Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(rG. @ 2012 08 22, 09:19)
O tu dar kartą pasižiūrėk. Pas mane toj vietoj filmavimas ar Lv, kažkas tokio. O tas taškas ir co yra viršuje, reik pasukt tą rutuliuką.

ten apacioj yra fokuso tasku pasirinkimas, niekad nesukineju tos rankenos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2012 08 22, 09:23)
Say, jei ateinam čia mokytis, tai koks mano mokymosi tikslas, jei tiesiog įdėsiu foto ir kabės temoj, nesulaukusios nei vienos pastabos. Aš gi čia keliu tokias, kurios man pačiai atrodo gana geros/gražios, bet kai pasakei iš šalies komentarus, man tapo aiškiau.

Ir mano tonas nėra priekaištas, šypsniukų daug nekraunu ir sakau tiesiai šviesiai wink.gif

suprantu, kaip jautiesi, bet Tu supranti, kad ne visada ir ne visi gali skirti laiko komentarams? smile.gif arba neturi noro.

kartosiu tai, ką šimtus kartų esu rašius. kai eini į kokius nors kursus, jie įsipareigoja Tave mokinti, nes Tu jiems atsilygini, o jie kažką pasižada.

čia gi viskas yra pagrįsta tik geranoriškumu, todėl reikalauti kažko nelogiška. gali - komentuoja. negali - pratyli. čia niekas nėra įsipareigojęs mokinti. daro tai pagal galimybes, nuotaikas ir pan.

šimtai foto čia buvo įdėtos ir prakabėjo be komentarų. ir ne viena "išsimokino". ne kiekviena foto yra tokia, kurią norisi komentuoti. tyla irgi yra iškalbingas komentaras, tad išmok išgirsti tą tylą. tyla - vadinasi, nieko stebuklingo. stabtelėk ir tuomet pati paanalizuok. pakomentuok savo foto tarsi komentuotum svetimą. ir suprasi, kad greičiausiai pati viską matai.

be to, kai atsiranda šušaras temoje, kad tik apie nukirstus pakaušius tekalbam, tipo, tai nesvarbu, tai mus, senius, irgi demotyvuoja. oi, t.y. kalbu už save - MANE demotyvuoja. darai vienaip - negerai. darai kitaip - negerai. patrauki per dantį - nesupranta, neva įžeidinėji. kalbi rimtai - vėl negerai, per daug giliniesi, kabinėjiesi prie nesvarbių dalykų. ateina naujokai, reikalavimų ir lūkesčių pilnas krepšys, o mes čia tik pageidavimus pildom, nedirbam, šeimų neturim, kotletukų nekepam, namų nestatom ir nagų nedrožiam. schmoll.gif biškį užkniso ta atmosfera smile.gif

aš suprantu, kad visi nori mokintis ir labai greitai, bet kiekvienas eina savo tempu. vienas per tris dienas padaro pažangą, kitas per metus. vienam norisi visko čia ir dabar, kitam pakanka ir po metų. taigi, nespurdėkit taip stipriai, jei trūksta pamokų čia, galima eiti į kitus forumus, gal ten daugiau komentuos, galima lyginti savo fotograifjas su kitų autorių, bandyti juos pakartoti, lyginant išryškės trūkumai ir pan. Nes kad ir kiek indėlio iš šios temos tikimasi, didžiausias jis vis tiek būna paties žmogaus. Kol jis nematys savo foto trūkumų, tol jis tų trūkumų nepašalins. O pamatyti jis gali ne tik pabaksnojus kam nors pirštu, bet ir savarankiškai dirbdamas. taigi, kantrybės ir sėkmės smile.gif

vėl sakys, TA prirašė paklodžių..biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 22 rugpjūčio 2012 - 09:45
Šimtu procentu pritariu SAY, judam kiekvienas savo tempu, o ar pasieksim finišą priklauso tik nuo mūsų,o ne nuo jau pažengusių.. ax.gif Tai gi dirbam, keliam, gaunam kritiką, komentarus, stengiamės nedaryt klaidų.. ax.gif

pvz dedu kažkokią išvis tik pykšt pokšt.. bet kažkuo kabina tik tas žvilgsnis, gal fokusas pašokinėjes? JB negeras? Kadravimas? Peršarpinau? Lauksiu kiekvieno žodelio.. 4u.gif Aišku- apkapojimas.. blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isora: 22 rugpjūčio 2012 - 09:49
QUOTE(sayonara @ 2012 08 22, 07:56)
tame Tavo ir yra problema, mano galva, kad Tau atrodo nesvarbūs svarbūs dalykai, o svarbiais laikai mažiau svarbius. kiek pamenu, temoje dar nebuvo tokio egz., kuris taip atvirkščiai viską darytų, rodos, kad tyčia išsikalinėji, provokuoji; sunku patikėti, kad taip iš tikro būna smile.gif taip kad Tu pionierė - pirmoji tokia daranti daug ką nuo kito galo; gal net temos pirmam psl. reikėtų tai paminėti smile.gif

Sakai atvirksciai darau g.gif , bet tikrai nespecialiai ax.gif .
(gal toks budas, vat namui pirma susipirkom visus baldus, o tada as pagal juos braiziau isplanavima ir tada statem, gavosi liux biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 08 22, 09:48)

pvz dedu kažkokią išvis tik pykšt pokšt.. bet kažkuo kabina tik tas žvilgsnis, gal fokusas pašokinėjes? JB negeras? Kadravimas? Peršarpinau? Lauksiu kiekvieno žodelio..  4u.gif  Aišku- apkapojimas.. blush2.gif

Paskaudo ziureti.Na kam tiek sharpo ir kontrasto uzvarai?
Atsakyti
isora, jo, su šarpu vis perspaudi.

RK, jei nespecialiai, tai klausyk patarimų, įnešk metodiškumo.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 22, 10:56)
isora, jo, su šarpu vis perspaudi.

RK, jei nespecialiai, tai klausyk patarimų, įnešk metodiškumo.

Ir man dar baltumas aki rezia g.gif

Jau ismokau klausyt biggrin.gif
Atsakyti
isora, dar.
apkarpymas skausmingas. baltas išdegintas plotas be informacijos. nepatogus žvilgsnis per petį. na ir objektyviai dalykas, kurio pakeisti gal negali, nebent nefotkint - ūsai ir barzdelė, reti ir ilgi plaukai (ne galvos, veido). man tai nepatinka. nefotogeniška. blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, tikrai liux tokie pasakymai.. ax.gif Plokščia foto... ax.gif Ir su tuo šarpu, nu jop šik mat, kaip užkraunu, išvis nebedėsiu, žėsiu gal geriau.. g.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 08 22, 11:03)
isora, dar.
apkarpymas skausmingas....

pridesiu, kad apkarpant ne tik kad neparodyta daugiau, bet ziurejimas tampa awkward. Su tokiu apkarpymu atrodo kad galva dar tesiasi uz kadro koki metra ir yra visiskai plokscia.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 08 22, 09:33)
ten apacioj yra fokuso tasku pasirinkimas, niekad nesukineju tos rankenos biggrin.gif

Man irgi toks daiktas nereikšmingas, o žiūrėk kaip patogiai padarytas. Nesužiūrėjau, pas tave lygiai tas pats su taškais.
O viešpatie ir aš tašpnuką turiu, atrodo. Na, reiks pasižiūrėt grįžus kaip ten kas sudėta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 22 rugpjūčio 2012 - 10:29
QUOTE(solo @ 2012 08 21, 21:46)
Vaikus fotografuoti SUNKU biggrin.gif

Pritariu. biggrin.gif Bet jau žinau ką ne taip dariau, ką reikėtų kitaip daryti ir ko nedaryti mažuosius fotografuojant. ax.gif

QUOTE(rG. @ 2012 08 21, 23:19)
Taip ir darau, bet ne visada pataikau, o pakartot neišeina.  Su M ant nulio man gražiau gaunasi, yra toks sodrumas, o su AV, ir ypač su pliusu kaip blynas (ne visada aišku). Tai nereiškia, kad su M visada fotkinu, AV geras daiktas, nes tiesiog ne visada spėju su M. Kartais puikiai, o kartais tai padegę, tai per tamsu. Nu gal po 2 metų varysiu kaip briedis  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Nelimpa ir man AV, ar jį į minusą pastumčiau, ar į pliusą.. Ne tas kas M. rolleyes.gif Faktas tas, kad ir praktikos man dar reikia.
Atsakyti