AS DAR NETURIU BET GEGUZES MEN JAU TURESIU. PUSSESERES SUNELI 2 METUKU. TIKRAI ZINAU KAD SU JUO MATYSIUOS RETAI NES JIS GYVENA ANGLIJOJ. TIK TADA KAI ATVAZIUOS PAVIESETI TADA IR MASIMES. TIKRAI LABAI GAILA
Turiu viena krikstasuni, nors tikru jo nelaikau...Tiesiog buvo situacija, kad pas kuniga atvede sese ir broli noredami pakrikstyt, o neturejo krikstateviu...As buvau ten tuo metu vykstancios stovyklos vadove, tai su pazistamu sutikom...Berniokui uz kriksto mama paskyre mane, mergaitei - ji (nors pagal Baznycios rekomendacijas, kai buna vienas krikstatevis - paprastai buna atvirksciai siulo)..Tai taip ir tapau nei vieno, nei dvieju vaiku krikstamote...Parasydavau jiems sveikinimus su gimtadieniais, kaledom, velykom, rugsejo pirma...Bet atsisaukdavo tik mergiote- ypac kai istekejau (nemaza ji jau buvo). Mazdaug "man labai patinka minksti zaislai" Po to isvis isretejo musu susirasinejimas (o ji siaip kitame Lietuvos gale). Po to per kriksto teva gavau nusiskundima, kad as jai nerasau...Parasiau - tada gavau nusiskundima, kad kriksto tevas neraso Po to vel pati nutilo...Tyli iki siol...nors isivaizduoju kad jai jau apie 16, berniokui gal net virs 18. Tai net ir nezinau turiu as cia tuos kriksto vaikus ar ne...jauciuosi, kad nevisai...
Bet jei buciau geru draugu ar sesers vaiku (kuriu ji dar neturi ) krikstomama isivaizduoju, kad viskas butu visiskai kitaip - t.y. iš tikrųjų ...O ten - nors ir buvo tokio studentisko geranoriskumo, tai ko gero labiau pagalba ir reikia laikyt o ne tuo tikru krikstomamavimu...nors nuo tu vaiku gi niekad nebegau... Vis vien as jiem tik svetimas zmogus, kuris kazkada lankesi ju kraste...dabar taip turbut nebesutikciau, jei salia butu kitu zmoniu, kurie galetu suteikti tokia pat "pagalba"
Bet jei buciau geru draugu ar sesers vaiku (kuriu ji dar neturi ) krikstomama isivaizduoju, kad viskas butu visiskai kitaip - t.y. iš tikrųjų ...O ten - nors ir buvo tokio studentisko geranoriskumo, tai ko gero labiau pagalba ir reikia laikyt o ne tuo tikru krikstomamavimu...nors nuo tu vaiku gi niekad nebegau... Vis vien as jiem tik svetimas zmogus, kuris kazkada lankesi ju kraste...dabar taip turbut nebesutikciau, jei salia butu kitu zmoniu, kurie galetu suteikti tokia pat "pagalba"
Nesu, o labai noreciau buti
o musu dukros kriksto tevai yra is skirtingu seimu. Jos kriksto tetis, vyro brolis daznai ateina. Susitinkame ir pas senelius. O va kriksto mama, mano pusesere, tai pernai vaika mate tikriausiai ne daugiau tris katu (krikstynos, gimtadienis ir kazkada paprasiau kad pasaugotu kelias valandas nes aukle i laidotuves buvo isvaziavusi ir neradau nieko kito tokiu metu). Dabar jau beveik trys menesiai Amerikoje dirba, ir pamatys dukryte tik po geru metu. Plysta man sirdis, kad taip isejo gal ne ta kriksto mama parinkau savo mazylei, o gal dar ji per jauna tam, kad suprastu, kad reikai vaikui demesio.
Jus visos rasot, neturim laiko, nerandam kada. Bet pasakykit ar taip sunku, skirti bent minute kita per menesi paskambinti ir paklausti kaip sekasi, pasakyti kad pasiilgai linki pacio geriausio. Ar parasyti elektronini laiska is kitos salies. As taip nemanau
o musu dukros kriksto tevai yra is skirtingu seimu. Jos kriksto tetis, vyro brolis daznai ateina. Susitinkame ir pas senelius. O va kriksto mama, mano pusesere, tai pernai vaika mate tikriausiai ne daugiau tris katu (krikstynos, gimtadienis ir kazkada paprasiau kad pasaugotu kelias valandas nes aukle i laidotuves buvo isvaziavusi ir neradau nieko kito tokiu metu). Dabar jau beveik trys menesiai Amerikoje dirba, ir pamatys dukryte tik po geru metu. Plysta man sirdis, kad taip isejo gal ne ta kriksto mama parinkau savo mazylei, o gal dar ji per jauna tam, kad suprastu, kad reikai vaikui demesio.
Jus visos rasot, neturim laiko, nerandam kada. Bet pasakykit ar taip sunku, skirti bent minute kita per menesi paskambinti ir paklausti kaip sekasi, pasakyti kad pasiilgai linki pacio geriausio. Ar parasyti elektronini laiska is kitos salies. As taip nemanau
QUOTE(alina @ 2005 03 21, 16:16)
turiu labai fainą krikštodukrą mane graužė sąžinė, kad retokai matomės, bet paskaitinėjau ką prirašėt, tai ne taip jau ir retai blogiausiu atveju kartą į mėnesį Beje, mano krikšto dukros tėveliai, mano Aistutės krikštatėviai Trumpai tariant "apsikeitėm" vaikais
VAT CIA TAI
Turiu dvi merginas
tuiu krikštadukrą 1,8 metų. Fainuolė . Susitinkam per visas šventes ir dažniau, bet kol kas dėmesio ji gauna iš visų aplinkinių. Tai tas mano vaidmuo nėr kažkoks išskirtinis.. kol kas
O mes su vyru turim 5 (!). Tikrai per daug, bet bijojom atsisakyti, be to visi tikrai mieli. Bet va su lankymu tai tikrai problema...tuo labiau, kad patys 3 vaikus auginam.
Kriksto vaiku neturiu. Tikriausiai todel, kad pas mus nemazai vaiku nekrikstyti auga. Na, kad ar vyro brolio sunus. Didelis bernas, bet, kad buvo nepakrikstytas mazas ir pats dabar to nenori. O mano brolio sunus dar mazas, bet irgi nekrikstytas (vis kazkaip krikstynas atideda). Kazkada lyg ir galvojo mane kriksto motina kviesti, bet tikrai zinau, kad atsisakysiu. As gi netikinti, tai kokia dar krikstamote galiu but?! Gi kiek zinau, tai krikstateviai turi vaika su religija supazindint, tikejimo keliu vesti ir t.t. As gi to padaryt negaleciau. Net i jokius religinius klausimus nezinociau ka atsakyt (manes religija nedomina), tai geriau man vaiku ir nekrikstyt.
P.S. tik prasau cia manes nekritikuoti, gi kiekvienas zmogus turi teise rinktis.
P.S. tik prasau cia manes nekritikuoti, gi kiekvienas zmogus turi teise rinktis.
turiu 3 is viso, viena mergaite ir 2 berniukus dvynukus