Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu vaiką leisti į mokyklą vėliau (pilnų 7 metų)

QUOTE(AGI @ 2012 09 11, 16:01)
Gal kiek "į šoną", bet pasidalinku vienu galimu įstatymo apėjimu.
Oficialiai sutvarkai visus dokumentus į pirmą klasę, bet su mokyklos administracija ir mokytojais sutari, kad vaikas faktiškai eis į parengiamąją, t.y. jis pirmokų sąrašuose, bet mokosi su "nulinukais". Kitais metais vaiką palieka antriems metams ir jis po paruošiamosios normaliai keliauja į pirmą klasę.
Manau, kad laikinai, kol įstatymas mus "prievartauja", toks variantas vaikui pats "neskausmingiausias", jei jis sunkiai paveža pirmoko krūvį. Tiesiog apie šią "rokiruotę" žino tik tėvai ir mokytojai, kurie garsiai tokios žinios neskelbai kitiems. Ir vaikas nejaučia traumos.
Gaila, kad "nedasigalvojom" iki tokio varianto anksčiau...

Tai gal ir išeities, tuomet, kai tokio tipo mokykla yra netoli namų, nes nulinukai tikriausiai nelaikomi mokykloje visą dieną. Pasibaigus užsiemimas vaikas pats gales grizti namo, nors ir tai yra tokiam vaikui, manau, nesaugu.
Vaikui užsiemimai pasibaigs vidury dienos ir kas tuomet? Juk negalėsiu lėkt kiekvieną dieną iš darbo į tą mokyklą pasiimti vaiko. O ir po to kur ji dėt? Vieną namie palikt? Reiškias reikės samdyti auklę. O tai pernelyg brangu. Kam išvis ta nulinė klasė, jeigu vistiek reikės mokėti auklei, tuomet jau geriau privatus darželis, ten ir ugdys ir pamaitins ir iki vakaro prižiūrės.
Ir aplamai, kodėl reikia kurti visokias įstatymo apejimo schemas, jeigu mūsų valdžios vyrai galėtų tik siek tiek ji pakoreguoti. Tuomet niek neliks nuskriaustas ir nereikės daryti jokių "aferų"
Atsakyti
Ingadi, visišai sutinku, kad mūsuose "paramos šeimai" sistema netobula. Ir tikrai tos ilgiausios motinystės atostogos tik nukelia problemos sprendimą į ateitį...
Tos problemos, apie kurias kalbi, opios tiek nulinukų, tiek pirmokų ir net antrokų - ketvirtokų tėvams. Pamokos baigiasi 12-13 val., tada vaiką reikia kažkaip iš mokyklos pasiimti ir pasirūpinti su kuo jis bus vėliau, kaip jis pavalgys, kas jį nuveš į būrelius ir t.t. Mūsų vaikai jau nėra tokie savarankiškai kaip kad mes buvom, o aplinka ne tokia draugiška kaip kad anksčiau (mokyklos buvo už kelių namų, artimiausios parduotuvės pardavėja prisimindavo, kuris vaikas ką pirko ir vakare apsiperkančiai mamai tai papasakodavo, kaimynai vienus kitus pažinojo, vaikų vardus žinojo, o vaikai visada galėjo kreiptis pagalbos į kaimynę pensininkę, kuriai mama vakarais vaistus leisdavo ar tėtis sugedusę spyną sutaisydavo...)
Kadangi stiprios bendruomenės aplink nėra, nori nenori prireikia arba senelių pagalbos, arba tenka ieškoti mokamos auklės paslaugos. Būtų idealu, jei visoms mamoms ir tėčiams, auginantiems vaikus iki pvz. 12 metų, būtų suteikiama galimybė dirbti dalį laiko, taikyti laisvesnį darbo grafiką ir pan. Tikiu, kad dabar jau galima rasti darbdavių, su kuriais galima protingai susitarti, galiausiai, dalis tėvų dirba savarankiškai, kai gali patys planuotis savo laiką. Bet problema išlieka - didžioji dalis dirbančiųjų ir pilną darbo laiką dirbdami negali laisvai jaustis, patenkinti normalių šeimos poreikių (ne tik maistas ir stogas virš galvos). Taigi, mums dar toli iki tokių ES "atsilikėlių" kaip Airija ir pan.
Sorry, už nukrypimą nuo temos.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2012 09 14, 08:03)
Tos problemos, apie kurias kalbi, opios tiek nulinukų, tiek pirmokų ir net antrokų - ketvirtokų tėvams. Pamokos baigiasi 12-13 val., tada vaiką reikia kažkaip iš mokyklos pasiimti ir pasirūpinti su kuo jis bus vėliau, kaip jis pavalgys, kas jį nuveš į būrelius ir t.t.

yra prailgintos grupes, valgyklos, bureliai mokykloje
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2012 09 11, 16:01)
Gal kiek "į šoną", bet pasidalinku vienu galimu įstatymo apėjimu.
Oficialiai sutvarkai visus dokumentus į pirmą klasę, bet su mokyklos administracija ir mokytojais sutari, kad vaikas faktiškai eis į parengiamąją, t.y. jis pirmokų sąrašuose, bet mokosi su "nulinukais". Kitais metais vaiką palieka antriems metams ir jis po paruošiamosios normaliai keliauja į pirmą klasę.
Manau, kad laikinai, kol įstatymas mus "prievartauja", toks variantas vaikui pats "neskausmingiausias", jei jis sunkiai paveža pirmoko krūvį. Tiesiog apie šią "rokiruotę" žino tik tėvai ir mokytojai, kurie garsiai tokios žinios neskelbai kitiems. Ir vaikas nejaučia traumos.
Gaila, kad "nedasigalvojom" iki tokio varianto anksčiau...

Mums auklėtoja pasakojo apie tokią galimybę.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2012 09 14, 09:29)
yra prailgintos grupes, valgyklos, bureliai mokykloje

ne nera. buvo organizuojamos du metus, kai sunus pradejo i mokykla eiti. antrais metais kaina buvo 200 lt uz prailginta grupe + privalomai pietus ir pavakariai (dar 7 lt). Grupes mokestis mokamas nepriklausomai kiek vaikas ta menesi lanke ( pvz kad ir sirgo). Treciais metais, kai pradejo eiti i pirma klase ir dukra, net ir tokia prailginta grupe jai nebebuvo organizuojama.
Atsakyti
Labas rytas bendražygės biggrin.gif Noriu pasidžiaugti, kad jau turime vieną straipsnį mums aktualia tema straipsnis. Valio! Dalinkitės ir viešinkit kam galit.
Atsakyti
Sveikos mamytes,nezinau ar bus idomu,bet noriu pasidalinti savo ptirtimi.Mano sunui kovo menesi suejo 7 m.jam dabar 10 m.i mokykla leidau 7 m.5 men. ir zinokit labai tuo dziaugiuosi,nes spaudimas buvo aplinkiniu labai didelis, kad leisciau 6,5 m.As maciau,kad mano vaikas nepasiruoses, juo labiau nelankem darzelio, tad 6 m. keliavo i priesmokykline grupe.Siai dienai jo klaseje yra vaiku, kurie keliavo i mokykla tik sulauke 6 m., ir zinokit mokymosi lygis tikrai zymiai skiriasi.Pakalbejusi su tevai, dauguma gailisi, kad tai anksti isleido vaika i mokslus.Vaikas negali nusedeti pamokose, greitai pavargsta, daznai verkia, cia tik keli pastebejmai.Aisku yra daug daugiau, pati kalbejau su teveliais.Jie vis man pabrezdavo, koks jusu vaikas protingas, kaip viska sugeba, kaip viska isisavina.Tikrai nemanau, kad ir tie vaikuciai kazkuom isskirtiniai,bet manau jie dar per mazi.Netaikau, cia viseims vaikams,yra vaiku, kurie 5 m. vaikas daugiau sugeba uz 7 m.vaika.Dabar yra tokia situacija, kad mano mazoji i mokykla privales keliauti 6 m.,nes spalio menesi jai sueis 7m.tikiuosi mano mergaitei bus tam pasiruosusi.Siuo metu keliauja i priesmokykline grupe, lankom logopedus, norim iki pirmos klases buti pasiruose.Tad manau, kad vaiko branduma , ne gimimo data turi nustatyti, bet ir kiti kriterijai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jordė @ 2012 09 16, 07:34)
Labas rytas bendražygės  biggrin.gif Noriu pasidžiaugti, kad jau turime vieną straipsnį mums aktualia tema straipsnis. Valio! Dalinkitės ir viešinkit kam galit.

Na pagaliau prakalbėta thumbup.gif Paplatinau šitą straipsnį draugams.
Atsakyti
QUOTE(saulelydis:) @ 2012 09 16, 11:27)
... manau, kad vaiko branduma , ne gimimo data turi nustatyti, bet ir kiti kriterijai. mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

Visiškai sutinku. Juk nuo pat gimimo vaikai skirtingi. Darželyje vaikai adaptuojasi taip pat skirtingai. Ir tai kas vienam einasi, kaip sviestu patepta, kitam gali būti labai sudėtinga. Bet nereiškia, kad po kurio laiko tai, kas kėlė nerimą nesusitvarkys ir po pusmečio, metų, jau bus galima užmiršti sunkumus ir vaikas bus pasiruošęs keliauti į mokyklą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulelydis:) @ 2012 09 16, 11:27)
Sveikos mamytes,nezinau ar bus idomu,bet noriu pasidalinti savo ptirtimi.Mano sunui kovo menesi suejo 7 m.jam dabar 10 m.i mokykla leidau 7 m.5 men. ir zinokit labai tuo dziaugiuosi,nes spaudimas buvo aplinkiniu labai didelis, kad leisciau 6,5 m.As maciau,kad mano vaikas nepasiruoses, juo labiau nelankem darzelio, tad 6 m. keliavo i priesmokykline grupe.Siai dienai jo klaseje yra vaiku, kurie keliavo i mokykla tik sulauke 6 m., ir zinokit mokymosi lygis tikrai zymiai skiriasi.Pakalbejusi su tevai, dauguma gailisi, kad tai anksti isleido vaika i mokslus.Vaikas negali nusedeti pamokose, greitai pavargsta, daznai verkia, cia tik keli pastebejmai.Aisku yra daug daugiau, pati kalbejau su teveliais.Jie vis man pabrezdavo, koks jusu vaikas protingas, kaip viska sugeba, kaip viska isisavina.Tikrai nemanau, kad ir tie vaikuciai kazkuom isskirtiniai,bet manau jie dar per mazi.Netaikau, cia viseims vaikams,yra vaiku, kurie 5 m. vaikas daugiau sugeba uz 7 m.vaika.Dabar yra tokia situacija, kad mano mazoji i mokykla privales keliauti 6 m.,nes spalio menesi jai sueis 7m.tikiuosi mano mergaitei bus tam pasiruosusi.Siuo metu keliauja i priesmokykline grupe, lankom logopedus, norim iki pirmos klases buti pasiruose.Tad manau, kad vaiko branduma , ne gimimo data turi nustatyti, bet ir kiti kriterijai. mirksiukas.gif
bet jums skiriasi tik menuo mirksiukas.gif blogiau buna vaikams kurie gime metu gale, tai vat jie tikrai galetu eit turedami pilnus 7 metukus rugesji smile.gif juk buvo anksciau ir tokia tvarka kurie gime metu pradzioj keliauja, o kurie nuo metu vidurio ar siek tiek veliau lieka kitiem metam pirmokeliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lapiuksss @ 2012 09 19, 18:31)
: Bet nereiškia, kad po kurio laiko tai, kas kėlė nerimą nesusitvarkys ir po pusmečio, metų, jau bus galima užmiršti sunkumus ir vaikas bus pasiruošęs keliauti į mokyklą  smile.gif

Gal būti, kad tai, dėl ko nenorima 7-rių metų nesulaukiusio vaiko leisti į mokyklą , neusisitvarkys po tų papildomų metų darželyje. Tačiau tuomet tikrai žinosiu, kad vaikas nesugeba gerai mokytis ne dėl to, kad jis yra jauniausias. Ir mokytoja, aptardama vaiko sunkumus, negalės pasakyti vient tik tai, kad mano vaikas yra jauniausias iš visų ir kad aš padariau klaidą, išleidus vaiką į mokyklą 6-rių.
Atsakyti
QUOTE(Ingadi @ 2012 09 20, 10:50)
Gal būti, kad tai, dėl ko nenorima 7-rių metų nesulaukiusio vaiko leisti į mokyklą , neusisitvarkys po tų papildomų metų darželyje. Tačiau tuomet tikrai žinosiu, kad vaikas nesugeba gerai mokytis ne dėl to, kad jis yra jauniausias. Ir mokytoja, aptardama vaiko sunkumus, negalės pasakyti vient tik tai, kad mano vaikas  yra jauniausias iš visų ir kad aš padariau klaidą, išleidus vaiką į mokyklą 6-rių.

Teisingai, bet kokiu atveju vaikas bus labiau subrendęs naujam gyvenimo etapui - mokyklai 4u.gif
Atsakyti