QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 08 21, 23:35)
O boze
(man cia ne viskas labai aisku iskart) , tu kokiam mieste? Gal galim pas tave i privacia pamoka
?
nu kad viskas manuale yra, apie ekspozicijos matavima siaip butina perskaityt, jei naudosies eksponometru
Taip pat apie autofokuso ir ekspozicijos rakinima (fiksavima gal ten lietuviskai vadina, nzn)
QUOTE(rG. @ 2012 08 21, 23:51)
O vat su kadravimu aš pastebėjau bėdų, bet kažin argaliu paaiškinti. Bet paklausiu. O jei AV pasilieku taškinį, pamatuoju ir užrakinu, tai galiu perkadruot ir viskas bus ok? Žaidimas? Šiaip jau įpratau nusukt nuo taškinio, bet galvoju kaip patogiau būtų
as siaip naudoju taskini kartu su M, bet jei viskas daugmaz margumynas, uzknisa sukinet manuala ir aplinka tokia, kad vienasyk ant saules, kitasyk ne ant saules - jungiu matricos matavima ir AV. Bet paskui prasauna kelis kart, griztu prie manualo
nu as irgi makalaika kaip ir tu
Reik ziuret ka rakini, nes gali uzrakint ne tik ekspozicija bet ir fokusa, o uzrakinti fokusa kartu su ekspozicija nevisada norisi
Per meniu nusistato kas rakinasi.
siaip as cia per gudriai kalbu, nes bendrai naudoju tik M su taskiniu arba retais atvejais AV su matrica. Kartais uzsirakinu fokusa, nes fokusuot su nyksciu (AF mygtuku) man neprilipo.