QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 09:29)
Kas darė plokščių pamatų projektą? Kiek kainavo plokščių pamatų projektas? Gal jau įsirengei pamatus? Kiek kainavo pamatų įrengimas? Beje koks namas: vieno, dviejų aukštų?
Namas vieno aukšto.
Kažkaip nelabai įsivaizduoju, kaip gali padaryti vien pamatų projektą. Turėtų būti daromas viso namo konstrukcinis projektas. Pamatai priklauso nuo to ką jie turi išlaikyti.
Mano namą projektavo Haus. Konstrukcinė dalis įėjo į bendrą kainą.
Kol kas tik išrausiau duobę. Artimiausiu metu privešiu žvyro, sutankinsiu ir paliksiu iki pavasario.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 09 25, 10:34)
Aš galvoju kiek kitaip: architektas standartinis, tačiau radau žmogų, kuris su PHPP suskaičiuos namo nuostolius ir optimizuos patį namą. Tas žmogus yra atestuotas PHPP planuotojas. Už skaičiavimus su PHPP ir vėdinimo projektą nori 2000 Lt plius PVM. Vien skaičiavimai su PHPP - 1200 Lt plius PVM.
Į jų tarpą dar reikia įkišti nebrangų, bet patyrusi - ypač su plokščiais pamatais - konstruktorių. Tokiu atveju prie projekto padirbės net 3 žmonių komandą: architektas, konstruktorius ir PHPP planuotojas.
Ką manot? Ar teisingai galvoju.
Problema, kad viskas labai susiję.
Kol nebus projekto, planuotojas negalės paskaičiuoti su PHPP. Kai projektas jau bus padarytas, architektas nenorės daryti didelių pakeitimų.
Planuotojas sakys daryk mažesnį langą. Architektas sakys gadina architektūrą.
Reikėtų pasieškoti labai tolerantiškų asmenybių.
Man atrodo, geriau architektas ir planuotojas būtų vienas asmuo.