QUOTE(solo @ 2012 08 22, 09:23)
Say, jei ateinam čia mokytis, tai koks mano mokymosi tikslas, jei tiesiog įdėsiu foto ir kabės temoj, nesulaukusios nei vienos pastabos. Aš gi čia keliu tokias, kurios man pačiai atrodo gana geros/gražios, bet kai pasakei iš šalies komentarus, man tapo aiškiau.
Ir mano tonas nėra priekaištas, šypsniukų daug nekraunu ir sakau tiesiai šviesiai
suprantu, kaip jautiesi, bet Tu supranti, kad ne visada ir ne visi gali skirti laiko komentarams?
arba neturi noro.
kartosiu tai, ką šimtus kartų esu rašius. kai eini į kokius nors kursus, jie įsipareigoja Tave
išmokinti, nes Tu jiems atsilygini, o jie kažką pasižada.
čia gi viskas yra pagrįsta
tik geranoriškumu, todėl reikalauti kažko nelogiška. gali - komentuoja. negali - pratyli. čia niekas nėra įsipareigojęs mokinti. daro tai pagal galimybes, nuotaikas ir pan.
šimtai foto čia buvo įdėtos ir prakabėjo be komentarų. ir ne viena "išsimokino". ne kiekviena foto yra tokia, kurią norisi komentuoti. tyla irgi yra iškalbingas komentaras, tad išmok išgirsti tą tylą. tyla - vadinasi, nieko stebuklingo. stabtelėk ir tuomet pati paanalizuok. pakomentuok savo foto tarsi komentuotum svetimą. ir suprasi, kad greičiausiai pati viską matai.
be to, kai atsiranda šušaras temoje, kad tik apie nukirstus pakaušius tekalbam, tipo, tai nesvarbu, tai mus, senius, irgi demotyvuoja. oi, t.y. kalbu už save - MANE demotyvuoja. darai vienaip - negerai. darai kitaip - negerai. patrauki per dantį - nesupranta, neva įžeidinėji. kalbi rimtai - vėl negerai, per daug giliniesi, kabinėjiesi prie nesvarbių dalykų. ateina naujokai, reikalavimų ir lūkesčių pilnas krepšys, o mes čia tik pageidavimus pildom, nedirbam, šeimų neturim, kotletukų nekepam, namų nestatom ir nagų nedrožiam.
biškį užkniso ta atmosfera
aš suprantu, kad visi nori mokintis ir labai greitai, bet kiekvienas eina savo tempu. vienas per tris dienas padaro pažangą, kitas per metus. vienam norisi visko čia ir dabar, kitam pakanka ir po metų. taigi, nespurdėkit taip stipriai, jei trūksta pamokų čia, galima eiti į kitus forumus, gal ten daugiau komentuos, galima lyginti savo fotograifjas su kitų autorių, bandyti juos pakartoti, lyginant išryškės trūkumai ir pan. Nes kad ir kiek indėlio iš šios temos tikimasi, didžiausias jis vis tiek būna paties žmogaus. Kol jis nematys savo foto trūkumų, tol jis tų trūkumų nepašalins. O pamatyti jis gali ne tik pabaksnojus kam nors pirštu, bet ir savarankiškai dirbdamas. taigi, kantrybės ir sėkmės
vėl sakys, TA prirašė paklodžių..