Įkraunama...
Įkraunama...

Žiema sausinukų namuos

QUOTE(ilze @ 2013 02 20, 18:45)
Restar, nebemaitini jau?

Sveikos,
reikia gal išlįst iš to paties puslapio smile.gif. TIngiu kažkaip jau čia beparašyt. Mezgimu susidomėjus labai smile.gif. Ir šiaip - sveikata susirūpinus, nes nugara labai skauda. Osteochondrozė doh.gif . Kažkaip entuziastingai ėmiau mankštinis ir ar tik nepersimankštinau g.gif, nes skauda vėl labiau . Aišku, kasrytinė "mankšta" su dulkių siurbliu ir 15 kg hanteliukas gal labiau kenkia...

Ilze - tebemaitinu ir dar nelabai ketinu nustot. nes neįkyri šita mano mergiotė, ir naktį pakankamai gerai miega. Tik neseniai sirguliavo, viduriavo, tai pienuką labiau prisiminė, šiaip tik prieš miegelį jo norėdavo. Baisi aktyvistė, energijos kamuoliukas, tik spėk lakstyt iš paskos, tvarkyt ir pan.

Jūraciux - 4u.gif .

Dvynukai mūsų keliauja į daržą, grįžę dar ilgai pabūna lauke, vakar sugrįžo šlaputėliai, permirkę kiaurai, bet garuojantys smile.gif. Kažkaip neblogai šiemet laikosi.
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2013 02 20, 18:45)
jos visur būna?
Šiandien užsuko paštininkė, tai tiesiog kaip banga užliejo mane duomenimis "kokios mokyklos geresnės, kas kur veža, nuo kur paima, ir per tas 5 min. spėjo paklausti, kam arkliai, pakomentuoti remontą ir dar nepamenu ką  biggrin.gif Liepė man susimąstyt apie tai, kur vaiką vesiu smile.gif Tai susimąsčiau.

Ilda  4u.gif

Juraciux  4u.gif  4u.gif  4u.gif Kas per zaraza prikibo prie leliuko? Iš kur tas plaučių uždegimas?

Man reikia Vytautę atjunkyt, bet šeima pabuvo 1 naktį be manęs, ai, sako, gal dar visai nedaug tas pusantrų metų, juk taip sveika vaikui  lotuliukas.gif
Nesuprantu, kaip tai daroma? Restar, nebemaitini jau?

nezinau kas prikibo. virusinis kazkoks reikalas ir musu pediatres praziuretas sad.gif
Atsakyti
GELTONA girkis ax.gif kas per nauji darbai?
JURACIUK 4u.gif
J antradieni dare mantu. nieko neparaudo. vos matyti kur durta. smile.gif
Ar susikiepijot 6 skiepą?Ar buvo rekacijų? Koks dara eina? spėju tuberkuliozės, kad jau mantu darė...
Atsakyti
Ilda, kaip as tave suprantu... rodos, tevynes tik truksta. Tik. Kai labai liudna isijungiu We love lithuania facebooke ir vartau foto - tada kazkaip aisku pasidaro - kur grazu, gera ir norisi buti...
Pinigu Lietuvoje maziau ir reik, kiek as suprantu. Bet aisku, viena alga mazoka. Nebent labai gerai isitaisytum, o su vokisku diplomu ir patirtimi - juk galetum.
Man dar labai svarbus aspektas- vaiko susivokimas ir identito turejimas. Amerikoj, Vokietijoj, anglijoj - jie augs imigrantais ir pasaulio pilieciais. o man saugiau ir harmoningiau atrodo, jei jie zinos, kad jie Lietuviai ir matys pasauli pro lietuviskus akinius...

Juraciux, oi kaip ziebe jums... Gal ne tiek praziuretas, kiek staigai isisvystes?

O kiek jau Lietuvoje tas mokyklas gali rinktis - juk tik pagal gyvenama vieta, ar galima is keliu? Ilze, taviskis bus kaimo vaikas? kaip faina.

Mes irgi slidineti susiruosem. Ne Italija ir ne Austrija, tik Koloradas - bet tiks. Geltona, Elena turbut jau lekia nuo kalnu su veju?

Vivi, sveikatos. tu, man rodos, laiminga smile.gif Na sutik smile.gif

Restar, maciau tavo mezginius fb, ispudinga...
Atsakyti
Sveikos,

Ilda, 4u.gif laikykis. Man irgi labai trūksta Lietuvos. Mergytės jau laukia nesulaukia kada važiuosim ten. Bet kada nors gyvensim ten, neprarandu vilties tam, kol kas.

juraciux, sveikatos mažiukei 4u.gif

Vivi, mes šią savaitę gavome kvietimą atvykti skiepytis, bet pakalbėjau su mūsų gydytoja, nutarėm atidėti vasaros pabaigai. Dabar tie skiepai bus tikrai ne TBC, o tymų, parotito, raudonukės, KDS ir poliomielito revakcinacijos.
Mantu irgi turėjo daryti, bet aš rašau atsisakymus šiai reakcijai. Darysim kaip visada PCR (nežinau kaip LT tas tyrimas vadinasi), paima seilės mėginį ir tiek.

Gražaus savaitgalio visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 02 22, 07:10)

O kiek jau Lietuvoje tas mokyklas gali rinktis - juk tik pagal gyvenama vieta, ar galima is keliu? Ilze, taviskis bus kaimo vaikas? kaip faina.

Mes irgi slidineti susiruosem. Ne Italija ir ne Austrija, tik Koloradas - bet tiks. Geltona, Elena turbut jau lekia nuo kalnu su veju?

Vivi, sveikatos. tu, man rodos, laiminga smile.gif Na sutik smile.gif

kažkaip kiek domėjausi, tai bet kur galima, tik su autobusiuku kažkokie niuansai.
Pažįstami vežioja vaiką į Kauną - 50 km gaunasi. Ir nieko, priima biggrin.gif Apskritai, kiek suprantu, konkurencija dėl krepšelio smile.gif

Vakar su MB veizėjom kaip Žalgiris prapylė PAO, bet arena thumbup.gif , vien dėl jos vertėjo grįžti į pakaunę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 02 22, 06:10)
Juraciux, oi kaip ziebe jums... Gal ne tiek praziuretas, kiek staigai isisvystes?

per 2 valandas galejo issivystyt? nes 16val pediatre pasake plauciai svarus 19 val pagulde i ligonine su uzdegimu. Nors ka as zinau gal ir gali.

Aha ma nirgi idomu mokykla galima rinktis tik ta kuri priklauso ar kokia nori?

Ne tik Restar bet ir Gintares kokie darbai blink.gif auksiniu ranku moterys thumbup.gif
Atsakyti
Jei niekas nesikeitė nuo darbo mokykloje laikų, tai garantuotos vietos toje mokykloje, kuri priklauso pagal gyv. vietą, o į likusias vietas priima visus norinčius, kad ir iš kur bebūtų. Tik jei jau važinėjama autobusais į mokyklą, tai kiek girdėjau paskutiniu metu, kompensuos kelią tik iki artimiausios mokyklos. Jei pasirinkta mokykla bus toliau, tai tėvai važinėjimą turės iš savo kišenės dengti. smile.gif

O mums visus planus sujaukė naujasis įstatymas (ne LT), pagal kurį į mokyklą turi pradėti eiti vaikai, kuriems rugsėjo 1 d suėjo 6,5 metų. Mes neplanavome šįmet leisti, o pagal įstatymą turime tą daryti. Ieva paruošiamosios nelanko. doh.gif Pasitarėm su gydytoja ir darysim pažymą, kad dėl sveikatos būklės kol kas negali lankyti mokyklos, per dažnai serga. Nes su tokiais reikalavimais, kokie mokykloje čia, nežinau kaip 7 metų neturintis vaikas patemptų ir dar be paruošiamosios grupės bei papildomų kursų. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2013 02 22, 14:11)
Jei niekas nesikeitė nuo darbo mokykloje laikų, tai garantuotos vietos toje mokykloje, kuri priklauso pagal gyv. vietą, o į likusias vietas priima visus norinčius, kad ir iš kur bebūtų. Tik jei jau važinėjama autobusais į mokyklą, tai kiek girdėjau paskutiniu metu, kompensuos kelią tik iki artimiausios mokyklos. Jei pasirinkta mokykla bus toliau, tai tėvai važinėjimą turės iš savo kišenės dengti.  smile.gif

O mums visus planus sujaukė naujasis įstatymas (ne LT), pagal kurį į mokyklą turi pradėti eiti vaikai, kuriems rugsėjo 1 d suėjo 6,5 metų. Mes neplanavome šįmet leisti, o pagal įstatymą turime tą daryti. Ieva paruošiamosios nelanko.  doh.gif Pasitarėm su gydytoja ir darysim pažymą, kad dėl sveikatos būklės kol kas negali lankyti mokyklos, per dažnai serga. Nes su tokiais reikalavimais, kokie mokykloje čia, nežinau kaip 7 metų neturintis vaikas patemptų ir dar be paruošiamosios grupės bei papildomų kursų.  unsure.gif

atrodo logiškai: visi pagal vietą gyvenimo ir tada norintieji, kiek telpa. Kaune ir dabar taip. Bet juk yra ir privačių visokių...

Juraciux - gal ir gali... Kodėl važiavote ligoninėn? nepasitikėjote diagnoze ar blogėjo būklė? Išklausymas plaučių garsų labai subjektyvus ir šiais laikais juo visai nepasitikima... be rentgeno - gydytoja nelabai galėjo būti tikra, jei būklė prasta... Jei būklė pas gydytoją lankantis buvo neprasta, o paskui žymiai pablogėjo - tada teoriškai galėjo išsivystyti greita pneumonija. Matai, aš ir ligoninės diagnoze abejoju smile.gif. kaip visada smile.gif

svajūne, tu juk pedagogė (beveik, ar ne), tai gi padėsi vaikui. Aš tikrai tikrai leisčiau. Manyčiau, ji tik atsiliks socialiai nuo visos minios bendraamžių ir praras daug laiko. Lavintis yra sveikas išbandymas, mobilizuos jis jus abi, susitvarkysite. Toks mano subjektyvus pasvarstymas. Nes tikrasis tų pirmų klasių curiculum labai jau primityvus, visko to namie išmokstama. Svarbu harmoningai bendrauti išmokti. Ar labai nesutinki?
Atsakyti
aldyt, sutinku, Ieva ir pati mokytis nori. Bet mane tikrai gąsdina reikalavimai, pvz. mokyklos, kuri arčiausiai namų, reikalavimai vaikui ateinančiam į pirmą klasę:
* skaityti
* rašyti
* skaičiuoti mintinai (sudėtis, atimtis) 20 ribose
* suprasti daugybos ir dalybos veiksmus
* per vasarą prieš pirmą klasę vaikas turi savarankiškai perskaityti 10 knygų (aišku vaikiškų, nedidelės apimties)
Mane tai stebina (net nestebina, šokiruoja) tokie reikalavimai. Atsakymo sulaukiau - tam ir yra paruošiamoji grupė ir paruošiamieji kursai mokykloje. Aišku priims ir be tų kursų ir nepasiruošusius (neskaitančius, nerašančius), bet koks tada mokytojos bus požiūris į tą vaiką? Tikrai bijau, kad dėl to Ieva nebūtų nurašyta į atsilikėlius (ne paslaptis gi, kad čia anų laikų sistema ypatingai gaji, kaip ne kaip provincijoje gyvename). Dėl to esu labai pasimetusi. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
QUOTE(Svajūnė @ 2013 02 22, 19:45)
reikalavimai vaikui ateinančiam į pirmą klasę:
* skaityti
* rašyti
* skaičiuoti mintinai (sudėtis, atimtis) 20 ribose
* suprasti daugybos ir dalybos veiksmus
* per vasarą prieš pirmą klasę vaikas turi savarankiškai perskaityti 10 knygų (aišku vaikiškų, nedidelės apimties)
Mane tai stebina (net nestebina, šokiruoja) tokie reikalavimai. Atsakymo sulaukiau - tam ir yra paruošiamoji grupė ir paruošiamieji kursai mokykloje. Aišku priims ir be tų kursų ir nepasiruošusius (neskaitančius, nerašančius), bet koks tada mokytojos bus požiūris į tą vaiką? Tikrai bijau, kad dėl to Ieva nebūtų nurašyta į atsilikėlius (ne paslaptis gi, kad čia anų laikų sistema ypatingai gaji, kaip ne kaip provincijoje gyvename). Dėl to esu labai pasimetusi.  unsure.gif

Na nieko sau reikalavimai blink.gif Aš apakus blink.gif Ugnė dabar gi lanko paruošiamąją grupę, rudenį į mokyklą. Kaip sakė auklėtoja, vienintelė jų užduotis šiais metais - išmokti raides. Ir viskas, net skiemenuoti - skaityti nemokys, nes tai jau mokyklos darbas. Apie skaičiavimą net šnekos nebuvo. Rašymo irgi nulis. Kažkokias pratybas kartais pildo, bet tik tada, kai vaikas to nori pats. Beje, auklėtoja prašė pakalbėti su Ugne, kad reikia dažniau pratybas daryti, o ne tik Barbės žurnalus vartyti ax.gif Tiesą sakant, jau ne kartą darželyje šnekėjau, kad gal maniškei dar ankstoka į mokyklą, bet sako, kad ji niekuo nesiskiria nuo kitų, šiek tiek vyresnių grupiokų ir viskas bus gerai. Nzn nzn, šiek tiek pergyvenu... Tiksliau, gerokai nerimauju... g.gif
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2013 02 22, 18:33)
Juraciux - gal ir gali... Kodėl važiavote ligoninėn? nepasitikėjote diagnoze ar blogėjo būklė? Išklausymas plaučių garsų labai subjektyvus ir šiais laikais juo visai nepasitikima... be rentgeno - gydytoja nelabai galėjo būti tikra, jei būklė prasta... Jei būklė pas gydytoją lankantis buvo neprasta, o paskui žymiai pablogėjo - tada teoriškai galėjo išsivystyti greita pneumonija. Matai, aš ir ligoninės diagnoze abejoju smile.gif. kaip visada smile.gif

nepasitikejau diagnoze nes labai akivaizdziai jai buvo blogai (jau pas pediatre ji karsciavo, sunkiai kvepavo). O pries mane gydytoja balsa kele ko as cia kas antra diena vaikstau nes vaikui VISKAS gerai doh.gif Niekad jautriai nereaguoju bet sakyt kad gerai kai taip nera... Bet dabar tegu poliklinika viduj aiskinasi, nes pretenzija parasem, tegu mum paprastiem paaiskina suklydo ar nesuklydo. Rentgena 2 kartus dare ligoninej tai kazkaip butu nedrasu stipriai abejot unsure.gif

Svajune, jetus vargsai vaikai blink.gif Reikalavimai tikrai sokiruoja blink.gif
Atsakyti