QUOTE(narvid @ 2012 08 23, 21:58)
iš akies biški nudaugines buvau bet tikrai ne 600
1m3 /0,72m2 / 0,1m2 x 60,20lt - 836,11lt
Turėjau omenyje realią vidutinę PIR plokščių kainą, perkant didesnį kiekį. Natūralu, kad kaina internetinėje parduotuvėje kur galima pirkti mažais kiekiais, užkelta.
Rimtai svarsčiau variantą panaudoti jas sienų šiltinimui. Pagrinde todėl, kad suprojektuotos sienos su medžio apdaila. Neoporo atveju jas reikėtų armuoti ir nutinkuoti, prieš dedant medį. Kas gan nepigu. PIR plokštes iškarto būna su apsauga. Deja PIR kaina, net perkant labai didelį kiekį, gaunasi gerokai virš 500 lt /m3. Kas man vistik pasirodė per brangu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 08 23, 21:12)
ne, ne tą patį, PIR ženkliai mažiau laidus garams, būtų panašiau lyginti su XPS, tik tada kaina jau patrauklesnė PIR pusėje.
Papildyta:
U-Wertas, kai žaidžiau su juo, tai buvo variantų labiau laidžių garams ir mažiau, taip pat kaip ir PUR būna atvirų porų ir uždarų. Uždarų porų poliuretano laidumas garams panašus į XPS.
Papildyta:
Užkliuvo man pasisakymai, kad atvirų porų PUR ar putplasčiai yra tas pats, kas vatos. Tai vat, tikrai ne tas pats.
palyginkit patys
Svarbiausia atkreipkit dėmesį į laidumą garams žymimą raidele panašia į M.
matote skirtumą? Skiriasi dešimtimis kartų.
Tikrai nesamonė lyginti atvirų porų putplasčius su vatomis, tai tikrai nelygiaverčiai varžovai.
Man atrodo reikėtų nepainioti skirtingų produktų.
Atvirų porų purškiamos putos yra (tipo Togo ir Gamo) smarkiai skiriasi nuo uždarų porų purškiamų putų. Pirmųjų vandens garų varžos faktorius yra nuo 5 - 10, jos įgeria vandenį ir pasižymi panašiu į vatą ar polistirolą šilumos laidumu. Tuo tarpu uždarų porų, kietos putos turi kur kas geresnę garų varžą, neįgeria vandens ir jų šilumos laidumas beveik dvigubai mažesnis.
Vandens garų varžos faktorius parodo, kiek kartų šios medžiagos sluoksnio garinės varžos vertė yra didesnė už tokio pat storio nejudraus oro garinės varžos vertę. 1 m vatos garų varža atitinka 1 m oro garų varžai. Tuo tarpu 1 m polistirolo garų varža atitinka 40 m oro garų varžai. Poliuretano 60. Aliuminio folija 1500.
Man skirtumas tarp vatos ir polistirolo yra ženklus. Kaip ir tarp polistirolo ir aliuminio folijos. Bet tarp polistirolo ir poliuretano, šiame kontekste, labai menkas. Tačiau sutinku, kad tai subjektyvu ir yra susitarimo klausimas. Šioks toks skirtumas egzistuoja ir niekas nedraudžia jo vadinti dideliu.