QUOTE(rasiusp @ 2012 10 06, 11:17)
Gal ir nekorektiška mėgėjui koreguoti profesionalą (susidariau nuomonę, jog konstruktorius esat), bet nesusilaikiau.
ir tai yra vienintelis teisingas būdas..
Nesakau, kad šis būdas yra neteisingas, bet teiginys, jog jis "vienintelis" man skamba įtariai. Paprastai išgirdęs tokį kategorišką teiginį, pradedu abejoti teigiančiojo žinių lygiu. Iš principo, man žinomose srityse visuomet būna mažiausiai keli teisingi pasirinkimai ir jei atsiranda teigiantis, kad yra tik vienas būdas, tai dažniausiai reiškia, kad teigiantysis paprasčiausiai nežino kitų būdų, o ne tai kad kitų galimybių nėra.
todel pvz jei kas jums siulo paskaiciuot pamatus, neturint viso pastato konstrukciju skaiciavimu tai tiksliai atlikti nera imanoma, todel konstruktoriai primeta mzdaug,.. tada padaugina iš 2.. tada padaugina iš atsargos koeficiento tada dar ramaus miego koeficiento
Man pamatų projektą darė primetant pilnavidures silikatines plytas sienos konstrukcijoms. Taip, tai gavosi šiokia tokia atsarga, nes dariau iš kiaurymėtų keraminių plytų, bet svorio "atsarga" gavosi tikrai ne baisiai didelė, kaip kad dvigubas atsargos koeficientas. Sakyčiau, buvo pasirinktas labai teisingas variantas, nes darant pamatų projektą, nebuvau tvirtai apsisprendęs iš kokių blokelių kelsiu mūrą. Žinodamas apskaičiuotos medžiagos konstrukcijos svorį, turėjau laisvės renkantis visus lengvesnius mūrus.
Jei man būtų apskaičiuoti pamatai su vienu mūru, pavyzdžiui akytu betonu, būtų labai problematiška jį pakeisti kuo nors kitu, negavus geros kainos perkant, ar dar dėl kokių nors kitų priežasčių.
(o pamatų samatos yra kaip žinia skaičiuojamos šimtais tūkstančių Lt)
Jūs turbūt trakų pilies pamatus turėjot omenį
. Čia apie privačius namus kalbama, Jūs greičiausiai ne tuo adresu.
(tuo labiau kad tikrame PN turi būti ir vidaus projektai kaip pvz elektros - kad butu galima apskaiciuoti energijos vartojimo kiekius.. ir tilpti i PN kiekius..
Jo jo, pagal rozečių skaičių bus vertinamas namo elektros energijos sąnaudos
.
O jei rimtai, tai kas per nesamonė, jei man dar projektavimo stadijoje bus nurodytas konkretus šaldytuvo ar skalbimo mašinos modelis su konkrečiomis elektros energijos sąnaudomis. Visais kitais atvejais energijos sąnaudos skirsis ir nesigaus tikslaus energijos vartojimo paskaičiavimo, tuo labiau, kad niekada neįmanoma nuspėti, kokiu intensyvumu ir kokiais režimais tie elektros prietaisai bus naudojami, o preliminariems skaičiavimams, tikrai nereikalingas elektros projektas.
ir žinoma kainuoja pigiaunei perkant atskiras projekto dalis iš skirtingų projektuotojų.. ir žinoma užtrukta trumpiau..
Nesutinku nei dėl kainos, nei dėl trukmės.
Nors remiantis logiško mąstymo principais, teiginys ir turėtų būti teisingas, bet praktika jį daro labai abejotinu. Pirmiausiai kaina, labai priklauso nuo konkrečių sąlygų, kada ir kaip derimasi. Rinkoje pilna, vien tik logika nepaaiškinamų dalykų. Štai tariesi su vienu darbų vykdytoju dėl vienų darbų, tai jis sako, kad šį kartą mes jums kainos nenuleisim, bet kai darysit kitus darbus, tai būtinai, kaip pastoviam klientui, kainos bus žemesnės.
Skambini po kiek laiko, jau tų kitų darbų atlikimui, tikėdamasis žadėtos mažesnės kainos, o gauni atsakymą, kad jie gavo skambutį iš konkurentų, su prašymu neiškreipinėti rinkos mažomis kainomis, todėl jau kaina bus ženkliai didesnė ir esi priverstas kreiptis į konkurentus kad gautum mažesnę kainą.
Šią situaciją patyriau asmeniškai.
O dėl trukmės, tai čia net su logika pjaunasi. Negi 10 darbų bus atlikti vieno žmogaus greičiau, nei tas pats kiekis, bet dešimties žmonių, kurie kiekvienas atliks vis kitą darbą.
noreciau pasakyti kad tai yra tik "asmenine mano nuomone", bet tai ištikro yra
vienintelis teisingas kelias
O Jūs atrodote "visažiniu" težinančiu tik vieną kelią, kuris dėl nedidelio žinių lygio atrodo vieninteliu teisingu. Nors iš tikrūjų, greičiausiai, suprantate kad taip nėra, bet reikia gauti klientų, kurių vis nėra, tai sakote plačiajame eteryje visokių nesamonių, kad suklaidintumėte žmones ir gautumėte naujų užsakymų.
projektuoja architektai ir inžinieriai, stato statybininkai, siuva siuvejai, šoka šokėjai, skraido pilotai ir t.t..
žinoma yra kompetencijos klausimas, bet tai atskira tema..
Projektuoja tikrai ne tik jie, gal tik statybų leidimas bus išduodamas architekto pasirašytam projektui, stato irgi ne tik statybininkai, net ir profesorių statybų aikštelėje besidarbuojantį gali sutikti, siuva irgi ne tik siuvėjai, pats spėju irgi kokią sagą esi įsisiuvęs ne kartą, nors ir siuvėju nesi, kad šoka ne tik šokėjai, užtenka naujas televizijos laidas pažiūrėti ir t.t. ir pan.