Įkraunama...
Įkraunama...

Žiema sausinukų namuos

Sveikos,

Jei jau apie mokyklą, tai ir aš įsiterpsiu. Svajūne, jei gali ir neleisk, nes sovietinės sistemos mokyklą vaiką momentaliai sulaužys. Arba turėsi pati dirbti nuolatos su vaiku, kad išlaikyt jo savigarbą, pasitikėjimą savimi ir motyvaciją siekti mokslo. Aldyte, tikrai šiuo klausimu esi neteisi, galbūt nematei iš arti Lietuviškų mokyklų, kur klasėse po 25 vnt. mokinių, mokytojos dar sovietinio ar vos vos POsovietinio ruošimo. O jei ir ne tokios, sistema dvokianti dar labai stipriai. Aš kai sudvejojau leist Simą į mokyklą ar ne, mano kaimynė, pradinių klasių mokytoja, gana prestižine mokykla laikomoj mokytoja, kad pasiuto. Sako gal tau su galva negerai. Jokiais būdais, tokio dar neleisk. Aišku vaikas vaikui nelygu. Kiti ir 6 metų yra pilnai subrendę mokyklai, bet jei mama abejoja, reiškiasi nėra kur skubėt. Supuvus pas mus švietimo sistema... deja... vis dar.
Atsakyti
QUOTE(juraciux @ 2013 02 22, 12:23)

Ne tik Restar bet ir Gintares kokie darbai  blink.gif auksiniu ranku moterys thumbup.gif

Cia gal Geltona turejai galvoje? As ne prie ko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GintareM @ 2013 02 23, 18:38)
Cia gal Geltona turejai galvoje? As ne prie ko  unsure.gif

Jetus doh.gif Viena rasau kita galvoju trecia sakau doh.gif Ir Gitanos mezginiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciux @ 2013 02 23, 22:31)
Ir ... mezginiai  biggrin.gif

g.gif O kas ji tokia? g.gif cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 23 vasario 2013 - 22:19
QUOTE(GintareM @ 2013 02 23, 19:38)
Cia gal Geltona turejai galvoje? As ne prie ko  unsure.gif

Niekada nevėlu pradėti biggrin.gif
Aš irgi pagalvojau, koks čia pas Gintarę pražiūrėtas talentas lotuliukas.gif
Atsakyti
ALDYT TU GAL IR TEISI blush2.gif ax.gif
Kaip seniai turejau dvi laisvas dienas. Net keista.
Atsakyti
Labas

Mes šiemet dar neisim į mokyklą-tai net nesuku galvos tuo klausimu.

juraciux, kokia gydytoja? Gali ir į až, jei ką...

Oho koki tempai per kelias dienas thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal dar pamenate ir mane, ir mano Izabele. Ilendu pro reta karta, paskaitau, bet po mezgimo puslapius dažniau pažiūrinėju...
Izabelė gyvena gerai, lanko paruošiamąją grupę ir ruošiasi mokyklai, rugsėjį jau keliausim
Nenori eiti į darželį, pasikeitė auklėtojos, grupė ir dingo ūpas, nuliūdusi dėl to esu, bet kokia dingstim stengiasi neiti į darželį, sako man nepatinka naujos auklėtojos.
Bet niekur nedingsi, tenka. Dabar didžioji dilema - į kurią mokyklą leisti? Ten kur noriu - nepriima, ten kur reikia - netinka, nepatinka pedagogė. Blogai...
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Svajūnė @ 2013 02 22, 20:45)
pvz. mokyklos, kuri arčiausiai namų, reikalavimai vaikui ateinančiam į pirmą klasę:
* skaityti
* rašyti
* skaičiuoti mintinai (sudėtis, atimtis) 20 ribose
* suprasti daugybos ir dalybos veiksmus
* per vasarą prieš pirmą klasę vaikas turi savarankiškai perskaityti 10 knygų (aišku vaikiškų, nedidelės apimties)

išsižiojau perskaičius... psichai, ne kitaip.

Aš kaip tik šiandien pas darželio dyrikę nuėjau, nes linas dabar grupėj yra kur 3 ikimokyklinukai, o visi kiti 3-4mečiai. Tai kitais metais perkels į kitą grupę kur bus ikimokyklinukų. Padiskutavusios nusprendėm, kad geriausiai būtų jei keltų į tą grupę, kur vien ikimokykliniai (kita grupe kur tik 4i ikimokykliniai su Linu būtų), nes jau toks socialinimas gautųsi, įvadas į klasės tvarką.
Kaip supratau, reikės jau neužilgo eit ir man į mokyklą užrašyt, bet tik 2014m rugsėjjui biggrin.gif nes mano nužiūrėta mokykla kažkaip perpildyta vis g.gif

o dėl klausimo 6 ar 7 leist, tai aš žinau, kad mano vaikas tikrai išmoks skaityti. ir man nuoširdžiai dzin ar tai bus 6m, ar 7. Dabar socialine prasme jis TIKRAI nėra pasiruošęs mokyklai, ir net nėra kalbos apie tai ar leist jį nuo rudens.
O ir daugiau subrendusiam 12okui bus lengviau žinot kur nori stot. smile.gif kuo vėliau - tuo geriau, nes branda mūsiškių tokiam amžiuj yra labai svarbu: yra žiauriai didelis skirtumas tarp 6,5 ir 7,5 metų. Todėl aš už tai, kad kuo ilgiau vaikas būtų vaiku. Į prievoles spėsim įkinkyt smile.gif

Atsakyti
Sveikos,

Na ir aš pasisakysiu apie mokyklą. Mes kaip ir neturėtumėm šiais metais eit į mokyklą, bet va darželio auklėtoja kažkaip mūsų vis paklausia ar neisim šiais metais, nes anot jos jis labai protingas: skaito, neblogai rašo, skaičiuoja. Ir jau buvau bepradedanti tikrai galvoti apie mokyklą šiais metais, bet va dar pasikonsultavau su pedagogais, tai visgi siūlė neskubėti ir neleisti, o dar jis pas mane toks judrus, bet žioplas. Na ir kas, kad moka skaityti, skaičiuoti, bet kaip ir jūsų nemažai pasisakė, kad jis tiesiog dar nesubrendęs mokyklai, dar nėra tokios atsakomybės, pareigos. Taigi dar sėkmingai eisim į daržiuką smile.gif

Ir dar klausimėlis: na sakyčiau mūsų vaikai kaip ir jau nebemažiukai, jau daug ką supranta ir man iškilo klausimas: ar jūs nusirenginėjant, persirenginėjat vaikams matant, na čia labiau toms, kurie berniukus turi. Aš tai rengiuos jam matant kaip sakoma nieko neslepiu, bet pradedu galvot, kad gal jau nebegerai, gal jis jau didelis ir nereikėtų jam visko matyt? g.gif Ką jūs manot?
Atsakyti
QUOTE(smufyte @ 2013 02 26, 11:54)
Sveikos,

Na ir aš pasisakysiu apie mokyklą. Mes kaip ir neturėtumėm šiais metais eit į mokyklą, bet va darželio auklėtoja kažkaip mūsų vis paklausia ar neisim šiais metais, nes anot jos jis labai protingas: skaito, neblogai rašo, skaičiuoja. Ir jau buvau bepradedanti tikrai galvoti apie mokyklą šiais metais, bet va dar pasikonsultavau su pedagogais, tai visgi siūlė neskubėti ir neleisti, o dar jis pas mane toks judrus, bet žioplas. Na ir kas, kad moka skaityti, skaičiuoti, bet kaip ir jūsų nemažai pasisakė, kad jis tiesiog dar nesubrendęs mokyklai, dar nėra tokios atsakomybės, pareigos. Taigi dar sėkmingai eisim į daržiuką smile.gif

Ir dar klausimėlis: na sakyčiau mūsų vaikai kaip ir jau nebemažiukai, jau daug ką supranta ir man iškilo klausimas: ar jūs nusirenginėjant, persirenginėjat vaikams matant, na čia labiau toms, kurie berniukus turi. Aš tai rengiuos jam matant kaip sakoma nieko neslepiu, bet pradedu galvot, kad gal jau nebegerai, gal jis jau didelis ir nereikėtų jam visko matyt? g.gif  Ką jūs manot?

pilnai pritariu dėl mokyklos - koncentracijos stoka (mano irgi labai judrus) yra labai rimta priežastis dar neleisti. Be to manišksi labai greit apsiverkia jei jam nepavyksta kas - vėlgi aiškus nebrandumas. Todėl ramiai leidžiu daržan dar smile.gif

Dėl nuogybių: tik apatinę dalį dengiu, o viršutinės ne. Nemaskatuoju akivaizdžiai, bet jei nedarau tai kažko top-secret.
esu jau paaiškinus kuo skiriasi mergaitės nuo berniukų, turim vaikišką enciklopediją, aiškinomės smile.gif
Dabar dar mokosi sisiot atsistojęs. doh.gif nors turim įprotį, kad namie jis sisioja atsisėdęs, bet pats laikas jau išmokt atsistojusiam vien dėl viešų tūlikų higienos biggrin.gif
(ir kaip man atsibodo jau apvarytas klozetas, šakės... kaip taip nepataikyt?!) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2013 02 26, 12:46)
(ir kaip man atsibodo jau apvarytas klozetas, šakės... kaip taip nepataikyt?!)  lotuliukas.gif

- koncentracijos stoka (mano irgi labai judrus) yra labai rimta priežastis

lotuliukas.gif

Atsakyti