Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2012 08 21, 23:31)
tai kad jokio skirtumo kokiu rezimu fotkini, jeigu vadovaujiesi vien eksponometro parodymais. Priklauso koki expozicijos matavima nusistacius, nes jei taskini, tai su M pasimatuoji veida ir gali parinkt ekspozicija, jei su AV, tai perkadravus AV matuoja ekspozicija is naujo, nebent uzlockini.

jetau, koks tu protingas (cia komplimentas nuosirdus)..... 4u.gif 4u.gif Is kur tu taip viska zinai is technines puses....
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 08 21, 23:16)
Necituokit su nuotraukom smile.gif

O as visada galvoju, kaip butu lengva su cituotom foto, o tai skaitai komentarus apie foto daug puslapiu atgal buvusia ir neaisku apie ka kalba eina, kartais....

QUOTE(rG. @ 2012 08 21, 23:19)
Taip ir darau, bet ne visada pataikau, o pakartot neišeina.  Su M ant nulio man gražiau gaunasi, yra toks sodrumas, o su AV, ir ypač su pliusu kaip blynas (ne visada aišku). Tai nereiškia, kad su M visada fotkinu, AV geras daiktas, nes tiesiog ne visada spėju su M. Kartais puikiai, o kartais tai padegę, tai per tamsu. Nu gal po 2 metų varysiu kaip briedis  biggrin.gif

O jeckau, reiks rytoj sviezia galva tai perskaityt biggrin.gif

MB draugas fotografas sake rytoj mane biski apsvies, reiks susikurt plana ko klaust unsure.gif (mano foto FB mates lotuliukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2012 08 21, 23:31)
tai kad jokio skirtumo kokiu rezimu fotkini, jeigu vadovaujiesi vien eksponometro parodymais. Priklauso koki expozicijos matavima nusistacius, nes jei taskini, tai su M pasimatuoji veida ir gali parinkt ekspozicija, jei su AV, tai gali susifokusuot veida, o perkadravus AV matuoja ekspozicija is naujo, nebent uzlockini.

O boze blink.gif (man cia ne viskas labai aisku iskart) , tu kokiam mieste? Gal galim pas tave i privacia pamoka biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 08 21, 22:31)
tai kad jokio skirtumo kokiu rezimu fotkini, jeigu vadovaujiesi vien eksponometro parodymais. Priklauso koki expozicijos matavima nusistacius, nes jei taskini, tai su M pasimatuoji veida ir gali parinkt ekspozicija, jei su AV, tai gali susifokusuot veida, o perkadravus AV matuoja ekspozicija is naujo, nebent uzlockini.

O vat su kadravimu aš pastebėjau bėdų, bet kažin argaliu paaiškinti. Bet paklausiu. O jei AV pasilieku taškinį, pamatuoju ir užrakinu, tai galiu perkadruot ir viskas bus ok? Žaidimas? Šiaip jau įpratau nusukt nuo taškinio, bet galvoju kaip patogiau būtų
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 21, 23:35)
O boze  blink.gif (man cia ne viskas labai aisku iskart) , tu kokiam mieste? Gal galim pas tave i privacia pamoka  biggrin.gif  ?

nu kad viskas manuale yra, apie ekspozicijos matavima siaip butina perskaityt, jei naudosies eksponometru wink.gif Taip pat apie autofokuso ir ekspozicijos rakinima (fiksavima gal ten lietuviskai vadina, nzn)

QUOTE(rG. @ 2012 08 21, 23:51)
O vat su kadravimu aš pastebėjau bėdų, bet kažin argaliu paaiškinti. Bet paklausiu. O jei AV pasilieku taškinį, pamatuoju ir užrakinu, tai galiu perkadruot ir viskas bus ok? Žaidimas? Šiaip jau įpratau nusukt nuo taškinio, bet galvoju kaip patogiau būtų

as siaip naudoju taskini kartu su M, bet jei viskas daugmaz margumynas, uzknisa sukinet manuala ir aplinka tokia, kad vienasyk ant saules, kitasyk ne ant saules - jungiu matricos matavima ir AV. Bet paskui prasauna kelis kart, griztu prie manualo smile.gif nu as irgi makalaika kaip ir tu biggrin.gif
Reik ziuret ka rakini, nes gali uzrakint ne tik ekspozicija bet ir fokusa, o uzrakinti fokusa kartu su ekspozicija nevisada norisi smile.gif Per meniu nusistato kas rakinasi.

siaip as cia per gudriai kalbu, nes bendrai naudoju tik M su taskiniu arba retais atvejais AV su matrica. Kartais uzsirakinu fokusa, nes fokusuot su nyksciu (AF mygtuku) man neprilipo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 21 rugpjūčio 2012 - 23:47
QUOTE(robobebras @ 2012 08 21, 23:46)
as siaip naudoju taskini kartu su M, bet jei viskas daugmaz margumynas, uzknisa sukinet manuala ir aplinka tokia, kad vienasyk ant saules, kitasyk ne ant saules - jungiu matricos matavima ir AV. Bet paskui prasauna kelis kart, griztu prie manualo smile.gif nu as irgi makalaika kaip ir tu biggrin.gif
Reik ziuret ka rakini, nes gali uzrakint ne tik ekspozicija bet ir fokusa, o uzrakinti fokusa kartu su ekspozicija nevisada norisi smile.gif Per meniu nusistato kas rakinasi.

siaip as cia per gudriai kalbu, nes bendrai naudoju tik M su taskiniu arba retais atvejais AV su matrica. Kartais uzsirakinu fokusa, nes fokusuot su nyksciu (AF mygtuku) man neprilipo.

O aš dar nebandžiau fokusuot su nykščiu, reik pabandyt gal prilips biggrin.gif Bet jei laptopo pelės nekenčiu, matyt nepatiks biggrin.gif
Matricos matavimas yra pliusiukas, minusiukas? Nu tai va, aš apie ką ir kalbu, bandai ten su tuo AV ir nesąmonė gaunas, aišku nėr tragedijos, bet kai matai, kad gali geriau. Nu žodžiu
Atsakyti
Man labai patiko keli puslapiai apie techninius dalykus (ryt sviezia galva dar perskatysiu), o tai arba gincai arba keliu foto narsymas, nu ne taip ranka padeta ar dar koks velnias biggrin.gif

Juk techniniai nustatymai SVARBU, o apie juos visiskai nesnekam unsure.gif .
Man nukirsta ranka ar pakrypes horizontas maziausiai rupi tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 21, 23:55)
Juk techniniai nustatymai SVARBU, o apie juos visiskai nesnekam  unsure.gif .

Nu tai pašnekėk ką, nieks nedraudžia rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 08 22, 00:53)
O aš dar nebandžiau fokusuot su nykščiu, reik pabandyt gal prilips  biggrin.gif  Bet jei laptopo pelės nekenčiu, matyt nepatiks biggrin.gif
Matricos matavimas yra pliusiukas, minusiukas?  Nu tai va, aš apie ką ir kalbu, bandai ten su tuo AV ir nesąmonė gaunas, aišku nėr tragedijos, bet kai matai, kad gali geriau. Nu žodžiu

ne, matricos matavimas yra kai ekspozicija matuoja is viso kadro bendrai, o ne is tasko, kaip taskinio atveju. Pliusiukas minusiukas yra rodmuo, per kiek stopu nukrypsti nuo fotiko ismatuotos ekspozicijos.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 08 22, 00:06)
ne, matricos matavimas yra kai ekspozicija matuoja is viso kadro bendrai, o ne is tasko, kaip taskinio atveju. Pliusiukas minusiukas yra rodmuo, per kiek stopu nukrypsti nuo fotiko ismatuotos ekspozicijos.

a, supratau. Žinok pas mane labai nepatogus tas perėjimas verysad.gif pas tave prie nykščio, taip pat pasukt reikia? man reikia pasiimt fotiką į kitą ranką, su kita pasukt, nes su viena ranka nepasuku.
Apžiūrėjau, tavo nerealiai patogiai, ot gražu. Mano yra ten kur pas tave Ae L Af L (virš jų) ir pan., o to tapšnuko net neturiu (kaip pagal užsakymą) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 22 rugpjūčio 2012 - 00:18
QUOTE(rG. @ 2012 08 22, 01:02)
Nu tai pašnekėk ką, nieks nedraudžia  rolleyes.gif  biggrin.gif

Jei kas ko klaus, kur as zinau, o kazkas nezino, pasnekesiu 4u.gif .
O vat jei kazka klausciau, ko nezinau, buciau pasiusta pagooglint tongue.gif
A ne taip ?
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 22, 00:21)
Jei kas ko klaus, kur as zinau, o kazkas nezino, pasnekesiu 4u.gif .
O vat jei kazka klausciau, ko nezinau, buciau pasiusta pagooglint  tongue.gif
A ne taip ?

Į mane kreipkis po aštuntos biggrin.gif Man galva nedirba, nesupranto tavo techninių klausimų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 08 22, 01:27)
Į mane kreipkis po aštuntos biggrin.gif  Man galva nedirba, nesupranto tavo techninių klausimų biggrin.gif

As nieko technisko neklausiau siaip lyg tongue.gif
O po astuntos ryto ar vakaro biggrin.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 22, 01:30)
As nieko technisko neklausiau siaip lyg  tongue.gif
O po astuntos ryto ar vakaro  biggrin.gif  ?

O gal ir klausiau, man irgi galva nedirba, einu pamiegot ..........
Atsakyti