Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 17

QUOTE(Ju.Ju @ 2012 09 17, 22:32)
Skaitanciu matosi daug, o raso tie patys  unsure.gif Nagi, islyskit, parasykit, ant ko miegat/miegojot  4u.gif

Sveiki visi smile.gif 15-oje temoje rašiau apie įsigytą lateksinį čiužinį Mūza **. Dabar, praėjus daugiau, nei pusmečiui, galiu pasakyti, kad tikrai esame juo patenkinti. Prieš tai miegojom ant viskoelastinio antčiužinio. Visai patiko, toks minkštas ir klampus buvo, bet stiprokai prakaituodavom, ypač per karščius. Mūzos pliusai - labai jaukus, nebeprakaituojam (nors kaikas teigė, kad bus atvirkščiai) ir šiaip puikiai ant jo miegasi. Dabar ne tik katiną, bet dar ir savo mažylį dažnai pasiguldomį į vidurį, nors jis turi savo čiužinį Mimi, apie kurį irgi tik geriausi atsiliepimai smile.gif.

Čiužinio paieškoms skyrėm labai daug laiko, labai daug skaitėm, klausinėjom apie tai tikrai nusimanančių žmonių, taip pat ir draugų atsiliepimų klausėm, tai vienareikšmiškai ieškojom tik lateksinio čiužinio, nepaskutinėje vietoje buvo ir jų ilgaamžiškumas.

Temą dažnai paskaitau, kartais net juokas ima, kaip konkurentai vieni kitų produkciją bando apjuodinti, kad tik iškištų savo čiužinį, nesiremdami jokiais argumentais, o tik "aš geriau žinau, kuo garsiau rėkiu, tuo esu teisesnis"... Įtariu, kad vėl mane kai kas užsipuls (taip jau buvo minėtoj temoj), kad reklamuoju Loną, bet kiek teko susidurti su jų atstovais - visi mandagūs, kultūringi, taip pat dėl garantinio (tvarkytas tėvų čiužinys Medea) jokių problemų. Sėkmės visiems!
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 09 17, 20:45)
O koks tai butu ciuzinys  g.gif Noreciau pavadinimo.

Kaip minejau teko miegot 10 dienu ant dormeo silver.... (nzn tiksliai) su viskoelastu. Man patiko. Zmones miega jau antrus metus, irgi patenkinti.  ax.gif Kazkaip kai atsirado dormeo, pazystami masiskai pradejo keisti ciuzinius i dormeo  doh.gif Ziurejau skeptiskai kai i reklamos aukas, bet dar nei vienas nenusivyle  g.gif

Na tada pasidomėk ant ko prieš tai miegojo tie pažystami ir žmonės, tada viskas paaiškės.

O šiaip pagal neoficialius duomenis apie 50% Dormeo čiužinių yra grąžinami dėl įvairių priežaščių, tame tarpe labai daug broko.
Papildyta:
QUOTE(krakadiabla @ 2012 09 17, 20:50)
Zoran, ką gero gali pasakyti apie Swiss Magic? O ką negero? Ir jeigu su Pilatis palyginus? Ir su Lono Harmonija***? Pagal pojūtį pagulėjus jis į Harmoniją panašiausias buvo. Ačiū!
Ir beje, jūsų mergaitė Vilniuje labai maloni smile.gif

Tai geriausias čiužinys iki 3000Lt Lietuvoje pagal suminius parametrus. Daugiau nieko. Su Pilatis lyginti nekorektiška, tai kitas lygis visom prasmėm.
Lonas gali su konkurentais varžytis tik spyruokliniuose čiužiniuose visi kiti modeliai silpnesni. Aišku dabar Dormeo karštinė, todėl daugumas stengiasi čiužinius reklamuoti su viskoelastu.
Nepažystu aš jokių mergaičių iš Vilniaus.
Papildyta:
QUOTE(korcula @ 2012 09 17, 20:57)
Laba diena,  smile.gif

esu dar viena pirkėja, kuri įsigijo netinkamą čiužinį.

Iki šiol miegojau ne taip ir komfortiškai - vaikystė, paauglytė, studijos - ant kušetės; vėliau - išlankstoma lova su ant jos padedamu plonu čiužiniunuku (5cm aukščio); šią vasarą įsigijome lovą ir žinoma čiužinį .  Internete radome labai daug informacijos, klausinėjome draugų, tėvų kas ant ko miega. 
Pirmiausia čiužinį pirkome vaikams - Aerial PUR 1700, 100X200. Vaikai patenkinti, jiems čiužiniai tiko super, mes taip pat keletą kartų ant jų pamiegojome - kaip ir viskas ok. Nusprendėme nebesiblaškyti ir užsisakėme ir sau Aerial PUR 1900, 180X200.

Deja, nors jau ir išbandytas, mano nugarai šis čiužinys visiškai netiko - nuolat skaudėjo ir maudė juosmenį, mano nuomone čiužinys man yra per minkštas. Nors prieš tai visiškai nežinojau kas yra nugaros skausmas, puikiausiai miegu bet kur. Prasidėjo apsisprendimo metas - pardavėjai sutinka pakeisti čiužinįį to paties gamintojo  į kitą modelį. Manome gal imti AERIAL TFK ELEGANCE BODY H3.

Gal kas nors esate įsigiję šį čiužinį?
Kokia šio forumo ekspertų nuomonė dėl šio čiužinio?
Ką už panašią kainą galėčiau įsigyti, nes jau visiškai nebesuprantu kokio čiužinio reikia ir kaip rinktis?
Parduotuvėse jaučiu tik tuos čiužinius, kurie per minkšti, o tie kurie kietesni  - ar iš poliuretano, ar su spyruoklėmis, potyris beveik toks pats (ūgis 174 cm, svoris 73 kg).

Iš anksto dėkoju už atsakymus ir konsultcijas.

Įsigijote sau per kietą anatominį čiužinį kuris sudaro laužimą jūsų atveju per didelį ties juosmeniu, greičiausiai dėl to ir skausmai. Už spyruoklinį mokėti daugiau kaip 1500Lt šiai dienai mano nuomone nesamonė.
Su zonuotais taip jau yra, kad kuo stangresnis, tuo problematiškesnis gaunasi kai kuriems, nors jie galvoja, kad priešingai.
Papildyta:
QUOTE(zirzia @ 2012 09 17, 22:53)
cia tos kietinancios detales, tai tikrai geras triukas smile.gif
jei virs ju 15 ar 20 cm per minkstas ciuzinys, tai groteles tikrai nepades..

Komercine paslaptis..

Todel realiai geras ciuzinys ir yra VB arba HR poliuretanas kietinis arba minkstenis, plius 2-4 cm Viskoelastas ir viskas smile.gif

Nesamones rašai pilypuk iš kanapių. Jie prekiauji porolonais ir juos gamini, nereiškia, kad kažką rauki apie čiužinius. Jei taip mąstant, tada Dormeo yra karalius pagal madas ir technologijas, kurias kitt kopijuoja, o Tempur jo protėvis su Rolls Royce ženklu. Nors realiai tie čiužiniai atsilikėliai ir labai specifiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zoran: 18 rugsėjo 2012 - 07:23
QUOTE(sapniukas @ 2012 09 17, 23:45)
Cia buvo tavo istorija.
Gamintoju kainorasciuose esancios kainos kalba pacios uz save, ten tik viena istorija, surasyta LTL, ir tik pastaroji ir yra pati idomiausia.

thumbup.gif
Negaliu nesutikti su sapniuku, ne tik istorija prideda kain1, bet ir kiti faktoriai. Dar nepamirskite garantinio aptarnavimo.
Atsakyti
Skaitau skaitau ir pasimeciau jau. Mes savo vaikuciams i dviaukste lova nusprendem pirkti ciuzinukus MORTA (siuo metu dar akcija, tad kaina visai nebloga. O tuo labiau kai dvieju vnt reikia). Tad gal galit pasiulyti ka geresnio uz ta kaina?
matmenys ciuzinuku 90x200
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaciukass: 18 rugsėjo 2012 - 08:53
QUOTE(renaciukass @ 2012 09 18, 09:48)
Skaitau skaitau ir pasimeciau jau. Mes savo vaikuciams i dviaukste lova nusprendem pirkti ciuzinukus MORTA (siuo metu dar akcija, tad kaina visai nebloga. O tuo labiau kai dvieju vnt reikia). Tad gal galit pasiulyti ka geresnio uz ta kaina?
matmenys ciuzinuku 90x200

Selekta 12 yra tikrai skirtas vaikams, pas selene matau irgi akcija yra uzsideje..
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2012 09 18, 08:22)
Na tada pasidomėk ant ko prieš tai miegojo tie pažystami ir žmonės, tada viskas paaiškės.

Na siaip zmones galintys suploti 2000 lt uz ciuzini, nemanau kad miegojo ant kazko jau blogo. Na jau supratau, kad kiekvieno is jusu siulomi ciuziniai yra patys geriausi, ir jei zmogus miega/miegojo ant kazko kito ar pigesnio, tai jau yra š.

Ar yra koks straipsnis (jus kaip zinovai turit zinot) apie tai koks ciuzinys turi buti su problematiska nugara, tai yra kietas/mikstas pieciu zonoj, streno ir t.t Nes vienas saukia skauda, nes per kieta, kitas balamutina, skauda nes per minksta doh.gif Jauciu atejus i salona, dar kita daina bus unsure.gif Ir kaip is ties isitikinti kad tas ciuzinis is ties yra toks kaip apie ji kalbama minkstas ten kut turi buti minksta ir atvirksciai g.gif Nes pagulejus 5 min (jei ir tiek pavyks) salone ant ciuziniu su drabuziais, manau susidarys klaidinga nuomone apie ji. Juk yra skirtumas pojucio su dzinsais ar nuogai atsigulti unsure.gif Paguleti 5 min ar visa nakti g.gif

Ciuzinis ant kuriuo ishmiegojau puikiai 10 naktu yra Dormeo memory silver(kokia butu jam alternatyva?) Musu ciuzinys yra lietuvikas, spyruoklinis, pirktas pries 10m, kaip vyras sako, uz 400 lt ax.gif Jai paklaustumete vyro, apie taip kaip jis ant jo miega dabar, jis pasakys PUIKIAI! Ir ishvis nepalaiko mane, kad keisti gera ciuzinini, i kazkoki (kuris dar neaisku ar ishpres skausmu problema) uz 2000 lt doh.gif

HARMONIJA ** kainuoja panasiai kaip ir dormeo silver (ir kaip rinktis preke lietuviska, jei ji net kaina nevilioja dry.gif, o as nieko pries kiniecius, visa amerika kinietiska, o mes gi taip ligiuojames i usa mirksiukas.gif Kitas klausimas, kad mes esam tiem kinieciam 3 salis, siaip kaip ir vokieciam biggrin.gif Todel veza pas mus, ka sena europa nepriima unsure.gif ). Kas liecia Harnonija **, 8 cm viskoelasto baugina, ar ne bus jis permikstas g.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 18 rugsėjo 2012 - 11:20
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 09 18, 11:14)
................
HARMONIJA ** kainuoja panasiai kaip ir dormeo silver (ir kaip rinktis preke lietuviska, jei ji net kaina nevilioja dry.gif, o as nieko pries kiniecius, visa amerika kinietiska, o mes gi taip ligiuojames i usa  mirksiukas.gif Kitas klausimas, kad mes esam tiem kinieciam 3 salis, siaip kaip ir vokieciam  biggrin.gif Todel veza pas mus, ka sena europa nepriima  unsure.gif ). Kas liecia Harnonija **,  8 cm viskoelasto baugina, ar ne bus jis permikstas  g.gif  blink.gif

1. 200x160
2. 190/95 ir 170/65
3. dabar spiruoklinis
4. a. iki 2000 lt.
b. sau rinkciausi kieta, nemegstu kai sedimoji dalis idumba blush2.gif
c. miegant norisi kad butu vesiau
d. groteles
e. 10m.
P.S. 170/65 turi problemu su stuburu unsure.gif
P.S.S. Visi prakaituojantys, ir tevai ir vaikai 4u.gif

HARMONIJA** bus per minkštas Jūsų vyrui, o Jums turėtų patikti.
Dėl tikslumo, mes rekomenduotumėme HARMONIJA***, nes Jūs įspausite tik viršutinį sluoksnį ir šiek tiek giliau, o Jūsų vyras perspaus čiužinį daugiau, bet 3D tinklelis neleis per giliai įdubti.
Ir dar. Čiužinyje gerai išspręsta oro cirkuliacijos problema:
putų poliuretanai-atvirų porų;
3D tinklelis- atlieka "oro pagalvės" funkciją;
putų poliuretanai (čiužinio pagrindas) tarpusavyje išprofiliuoti ( papildomi oro kanalai);
viskoelastinis antčiužinis -nusegamas užtrauktuku, todėl audiniai, esantys tarp viskoelasto ir čiužinio pagrindo- taip pat geriau praleidžia orą nei dvi suklijuotos medžiagos ar vientisas aukštas branduolys.
Čia ne marketingas, o faktai... smile.gif
Jei nesate prisirišusi prie kilmės šalies-puiku, esate kosmopolitė...
Tik VISADA atkreipkite dėmesį, ką už tam tikrą sumą pinigų gaunate ir ką siūlo už tą pačią sumą kiti:
KOMFORTAS
PATIKIMUMAS
GARANTIJOS
SERVISAS
PRISTATYMO TERMINAS
KOKYBĖ (labai reliatyvus dalykas, sunku palyginti)
POŽIŪRIS Į KLIENTĄ, PRODUKTĄ
PINIGAI (ar galite tiek leisti už tą produktą)

Jei visus parametrus atitinka bent vienas gaminys, nėra trikdžių jį įsigyti. Nebent vis abejojate, nepasitikite savimi, pojūčiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lonas: 18 rugsėjo 2012 - 11:48
QUOTE(Zoran @ 2012 09 18, 08:22)

Įsigijote sau per kietą anatominį čiužinį kuris sudaro laužimą jūsų atveju per didelį ties juosmeniu, greičiausiai dėl to ir skausmai. Už spyruoklinį mokėti daugiau kaip 1500Lt šiai dienai mano nuomone nesamonė.
Su zonuotais taip jau yra, kad kuo stangresnis, tuo problematiškesnis gaunasi kai kuriems, nors jie galvoja, kad priešingai.

Aš visada buvau įsitikinusi, kad skauda ties juosmeniu dėl per minkšo čiužinio. Ir pardavėjai , ir ne tik jie taip teigia, ir įvairiuose straipsniuose ir/ar konsultacijose apie čiužinius taip teigiama. Ar teisingai supratu, kad Jūsų nuomonė visiškai priešinga?
O jeigu maudžia ties mentėmis (vos, vos) - ar čia tik prisitaikymo klausimas ar dar kažkas kita ?
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2012 09 18, 12:57)

O  jeigu maudžia ties mentėmis (vos, vos) - ar čia tik prisitaikymo klausimas ar dar kažkas kita ?

Mano (kaip supermamos biggrin.gif ) patarimas, pakeiskite pagalve mirksiukas.gif As pakeiciau pagalve (bijau but uzmetyta pomidorais, i dormeo kids) ir man dingo skausmai virsutinei nugaros dalyje thumbup.gif Kaklas ir siek tiek zemiau. tai gi liko pasalinti streno skaumus ax.gif Pvz sianakt ishmiegojau puikiai, pabudau visai be skausmu bigsmile.gif Taigi nemanau kad 100 proc kaltas yra ciuzinys mirksiukas.gif
Atsakyti
Laukiu patarimų:
Reiki čiužinio 160/200
Kaina apie 2000

Gulintys:
170/60-70 kg- kaklo skausmai.
194/100-110 kg- stuburo bėdos ties juosmeniu
biggrin.gif stuburinių kompanija biggrin.gif

Prašau pakomentuoti patarti tiek "profų" tiek išbandžiusių kažkokį gaminį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 18 rugsėjo 2012 - 12:48
QUOTE(Lonas @ 2012 09 18, 12:45)
Jei nesate prisirišusi prie kilmės šalies-puiku, esate kosmopolitė...
Tik VISADA atkreipkite dėmesį, ką už tam tikrą sumą pinigų gaunate ir ką siūlo už tą pačią sumą kiti:
KOMFORTAS
PATIKIMUMAS
GARANTIJOS
SERVISAS
PRISTATYMO TERMINAS
KOKYBĖ (labai reliatyvus dalykas, sunku palyginti)
POŽIŪRIS Į KLIENTĄ, PRODUKTĄ
PINIGAI (ar galite tiek leisti už tą produktą)

Jei visus parametrus atitinka bent vienas gaminys, nėra trikdžių jį įsigyti. Nebent vis abejojate, nepasitikite savimi, pojūčiais.

KOMFORTAS - (svarbiausias rodiklis)
PATIKIMUMAS - (Antras pagal svarbumą rodiklis priklausomas nuo medžiagų ir konstrukcijos)
GARANTIJOS - (mažiausiai svarbus rodiklis, visiškai iškreiptas reklaminių šūdukų ir kuo didesnis š tuo didesnes garantijas duoda, nors ne visais 100%, bet visi žino apie ką aš)
SERVISAS - (jei čiužinys kokybiškas, tai visai nesvarbu)
PRISTATYMO TERMINAS - ( visai nesvarbu jei tai ne 100 metų)
KOKYBĖ (labai reliatyvus dalykas, sunku palyginti) - (kartojasi su patikimumo savoka ir realiai bile kas parašyta)
POŽIŪRIS Į KLIENTĄ, PRODUKTĄ - (nieko bendro neturi nei su kokybe nei su komfortu nei su gera kaina, nafig man tai? Čia viskas priklauso nuo pinigų kiekio)
PINIGAI (ar galite tiek leisti už tą produktą) - čia kiekvieno individualios galimybės.

Vieni perka Audi Q7 už 250000Lt, o vaikams čiužinius po 150Lt, o kiti Golfus po 15000Lt, o vaikams ir sau čiužinius komplekte už 15000Lt.
Ir kurie teisūs - matyt kiekvienam savo.
Papildyta:
QUOTE(korcula @ 2012 09 18, 12:57)
Aš visada buvau įsitikinusi, kad skauda ties juosmeniu dėl per minkšo čiužinio. Ir pardavėjai , ir ne tik jie taip teigia, ir įvairiuose straipsniuose ir/ar konsultacijose apie čiužinius taip teigiama. Ar teisingai supratu, kad Jūsų nuomonė visiškai priešinga?
O  jeigu maudžia ties mentėmis (vos, vos) - ar čia tik prisitaikymo klausimas ar dar kažkas kita ?

Niekada nėra 100% sprendimo, bet mano tyrinėjimų kelyje taip jau susiklostė, kad aš turiu savo nuomonę šiuo klausimu ir ją pakeisti gali tik mano asmeninė statistika. O asmeninė statistika sako, kad minkščiausi anatominiai čiužiniai turi mažiausiai problemų su kylančiais skausmais ties juosmeniu. Tuo tarpu kaip vidutinio stangrumo ir kietesni zonuoti 5-7 zonomis žymiai dažniau sukelia skausmus ties juosmeniu, ypač tuo pasižymėjo Tubes serijos pigesnieji čiužiniai ir keli kiti modeliai, kurie turėjo smarkų perkritimą tarp zonų minkštumo ir jokio niveliavimo su normaliais perėjimais formuojant zonas.
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2012 09 17, 10:24)
Čiužinys gan stangrus iš kietoko poliuretano, kaip savo kainos lygmenį kokybiškas. Tačiau Izabela to pačio gamintojo daug geresnis ir  elastiškumu poliuretano ir perforacija ir tankiu.  o kokiam laiko tarpui  žiūrite? Kiek vaikui metų dabar? Lyginu dabar tarpusavyje tik gumotex.

Kadangi esu tik eilinis vartotojas, su vyru miegam jau 3 metai ant padvaisko kokoso ir viskoelasto... daugiau duometų ir nzn ir rinkomės pagal konsultanto patarimus, o vaikui dabar 3, ir norėtųsi dabartinį mažą lovos variantą pakeist į standartinį viengulį (90X200), todėl i interesas ilgaamžiškumas ir kokybė, kad nereiktų po kokių 4-5metų vėl naujo ieškot, nes girdžiu reklamas apie garantijas iki 15metų, taip naiviai netikiu, bet ~10metų ar realu, čia jūs daugelis raukiat, kiek skaitau, tai noriu kokios konkretesnės rekomendacijos, kad nemokėt už ką nereikia ir nepataupyt ten, kur reiktų neskaičiuoti. Ačiū 4u.gif
Atsakyti