QUOTE(DEU @ 2012 09 01, 12:23)
Pažiūrinėjau, ką apie polistirolą ar PUR tarp gegnių mano užsienio gamintojai. Kaip ne keista pilna rekomendacijų šlaitiniuose stoguose tarp gegnių dėti kietas šiltinimo medžiagas.
Sumuštinis iš principo gaunasi toks pats kaip ir pasidarė Vilius. Šiuo atveju jo "inžinierinė intuicija" suveikė idealiai.
Čia pats maloniausias komplimentas
tik nepriskirkite man nuopelnų dėl EPS tarp gegnių, ne aš sugalvojau, ne aš išradau. Mačiau, rekomendavo - tik pasirinkau, tai vienintelis nuopelnas. Na dar vienas - "atstovėjau" atkovojau kietųjų medžiagų garbę
Esant tinkamai progai noriu pateikti dar tokius samprotavimus apie sandarumą ir dėjimą. Žiūrint tuos "rifliuotų" neoporo plokščių vaizdus kyla klausimas apie konstrukcijos sandarumą, iki šiol buvo manyta, kad viską reikia idealiai klijuoti, kad uodas pimpos neįkištų
. Prisiminus langų teoriją, kad jei dujų tarpas ne viršija 20mm dujose konvekcija nevyksta, čia pakete, sandarioje konstrukcijoje. Tos "garmoškės" tikrai nesusidės hermetiškai, sandariai - gal, bet ne hermetiškai, kas palieka vietos pamąstymams apie sandarumą. Jei po gegnėm naudojame PIR su folija, arba garo ir sandarumo barjeras įrengiamas kitais būdais(plėvelės, folijos), turime hermetiškumą iš apačios - šiltas oras neprasiskverbia į sumuštinį ir tie keleto mm tarpai tarp gegnės ir neoporo neturėtų sudaryti kokių tai sąlygų konvekcijai. Kadangi EPS yra mažai laidus orui, manau tokiu atveju konvekcija kaip neturėtų vykti, žinant, kad oras EPSe bu šiltesnis nei lauke galėtų kilti aukštyn, bet pakaitinis šaltas oras neturės pritekėjimo kelių. Kur link lenkiu - ar būtina naudoti montažines ir sąžiningai jomis užpildyti tarpus, ar neužteks sandarumo užtikrinimo žemiau esančiu garo barjeru? Aišku montažinės duos naudos, bet ar labai apčiuopiamos? Gal užtenka gegnes statyti 495mm atstumu ir bandyti į tarpą įsprausti 500mm plokštes, reikalui esant jas truputi apipjaustant, padarant truputi kylį (plokštės skerspjūvis - rombas)). Tai atpigintų konstrukciją, truputi pagreitintų darbą. Ar tie keli mm yra tokie reikšmingi?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2012 09 01, 12:48)
nepagaunu kampo, kas tas extra?
Tai vata, geriausia pagal lambdą, nežinau isover ar rockwool