QUOTE(lili* @ 2012 09 05, 07:29)
aš šiuo atveju turėjau mintyje, savo situacija man 6m10men. niekuom nesikiria nuo 7m
kaip čia kitos mamos labai pergyvena, kad lapkritukai ar gruodinukai į mokyklą 6 eis...
Labai gaila, kad nesuprantate tų tėvų, kurie mato problemą tame, jog vaikas į mokyklą pradės eiti neturėdamas pilnų 7 metų.
Bet pažiūrėjus į Jūsų profilį, bei į tai, jog dar neturite visiškai jokios asmeninės patirties šiuo klausimu, Jūsų pasisakymai pasidaro visiškai aiškus.
Aš pati galvojau lygiai taip pat tol, kol neišleidau savo dvynių 6 metų į 1 klasę. Dabar tos pačios klados daryti tikrai nenoriu, bet įstatymas man neleidžia...
Papildyta:
QUOTE(Topotuna @ 2012 09 05, 13:57)
Labai džiaugiuosi, kad atsirado iniciatyvių žmonių, kurie parengė peticiją šiuo klausimu. Pasirašiau pati ir pasidalinau su kitais.
Peticija atsiradusi jau prieš kelis metus. Gaila, kad mūsų tėvš, turinčių rudenį ar gruodį gimusius vaikus yra nedaug, todėl ir stringa visa šį iniciatyva.
Kad būtų koks rezultatas - būtina susiburti labaiu.
Į mano asmeninius raštus Steponavičiui bei Švietimo komitetui seime - gavau tik paaiškinimus, kad vaikas, išėjus į 1 klasę vėliau nei šiuo metu yra nustatyta įstayme bus TRAUMUOTAS MORALIŠKAI.
Norint pakeisti įstatyma, šiuo atveju negalima veikti pavieniui.
Kiek suprantu - būtent tam ir sukurta ši tema supermamose.
Papildyta:
QUOTE(Topotuna @ 2012 09 05, 12:56)
Jau esame rašę kelis raštus valstybinėms institucijoms, bet gavome labai formalius atsakymus, neva kitose pasaulio valstybėse vaikai į mokyklas eina jau nuo 4-5 metų.
Jeigu pas mus vaikai eitų į mokyklą nuo 4 metų - tikrai neopergyvenčiau, jeigu jį pailtų 1 klasėje antriems metams.
Bet 7 metų vaikas jau kitaip tai supranta.
Papildyta:
QUOTE(Topotuna @ 2012 09 05, 12:56)
Džiaugiuosi, kad man pavyko savo kelyje sutikti žmones, kurie palaikė mane ir padėjo man įgyvendinti savo tikslą. Šiandien mano vaikas TIK priešmokyklinukas, nors gruodį jam bus 7 metai.
Labai prašau pasidalinti patirtimi, kaip tai padarėte, kad ir kitos galėtų leisti savo atžalas į 1 klasę tik sulaukius pilnų 7 metų.