Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(mintas @ 2012 09 02, 01:00)
Tai vietoi difuzinių, antikondensacinių dėkim midą ir džiaukimės, bus labai sandaru ir "niekas nesupus".

Net putplastyje, kuris nepasižymi įpatingu garų laidumu reikia organizuoti garo išvedimą, todėl plokščiuose stoguose, kai ant putplasčio dedama mida, būtina padaryti ventiliacinius kaminėlius per kuriuos iš putplasčio galėtų išeiti garas, o ne kondensuotūsi į balas po hidroizoliacija.

OSB plokštė yra laidi garams, todėl tokio kraštutinumo, kaip su mida nebus. OSB tik prasčiau praleidžia garus, bet ir tas prastesnis laidumas nėra pageidautinas tenai, kur reikia maksimaliai efektyviai leisti garams palikti konstrukciją.

As pateikiau pavyzdi kuris naudojamas jau daug metu,bet jei nori uzpriestarauti/prasom. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 09 01, 16:31)
Teoriskai zinai kad tavo gegnes nera pajuodavusios praktiskai ne smile.gif

Teoriškai žinau kad mano gegnes yra pažaliavusios praktiškai taip thumbup.gif ar visi suprato? lotuliukas.gif aš tai ne.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 09 02, 01:23)

Kadangi Jūsų nurodyta patalpų vidaus drėgmė iš tikrūjų labai maža, ką jau akcentavo Vilienė, spėju, kad oro apykaita Jūsų name tikrai nemaža. Tai pilnai tikėtina, kai kalba eina apie rastinuką. Nekalbant apie tai, kad ir atitvarų apšiltinimo medžiagoms tai negerai, didelė oro apykaita name, taip pat labai didina namo šildymo poreikį. Padidine namo sandarumą, patalpų viduje tikrai turėsite drėgnesnį orą, be to, jei sandarumas bus pasiektas tikrai akušto lygio, gal vertės pagalvoti ir apie rekuperacinę smile.gif. Čia tarp kitko, juk PN temoje bendraujam  smile.gif .

Didelė apykaita gali būti ne tik dėl kiaurų sienų, bet ir dėl "superinės" natūralios ventiliacijos, kuri dar ir šilumos nuostolius duoda ne prastus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 02, 09:04)
Teoriškai žinau kad mano gegnes yra pažaliavusios praktiškai taip thumbup.gif  ar visi suprato? lotuliukas.gif  aš tai ne.

O ko čia, Viliau, nesuprasti? Jis pasakė taip: tu galvoji, kad tavo gegnės nepradėjusios pelyti, tačiau kaip yra iš tiesų - nežinai. Atsakyti gali tik ardymas ir realus pažiūrėjimas.
Atsakyti
Peržiūrėjus Cibulio (KŠ), Audriaus ir DEU nuorodas, jokiems ardymams nepasirašau smile.gif viskas mano gegnėms geriau nei gerai - jos tikrai pažaliavusios (žr foto bloge). Čia tas pats kaip iš darbo namo lakstyt neįspėjus tikintis žmoną su kitu užklupt biggrin.gif nepasiduodam gerbiamieji paranojai 4u.gif
*** norėčiau paprašyti rašant naudoti skyrybos ženklus, jie labai naudingi reiškiant rimtą mintį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 02 rugsėjo 2012 - 19:37
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 02, 19:36)
jos tikrai pažaliavusios (žr foto bloge).

Kazin ar tas antiseptikas turi ka bendro su pelesiu ? Be to kas originaliai ismirkyta nusipirkau papildomai septiko backa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 02, 09:04)
Didelė apykaita gali būti ne tik dėl kiaurų sienų, bet ir dėl "superinės" natūralios ventiliacijos, kuri dar ir šilumos nuostolius duoda ne prastus.

tai kiauros sienos ir iššaukia superinę natūralią ventiliaciją. Kai rašiau apie kiauras sienas aš būtent ją ir turėjau.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 09 02, 07:34)
As pateikiau pavyzdi kuris naudojamas jau daug metu,bet jei nori uzpriestarauti/prasom.  smile.gif

Kai rašiau, vadovausi ankstesnių žaidimų su U-Wertu patirtimi. Asmeniškai dėl Jūsų biesas66, aš dar kartą sumodeliavau situaciją, kai iš abiejų pusių osb plokštės. Taigi, juodu ant balto mano teiginio patvirtinimas, sakykim "oficialus", visiems čia dalyvaujantiems priimtinas.

Nieko keisto, kad visi vatą kiša tarp OSB, tai labai patogu. Aš ir, kol nepradėjau su U-Wertu žaisti, tokią įsivaizdavau karkasinuko sandarą. Dabar aš ieškočiau kitokios karkaso konstrukcijos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 09 02, 20:36)
Peržiūrėjus Cibulio (KŠ), Audriaus ir DEU nuorodas, jokiems ardymams nepasirašau smile.gif  viskas mano gegnėms geriau nei gerai - jos tikrai pažaliavusios (žr foto bloge). Čia tas pats kaip iš darbo namo lakstyt neįspėjus tikintis žmoną su kitu užklupt biggrin.gif nepasiduodam gerbiamieji paranojai 4u.gif
*** norėčiau paprašyti rašant naudoti skyrybos ženklus, jie labai naudingi reiškiant rimtą mintį 4u.gif

Tamsta,tavo gegnems dar nieko nebus 20 metu,gal ir daugiau.smile.gif))cia kazkas skubina ivykius.dar nei metai nepraejo,kaip tavo stogas irengtas,o jau liepia lipt ardyt:)))nelipk.!na po kokiu 5 metu,kai keisi skarda(gal ir neprireiks),tada per nauja uzpurksi tarpus makrofleksu tarp gegnes ir neoporo.na ir vel laikinai busi ramus.
Atsakyti
Teoriskai neskiestas (pvz) borolitas turetu saugot nuo pelesio...Bet "valdiskai "antiseptikuotos gegnes sekmingai pelyja (nesant geros ventiliacijos)-susiduriau asmeniskai. Dabar del prapuciamumo-medis toks daiktas , kurio ilgaamziskuma uztikrina butent ventiliacija.O del Vilienes gegniu -principe jokio skirtumo, puna ar ne - pasikeis kartu su skarda - ta max 10 m laikys , cia tuo atv. , jei po eziuku chalturos zaibas anksciau ne pakurs..
Atsakyti
[quote=apievata,2012 09 02, 23:28]
O del Vilienes gegniu -principe jokio skirtumo, puna ar ne - pasikeis kartu su skarda

o kam jam tas gegnes keist reiks?
Atsakyti
[quote=mintas,2012 09 02, 00:23]
... pridėti šilumos kiekį, netenkamą per vėdinimą ir įvertinti šilumos tiltelių įtaką

O kaip įvertnti šilumos tiltelių įtaką?

Atsakyti
gal ir nereiks, jei peliuku uzsiveis.Ta prasme, padarys naturalia ventiliacija ..Nes medis turi kvepuoti, tiesiog tai tokia medziaga.Ir cia jau nieko nepribursi-iskyrus gerai atkaitinta (termiskai apdorota), kuri gal ir patemptu polistirolo "laiduma" garams.*** ,negaliu susilaikyti del to laidumo- taigi jo laidumas kaip elementaraus celofano-praktiskai nulinis. Nebent lenkisko-tie taupydami gal ir isgavo laiduma..
Atsakyti
QUOTE(apievata @ 2012 09 02, 23:59)
gal ir nereiks,  jei peliuku uzsiveis.Ta prasme, padarys  naturalia ventiliacija ..Nes medis turi kvepuoti, tiesiog tai tokia medziaga.Ir cia jau nieko nepribursi-iskyrus gerai atkaitinta (termiskai apdorota), kuri gal ir patemptu polistirolo "laiduma" garams.***  ,negaliu  susilaikyti del to laidumo- taigi jo laidumas kaip elementaraus celofano-praktiskai nulinis. Nebent lenkisko-tie taupydami gal ir isgavo laiduma..

Labai greitai Vilienes namo gegnes prades "kvepuoti".sudules makrofleksas,atsiras centimetro dydzio plysiai aplink gegnes ir problema isspresta.taip kad nera ten jau taip blogai.
Atsakyti