QUOTE(*** @ 2012 09 21, 12:34)
Jai neklystu pacio rostverkas 60cm, koks bus buterbrodas. Ty ar bus juodgrindes? Kur 0, +100 nuo rostverko ar lygiai su juom? Pas mane gaunas +100, atkasti ta sutrombuota zvyra juodgrindem ir dar 30cm polistirolo skamba skaudziai
Kur ir kaip verdziosis komunikacijos, elektra?
Kur ir kaip verdziosis komunikacijos, elektra?
Juodgrindžių dėti neketinu. 0 bus +10cm nuo rostverko viršaus.
Dėl langų aukščio reikėtų pačiam pasižiūrėti, jei jie ir lubų aukščiai leidžia, didink grindų aukštį +300 ir nesuk galvos, mažiau šalčio iš polių pasieks namo vidų.
Vidines komunikacijas visas žadu pravedinėti apšiltinimo sluoksnio vidinėje pusėje, kad nebūtų nei vienos kilpos išėjusios už apšiltinimo. Išsižiojau išgirdęs statybų vadovo pasiūlymą šildomų grindų vamzdelius iki šildomų plotų pravesti žeme po putplasčiu. Tikrai to nebus. Juos įvilksiu į apšiltinimo kevalą ir klosiu tame pačiame betone, jei tilps, jei netilps, ieškosiu kitų būdų, bet tikrai nešildysiu žemės po putplasčiu.
Kaip pravedinėsiu visas kitas vidines komunikacijas tiksliau dar nesigilinau. Išorinės komunikacijos iki konkrečių taškų pravestos rostverko smėlyje ir putplastį kirs būtent tose vietose, kuriose bus naudojamos. Stengiausi minimizuoti tokių kirtimų skaičių, todėl kanalizacijos įvadą į namą padariau tiktai vieną, ta prasme, putplastį kanalizacija kirs mano namo grindyse tiktai vienoje vietoje. Tiesa užkasiau kelis atlikusius vandentiekio vamzdžio galus iš namo vidaus į lauką. Jie iš tikrųjų šiuo metu be paskirties ir kaip ir prieštarauja mano siekiamybei sumažinti apšiltinimo sluoksnio kirtimų skaičių visokiais įvadais, bet juos palikau kaip rezervą, jei ateityje prireiktų išvesti kokį nors elektros laidelį į lauką. Jei ateitį dėl vieno laidelio prireiktų gręžti skylę, įtariu būtų padaryta dar didesnė žala apšiltinimo sluoksniui ir sandarumui.