Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(*** @ 2012 09 02, 22:21)
Kazin ar tas antiseptikas turi ka bendro su pelesiu ? Be to kas originaliai ismirkyta nusipirkau papildomai septiko backa smile.gif

Sviestu košės nepagadinsit.
Papildyta:
QUOTE(apievata @ 2012 09 02, 23:28)
pasikeis kartu su skarda - ta max 10 m laikys , cia tuo atv. , jei po eziuku chalturos zaibas anksciau ne pakurs..

Vis stebiuosi ir nesuprantu kas jūs: orakulas, elektrikas ar tik vatos mėgėjas/propaguotojas? biggrin.gif Kokių dar užslėptų gabumų ir nežinomų profesinių žinių turite, tikiuosi ir toliau stebinsite savo prognozėmis?
Papildyta:
QUOTE(audrius333 @ 2012 09 03, 00:06)
.sudules makrofleksas,

Gal teko kada sužinoti, nuo ko dūla putos? Kas jas ardo? Ir kaip tokios sąlygos susidarys vidury stogo sumuštinio - kad jau darote išvadas ar drąsius teiginius tai pagrįskite.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 09 02, 22:48)
tai kiauros sienos ir iššaukia superinę natūralią ventiliaciją. Kai rašiau apie kiauras sienas aš būtent ją ir turėjau.
Papildyta:
Kai rašiau, vadovausi ankstesnių žaidimų su U-Wertu patirtimi. Asmeniškai dėl Jūsų biesas66, aš dar kartą sumodeliavau situaciją, kai iš abiejų pusių osb plokštės. Taigi, juodu ant balto mano teiginio patvirtinimas, sakykim "oficialus", visiems čia dalyvaujantiems priimtinas.

Nieko keisto, kad visi vatą kiša tarp OSB, tai labai patogu. Aš ir, kol nepradėjau su U-Wertu žaisti, tokią įsivaizdavau karkasinuko sandarą. Dabar aš ieškočiau kitokios karkaso konstrukcijos.

Vadinasi uwertas paneigia praktika. Ka cia ir bepridursi..
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2012 09 02, 22:28)
Teoriskai neskiestas (pvz) borolitas turetu saugot nuo pelesio...Bet "valdiskai "antiseptikuotos gegnes sekmingai pelyja (nesant geros ventiliacijos)-susiduriau asmeniskai. Dabar del prapuciamumo-medis toks daiktas , kurio ilgaamziskuma uztikrina butent ventiliacija.O del Vilienes gegniu -principe jokio skirtumo, puna ar ne  - pasikeis kartu su skarda - ta max 10 m laikys , cia tuo atv. , jei po eziuku chalturos zaibas anksciau ne pakurs..

Nezinau kaip kitiem bet man ne ilgaamziskumas svarbiausia o pats faktas, gi "oponentai" aiskina priesingai smile.gif ty kad eps yra puikiausiai laidus garui o apie pelyjima joks gamintojas ne zodzio.

As gyvenime su pelesiu esu gerai susidures, padariniai yra tiesiog tragiski, nekalbu apie igriuvusias lubas bet vien tas kvapas br...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 03 rugsėjo 2012 - 06:53
QUOTE(Juzex @ 2012 09 02, 22:47)
QUOTE(mintas @ 2012 09 02, 00:23)

... pridėti šilumos kiekį, netenkamą per vėdinimą ir įvertinti šilumos tiltelių įtaką

O kaip įvertnti šilumos tiltelių įtaką?

Labai sudėtinga, paprastai skaičiavimuose taikomas paklaidos koeficientas, kuris ir apima termo tiltelių įtaką. Jei jau norit tiksliau, reikės pavartyti STR`us.

Bet būtent paklaidos koeficientas ir daro skaičiavimus netiksliais, nes šiais laikais jau sugema statyti be termo tiltelių, arba darbininkų brokas padaro tuos tiltelius dar didesnius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 rugsėjo 2012 - 07:31
[quote=***,2012 09 03, 07:51]gi "oponentai" aiskina priesingai smile.gif ty kad eps yra puikiausiai laidus garui
[/quote]
Gamintojai - kuriai grupei priskeriate, oponentų, ar bendraminčių? Gal palyginkite oficialius duomenis ir palyginkite su "bendraminčio" kliedesiais 4u.gif

Labai sudėtinga, paprastai skaičiavimuose taikomas paklaidos koeficientas, kuris ir apima termo tiltelių įtaką. Jei jau norit tiksliau, reikės pavartyti STR`us.

[/quote]
Yra formulės ir nuostolius fi per termotiltelius galima gana tiksliai suskaičiuoti. PN statyboje tokių neturi būti visiškai - kai nėra tai nėr ką ir skaičiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 rugsėjo 2012 - 08:24
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 03, 08:23)
Yra formulės ir nuostolius fi per termotiltelius galima gana tiksliai suskaičiuoti. PN statyboje tokių neturi būti visiškai - kai nėra tai nėr ką ir skaičiuoti.

Kai žinai konkretų termo tiltelį, pav balkoną, ar gręžtinių pamatų polių, tai apskaičiuoti galima, bet kaip apskaičiuoti termo tiltelius, kurių, kaip ir neturėtų būti, bet yra dėl darbo broko?

Kiek žinau, šilumos nuostolius apskaičiuojant pagal STR yra taikomas kažkoks koeficientas, kuris ir apima visą darbo metų atsiradusį broką, nenumatytus termo tiltelius ir pan. Ir kai statybos vykdomos kruopščiai, galutinis variantas gali būti energetiškai ženkliai efektyvesnis, nei apskaičiuotas pagal STR.

Kai kalba eina apie šiltą namą, tai reikia projektuoti namą, be galimų termo tiltelių mazgų ir kreipti įpatingą dėmesį į vykdomų darbų kokybę, tada termo tiltelių galima išvengti ir šilumos nuostolių apskaičiavimas tampa ženkliai paprastesniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 rugsėjo 2012 - 09:29
QUOTE(mintas @ 2012 09 02, 21:48)

Kai rašiau, vadovausi ankstesnių žaidimų su U-Wertu patirtimi. Asmeniškai dėl Jūsų biesas66, aš dar kartą sumodeliavau situaciją, kai iš abiejų pusių osb plokštės. Taigi, juodu ant balto mano teiginio patvirtinimas, sakykim "oficialus", visiems čia dalyvaujantiems priimtinas.

Nieko keisto, kad visi vatą kiša tarp OSB, tai labai patogu. Aš ir, kol nepradėjau su U-Wertu žaisti, tokią įsivaizdavau karkasinuko sandarą. Dabar aš ieškočiau kitokios karkaso konstrukcijos.

Dauguma kas vatą kiša tarp OSB, iš vidaus deda garo izoliaciją. Čia sakyčiau ne tiek teiginio patvirtinimas, kiek pavyzdys kaip nerekomenduojama daryti.
Atsakyti
Diskutuota buvo apie šlaitinius medinių konstrukcijų stogus, tai manau nepakenks ir šis klipukas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 03, 06:51)
Nezinau kaip kitiem bet man ne ilgaamziskumas svarbiausia o pats faktas, gi "oponentai" aiskina priesingai smile.gif ty kad eps yra puikiausiai laidus garui o apie pelyjima joks gamintojas ne zodzio.

Jau diskutavome, kad savoka "puikiausiai laidus" labai slidi.
Tarkim medis puikiausia laidus ar nelaidus? Daugumai tai "kvėpuojanti" arba kitaip tariant laidi vandens garams medžiaga. Sienų, stogo polistirolas vandens garus praleidžia geriau nei medis. Taigi galima drąsiai sakyti, kad jis laidus.
Tačiau vata laidesnė 20 - 40 kartų, tai lyginant polistirolą su ja, sunku pavadinti puikiausia laidžiu.
Atsakyti
[quote=Vilienė,2012 09 03, 00:27]
Gal teko kada sužinoti, nuo ko dūla putos? Kas jas ardo? Ir kaip tokios sąlygos susidarys vidury stogo sumuštinio - kad jau darote išvadas ar drąsius teiginius tai pagrįskite.

Pagrysiu.laikas,stai nuo ko jos sudula.deja,nei dregme,nei saltis,nei karstis ju neveikia.cia tiesa.Viliau,tikriausia pats zinai,kaip isvystyta statybu sfera Anglijoje.pastate nauja pastata,iskart ji iraso i nugriovimo sarasa po 20 metu.aisku isskyrus didelius grandijozinius projektus.
pries kokius 5-6 metus,teko renovuot viena objekta-banka.darbai viduje.makroflekas naudojamas visur.visi tai zino.mano nuostabai,pernai man teko vel gryzt i ta objekta.deja ji pilnai griove iki pamatu.savo akim maciau,kas like is tu vietu,kur buvo purskiamos putos.ten kai kur plysiai.galiu pasakyt net kaip atrodo tos putos.visi zino gryba skuzbezdalis,ar kaip ji vadina.palieti-"sprogsta".tos putos virsta tokia minksta kempine.o kai palieti,pavirsta i dulkes,kurios labai labai ilgai griauzia gerkle ir nosi,jei be respiratoriaus dirbi.
isvada tokia.jos naudojamos buvo vidaus darbams,tad ten jokios pasalines salygos ju neveikia.isskyrus gal apkrovos.tiesiog suejo laikas ir ju galiojimas baigesi.dabar visi puls ieskot teorijos,kiek metu joms garantija suteikiama.pirmyn,teorija yra gerai,bet daznai ji prasilenkia su praktika.
Netgi tokio PIR brando kaip KINGSPAN oficialiame puslapyje,perskaicius montavimo instrukcijas(pir tarp gegniu),rekomenduojami keli variantai.vienas is ju,ispraust medziaga tarp gegniu,kitas-naudoti makrofleksa tvirtinimui.bet apipurskiant tik siule jau virs PIR su gegne.geras pvz cia.deja Kingspan atsako tik uz savo produkcija.kas atsitiks makrofleksui,jiems neidomu.
Bet yra jau sprendimu,kuriuos dauguma sekmingai naudoja.tai tokios putos.kaip man aiskino vienas statybu vadovas(taip pavadinkim),jos "neturi teises" suduleti ar dar kazkaip kitaip pakeist busena.cia priesgaisriniai reikalvimai ypatingai dideli.pagalvokit,kas atsitiks,jei patalpoje,kur laikomas dyzelis,kils gaisras.o ten kur visi tarpeliai pripurksti situ putu bus pazeisti?pasekmes aiskios.deja kiek suteikiam sitam produktui garantija,info neradau.bet manau ne daugiau 20 metu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrius333: 03 rugsėjo 2012 - 16:18
QUOTE(audrius333 @ 2012 09 03, 17:15)
laikas,stai nuo ko jos sudula.deja,nei dregme,nei saltis,nei karstis ju neveikia.

Audriau, tikrai žinai, kodėl statant langus naudoja sandarinimo juostas. Dabar sudėk šias dvi žinias kartu, ir padaryk išvadas - nuo ko vis tik dūla putos 4u.gif Nepamiršk ir to griauto banko - net neklausiu, ar ten buvo juostos smile.gif
Pačiupink putas, kurias paliko atviras saulei, užteks savaitės-dviejų, čia net eksperimentą gali atlikt, papuršk kur lauke ir palik ant saulės, vėjo ir drėgmės - ne ne dvidešimčiai metų, porai svaičių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 03, 17:34)
Audriau, tikrai žinai, kodėl statant langus naudoja sandarinimo juostas. Dabar sudėk šias dvi žinias kartu, ir padaryk išvadas - nuo ko vis tik dūla putos 4u.gif  Nepamiršk ir to griauto banko - net neklausiu, ar ten buvo juostos smile.gif
Pačiupink putas, kurias paliko atviras saulei, užteks savaitės-dviejų, čia net eksperimentą gali atlikt, papuršk kur lauke ir palik ant saulės, vėjo ir drėgmės - ne ne dvidešimčiai metų, porai svaičių 4u.gif

na as juk padariau isvadas-mano galva nuo laiko jos sudula.sandarinimo juosta jokios itakos nedaro.vat kazkaip neteko keist plastikiniu langu,gal reiktu langu skyreleje pasiteiraut,ar keiciant langus randa tu putu ar ne...
skaiciau angliska foruma 2 dienas.galiu isvardinti siltinimo prioritetus.
1.PIR,kietos siltinimo medziagos.
2.Vata.
3.pats blogiausias pasirinkimas(cia forumieciu),purskiamas pir/pur.visi keikiasi kas prisipurske.firmos kurios purske,bankrutavusios,pretenziju pateikt nera kam.
Atsakyti