QUOTE(Ju.Ju @ 2012 09 18, 12:14)
Ciuzinis ant kuriuo ishmiegojau puikiai 10 naktu yra Dormeo memory silver(kokia butu jam alternatyva?) Musu ciuzinys yra lietuvikas, spyruoklinis, pirktas pries 10m, kaip vyras sako, uz 400 lt
Jai paklaustumete vyro, apie taip kaip jis ant jo miega dabar, jis pasakys PUIKIAI! Ir ishvis nepalaiko mane, kad keisti gera ciuzinini, i kazkoki (kuris dar neaisku ar ishpres skausmu problema) uz 2000 lt
Visco Pur ciuzinuku pasidomekite, jis su 4 cm viskoelasto ir 12 cm elastiniu poliuretanu, kainuoja maziau, nei paminetasis dormeo ciuznys;
Kadangi tame dormeo viskoelastines medziagos yra tiek, kad galima sakyti, kad jos ten net nera, geresniu ir patogesniu laikau ta pati Variolux Schaum ciuzini, kurio kaina, kaip jau ir minejau net nesiekia 1000 litu.
O paskui jau eitu Selekta 12..., bet tokiu ciuziniu suaugusiems i dvigules lovas mes jau neberekomenduojame.
Papildyta:
QUOTE(korcula @ 2012 09 18, 12:57)
Aš visada buvau įsitikinusi, kad skauda ties juosmeniu dėl per minkšo čiužinio. Ir pardavėjai , ir ne tik jie taip teigia, ir įvairiuose straipsniuose ir/ar konsultacijose apie čiužinius taip teigiama. Ar teisingai supratu, kad Jūsų nuomonė visiškai priešinga?
O jeigu maudžia ties mentėmis (vos, vos) - ar čia tik prisitaikymo klausimas ar dar kažkas kita ?
Ties juosmeniu gali skaudeti ir del per minksto ir del per kieto ciuzinio, cia priklauso vis delto, nuo paties zmogaus anatomijos ir net tu paciu zinomu ar nezinomu stuburo problemu.
Moterys dazniausiai skundziasi atsiradusiais skausmais juosmens srityje, kai ciuzinys per pati viduri yra Joms (visoms skirtingai gali buti) per minkstas, nes pas moteris dazniausiai didziausias svoris koncentruojasi butent ten, ir dubens kaulai per stipriai sukrisdami tempia stubura bei salygoja skausmus, vyru anatomija siuo klausimu yra ryskiai pranasesne
, na nebent pilvus uzsiauginam...
Paprasciausia yra patarti, kai skauda pecius, tada beveik 100% yra aisku, kad zmogui ciuzinys toje vietoje yra per kietas.
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 09 18, 13:04)
Mano (kaip supermamos
) patarimas, pakeiskite pagalve
As pakeiciau pagalve (bijau but uzmetyta pomidorais, i dormeo kids) ir man dingo skausmai virsutinei nugaros dalyje
Kaklas ir siek tiek zemiau. tai gi liko pasalinti streno skaumus
Pvz sianakt ishmiegojau puikiai, pabudau visai be skausmu
Taigi nemanau kad 100 proc kaltas yra ciuzinys
Pagalves prisitaikymas yra dar sudetingesnis dalykas, bet jei atsitaikai, tai tikrai gali ispresti per dideli peciu uzspaudima.
Papildyta:
QUOTE(astaxa @ 2012 09 18, 13:43)
Laukiu patarimų:
Reiki čiužinio 160/200
Kaina apie 2000
Gulintys:
170/60-70 kg- kaklo skausmai.
194/100-110 kg- stuburo bėdos ties juosmeniu
stuburinių kompanija
Prašau pakomentuoti patarti tiek "profų" tiek išbandžiusių kažkokį gaminį.
Esant tokioms problemoms, nepaisydamas kainos visu pirma pasiulysiu tokius, kuriu reikia ir kurie turetu Jums buti tinkami:
Elegance MDI 85 (H2+H3);
Famous KS 185 (H2+H3).
O pageidaujamo biudzeto ribose lieka kiseninukai, kaip Prestige TFK 100P, Royal De Luxe ir Variolux ciuziniai.
Papildyta:
QUOTE(shine @ 2012 09 18, 17:07)
Pribrendo ir mūsų šeimai laikas pasikeisti čiužinius. Pirmiausia klausiu apie vaikus. Dabar miega ant manau pigiausio Lono paraloninio čiužinio, tiksliai nežinau išmatavimų (80*190 ar 90*190). 3 ir 5 metų mergaitės nesiskundžia, bet man ar vyrui nors kelias valandas ant jo pamiegojus skauda visus šonus ir rankas. Skaičiau apie Selecta12, bet kaip supratau jis be viskoelastinio sluoksnio. Ar pasijustų skirtumas nuo paprasčiausio Lono čiužinio pakeitus į šį. Kokie dar galimi tokio amžiaus vaikams variantai iki 600 lt uz vnt., kad miegas būtų kuo saldžiausias?
Mes taip pat savo 180*200 renkames ciuzini. Iki šiol miegam ant spyruoklinio Lono. Galvojam apie Metzeler PrestigeTubes arba naujai i Lt atvežtą Grosanos čiužinį
http://grosana.de/in...ccc75f8d9fb0e64. Pasak pardaveju mažesnio svorio (mano 63 kg) žmonėms jis būtų geresnis (neatsimenu tiksliai paaiškinimo kodėl). Draugai turi minėtąjį Metzeler, tai moteris iki 58 kg ant H2 kietumo pratinosi kelis mėnesius, kol puikiai išsimiegojo. O gal apskritai neverta tiek investuoti? Gal Metzelerio Aruba, Saphir ar Rubina užtektų?..
Selektos yra be viskoelasto, bet is HR tikrai patogaus poliuretano, net suaugusieji ji perkasi ir miega.
Saldziausias miegas butu ant Metzeler Arubos, bet jis jau is kitos kainos kategorijos nei Jus nurodete
Jums taip pat patiktu ir Aruba ir Elegance MDI 65 ir Tubes ciuziniai, kurie siai dienai jau butu visai kitokie, nei yra pas Jusu pazystamus, nes yra ivesta daug pakeitimu tiek paciu tubiku gamyboje tiek ir perdangose (nesikeite tik tankiai), tai kas anksciau buvo H2 dabar jau artimiau butu esamam H3 kietumui.
Papildyta:
QUOTE(Svotas @ 2012 09 18, 16:51)
Ką manote apie lateksinį Lono čiužinį "Vakaris" ? Nelabai pavyko surasti atsiliepimų apie jį. Mūsų išmatavimai 170/70 ir 158/50.
Šiuo metu miegam ant spyruoklinės sofos lovos iš dviejų dalių, 4 metų senumo, 1,8/2,0m. (labai stipriai braška, todėl ir keičiam
)
Nugaros skausmų neturime.
Nesame miegoję ant kitokių lovų, tik ant įvairių "sofkių".
Žinau, kad rekomenduojama iki 1500 Lt geriausiai imti spyruoklinį, pvz. Tyla* kurio kaina 1050 Lt/1,8m, bet "Vakaris" 1,8m pločio šiuo metu - 1200 Lt.
Bandėm parduotuvėje gulėti ant abiejų, maloniau gulisi ant "Vakaris"(ikrenti tiesiog, neamortizuoja). Ar dėl to, kad jis plonesnis (storis 15cm) neatsiras kažkokių niuansų? Kodėl jis toks pigus?
Ar teoriškai pagal mūsų išmatavimus tinkamesnis (minkštesnis,patogesnis) "Vakaris" ?
Ačiū.
Vakario lateksas turi polinki trupeti, pasidomekite Gumotex lateksiniais ciuziniais prie viso sito, ju lateksas man labiau patinka...