Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 11:00)
Viliau, baigi įtikinti, kad reikia daryti plokštę. Aš galvoju taip: šilta dalis ant plokštės, o garažas ir sandėliukas - ant gręžtinių.

Gal kas žinote nebrangų konstruktorių, kuris padarytų pamatų plokštės projektą ir viso namo projektą.

Nebrangus architektas - standartiniai copy/paste sprendimai. Nori rimtų sprendimų? Ieškai neeilinio, pažangaus žmogaus. Pvz Klezys, kitų nežinau. Veikmininkas -kosmonautas, pamiršk, o ir sprendimai tik tobulėja, mokosi žmogus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 25, 10:07)
Nebrangus architektas - standartiniai copy/paste sprendimai. Nori rimtų sprendimų? Ieškai neeilinio, pažangaus žmogaus. Pvz Klezys, kitų nežinau. Veikmininkas -kosmonautas, pamiršk, o ir sprendimai tik tobulėja, mokosi žmogus.

Aš galvoju kiek kitaip: architektas standartinis, tačiau radau žmogų, kuris su PHPP suskaičiuos namo nuostolius ir optimizuos patį namą. Tas žmogus yra atestuotas PHPP planuotojas. Už skaičiavimus su PHPP ir vėdinimo projektą nori 2000 Lt plius PVM. Vien skaičiavimai su PHPP - 1200 Lt plius PVM.

Į jų tarpą dar reikia įkišti nebrangų, bet patyrusi - ypač su plokščiais pamatais - konstruktorių. Tokiu atveju prie projekto padirbės net 3 žmonių komandą: architektas, konstruktorius ir PHPP planuotojas.

Ką manot? Ar teisingai galvoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 rugsėjo 2012 - 10:35
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 25, 10:00)

Variantas, bet garažas nenusipelno PP, nežinau, kaip sujungti du pastatus ant skirtingų pamatų, reiktų galvoti apie lanksčius ryšius arba beveik nepriklausomą konstrukciją.

zinau, kad nenusipelno, taciau garazas sliejasi prie namo ir turi bendra stoga, tad norint isvengti visu hemoroju su fasado skilimais, tampriomis jungtimis ir t.t. buvo pasirinkta dvi plokstes (vienos PP variantas irgi buvo atmestas - kiek pamenu jusiskis toks, buvo performuojamas ir t.t.?)
Atsakyti
Ka manot apie alfaline 90? Kazkoks naujas selektyvas, triju stiklu paketas 48mm. Zada uz ~550m2/lt su montacimu, ka manot?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 10:06)
Taip, kalbėjau su tuo konstruktoriumi. Už pamatų plokštės projektą jis nori 1000 Lt.

Reikia dar pasiziureti kas yra pigu, kas brangu.
As ir zinau kaip pvz 500 lt projektas, bet kas is to, kadangi mazai darbo ideda, skaiciuojant kiekviena atkarpa, subraizo be proto daug armaturos nesigilinant ir finale..... neoptimaliai su didedliais pervirsiais medziagos, su tokiom paciom islaidom.
Taip kad.....
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 09 24, 21:02)
Jei lygini plokščiųjų pamatų kainą, lygink su gręžtiniais pamatais, su jų apšiltinimu, su grindų apšiltinimu ir su grindų betonavimu, bei jei grindinis šildymas, dar ir šildymo vamzdelių pravedžiojimu.

Vamzdukai kainuos tapati tiek tuos tiek anuos. A toliau visos medziagos greztiniam irengt paprastesnes tiek polistirolas, tiek armatura ir jos kiekis..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 25, 17:46)
Vamzdukai kainuos tapati tiek tuos tiek anuos. A toliau visos medziagos greztiniam irengt paprastesnes tiek polistirolas, tiek armatura ir jos kiekis..

kainuos tiek pat, bet nieks nei ju nei grindu greztiniuose neiskaiciuoja kai lygina su ploksciais ir paskui rekia kad pastarieji brangesni, nors ju kaina jau su visais minetais privalumais.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 09:29)
Kas darė plokščių pamatų projektą? Kiek kainavo plokščių pamatų projektas? Gal jau įsirengei pamatus? Kiek kainavo pamatų įrengimas? Beje koks namas: vieno, dviejų aukštų?

Namas vieno aukšto.
Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kaip gali padaryti vien pamatų projektą. Turėtų būti daromas viso namo konstrukcinis projektas. Pamatai priklauso nuo to ką jie turi išlaikyti.
Mano namą projektavo Haus. Konstrukcinė dalis įėjo į bendrą kainą.
Kol kas tik išrausiau duobę. Artimiausiu metu privešiu žvyro, sutankinsiu ir paliksiu iki pavasario.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 10:34)
Aš galvoju kiek kitaip: architektas standartinis, tačiau radau žmogų, kuris su PHPP suskaičiuos namo nuostolius ir optimizuos patį namą. Tas žmogus yra atestuotas PHPP planuotojas. Už skaičiavimus su PHPP ir vėdinimo projektą nori 2000 Lt plius PVM. Vien skaičiavimai su PHPP - 1200 Lt plius PVM.

Į jų tarpą dar reikia įkišti nebrangų, bet patyrusi - ypač su plokščiais pamatais - konstruktorių. Tokiu atveju prie projekto padirbės net 3 žmonių komandą: architektas, konstruktorius ir PHPP planuotojas.

Ką manot? Ar teisingai galvoju.

Problema, kad viskas labai susiję.
Kol nebus projekto, planuotojas negalės paskaičiuoti su PHPP. Kai projektas jau bus padarytas, architektas nenorės daryti didelių pakeitimų.
Planuotojas sakys daryk mažesnį langą. Architektas sakys gadina architektūrą.
Reikėtų pasieškoti labai tolerantiškų asmenybių.
Man atrodo, geriau architektas ir planuotojas būtų vienas asmuo.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 09 25, 18:50)
Kol nebus projekto, planuotojas negalės paskaičiuoti su PHPP. Kai projektas jau bus padarytas, architektas nenorės daryti didelių pakeitimų.
Planuotojas sakys daryk mažesnį langą. Architektas sakys gadina architektūrą.
Reikėtų pasieškoti labai tolerantiškų asmenybių.
Man atrodo, geriau architektas ir planuotojas  būtų vienas asmuo.

Labai teisinga pastaba. Aš kol kas renkuosi architektus. Jiems sakau, kad toks variantas bus, t.y. kad jei su PHPP suskaičiuos gali tekti šį tą koreguoti.

O PHPP planuotojui sakiau, kad namo architektūros nekeisiu. Vadinasi realiai jis galės įtakoti tik langų dydžius ir šiltinimo medžiagų storius. Štai kodėl aš kartais pagalvoju ar verta jam mokėti už PHPP skaičiavimus, jei galimos tik minimalios korekcijos: langų plotai, šiltinimo storiai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 20:58)
Labai teisinga pastaba. Aš kol kas renkuosi architektus. Jiems sakau, kad toks variantas bus, t.y. kad jei su PHPP suskaičiuos gali tekti šį tą koreguoti.

O PHPP planuotojui sakiau, kad namo architektūros nekeisiu. Vadinasi realiai jis galės įtakoti tik langų dydžius ir šiltinimo medžiagų storius. Štai kodėl aš kartais pagalvoju ar verta jam mokėti už PHPP skaičiavimus, jei galimos tik minimalios korekcijos: langų plotai, šiltinimo storiai ir pan.

O nepaprasčiau pasirinkti architektą, kuris moka PHPP naudotis? Aišku nesirinkti kuris ten sertifikatais apsikabinęs, nes jo ir kaina bus proporcinga popieriukų kiekiui.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2012 09 25, 20:07)
O nepaprasčiau pasirinkti architektą, kuris moka PHPP naudotis? Aišku nesirinkti kuris ten sertifikatais apsikabinęs, nes jo ir kaina bus proporcinga popieriukų kiekiui.

Paprasčiau, bet tuomet projektas kainuotų apie 15 000 - 20 000 Lt. Priešingu atveju aš žadu išleisti per pusę mažiau. Apie 8000-9000 Lt.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 20:32)
Paprasčiau, bet tuomet projektas kainuotų apie 15 000 - 20 000 Lt. Priešingu atveju aš žadu išleisti per pusę mažiau. Apie 8000-9000 Lt.

Projekta esi ishsirinkes ir koreguot neatrodo kad zadetum ka. Dabar lieka pasidaryt pasyvu konstruktyva smile.gif
Atsakyti