Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(narvid @ 2012 08 27, 13:21)

Pati sistema - neypatinga, tiesiog poliai ir šiltintas rostverkas, nuo PP šiltinimu atsileka. Nervai nelaiko žiūrėt, kaip pirmam epizode nupjausto EPS nuo išbetonuoto rostverko mad.gif nudaužyt nagus biggrin.gif ICF labai pagreitina darbą, bet panašų variantą gautume ir tradicinius klojinius iškloję EPS plokštėmis prieš betonuojant. Kas protingai daroma tai drenažas ir lietus prieš rostverką, ne kaip atbuliešiai lietuviai - *** prieš fasado apdailą o kartais net po doh.gif ir slepia po "sijonu" - čia matyt poliarinis klimatas reikalauja. Vis tik PP yra "šustrasni" pamatai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 08 27, 13:24)
O ką tu turi mintyje sakydamas "su nedideliu nuolydžiu". 45 laipsnių stogo nuolydis - didelis ar nedidelis?

45 laipsniai, jau nemažai. Manau, kad esant tokiam kampui gali kilti bėdų su minkšta vata. Vieno statyk žurnalo viršelyje, mačiau kaip stogui buvo naudojamos kietos fasadinės vatos, stogo nuolydis irgi apie 45 laipsnius, tad jei jau žmonės investuoja į brangesnes apšiltinimo medžiagas, greičiausiai tam yra svari priežastis.
Atsakyti
Vata turėtų "nekristi" jei sudėta išilgai plaušo - sienoje tai įmanoma, bet stoge - vargu. Gal ekovata, kaip biri medžiaga čia padėtų? Man teko ardyti sieną kad įstatyti vartus, ekovata buvo taip sudribus kad karkase oro tarpai siekė 10-12cm - nenuostabu, kodėl užšaldavo ir sproginėjo maišytuvai viduje.
Atsakyti
o kodel osb gegniu nepasigaminus paciam?reiketu sausu tasu,osb plokstes,medzio kliju ir rotoriaus(freza berods lietuviskai).pigiausias variantas.juk ten zavode kitaip ir nedaro ju.nebent klijuoja kokiu karstu budu.
Atsakyti
Matai, kadangi čia renkasi vien staliai ir dailidės, tai greičiausiai taip ir atsitiks smile.gif
Man asmeniškai rankos nekiltų, reiktų kažką samdyti - o čia prasidės lietuviškos pramonės "himarojus" : "gal, gal kitą savaitę; na nežinau; tokių niekad nedariau; etc" tai pasirodys kad pigiausias būdas nepist proto o užsisakyt iš osb.lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 27, 16:14)
Matai, kadangi čia renkasi vien staliai ir dailidės, tai greičiausiai taip ir atsitiks smile.gif
Man asmeniškai rankos nekiltų, reiktų kažką samdyti - o čia prasidės lietuviškos pramonės "himarojus" : "gal, gal kitą savaitę; na nežinau; tokių niekad nedariau; etc" tai pasirodys kad pigiausias būdas nepist proto o užsisakyt iš osb.lt smile.gif

Dar pridusiu, kad tos sijos dažiausai reikalingos gana netrumpos. Kažin ar nebūtų problemos nusispirkti didelių išmatavimų plokštės.
Reikėtų paskaičiuot ar čia kokia ekonomika gausis, bet pritarčiau Vilienei, kad kažin ar verta terliotis. Na nebent pas stalius ir nėra pelningesnių darbų.

Dar toks dalykas nušvito. OSB tai drėgmės nebijo, bet tos sijos turi du mežio tašelius viršuje ir apačioje. Tas apatinis, įmontavus neoporą ir iš apačios uždėjus garo izoliaciją, visiškai palaidojamas. Velnias žino kas ten su juo darysis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 27, 15:38)
o kodel osb gegniu nepasigaminus paciam?reiketu sausu tasu,osb plokstes,medzio kliju ir rotoriaus(freza berods lietuviskai).pigiausias variantas.juk ten zavode kitaip ir nedaro ju.nebent klijuoja kokiu karstu budu.

Kazka viena ausim girdejes kad tose sijose yra dar ir skardos - metalo.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 08 27, 18:10)
Kazka viena ausim girdejes kad tose sijose yra dar ir skardos - metalo.

Iki bankroto, viena Alytaus įmonė kaip vertikalų sijos elementą naudojo banguotą skardos profilį, o iš medžio darė tik lentynas. Skarda buvo cinkuota, tai ner pavojaus dėl skendimo putplastyje.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 08 27, 17:56)
Kažin ar nebūtų problemos nusispirkti didelių išmatavimų plokštės.

Net neabejoju, kad net gamintojas nenaudoja ištisinių osb juostų lentynų gamybai, jos yra durstomos, gal būt jas darant 2-3 sluoksnių, gal būt naudojant plieninius jungimo profilius. Bet tikrai neagituoju visus pult ir gamintis patiems - aišku įmanoma, bet ar apsimoka?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 27, 17:14)

Ponas Viliau.yra kas deda centa prie cento.o neduok dieve dar stalius koks skaito dabar.tai jis freza garaziuke tikrai turi.metro kaina gausis 3 kart pigiau.svaite laiko ir osb gegnes padarytos...
Papildyta:
osb plokstes standartas 2400mm*1200.ar 2440*1220(anglijoje tai tikrai toks).is lapo issipjauni 4 juostas po 30cm.7metru gegnei klijuoja is 3 daliu,nes klijuota tikrai stipresne gaunasi,nei istisine kad butu.nelabi isivaizduoju osb plokstes 7m.gal pramoneje sau ir gaminasi specialiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrius333: 27 rugpjūčio 2012 - 18:13
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 27, 19:11)
Ponas Viliau.yra kas deda centa prie cento.o neduok dieve dar stalius koks skaito dabar.

biggrin.gif žinok gali ir duoti dievas biggrin.gif ir paskaitęs stalius gaus iš dievo ne tik apšvytimą, bet ir verslo planą - *** pataps osb konkurentu lotuliukas.gif Ir kas čia blogo? Daugiau konkurencijos - geresnės kainos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 08 27, 16:56)
Tas apatinis, įmontavus neoporą ir iš apačios uždėjus garo izoliaciją, visiškai palaidojamas. Velnias žino kas ten su juo darysis.  g.gif

Statykit plokščius stogus ir neliks galvos skausmų dėl medienos putplastyje wink.gif
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 27, 19:11)
Ponas Viliau.yra kas deda centa prie cento.

Jei jau aš ponas smile.gif - tai tikrai frezos į rankas neimsiu biggrin.gif dar nuo jaunystės turiu randą nuo obliarkos peilių - ačiū, paliksiu profams, pirštai daug svarbiau nei sijos-samadielkos 4u.gif
Kad centus dėlioja - labai gerbiu, taip ir turi būti, taupumas yra dorybė.
Jei pats, turėdamas ilgametės patirties darbe su klojiniais, imsies ne tik frezos bet ir klijų, pasigaminsi sijas - valio, respects, bet likę forumiečiai turi užsiėmimus labai tolimus staliavimui/dailidystei ir pvz juristo klijuotos sijos būtų tokis pat šaunus rezultatas kaip paties pasiūtas frakas 4u.gif
Kitas dalykas - projektas. Sija yra lenkiamas elementas, jį reikia atsakingai projektuoti ir gaminti griežtai pagal projekte parinktus sprendimus ir medžiagas. Tau ne slabo? Gal geriau tu atlik ką nors super profesionaliai ir už tai gautą atlyginimą investuok į ne mažiau profesionaliai pagamintas sijas?
Čia tik retoriniai pamąstymai, man nėra svarbu kas, ką, kaip ir kada daro, atsirinkime patys kas mums parankiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 08 27, 19:30)
Statykit plokščius stogus ir neliks galvos skausmų dėl medienos putplastyje wink.gif

Čia aš esu konservatyvus - man nuosavam namui tik stogas su nuolydžiu, su išlindusiom pastogėm - nors 5-7 laipsnių. Toks grožio supratimas. Neteko matyti gražaus plokščiastogio, parapetų skardinimas - bene baisiausias stogo akcentas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 27 rugpjūčio 2012 - 18:35