Sveikos,
paskaitau mokyklinukų mamų pasidalinimus ir pagalvoju "Kaip gerai, kad maniškiai dar neina į mokyklą" . Manau, kad po metų jie bus ženkliai brandesni ir geriau pasiruošę tam. Nors darželyje darė auklėtoja tokį piešimo testuką, skaičiavo balus ir pagal juos, tai D trūko 2 balų iki maximumo, kas rodo (atseit), kad jis labai gerai pasiruošęs mokyklai, o V - 13 balų, tai reiškia - gerai pasiruošus. Bet labai dar jie vaikiški, tegu pagyvena katino gyvenimą dar .
Aš išėjau į darbą, laimė, kad pusei etato, tai man labai patinka. mažoji noriai eina į lopšelį, kompaneiska panelė. Tik ligų bijau, jau porą sav vyras biuletenį turėjo, o po savaitės vėl lyg sloga bando lįsti... Taip ir gyvenam, sukamės, lyg ir niekas nepasikeitė, bet aš pati daug aktyvesnė ir laimingesnė jaučiuosi .
QUOTE(Vi vi @ 2013 10 05, 15:07)
Pas mus tempai bėgėjasi. Jau 3 tekstus liepė išmokti skaityti. Kaip raidžių nepažįstančiam žmogui tai....maišosi ji tarp rašytinių ir spausdintinių. Neusikoncentruoja, nesusikaupia. 10 kartų pasakai i o ji vis tiek sako ė.neturiu kantrybės, tai baru ir ne tik...va katik iš kambario išvariau, žliumbia kitam kambary.Žinau, kad kitaip nebus...
Sveikos,
Aš tikrai nepamokslauju, bet gal per anksti išleidot į mokyklą?
QUOTE(smufyte @ 2013 10 05, 16:37)
Kol kas taip negalvoju.
Vaikui patinka eiti į mokyklą ir mokytis, o kai primenu darželį tai purtosi iš tolo. J labai pasikeitė, kasryt keliasi su nuotaika ir noriai, tik vakare jau būna nuvargus ir nenori sėdėt prie knygų. Manau persilauš. Kiek kalbėjau su mamom, tai visiem vaikučiam sunkokai, yra gal tik pora mergaičių kurios viską moka ir laisvai skaito. Jom jau beveik 8 m. du kartus kartoję paruošiamukų kursą, mamos sedi namie ir gali skirti visa savo laika vaikui.
PEDAGOGES (jei yra tokių) SU ŠVENTE
man plaukai piestu akys stulpu, kai išgirstu tempus pirmokų..
vat galvoju, švedukai nei per pusę pradinukai tokiais tempais nevaro, tai kažin kada jie prisiveja savo žiniom ir mokėjimu:bigsmile:
RESTAR, echh smagu, kad gerai jauties, išeidama iš namų aplinkos
man plaukai piestu akys stulpu, kai išgirstu tempus pirmokų..
vat galvoju, švedukai nei per pusę pradinukai tokiais tempais nevaro, tai kažin kada jie prisiveja savo žiniom ir mokėjimu:bigsmile:
RESTAR, echh smagu, kad gerai jauties, išeidama iš namų aplinkos
laba..
o kokios naujienos geros sveikinimai!!
Mano abu pirmokeliai..i mokykla eina noriai..isskirti i skirtingas klases.Po mokyklos keliauja i darzeli buvusi-prailginta grupe.Ten paruosia pamokas ir pavalgo pietus.16.30 as juos pasiimu.Tai jau jei nespeje buna paruost pamoku,vienam labai sunkiai sekasi namuose ruost,kitas greit paruosia..tik jau rastas kaip vistos kojos Tik dabar supantu,koks geris ,kai motinos gali leist sau nedirbt o uzsiimt vaikais..Pas mane viskas begtuke,po darbo,greit ka valgyt sumakaluot,juos parsivest,pamokas paruost,namus bet kiek apgraibyt,o dar sestadienis i darba jau apie burelius vaikams neturiu net minciu..o reikia butinai..D labai aktyvus-nenusedintis vietoj,jam butina issikrovimas papildomas.Prailgintoj "nusikalto",tai dvi dienas jo neleido i lauka futbolo zaisti,vaikui ir pilva suskaudo ir galva Sekmadienis poilsis man skaitosi,norisi tik lovoj vartytis,bent kiek fizines jegas atgaut-bet tempiames i lauka,muzieju,zaidimu aiksteles..Norisi bent maza kieki laiko vaikams kompensuot ...kaip jus dirbancios visur suspejat?
Mano abu pirmokeliai..i mokykla eina noriai..isskirti i skirtingas klases.Po mokyklos keliauja i darzeli buvusi-prailginta grupe.Ten paruosia pamokas ir pavalgo pietus.16.30 as juos pasiimu.Tai jau jei nespeje buna paruost pamoku,vienam labai sunkiai sekasi namuose ruost,kitas greit paruosia..tik jau rastas kaip vistos kojos Tik dabar supantu,koks geris ,kai motinos gali leist sau nedirbt o uzsiimt vaikais..Pas mane viskas begtuke,po darbo,greit ka valgyt sumakaluot,juos parsivest,pamokas paruost,namus bet kiek apgraibyt,o dar sestadienis i darba jau apie burelius vaikams neturiu net minciu..o reikia butinai..D labai aktyvus-nenusedintis vietoj,jam butina issikrovimas papildomas.Prailgintoj "nusikalto",tai dvi dienas jo neleido i lauka futbolo zaisti,vaikui ir pilva suskaudo ir galva Sekmadienis poilsis man skaitosi,norisi tik lovoj vartytis,bent kiek fizines jegas atgaut-bet tempiames i lauka,muzieju,zaidimu aiksteles..Norisi bent maza kieki laiko vaikams kompensuot ...kaip jus dirbancios visur suspejat?
QUOTE(ILDA @ 2013 10 06, 15:30)
laba..
O ILDA smagu, kad įlindai. Na ir tempas pas jus Nors ko čia stebėtis, pas mane ir ne kitoks. Darbe jei renginiai užsibūnu iki tiek kiek reikia, o šiokiadieniais grįžtu apie 18h, J pareina pati iš mokyklos pas močiutę, pamokų neruošia, tai kol grįžtu , kol kažką suvalgom ateina 19h, o tada zirzimai kaip nori miegot ir tt. 20.30 jau ruošiamės į lovą. Savaitgaliais kartais dirbu, kartais komandiruotės ir pan. Būrelius lanko tik tuos kurie yra mokykloje, nes vežiot kažkur neturiu nei laiko nei pinigų
aciu uz sveikinimus - siunciu rudeninio gimtadienio dziugesio ir kitiems rudeniniams pauksciams... Buvo smagu svesti, su tom issipildziusiom svajonemis - jokie skaiciai nebaisus Spardyti lapus Vilniuje grazu rudeni - geriausia dovana?...
Mes mokyklos turinio nei namie, nei vaiko nuovargyje nematome. Gerai ir kiek neramu tuo paciu. Tikra erdve pasireiksti tevu iniciatyvoms!
Ilda, malonu girdeti. Darbai turbut dziugina, net jei ju daug - kazkada jo taip norejai!
Mes mokyklos turinio nei namie, nei vaiko nuovargyje nematome. Gerai ir kiek neramu tuo paciu. Tikra erdve pasireiksti tevu iniciatyvoms!
Ilda, malonu girdeti. Darbai turbut dziugina, net jei ju daug - kazkada jo taip norejai!
labaslabas
ILDA smagu girdet
et merginos, as atsimenu kaip as kaifavau nuo darbo, veiklos, uzimtumo, BET galiu dabar konstatuot, kad tuo paciu buvau ir pervargus
todel dabar, kai susikloscius aplinkybems, teko isvaziuot ir persideliot prioritetus,- dziaugiuos neskubejimu ir letu tempu. tik i sveikata
ALDYTE, tavo merginu vardai galuneje su `j` ar be? ir kokie pas jas dokai?
man idomu, ar LT registruoja lucia, ar butinai turi buti liucija
ILDA smagu girdet
et merginos, as atsimenu kaip as kaifavau nuo darbo, veiklos, uzimtumo, BET galiu dabar konstatuot, kad tuo paciu buvau ir pervargus
todel dabar, kai susikloscius aplinkybems, teko isvaziuot ir persideliot prioritetus,- dziaugiuos neskubejimu ir letu tempu. tik i sveikata
ALDYTE, tavo merginu vardai galuneje su `j` ar be? ir kokie pas jas dokai?
man idomu, ar LT registruoja lucia, ar butinai turi buti liucija
mano "Sofia" sekminai registravosi. Bet ji jau turejo US pasą su tokiu vardu. Tik dabar sunku linksniuoti... pati ikisu j kartais. Skaiciau, kad kartais tos BOBOS ima pamokslauti ir kokios tai ten Isabele is GB neregistravo, tik Izabelę. (su ė)
Tai, man rodos, ta mama be reikalo sutiko. Svarbu raides lotyniskos, o koks vardas - ne registratoriu sush... reikalas. Atsiprasau, bet siandien esu pasiutusi ant biurokratu...
Todel ruoskis ivairiems scenarijams, jei nori mergaites Lucia. Kaip grazu ir svente nuostabi - visad ja prisimenu su ilgesiu.
Ar zinai, kad lauki mergytes?
Tai, man rodos, ta mama be reikalo sutiko. Svarbu raides lotyniskos, o koks vardas - ne registratoriu sush... reikalas. Atsiprasau, bet siandien esu pasiutusi ant biurokratu...
Todel ruoskis ivairiems scenarijams, jei nori mergaites Lucia. Kaip grazu ir svente nuostabi - visad ja prisimenu su ilgesiu.
QUOTE(aldyte @ 2013 10 10, 06:33)
mano "Sofia" sekminai registravosi. Bet ji jau turejo US pasą su tokiu vardu. Tik dabar sunku linksniuoti... pati ikisu j kartais. Skaiciau, kad kartais tos BOBOS ima pamokslauti ir kokios tai ten Isabele is GB neregistravo, tik Izabelę. (su ė)
nezinau, bet o GAL:) ta vieninteli priklausanti ultragarsa jau dare. tai nezinosiu iki gimimo. tik GAL:)
tiksliai,gerai sakai, svarbu lotyniskos raides
kariauji su biurokartine sistema:)
Užsienyje registruoto vaiko negali registruoti kitaip, nei yra nurodyta užsienio valstybės išduotame dokumente. Jei ten bus įrašyta "Lucia", tai LT irgi turės taip registruoti, nebent patys paduosite prašymą, kad pakeistų vaiko vardą į "Lucija".
Aš Laimos atveju rašiau tokį prašymą, nes pagal vertimo taisykles jos vardas buvo lotyniškai išverstas kaip Layma. Tokiu vardu man ir gimimo liudijimą LT išdavė. Tai iškart rašiau prašymą pakeisti vardą, per kelias dienas prašymą apsvarstė, patenkino ir išdavė naują gimimo liudijimą su vardu Laima.
Aš Laimos atveju rašiau tokį prašymą, nes pagal vertimo taisykles jos vardas buvo lotyniškai išverstas kaip Layma. Tokiu vardu man ir gimimo liudijimą LT išdavė. Tai iškart rašiau prašymą pakeisti vardą, per kelias dienas prašymą apsvarstė, patenkino ir išdavė naują gimimo liudijimą su vardu Laima.
Dalyve, vogi mano varda galvoju jei kada nors ir jei butu mergaite - galbut butu Liucija