QUOTE(*** @ 2012 10 09, 12:31)
Tai matomai ir imone statybu samdysi sertifikuota, architekta, konstruktoriu, technini, vadova visi pasyvus
Sneka zmogus ziaaauuuriai nusivyles statybininkais
Statybininkai daug geriau aktyvūs, nes tas kur iš tavęs tepė slides dabar jau yra pasyvus. Taigi nenusimink, nes tikrai statai pasyvų namą.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 10 09, 12:31)
nu tai cia gal daniskos kainos danijai.
PN sertifikavimas, kiek man žinoma, vyksta taip:
1. Sukūrus namo projektą ir suskaičiavus viską su PHPP, duomenys siunčia sertifikavimo įmonei. Ten du skirtingi ekspertai peržiūri atliktus skaičiavimus ir pasako ar dar projektinėje stadijoje namas atitinka PN kriterijus. Atkreipkite dėmesį, kad dar apie jokias statybas mes nekalbame. Tai popierizmo stadija.
2. Statyboms yra samdomas darbų prižiūrėtojas. Juo tampa architektas, kuris ir sukūrė PN namą. Jis karts nuo karto važiuoja į statybos aikštelę ir žiūri ar viskas daroma pagal brėžinius ir kitas technologijas.
3. Statybų metų visas procesas yra fotografuojamas.
4. Įrengus namo dėžutę, atliekamas sandarumo testas ("pučiančių durų" testas).
5. Visi duomenys (statybų nuotraukos, sandarumo testas) siunčia vėl tam pačiam ekspertui į užsienį. Šis įvertina ar namas atitinka PN standartus. Jei taip, išrašomas sertifikatas.
Gal aš kažkur ir klystu.
Papildyta:
QUOTE(Lanksti @ 2012 10 09, 12:36)
Sveiki, gal galite pasidalinti patirtimi, ar pasyvaus namo projektui ieškojote architektų, turinčių tokios patirties? Ir tokio namo statybos priežiūrai taip pat. Ačiū
Ką reiškia "architektas turintis parties"?
1. Jei tai reiškia, kad toks architektas jau turi būti suprojektavęs PN, kuris dar ir yra sertifikuotas kaip PN, tai jo paslaugos man gerokai per brangios. Toks architektas, kiek man žinoma, Lietuvoje yra tik vienas. O jo paslaugų kaina su sertifikavimu siekia apie 40 000 Lt.
2. Jei jūsų pasakymas "architektas turintis parties" reiškia, kad toks žmogus yra atestuotas PHPP planuotojas, nes yra baigęs PHPP kursus, tuomet atsakymas teigiamas.