Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Ainoa, sveika sugrįžus, nedepresuok smile.gif

dėl foto: aš suprantu, kad dažniausiai fotkinami draugai ir vaikai, bet žinok, jau kaip nuobodu.. cool.gif vienas per tą patį. poros ir vaikai.. blush2.gif

čia ne tik Tau, čia apskritai zirziu, kad niekas nebepradžiugina kuo nors kitu, tik porom ir vaikais. rodos, kad fotografijos objektų pasirinkimas toks siauras tongue.gif

todėl koks nors tiltas, miestas, šuo ar gėlė praktiškai tampa gurmaniška švente doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2012 08 22, 12:48)
ONE SHOT. Jei fotografuočiau bėgantį vaiką, be abejo, nusistatyčiau kitą rėžimą, kuris padėtų išsaugoti fokusą.

rEžimą smile.gif
Atsakyti
Oi... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 22 rugpjūčio 2012 - 12:59
QUOTE(Ainoa @ 2012 08 22, 13:36)

A kur apsistojai, kokiam mieste? smile.gif
A kokį žadi pirkti kitą?? smile.gif
Aš tai jei neparduosiu tai nestresuosiu smile.gif

Foto:
pirmojoj jau buvo komentarai dėl kirpimo, labai panašiai kirpai galvą leliuko. Nežinau, nelabai man jb patinka čia smile.gif
Trečiojoj labai trūksta erdvės vyriškiui iš nugaros [bent jau man].
Antroji visai cool smile.gif tik kažkaip ilgiau pažiūrėjus, atrodo, kad tėvai labai dirbtinai nusisukę it stabarai stovi įbesti...

sayonara -> Patinka man tavo lietuvybės taisymai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 22 rugpjūčio 2012 - 13:00
QUOTE(sayonara @ 2012 08 22, 13:52)

todėl koks nors tiltas, miestas, šuo ar gėlė praktiškai tampa gurmaniška švente  doh.gif

o nori aš Tau šventę sugadinsiu su savo gėle? biggrin.gif
nu tokia be ryšio ji, visiškai, nu bent kaip ji man patinka. nors net nesu tikra, ar gėlė čia, ar šiaip kažkoks augalas blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 08 22, 13:08)
o nori aš Tau šventę sugadinsiu su savo gėle? biggrin.gif
nu tokia be ryšio ji, visiškai, nu bent kaip ji man patinka. nors net nesu tikra, ar gėlė čia, ar šiaip kažkoks augalas  blush2.gif

ot ir visai nieko. tik linijas galėjai pavaldyt geriau. pvz., dešinėj pasislėpę nukirsti lapai ar kas ten galėjo užpildyt geriau kadrą, jei fotkindama būtum paėjus kairiau ir pritūpus. tada išlįstų ir už objekto esantis dar vienas tas kukulis, nežinau, kaip jis vadinamas. doh.gif

na ir padegę kraštai kotletuko to smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 22, 14:11)
ot ir visai nieko. tik linijas galėjai pavaldyt geriau. pvz., dešinėj pasislėpę nukirsti lapai ar kas ten galėjo užpildyt geriau kadrą, jei fotkindama būtum paėjus kairiau ir pritūpus. tada išlįstų ir už objekto esantis dar vienas tas kukulis, nežinau, kaip jis vadinamas.  doh.gif

na ir padegę kraštai kotletuko to smile.gif

hhhmmm... nu ačiū. Kankinau iš daug pusių šitą gėlę, reikia eiti ieškoti hardo, gal ten dar išlikę šitie kadrai g.gif gal kažka geriau rasiu, biški akis atvėrei rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 08 22, 13:16)
hhhmmm... nu ačiū. Kankinau iš daug pusių šitą gėlę, reikia eiti ieškoti hardo, gal ten dar išlikę šitie kadrai  g.gif gal kažka geriau rasiu, biški akis atvėrei rolleyes.gif

pirmą planą galima kokį įkišt neagresyvų tokiose foto smile.gif
Atsakyti
aš parduodu savo nikon d3000 kūnelį...gal kam reik, grįždama į LT parvežčiau ax.gif

QUOTE(Ka @ 2012 08 22, 11:21)
Leisk vaikui būti savimi. Leisk žaisti, tai jie mėgsta labiausiai. O kai žais, gaudyk, gaudyk kadrus. Fotografuojant vaiką negali tikėtis, kad jis darys taip kaip pasakysi, pakartos kažką, ką geriau norėtum įamžinti, taip kaip suaugęs žmogus. Jei pavargs, nebenorės kažko daryti, neversk - paprasčiausiai nieko nesigaus. Aišku gali gudrauti, sakyti, kad skaičiuotų iki 10 ar mažiau, kad duosi kažką už tiek ir tiek mygtuko paspaudimų ar už tai kur atsistos, atsisės ir pan. Bet čia, kaip ir per kitas fotosesijas, turi tiesiog pajausti akimirkas, tapti jų dalimi.  smile.gif

pritariu...šeimos fotosesijose visad stengiamės kartu su tėveliais vaiką kažkuo sudominti...tam reikalui turim visokių dalykų - jei parke - kažką voverėms paimam, tėveliai kokį vėjo malūnėlį pagriebia, muilo burbulų ir pan.. einam uostyt gėlių, žiūrėt, kur nutūpė paukštis. Išbandom, kaip smagu ant tėčio pečių pasėdėti ...su jau daugiau suprantančiais vaikiukais visad sutariam, kad parodysiu, kaip nufotografavau juos - ne visi, bet daugelis tikrai susidomi vaizdu ekranėlyje, tada eina pozuoti, kad po to galėtų save pažiūrėti.. jei tik vaikas rodo ožiukus, verkti pradeda, kažko nenori, jokiais būdais neverčiam daryti kažko... visad džiaugiuosi, kai tėvai bendradarbiauja, o ne atvirkščiai - tarkim rodo tokią priverstinę iniciatyvą, kaip tą vaiką pastatyt į trokštamą pozą, nes tada gaunasi labai blogas rezultatas...
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 08 22, 13:09)
Nusprendžiau parduoti savo MYLIMĄ ir SAUGOTĄ canon  550d  rolleyes.gif
Gal kam reikia?

cia gal vel visoms marku pirkimo banga? wink_3.gif
Atsakyti
Labs dienas 4u.gif
Kas cia per masiniai ispardavimai vyksta? bigsmile.gif As irgi savo senuciuka parduot zadu, nes jau su nauju draugauju smile.gif
Say, as dabar gelytes pyskinu, nes ant zmoniu ko tais 'supykus' biggrin.gif Jei ka vykusio pavyks ispesti pasirodysiu 4u.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2012 08 22, 12:50)

nezinau kaip kitos, bet as nulauziau sau viena bangele biggrin.gif Dar vis jaukinuosi, bet pamazu susidraugausim mes wub.gif
Atsakyti
Šiandien girdėjau Kauneckas per Labrytį kalbėjo, kad dabar jau kiekvienas ir brangią techniką gali nupirkt, o ir ji jau nėra brangi žvelgiant į žmonių pragyvenimus ir sąlygas. Todėl tos mėgėjiškos negatyviąja prasme fotografijos baisiai daug.

Nikonas žada labai pigų ff rudenį, dar mažiau nei markas, nu tai bus kaip ir aš sakau, ateity visi bus su pilnom matricom. Gal ne po ryt, o už kokių 10 metų jaučiu jau panašu bus į tai smile.gif Grįšim į senus laikus iš dalies, tik nebe su juosta smile.gif

Aš tai sesei irgi prasčiausios nesiūliau technikos, pasiūliau pataupyt ir nusipirkt geresnę, bus lengvesnis bent valdymas. O visa kita jau jos valioj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 22 rugpjūčio 2012 - 14:02
QUOTE(brumbrumai @ 2012 08 22, 14:50)

Nope, aš marko neperksiu biggrin.gif tiksliau neįpirksiu, kad ir kaip norėčiau blush2.gif
Atsakyti