose galima pasesemt ikvepimo vyriskio fotografavimui. Gal kas pasidalintu idejomis kaip fotografuoti vyra tokioj aplinkoj. Bet kokia pagalba vertinama 4u.gif

pradžioj reik sužinot, koks tas Tavo vyriškis. storas, plonas, tamsus, šviesus, koks sudėjimas ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 08 22, 16:27)
pritariu tau smile.gif

man tai antrą šviesesnę už kitas dvi rodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 22, 14:53)
pradžioj reik sužinot, koks tas Tavo vyriškis. storas, plonas, tamsus, šviesus, koks sudėjimas ir pan. 4u.gif

Tamsus plaukai, tamsiai zalios akys, neaukstas (174cm), vidutinio kuno sudejimo, sporto salej negyvena smile.gif
toks va smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 08 22, 15:53-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 08 22, 15:53)
man tai antrą šviesesnę už kitas dvi rodo biggrin.gif

biggrin.gif akivaizdu, kad dar pasimokint man reik su apsvietimu dirbt, jei visos foto skirtingos biggrin.gif
bandysiu perdaryt, kol supanases spalvos.
Atsakyti