Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(==== @ 2012 09 24, 11:34)
mano identisku atveju tam kad sios dvi skirtingos konstrukcijos "neisplauktu" viena nuo kitos, konstruktore numate dvi pamatu plokstes, kurios bus apjungtos.

O kaip suprasti: dvi skirtingos konstrukcijos? Jos ką - nesiliečia? Ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 09 24, 10:01)
demistifikuojant PP kaina: http://www.pasyvusnamas.klezys.lt/, komentaruose minima kad visas kainavo 35kLt! cia dar reikia nepamirst kad iskart ir grindis turi !
PP privalumas yra tas, kad dauguma paruosiamuju iki betono uzpylimo darbu gali nesunkiai pasidaryt pats, ka Simonas su zmona puikiai pademonstravo. O darbai sudaro tikrai nemaza kainos dali, beto ir nervas nelaiko kai 2 mokyklos nebaige berniukai uz 2 sav. darba 10-15kLt uzsipraso. Juolab kad tikrai prie to objekto jie istisai po 8val 2 savaites neatidirba.

Na zinot jai jau tokius pamatys kiekvienas pats prades irenginet tai statybu inspekcijai butu pats laikas susirupint. Ka idomu tas autorius i statybu zurnala rasys? Gal jo profesija inzinierius ar architektas? Kam tada ispust kad viskas paprasta kaip du kart du kiekvienas gali pasidaryt pats.

Kitas momentas paziurekit i pacia namo konstrukcija. Ji gi praktiskai be apkrovu.. Kas liecia pati armaturos raishiojima tai 40lt/m2..
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 09 22, 13:25)
pagal purškėjų pasiūlymus mano fasado apšiltinimui vien PUR kainuotų virš 40.000,00 Lt. EPS sluoksnio tai pačiai varžai gauti kaina apie 15.000,00 LT plius klijai ir smeigės ~20.000,00 Lt. Kai pinigus skaičiuoji, tokios prabangos negali sau leisti. Bet mažu sluoksniu PUR vis tik viliojuosi. Kad nesudėsi EPS be  tarpelių - faktas.

Mano galva jūs čia kiek perlenkiat lazdą su tom purškiamom putom.
Papildomai mokėti 20 000 lt už poliuretaną tikrai nesutikčiau.
Jei panašią sumą papildomai reikėtų pakloti ir už stogo šiltinimą. Gaunasi jau 40 000 lt arba visas geoterminis.
Geoterminis nors ir kažin ar apsimoka, šildymo išlaidas sumažina 3-4 kartus lyginant su elektra. Tuo tarpu, kiek geresnio purškiamų putų sandarumo nauda labai nedidelė. Kokybiškai perimetru suklijavus polistirolą jos gali ir visai nesijausti.

Kaip galvojate uždėti stogo dangą ant putų? Jų paviršius tikriausia gavosi banguotas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 24, 12:24)
Na zinot jai jau tokius pamatys kiekvienas pats prades irenginet tai statybu inspekcijai butu pats laikas susirupint. Ka idomu tas autorius i statybu zurnala rasys? Gal jo profesija inzinierius ar architektas?

komentuoji net nezvilgterejes i nuoroda? taip, atspejai, jis tikrai architektas smile.gif Ir is kitos puses, negi jau zmogus sau pamato negali issilieti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 24 rugsėjo 2012 - 12:54
QUOTE(cibulis @ 2012 09 24, 12:19)

Pas mane namas ant plokštės, stoginė ir nešildomas sandėlis ant gręžtinių pamatų. Nieko nepaprasto.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 09 24, 12:45)
komentuoji net nezvilgterejes i nuoroda? taip, atspejai, jis tikrai architektas smile.gif Ir is kitos puses, negi jau zmogus sau pamato negali issilieti?

As ta websaita jau senai ziurejau (del profesijos spejau). Mielai pats kreiciaus i toki tiesiu ranku architekta jai dar kada tektu statyt. Tik nereikia sneket kad viskas taip paprasta kad kiekvienas su zmona tai gali atlikt...

Tarp kitko jo profesija jam leidzia toki darba atlikti, manoji ne, neturiu jokio inzinerinio ishsilavinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 24 rugsėjo 2012 - 13:12
QUOTE(*** @ 2012 09 24, 14:09)
As ta websaita jau senai ziurejau (del profesijos spejau). Mielai pats kreiciaus i toki tiesiu ranku architekta jai dar kada tektu statyt. Tik nereikia sneket kad viskas taip paprasta kad kiekvienas su zmona tai gali atlikt...

Tarp kitko jo profesija jam leidzia toki darba atlikti, manoji ne, neturiu jokio inzinerinio ishsilavinimo.

Simono sugebėjimas pasidaryti pamatą pačiam tik iš dalies susijęs su jo profesiją. Jis užsisakė savo pamato konstruktyvą ir gavo detalius brėžinius kaip kas turi būti padaryta kiek kokių medžiagų reikia. O tada jau lieka kaip lego sudėlioti. Jam profesija gal padėjo lengvai skaityti brėžinius ir teisingai juos interpretuoti.

Pats taip pat planuoju savo jėgom pasidaryti ploksčius pamatus ir tame nematau nieko sudėtingo. Atskirą konstruktyvą pamatams taip pat darysiuosi.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 09 24, 12:19)

lieciasi. tik namo isorines sienos is liktiniu klojiniu, o garazas - is paprastu silikatiniu plytu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 09 24, 07:55)
Gerai. Pasirenku namą su garažu. Šiltai namo daliai darau plokštę, o šaltai (garažui ir sandėliukui) - gręžtinius. Ar sueis šie du skirtingi pamatų tipai? Kiek žinau, tai Veikmė viename paskutinių namų taip darė: šilta dalis ant plokštės, o garažas - ant gręžtinių.

Man tik kažkaip baisokai atrodo toks momentas: ant putplasčio su armatūra ir betonu (pamatų plokštė) pastatyti mūrinį namą su monolitine perdanga ir molinių čerpių stogu. Ne per daug sunki apkrova plokštei? Nebent ten, kur bus laikančios sienos, dėti EPS-300 ar dar didesnės klasės. O toks brangus ir retas Lietuvoje.

Tai jokiu problemu, nenutols jug kaip menulis i metus po 2cm , ar kiek ten smile.gif O siaip dar ne tokiu vikruntasu prisiziurejas smile.gif Tik fasadu sujungime kazka reik sugalvoti.
Siap,cia kiek stebejau jau isdiskutuota, kad jei tikrai tikrai bus nesildoma patalpa, ivertinant polistirolio kaina, ir specifini armavima plokstinio, neverta garazams investuoti tokiu pinigu. Tai toj pacioj veikmej , plokstiniai pamatai ,betonine perdanga, ir .t.t. Tai velgi jau pasikartosiu, kad devinaukscio namo pirmo auksto 22cm storio perdengimo plokste atlaiko virs saves 8 likusiu aukstu svorius, nesismulkinant smile.gif Greztiniuose ieskomas kur tvirtesnis gruntas kad ir iki 6m, tai plokstiniam pamate jis suformuojamas, o toliau tas pats siju armavimas,pagal perimetra kaip ir greztiniam pamate, na zinoma dar tinklai. Eps -300, tai beveik 30t i 1m2 jei neklystu. Keliu aukstu namas ? 3 ?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 24, 09:19)
Ir seip butu idomu suzinot, tarkim grindu temperatura +27 paduodamas vanduo, oro sakykim +22, o kiek temperatura betono pacioje zemiausioje pamato, pado vietoje.

U-wertas tai labai graziai parodo
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 09 24, 08:09)
Jai pas tave gruntas tinkamas grestiniam, ty nereik kokiu spraustiniu poliu, darai tuos ir nesuki galvos.

Planuojant pasistatyti PN, po to, kai pasiskaičiavau nuostolius per polius, labai rekomenduočiau vengti tiek polinių, tiek juostinių pamatų. "Kaunas2011" gal ir persūdė šiek tiek su nuostoliais, nors viskas priklauso nuo polių skaičiaus, bet turint polinius arba juostinius pamatus, tikrai didelė šilumos dalis bus netenkama per pamatus.
Papildyta:
QUOTE(MCH @ 2012 09 24, 08:28)
Sveiki,

Isover PN rekomenduoja
Išorinės sienos min R 7,7
Lubos-stogas min R 10
Pamatas min R 6,7
Langai min R 1,25

Neparašyta, kokiam regionui rekomenduojamos tokios varžos. Lietuvoje su jomis PN vargiai pasistatysi.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 09 24, 09:31)
Viskas puiku, bet langai per prasti. Dėk šiltesnius.

R 1,66, tai U=0.6, yra labai geras rodiklis langams, netoli aukščiausio lygio pasiekiamo standartiniais stiklo paketais U=0.5, arba R=2. Deje, šios varžos stiklo paketo, o ne viso lango ir tai absoliučiai nereiškia, kad visam langui pavyks sutilpti į U=0.8

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 09 24, 10:46)
Nori pasakyti, kad čia labai pigu. Jo namo plotas - apie 136 kv. Taigi už 1 kv. išeina 257 Lt. O jei įvertintum ir darbą, kaina išeitų tokia pati kaip ir gręžtinių.

tikrai labai pigu. Nelygink plokščiųjų pamatų kainos su gręžtiniais ar juostiniais. Jei lygini plokščiųjų pamatų kainą, lygink su gręžtiniais pamatais, su jų apšiltinimu, su grindų apšiltinimu ir su grindų betonavimu, bei jei grindinis šildymas, dar ir šildymo vamzdelių pravedžiojimu.

Man net neskaičiavus galiu pasakyti, kad mano gręžtiniai pamatai su grindimis, gausis keliskart brangiau.
Atsakyti

Papildyta:
Planuojant pasistatyti PN, po to, kai pasiskaičiavau nuostolius per polius, labai rekomenduočiau vengti tiek polinių, tiek juostinių pamatų. "Kaunas2011" gal ir persūdė šiek tiek su nuostoliais, nors viskas priklauso nuo polių skaičiaus, bet turint polinius arba juostinius pamatus, tikrai didelė šilumos dalis bus netenkama per pamatus.
Papildyta:

Ne tik poliai, bet ir metalines smeiges prisegant polistirola fasade, stoge grebestai, o jei dar kok balkoniukas ir t.t.Nors praktiskai ,viskas isprendziama.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 09 24, 12:44)
Mano galva jūs čia kiek perlenkiat lazdą su tom purškiamom putom.
Papildomai mokėti 20 000 lt  už poliuretaną tikrai nesutikčiau.
Jei panašią sumą papildomai  reikėtų pakloti ir už stogo šiltinimą.  Gaunasi jau 40 000 lt arba visas geoterminis.
Geoterminis nors ir kažin ar apsimoka, šildymo išlaidas sumažina 3-4 kartus lyginant su elektra. Tuo tarpu, kiek geresnio purškiamų putų sandarumo nauda  labai nedidelė. Kokybiškai perimetru suklijavus polistirolą jos gali ir visai nesijausti.

Kaip galvojate uždėti stogo dangą ant putų? Jų paviršius tikriausia gavosi banguotas.

Tikrai nesiruošiu purkšti už tokią žvėrišką kainą. Man išvis purškėjų "klanas" kvepia karteliniu susitarimu. Ne, nepurkšiu pilnai visko poliuretanu, bet užsandarinti konstrukciją reikėtų. Nors ir nedideli plyšiai lieka tarp putplasčio plokščių, bet jie vis tiek lieka. Specialiai pasivažinėjau, po kitas statybas, tai dar didesnius plyšius mačiau, nei man pavyko padaryti, apklijuojant pamatus, nes "dirbau sau". Užpurški paskui tuos plyšius klijais, bet kai putplastis storas, tai užsipurškia gal kokis 5%-20% putplasčio plyšio storio, o likusia plyšio dalim švilpauja vėjai. Apie šiltinimą putplasčiu aš nemąstau, kaip apie sandarų šiltinimą.

Dėl stogo, tai man pasisekė, pavyko gerą kainą suderėti, tai dabar gavosi panaši kaina, kaip ir samdomo darbo atveju būtų stogas šiltinamas putplasčiu. Tad nėra kuo skūstis.

Dėl stogo nelygumu, tai jo, manau kad teko nuotraukas matyti, banguota stogo danga gavosi, ir nors nuolydis yra, bet kelios balutės, nors ir nedidelės būdavo, todėl teko dar samdytis betonuotojus ir užbetonuoti ant viršaus. Dabar stogo danga turi vos ne idealų nuolydį, balučių nė su žiburiu nerasi. Beliko tik hidroizoliacija padengti.

Dėl betonavimo darbų, tai juos man rekomendavo ir brigada, siūliusi apšiltinti stogą putplasčiu, tad ir šiuo atveju, nemanau kad pralošiau pasirinkęs poliuretaną.

Dėl geoterminio apsimokėjimo, tai pavyko rasti vieną 6 kW ŠS vanduo-vanduo už ~6000 Lt. Tokia kaina man jau neatrodo per didelė wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 rugsėjo 2012 - 21:59