Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(pasiutes @ 2012 09 19, 20:21)
Mano variantai parox extra vs knauf unifit 035 vs eko vata supurkšta šlapiu būdu, ką manot?

Aš greičiausia rinkčiausi supurškiama ekovatą todėl, kad ji geriausiai iš čia psiūlytų medžiagų garantuoja sandarumą. Tik jos į stogą purkšti šlapiu būdu negalima. Man taip sakė patys ekovatistai.

Dar papildomai iš vidinės pusės dėčiau poliuretano plokštės - kokių 10-12 cm storio. Turėsi tikrai šiltą stogą/palėpę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 rugsėjo 2012 - 08:21
QUOTE(cibulis @ 2012 09 20, 08:17)
Aš greičiausia rinkčiausi supurškiama ekovatą todėl, kad ji geriausiai iš čia psiūlytų medžiagų garantuoja sandarumą. Tik jos į stogą purkšti šlapiu būdu negalima. Man taip sakė patys ekovatistai.

Dar papildomai iš vidinės pusės dėčiau poliuretano plokštės - kokių 10-12 cm storio. Turėsi tikrai šiltą stogą/palėpę.

Reiktu suprast kad siu purskiamu medziagu vejas neprapucia?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 20, 11:46)
Reiktu suprast kad siu purskiamu medziagu vejas neprapucia?

Ne, reikia suprasti, kad bus sandaru. Tą norėjau pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 09 20, 06:04)
Mintai,kiek desi pulistirolo i grindis_ Koki stori?

30 cm
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 09 20, 22:28)

nueik i statau savo rankom tema/debilu isvadins lotuliukas.gif ,as galvoju maziau deti,nes ir sienos plonesnes. Beje,kokiom proporcijom geriausia deti siltinima imant grindis,sienas,stoga ?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 09 20, 21:28)

Jai neklystu pacio rostverkas 60cm, koks bus buterbrodas. Ty ar bus juodgrindes? Kur 0, +100 nuo rostverko ar lygiai su juom? Pas mane gaunas +100, atkasti ta sutrombuota zvyra juodgrindem ir dar 30cm polistirolo skamba skaudziai smile.gif

Kur ir kaip verdziosis komunikacijos, elektra?

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 09 21, 07:36)
nueik i statau savo rankom tema/debilu isvadins  lotuliukas.gif ,as galvoju maziau deti,nes ir sienos plonesnes. Beje,kokiom proporcijom geriausia deti siltinima imant grindis,sienas,stoga ?

Kiek kas states namus is pazystamu savo laiku deje pvz 10 - 15cm siandien detu daugiau ir gailisi.. Tai pvz siandien susidejus 20cm visa laika mastytum o gal reikejo 25 damest smile.gif
Atsakyti
http://www.reidenipl...og_2012_rus.pdf

pirmo puslapio paveikslelyje, du grindu betono sluoksnius skiria TERMO plyteles (TERMO плита).

taip pat 9 psl. cia:

sios plyteles mane domina ne kaip grindinio sildymo pagalbinis elementas, bet kaip izoliacinis sluoksnis, atskiriant silta grindu dali nuo saltos pamato betonines dalies, kuri susisiekia su sienu monolitu, t.y. kad grindu siluma nepereitu i sienas.

ar turime koki nors lietuviska analoga?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 21, 12:34)
Jai neklystu pacio rostverkas 60cm, koks bus buterbrodas. Ty ar bus juodgrindes? Kur 0, +100 nuo rostverko ar lygiai su juom? Pas mane gaunas +100, atkasti ta sutrombuota zvyra juodgrindem ir dar 30cm polistirolo skamba skaudziai smile.gif

Kur ir kaip verdziosis komunikacijos, elektra?
Papildyta:
Kiek kas states namus is pazystamu savo laiku deje pvz 10 - 15cm siandien detu daugiau ir gailisi.. Tai pvz siandien susidejus 20cm visa laika mastytum o gal reikejo 25 damest smile.gif

***, jei jau turi sutrombuotą žvyrą, nafig tau tos juodgrindės? ką jos tau duoda?
100mm virš rostverko - nemažoka? jei darysi grindinį šildymą, tai betonas su vamzdeliais + grindų danga - jau beveik ir turi 100mm. Nesinori nors kiek aukščiau pakelti šildomų grindų betoną?
Ta prasme jei jau pamatai padaryti tai dar nevėlu bendrą grindų lygi kilstelti
Atsakyti
QUOTE(==== @ 2012 09 21, 13:09)

pirmo puslapio paveikslelyje, du grindu betono sluoksnius skiria TERMO plyteles (TERMO плита).

taip pat 9 psl. cia:

sios plyteles mane domina ne kaip grindinio sildymo pagalbinis elementas, bet kaip izoliacinis sluoksnis, atskiriant silta grindu dali nuo saltos pamato betonines dalies, kuri susisiekia su sienu monolitu, t.y. kad grindu siluma nepereitu i sienas.

ar turime koki nors lietuviska analoga?

9psl. yra spec polistirolas, vamzdelių klojimui, yra jo ir Lietuvoje. tik ką jis bendro turi atskiriant silta grindu dali nuo saltos pamato betonines dalies, kuri susisiekia su sienu monolitu ?

Ir nepagavau tavo problemos: jei teisingai supratau, tavo grindų 0 yra ties cokolio viršumi ir šildomų grindų betonas liesis su rostverku?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 21, 13:31)
***, jei jau turi sutrombuotą žvyrą, nafig tau tos juodgrindės? ką jos tau duoda?
100mm virš rostverko - nemažoka? jei darysi grindinį šildymą, tai betonas su vamzdeliais + grindų danga - jau beveik ir turi 100mm. Nesinori nors kiek aukščiau pakelti šildomų grindų betoną?
Ta prasme jei jau pamatai padaryti tai dar nevėlu bendrą grindų lygi kilstelti

As kad aiskiau idesiu vaizdziai.

Klausimas ar vietos nuo 0 iki +100 uztenka grindinio sildymo betonui + vamzdukam. Pagal pavaizduota brezinuka virs 300 siltinimo grindinio vamzdukam bei betonui lieka ~7 cm.

Dabartine situacija yra ta kad zvyras yra praktiskai sulig rostverko virsum. Langai yra +1000 (900 nuo grindu).
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 21, 16:15)
As kad aiskiau idesiu vaizdziai.

Klausimas ar vietos nuo 0 iki +100 uztenka grindinio sildymo betonui + vamzdukam. Pagal pavaizduota brezinuka virs 300 siltinimo grindinio vamzdukam bei betonui lieka ~7 cm.

Dabartine situacija yra ta kad zvyras yra praktiskai sulig rostverko virsum. Langai yra +1000 (900 nuo grindu).

minimalios rekomendacijos betono sluoksniui yra ~4cm virš vamzduko, o realybėje daroma 5-6cm + vamzdukas (nežinau kokio skersmens imsi)
teoriškai į 7cm tilpsi. Tuomet kyla klausimai:
1. ar tų teorinių 3cm užteks perdengti cokolio linijai?
2. dar nematau įskaičiuotų ~2cm grindų dangos? ar ji dėsis ant tų 100mm nuo nulio? t.y. bus 120mm nuo nulio?
3. vis tiek nesuprantu kam tau juodgrindės
4. jeigu langai/durų angos dar leidžia, kilstelčiau tavo vietoje dar min 50mm visą grindų sumuštinį ir laimėčiau:
a. mažiau žvyro išvežti
b. geriau persidengtų cokolio linija (~6-8cm) t.y. eliminuojasi šalčio/drėgmės tiltas (labai dažnai pamato šiltinimą su sienos šiltinimu suleidžia nekokybiškai, o jei dar visokių metalinių apsaugų/laikiklių prideda ...)
5. jei dėtum ne EPS, o extrūdinį ar neoporą ar kažką panašaus į grindis, tai gal ir su 25cm pasiektum tą patį ką su EPS 100 klodamas 30cm. vėlgi mažiau žvyro išvežt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 09 21, 07:36)
nueik i statau savo rankom tema/debilu isvadins  lotuliukas.gif ,as galvoju maziau deti,nes ir sienos plonesnes. Beje,kokiom proporcijom geriausia deti siltinima imant grindis,sienas,stoga ?

Aš jau seniai neklausau, ką kiti kalba. Pradedu kalbėt su kokiu "žinovu" ir jis man aškina kokis gėris yra malkos, statybų tema su juo daugiau nebekalbu, nematau reikalo gadinti nervus įrodinėjant, kad ir tos pačios malkos po kiek tai laiko brangs ženkliai, ir po kokių 5-10 metų aš vien elektra šildyčiausi pigiau nei jis malkomis. Taip elektra irgi brangs, bet kai šildymo poreikis nedidelis, tai šildymo energijos kainos pokyčiai mažiau skausmingi.

Nors elektra tikrai greitai labai pabrangs. Juk elektromobiliai ne už kalnų. Tad aš savo ateitį žadu rišti su saulės kolektoriais, o su jų patalpų šildymo galimybėm ir vėl laimi storesnį šiltinimo sluoksnį dedantys.

Dėl proporcijų, tai jei grindys nešildomos, tai daugiausiai dedi stogui, vidutiniškai sienoms ir mažiausiai grindims. Jei grindys šildomos, tai stogui ir grindims daugiausiai, sienoms mažiausiai.

Pas mane su EPS100 30cm sluoksnio grindų šiluminė varža gaunasi mažiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 rugsėjo 2012 - 21:22