Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(DEU @ 2012 08 23, 18:09)
Gal tiksliau apie 600 lt, bet vistiek dvigubai brangiau neoporą, net ir įvertinus varžų skirtumą.

O kai stogas ne 10 kvadratu,tai ir skaiciuoji..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 23, 16:58)
lotuliukas.gif sviestas sviestuotas?

Nori pasakyt tokiu nera? Man atrodo jog kazkur esu mates smile.gif kaip suprantu folija gal dar ir atspindet siluma turetu netik gara sulaikyt...

QUOTE(biesas66 @ 2012 08 23, 19:38)
O kai stogas ne 10 kvadratu,tai ir skaiciuoji..... smile.gif

Cia galim pratest pokalbi apie 2a ir 1a smile.gif pvz 140m2 (manasis) ir kokia 280m2 stoga smile.gif

PS

OT, patalpose yra langai su ne selektyviniais paprastais senesniais langu paketais. Siulosi pakeist juos i selektyvinius kaip manot kaina 75lt/m2 +15lt keitimas cia normali kaina? Viso ~15m2 langu. Ar pasijus kokia nauda? Sildymo dujomis, pastatas senas nesiltintas su ~55cm silikatine siena..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 rugpjūčio 2012 - 20:02
QUOTE(*** @ 2012 08 23, 20:54)
Nori pasakyt tokiu nera? Man atrodo jog kazkur esu mates smile.gif kaip suprantu folija gal dar ir atspindet siluma turetu netik gara sulaikyt...

Man teko matyti ant sviesto užteptą margariną biggrin.gif Tos dvi medžiagos atlieka vienodą funkciją, kam jas naudoti kartu?
Taip folija tikrai atspindi šilumą - pamenate tarybinį oro šildytuvą - "bliūdą"? Ar termo ekranus kituose šildytuvuose? Tik kad atspindėtų iki folijos turi būti oro tarpas, kas darant pakabinamas GKP lubas ant PIR atsitinka automatiškai.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 08 23, 20:54)
OT, patalpose yra langai su ne selektyviniais paprastais senesniais langu paketais. Siulosi pakeist juos i selektyvinius kaip manot kaina 75lt/m2 +15lt keitimas cia normali kaina? Viso ~15m2 langu. Ar pasijus kokia nauda? Sildymo dujomis, pastatas senas nesiltintas su ~55cm silikatine siena..

Šilumos nuostoliai per stiklą sumažės, bet ar pasijus bendrame šilumos balanse - klausimas labai abejotinas. Jei tarkim dabar prarandate 15 ar 20kW tai po to bus duok dieve 14 arba 19kW. Bet jei tarkime namas būtų šiltintas ir bendri nuostoliai mažesni - stiklų nuostoliai jau sudarytų apčiuopiamą procentą. Tik kompleksinė namo renovacija...
Iš kitos pusės, nuo selektyvo sumažėtų saulės pritekėjimai - vasarą būtų vėsiau.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 08 23, 16:27)
Galima tapati neopora apklijuoti aliuminio folija ir turesi praktiskai tapati,tik pigesni varijanta. Mano nuomone. Aisku reikia pasirasyti terlionem.... blush2.gif

ne, ne tą patį, PIR ženkliai mažiau laidus garams, būtų panašiau lyginti su XPS, tik tada kaina jau patrauklesnė PIR pusėje.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 08 23, 16:40)
Iki šiol buvo manoma, kad poliuratano vandens garų varžos faktorius yra nuo 30 - 60. Kai tuo tarpu polistirolo  20 -100 priklausomai nuo markės, o ekstrūdinio, net 150. Medienos taip pat apie 40 (Beja medį daugelis laiko "kvėpuojančia" medžiaga). Gal pasidalintumėte šaltiniais, kurie jums pranešė apie pokyčius šioje srityje?

U-Wertas, kai žaidžiau su juo, tai buvo variantų labiau laidžių garams ir mažiau, taip pat kaip ir PUR būna atvirų porų ir uždarų. Uždarų porų poliuretano laidumas garams panašus į XPS.

Papildyta:
Užkliuvo man pasisakymai, kad atvirų porų PUR ar putplasčiai yra tas pats, kas vatos. Tai vat, tikrai ne tas pats.
palyginkit patys

Svarbiausia atkreipkit dėmesį į laidumą garams žymimą raidele panašia į M.

matote skirtumą? Skiriasi dešimtimis kartų.

Tikrai nesamonė lyginti atvirų porų putplasčius su vatomis, tai tikrai nelygiaverčiai varžovai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 rugpjūčio 2012 - 21:13
QUOTE(DEU @ 2012 08 23, 18:09)
Gal tiksliau apie 600 lt, bet vistiek dvigubai brangiau neoporą, net ir įvertinus varžų skirtumą.

iš akies biški nudaugines buvau bet tikrai ne 600
1m3 /0,72m2 / 0,1m2 x 60,20lt - 836,11lt
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2012 08 23, 21:58)
iš akies biški nudaugines buvau bet tikrai ne 600
1m3 /0,72m2 / 0,1m2 x 60,20lt - 836,11lt

Turėjau omenyje realią vidutinę PIR plokščių kainą, perkant didesnį kiekį. Natūralu, kad kaina internetinėje parduotuvėje kur galima pirkti mažais kiekiais, užkelta.
Rimtai svarsčiau variantą panaudoti jas sienų šiltinimui. Pagrinde todėl, kad suprojektuotos sienos su medžio apdaila. Neoporo atveju jas reikėtų armuoti ir nutinkuoti, prieš dedant medį. Kas gan nepigu. PIR plokštes iškarto būna su apsauga. Deja PIR kaina, net perkant labai didelį kiekį, gaunasi gerokai virš 500 lt /m3. Kas man vistik pasirodė per brangu.

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 08 23, 21:12)
ne, ne tą patį, PIR ženkliai mažiau laidus garams, būtų panašiau lyginti su  XPS, tik tada kaina jau patrauklesnė PIR pusėje.
Papildyta:
U-Wertas, kai žaidžiau su juo, tai buvo variantų labiau laidžių garams ir mažiau, taip pat kaip ir PUR būna atvirų porų ir uždarų. Uždarų porų poliuretano laidumas garams panašus į XPS.
Papildyta:
Užkliuvo man pasisakymai, kad atvirų porų PUR ar putplasčiai yra tas pats, kas vatos. Tai vat, tikrai ne tas pats.
palyginkit patys

Svarbiausia atkreipkit dėmesį į laidumą garams žymimą raidele panašia į M.

matote skirtumą? Skiriasi dešimtimis kartų.

Tikrai nesamonė lyginti atvirų porų putplasčius su vatomis, tai tikrai nelygiaverčiai varžovai.

Man atrodo reikėtų nepainioti skirtingų produktų.
Atvirų porų purškiamos putos yra (tipo Togo ir Gamo) smarkiai skiriasi nuo uždarų porų purškiamų putų. Pirmųjų vandens garų varžos faktorius yra nuo 5 - 10, jos įgeria vandenį ir pasižymi panašiu į vatą ar polistirolą šilumos laidumu. Tuo tarpu uždarų porų, kietos putos turi kur kas geresnę garų varžą, neįgeria vandens ir jų šilumos laidumas beveik dvigubai mažesnis.

Vandens garų varžos faktorius parodo, kiek kartų šios medžiagos sluoksnio garinės varžos vertė yra didesnė už tokio pat storio nejudraus oro garinės varžos vertę. 1 m vatos garų varža atitinka 1 m oro garų varžai. Tuo tarpu 1 m polistirolo garų varža atitinka 40 m oro garų varžai. Poliuretano 60. Aliuminio folija 1500.
Man skirtumas tarp vatos ir polistirolo yra ženklus. Kaip ir tarp polistirolo ir aliuminio folijos. Bet tarp polistirolo ir poliuretano, šiame kontekste, labai menkas. Tačiau sutinku, kad tai subjektyvu ir yra susitarimo klausimas. Šioks toks skirtumas egzistuoja ir niekas nedraudžia jo vadinti dideliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 24 rugpjūčio 2012 - 10:22
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 23, 20:29)
Šilumos nuostoliai per stiklą sumažės, bet ar pasijus bendrame šilumos balanse - klausimas labai abejotinas. Jei tarkim dabar prarandate 15 ar 20kW tai po to bus duok dieve 14 arba 19kW. Bet jei tarkime namas būtų šiltintas ir bendri nuostoliai mažesni - stiklų nuostoliai jau sudarytų apčiuopiamą procentą. Tik kompleksinė namo renovacija...
Iš kitos pusės, nuo selektyvo sumažėtų saulės pritekėjimai - vasarą būtų vėsiau.

Siandien paskaiciavo tiksliau ty 1.5klt sakyciau netaip jau daug, tik va per kiek tai atsipirks sildant 140m2.
Atsakyti
Ką manote apie tokį sienos sumuštinį visą stogą tarp gegnių apšiltiname akmens vatą , iš vidinės pusės dar dedame PIR plokštes. O su PIR putomis nupurškiame problematiškiausias vietas: sienos ir stogo susikirtimą, kraigą ir kitas problematiškas vietas.

Beje, kaip yra iš tiesų su akmens vatos sukritimu: sukrenta, nesukrenta, jei sukrenta, tai per kiek metų sukrenta? Galbūt sukrenta tik stačiuose stoguose, kur didelis stogo šlaitas?
Atsakyti
pamatų variantas http://www.youtube.c...4...&playnext=3
http://www.youtube.c...;feature=relmfu
ir klinkeriui http://www.youtube.c...;feature=relmfu
ir dar http://www.youtube.c...;feature=relmfu
ne pp bet....
Atsakyti
daugelis teigia, kad montažinės putos labai greitai suyra.

Įrenginėjant pamatus, po rostverku dėjau 20 cm putplasčio. Tiksliau darbininkai sudėjo, aš atvažiavau, išsižiojau pamatęs plyšius ir pasakiau, kad nieko nedarytų kol neužpurkšiu skylių. Nuvažiavau į moki veži, nusipirkau dėžę montažinių putų balionėlių, išpurškiau visą dėžę, nuvažiavau paėmiau antrą ir dar tą supurškiau. Dabar rostverko šiltinimui iš šonų atkasinėju visus pamatus ir galiu pasakyti, kad putos jau matė visą žiemą pilnai, buvo sąlytyje su vandeniu (nuo vandens nebuvo apsaugotos ir atkasęs putplastį vietomis radau vandens), bet putų stovis išliko geras, nepamatytum skirtumo tarp vakar pūstų. Pjausčiau, tai tikrai viskas idealiai, užpildas niekur net nepradėjęs dūlėti, putos pakankamai kietos, spaudžiasi panašiai kaip EPS80.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 08 27, 09:36)
Ką manote apie tokį sienos sumuštinį visą stogą tarp gegnių apšiltiname akmens vatą , iš vidinės pusės dar dedame PIR plokštes. O su PIR putomis nupurškiame problematiškiausias vietas: sienos ir stogo susikirtimą, kraigą ir kitas problematiškas vietas.

Beje, kaip yra iš tiesų su akmens vatos sukritimu: sukrenta, nesukrenta, jei sukrenta, tai per kiek metų sukrenta? Galbūt sukrenta tik stačiuose stoguose, kur didelis stogo šlaitas?

Kaip aš supratau, purškiasi PUR, PIR plokštėmis pardavinėjamas.

Mano nuomone gana teisingai viskas sudėliota, tik jei jau sukti PIR plokštes, tai rekomenduočiau su aliuminio plėvele.

Dėl vatos sukritimo, tai kiek skaitinėjau, susidariau nuomonę, kad vatos sukritimas labiau aktualus sienoms, kai į sienų konstrukcijas dedama minkšta vata. Per visą sienos aukštį vata tikrai sukrenta ir gaunasi dideli neapšiltinti sienų plotai viršuje. Jei vatą naudosi stogui su nedideliu nuolydžių, tas sukritimas manyčiau nepasireikš apšiltinimo ploto sumažėjimu, o tiktai apšiltinimo storio sumažėjimu.

Norint sienas apšiltinti vata, reikia naudoti tiktai kietas fasadinių vatų rūšis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 08 27, 13:07)
Jei vatą naudosi stogui su nedideliu nuolydžių, tas sukritimas manyčiau nepasireikš apšiltinimo ploto sumažėjimu, o tiktai apšiltinimo storio sumažėjimu.

Norint sienas apšiltinti vata, reikia naudoti tiktai kietas fasadinių vatų rūšis.

O ką tu turi mintyje sakydamas "su nedideliu nuolydžiu". 45 laipsnių stogo nuolydis - didelis ar nedidelis?
Atsakyti
nedidelis nuolydis manyciau 11laipsniu ir maziau smile.gif
Atsakyti